vozdra svima,danas sam narucio pomenutu karticu.molio bi misljenja forumasa o grafi, ili ako je neko ima molim iskustva.
http://www.gