GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.562.788
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Al ne kuzim zasto uzimas Witchera kao primjer cpu bottlenecka, ja ne znam dal sam igrao igru koja manje opterecuje cpu. To racunam u Novigradau..

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
XXX kaže...

Ja računam RX 480 po 1700 a GTX 1080Ti po 6500, ali nebitno. 

Klik

Racunaj 8GB 480-ku, 4GB je kompromis i za 1080p.

Poanta mi je da GTX 1080 Ti ima skroz dobar omjer cijene i performansi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.3.2017 22:51 (ansha).
9 godina
protjeran
ansha kaže...

Al ne kuzim zasto uzimas Witchera kao primjer cpu bottlenecka, ja ne znam dal sam igrao igru koja manje opterecuje cpu. To racunam u Novigradau..

Pa u gradu sam igrao, tamo bome fest udara na procesor, izvan grada mozes nafilat gtx 1080 i sa i3.

16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Kartica kojoj su opet lukavo digli cijenu... ovaj razred nikad nije bio ovako skup.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
XXX kaže...

Ja računam RX 480 po 1700 a GTX 1080Ti po 6500, ali nebitno. 

Klik

Racunaj 8GB 480-ku, 4GB je kompromis i za 1080p.

Kužim poantu, ali 4gb vezija RXice je jednako tako dobar omjer cijène i performansi uz kompromise koji su nekima nepremostiva prepreka u životu 

9 godina
protjeran

Vjerojatno ce dolaskom Vege jos 10ak posto spustiti cijenu tako da bi cca 5800kn bilo sasvim u redu za neki dobar custom model.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Vjerojatno ce dolaskom Vege jos 10ak posto spustiti cijenu tako da bi cca 5800kn bilo sasvim u redu za neki dobar custom model.

Ne postoji niti jedan razlog da to učine...

9 godina
protjeran

Pa i ovo sad su jos startne odnosno "early adopter" cijene, custom modela jos ni nema, tako da ce sigurno jos kroz par tjedana kada se popuni ponuda i konkurencija cijene otici dolje kao i kod svakog drugog proizvoda, a dolazak Vege (bez obzira sta nece konkurirat 1080ti) i njezine potencijalno agresivno nize cijene kao i kod Ryzena bi mogle utjecati na jos dodatno spustanje cijena Nvidijine ergele.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Tonči kaže...
ansha kaže...

Kartica kojoj su opet lukavo digli cijenu... ovaj razred nikad nije bio ovako skup.

..nikad nije bila ovakva pustoš/dominacija na gpu tržištu u korist nvidie...kad realno gledam-o nije to tak niti loše kak je "moglo" biti.

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Pa i ovo sad su jos startne odnosno "early adopter" cijene, custom modela jos ni nema, tako da ce sigurno jos kroz par tjedana kada se popuni ponuda i konkurencija cijene otici dolje kao i kod svakog drugog proizvoda, a dolazak Vege (bez obzira sta nece konkurirat 1080ti) i njezine potencijalno agresivno nize cijene kao i kod Ryzena bi mogle utjecati na jos dodatno spustanje cijena Nvidijine ergele.

Nisu, to su cijene koje se neće mijenjati i neće ići dolje do iduće generacije Nvidije.

9 godina
protjeran

Ovo cu ti arhivirat, cisto da te mogu podsjetit kasnije da si bio u krivu ;)

Znaci cijene na nabavi net su sada 6500kn, bas da vidim kako se nece mijenjat 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Posve je irelevantno koje su cijene na "nabavinet". Ja govorim o cijenama koje su postavljene kao minimum, a to je $699/699€/699£. Sve drugo od toga su PDV(VAT), marže, transporti, itd. U Europi trenutno ne možeš naći ispod 819€, ali sve dok bez poreza možeš naći za 699, nema promjene. S obzirom da Vega vjerojatno neće napadati 1080Ti, nego 1080, ne vidim razlog da Nvidia reže cijene.

Jedina šansa da 1080Ti pada je ako izgubi tron, a u što sumnjam.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.3.2017 1:17 (Tonči).
12 godina
Tonči kaže...

Posve je irelevantno koje su cijene na "nabavinet". Ja govorim o cijenama koje su postavljene kao minimum, a to je $699/699€/699£. Sve drugo od toga su PDV(VAT), marže, transporti, itd. U Europi trenutno ne možeš naći ispod 819€, ali sve dok bez poreza možeš naći za 699, nema promjene. S obzirom da Vega vjerojatno neće napadati 1080Ti, nego 1080, ne vidim razlog da Nvidia reže cijene.

ne kužim o čemu pričaš

gtx 780ti - 699 usd release price

gtx 980ti - 649 usd release price

gtx 1080ti - 699 usd release price

s tim da je u seriji 9xx već kod izbacivanja svugdje išla cijena dolje u odnosu na usporedive grafe iz 7xx serije, pa je tako za 50usd bila jeftinija i 970, 980 etc - ako se sjećaš, svi su se iznenadili cijenom 970-ke koja je bila dosta jeftinija od 770 kad je izašla, pa je čak kod nas u trgovinama bilo zaostalih 770 koje su i s laganim padom cijena kroz godinu na izlasku 970 zadržale cijenu višu od 970

također, naravno da pada cijena nakon početkog hajpa, gtx1070 se sad može naći po puno boljoj cijeni nego u prvih par tjedana, a pala joj je cijena i prije nego je nvidia izlaskom 1080ti pojeftinila 1080 i to praktično bez konkurencije

15 godina
protjeran

Ovo nije istina da se 1070-ke mogu nac po puno boljoj cjeni nego kad su izasle. Kupio sam svoju u linksu odma po dolasku, bila je 3700kn, trenutno nema u hr ducanima kvalitetnih modela po nesto bitno manjim cijenama, sitno manje.

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

Nisam ni ja vidio razloga da Nvidia izbaci 1080Ti za $699 (tj 500$ manje od titana kojem parira performansama) pa eto, tu smo..

12 godina
ansha kaže...

Ovo nije istina da se 1070-ke mogu nac po puno boljoj cjeni nego kad su izasle. Kupio sam svoju u linksu odma po dolasku, bila je 3700kn, trenutno nema u hr ducanima kvalitetnih modela po nesto bitno manjim cijenama, sitno manje.

koliko vidim na nabavi ima ih od 3.150kn, a ako izbjegavaš mađare ima u uzi shopu od 3.350  msi armor od 3.400

tvoja jest među najboljima po pitanju hlađenja, ali je u vrijeme izlaska bila i među najjeftinijima tako da je ovo ipak razlika od 300 kuna

nešto jest pala cijena, sjećam se da je tako i za 970 bilo u startu preko 3.000, a kasnije se dala nabaviti ispod 3.000

uglavnom ne previše bitno za ovo što sam pisao - 1080ti nije ništa skuplja od 780ti i stoga ne stoji tončijeva izjava da "nikad ovaj razred nije bio ovako skup"

EDIT: ako mi se dobro čini, te phoeniksice su u linksu bile u startu puno povoljnije od ostalih jer je links direktni dobavljač i još se pričalo na forumu o tome, inače je i njima cijena bila koju stotku više od te koju navodiš

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.3.2017 9:35 (picajzla0707).
15 godina
protjeran

To da, 1080 Ti ima cijenu ko prosle generacije, bez obzira na inflaciju i nedostatak konkurencije...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Fanu kaže...

Nisam ni ja vidio razloga da Nvidia izbaci 1080Ti za $699 (tj 500$ manje od titana kojem parira performansama) pa eto, tu smo..

Onda nisi baš pratio... od kad postoji Titan serija, xxxTi dolazi kao slična za bitno manju cijenu.

12 godina
Tonči kaže...
Fanu kaže...

Onda nisi baš pratio... od kad postoji Titan serija, xxxTi dolazi kao slična za bitno manju cijenu.

zakleo bih se da si napisao da nvidia uopce nece ni izbaciti 1080ti jer nema potrebe za tim (i samo bi time osakatili prodaju titana) 

od kad postoji titan serija, nvidia nije imala nikad manju konkurenciju na GPU polju - koji je razlog postojanja 1080ti za 500$ nizu cijenu i spustanja cijena 1070 i 1080 s obzirom da nvidia uopce nema konkurenciju u tom segmentu?

8 godina
protjeran
Fanu kaže...

zakleo bih se da si napisao da nvidia uopce nece ni izbaciti 1080ti jer nema potrebe za tim (i samo bi time osakatili prodaju titana)

Da napisao je to Tone, više puta

My pleasure darlin
16 godina
odjavljen
Fanu kaže...

od kad postoji titan serija, nvidia nije imala nikad manju konkurenciju na GPU polju - koji je razlog postojanja 1080ti za 500$ nizu cijenu i spustanja cijena 1070 i 1080 s obzirom da nvidia uopce nema konkurenciju u tom segmentu?

Da, napisao sam to u vrijeme kad je Volta bila izgledna za korisnička rješenja (zasad je imamo samo u automotive sektoru) i kad se Vega najavljivala za siječanj (prije toga za listopad!).

Razlog postojanja je što Vega više nije prijetnja Titanu i što je prijetnja 1080, što je Nvidia kompenzirala rezanjem cijene, a tako se otvorio prostor za 1080Ti i nestala potreba za ranim uvođenjem Volte.

Jasan ti je koncept promjene uvjeta koji spominjem i gore? To se događa. Moj komentar o rezanju cijena 1080Ti se odnosi isključivo na situaciju u kojoj Vega napada 1080. Ako Vega napadne 1080Ti, onda je to posve druga priča.

AMD nije 'deliverao' s Vegom. Kasni na sva predviđanja. Vječni "samo što nije" omogućava Nvidiji zaradu i sisanje love dok može. Jedino što može rezati cijene 1080Ti je AMD Vega koja konkurira 1080Ti. Ne postoji niti jedan drugi faktor osim, naravno, Volte... ali Voltu više ne očekujem do jeseni.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.3.2017 11:03 (Tonči).
11 godina
neaktivan

Vec sam prije stavljao testove i nemam BN sa i5 + 1070 u witcheru... U onom videu igra drzi GPU i CPU na 99% u Novigradu, da ne snima palo bi to na 80ak, a ako GPU usage ne pada ne vidim problem. Jedino gdje vidim pravi BN u svom slucaju je Battlefield 1. Witcher samo u nekim djelovima Novigrada nagura CPU na 99%, dobar dio grada ne, a van grada (90% mape) jedva da koristi CPU. Također u Blood & Wine je nova mapa i CPU je jos mirniji tamo. Witcher je GPU heavy

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.3.2017 11:09 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...
Da, napisao sam to u vrijeme kad je Volta bila izgledna za korisnička rješenja (zasad je imamo samo u automotive sektoru) i kad se Vega najavljivala za siječanj (prije toga za listopad!).

Razlog postojanja je što Vega više nije prijetnja Titanu i što je prijetnja 1080, što je Nvidia kompenzirala rezanjem cijene, a tako se otvorio prostor za 1080Ti i nestala potreba za ranim uvođenjem Volte.

Jasan ti je koncept promjene uvjeta koji spominjem i gore? To se događa. Moj komentar o rezanju cijena 1080Ti se odnosi isključivo na situaciju u kojoj Vega napada 1080. Ako Vega napadne 1080Ti, onda je to posve druga priča. 

Znaci tvoja logika je:

kartica koja nije jos izasla i kojoj se ne znaju performanse (Vega) je prijetnja gtx1080 pa je nvidia u panici preventivno isla mjesecima unaprijed rezati cijene svojih high end grafickih + pokopati Titan X izbacivanjem 1080Ti 

makes sense /s

Nvidia je oduvijek znala da ce Vega izaci i nekako sumnjam da su ocekivali borbu sa AMDom u najvisem segmentu (titan x) - mislim da su oduvijek gledali na Vegu kao konkurenciju 1070 i 1080 a shodno tome su i planirali svoj lineup 

i spominjes "rano uvodjenje volte" - nekako sumnjam da mogu, kad im se prohtije, izbaciti komplet novu arhitekturu na trziste (tj izbaciti prije planiranog roka) - to bi onda bio samo paper launch, a normalna dostupnost kartica bi bila mjesecima kasnije..

Realno za 1080Ti nema potrebe te je nvidia i dalje mogla musti kupce sa 1080 (po starim cijenaa) i titan x grafama

9 godina
protjeran
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

Pa tu si onda kontradiktoran sam sebi zato jer tvrdis da je nemoguce da kod nas cijene padnu do 5800kn kako sam pisao, a ja nisam ni pisao o Nvidijinoj preporucenoj cijeni kada ionako te grafe za tu lovu nebus nikad kupio u ducanu.

A sta je jos bolje ja sam spominjao custom modele koji nikako nemogu imat cijenu kao FE zbog kvalitetnijeg PCBa i hladenja.

Znaci bitno je ono za kolko ces kupit grafu sada u ducanu i za koji mjesec jer tu gledas kolko si ustedio, a ne Nvidijine preporucene cijene kad njih nitko ni ne drzi i tu su tek tolko radi nekog opcenitog formiranja cijena.

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
ansha kaže...

Slazem se sa kolegom,cijene su se digle lukavo i pomalo,uvijek sam uzimao referetne od asusa,samo je 780 ti bila od Gainwarda referentna.

780ti-5700kn

980ti-6300kn

1080 i 1080 ti sam platio 7200kn

Sve u linksu kupljene,tako da po meni Toncijeva konstatacija je tocna

17 godina

da ali u linksu koji je skuplji od ostalih nemozes prem njima mjerit.

Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
Shevshi kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže...

Slazem se sa kolegom,cijene su se digle lukavo i pomalo,uvijek sam uzimao referetne od asusa,samo je 780 ti bila od Gainwarda referentna.

780ti-5700kn

980ti-6300kn

uopce ti ne vrijedi gledati cijene kod nas posto ovise o tecaju, porezima, marzama i ostalim faktorima (kojeg si proizvodjaca uzeo, nisu ni sve referentne iste, tj ne prodaju se po istoj cijeni i sa istom garancijom)

a i pitanje je koliko nakon pustanja u prodaju si uzeo sve te graficke - nije isto uzeti mjesec dana nakon izlaska i 6mj nakon izlaska

realno treba usporedjivati samo po MSRP cijeni - sve ostalo je u domeni lokalne ekonomije i problema sa dobavljacima

4mal kaže...

da ali u linksu koji je skuplji od ostalih nemozes prem njima mjerit.

mislim da ih ADM dobrano sije cijenama u zadnje vrijeme (mislim da je cak i mikronis skuplji od linksa)

links sad ima koliko toliko fer cijene

dok je centro.hr uvjerljivo najjeftiniji sto se tice vecine artikala

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.3.2017 11:54 (Fanu).
12 godina
Shevshi kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže...

780ti-5700kn

980ti-6300kn

naravno da nije točna, tim više jer je tonči izričito navodio cijene bez marže, poreza i tečajnih razlika

release price 780ti i 1080ti je u dolar ista - 699 dolara

to za koliko si kupovao u kunama je apsolutno nebitno za ovu raspravu, pogotovo ako se zna da je dolar u to vrijeme bio 5,5 kuna

EDIT: da izračunamo tvoje kune

780ti si platio 5700 kuna, što je po tadašnjem tečaju 1.036 dolara

1080ti si platio 7.200 kuna, što je po današnjem tečaju 1.058 dolara

dakle, razlika je 22 dolara, što možeš pripisati razlici asusa i gainwarda, marži, porezu koji je tada bio niži, bla bla bla

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.3.2017 12:01 (picajzla0707).
13 godina
neaktivan

Nisam vidio da komentiratw cijene bez marze,uvoza,tecaja itd,mislio sam opcenito cijene kod nas sa svim trosarinama

krivo sam protumacio,sry

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Fanu kaže...

Znaci tvoja logika je:

kartica koja nije jos izasla i kojoj se ne znaju performanse (Vega) je prijetnja gtx1080 pa je nvidia u panici preventivno isla mjesecima unaprijed rezati cijene svojih high end grafickih + pokopati Titan X izbacivanjem 1080Ti 

makes sense /s

Nvidia je oduvijek znala da ce Vega izaci i nekako sumnjam da su ocekivali borbu sa AMDom u najvisem segmentu (titan x) - mislim da su oduvijek gledali na Vegu kao konkurenciju 1070 i 1080 a shodno tome su i planirali svoj lineup 

i spominjes "rano uvodjenje volte" - nekako sumnjam da mogu, kad im se prohtije, izbaciti komplet novu arhitekturu na trziste (tj izbaciti prije planiranog roka) - to bi onda bio samo paper launch, a normalna dostupnost kartica bi bila mjesecima kasnije..

Realno za 1080Ti nema potrebe te je nvidia i dalje mogla musti kupce sa 1080 (po starim cijenaa) i titan x grafama

To što kartica nije izašla ne znači da:

- se ne znaju performanse

- da Nvidia ne zna performanse

- da Nvidia već nema Vegu kod sebe

Već sam rekao i nemam se namjeru ponavljati: 1080Ti ne ugrožava Titan X jer onaj tko je kupac TitanXa već ga je kupio. Tko nije, ni neće.

Što se uvođenja Volte tiče, to je prodajna odluka. Volta je već gotova, samo je pitanje:

- staviti ili ne u proizvodnju kartice za GeForce itd.

- kad ih staviti u proizvodnju

Ne, nije mogla. 1080Ti je tu da bude kartica za vjerojatno Q1-Q3 2017 i pandan Vegi. Izašla je dovoljno rano jer to može sebi priuštiti i jer tako uzima tržište Vegi u slučaju da Vega bude brža od 1080 i smanjenjem cijene 1080 (potrebno zbog prodaje) otvorilo se prostora za $750-$1050 kartice. Yieldovi GP102 su bolji, prilika je tu.

Lucidius kaže...

Pa tu si onda kontradiktoran sam sebi zato jer tvrdis da je nemoguce da kod nas cijene padnu do 5800kn kako sam pisao, a ja nisam ni pisao o Nvidijinoj preporucenoj cijeni kada ionako te grafe za tu lovu nebus nikad kupio u ducanu.

A sta je jos bolje ja sam spominjao custom modele koji nikako nemogu imat cijenu kao FE zbog kvalitetnijeg PCBa i hladenja.

Znaci bitno je ono za kolko ces kupit grafu sada u ducanu i za koji mjesec jer tu gledas kolko si ustedio, a ne Nvidijine preporucene cijene kad njih nitko ni ne drzi i tu su tek tolko radi nekog opcenitog formiranja cijena.

Ali ja i ti nismo ista osoba, ako se moja tvrdnja razlikuje od tvoje, ja ne mogu biti kontradiktoran. Možeš li citirati gdje ja to pišem o bilo kakvoj brojci "5800kn"? Koga uopće briga za cijene u Hrvatskoj?

picajzla0707 kaže...

release price 780ti i 1080ti je u dolar ista - 699 dolara

Kako si lukavo preskočio 980Ti koji je bio jeftiniji. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice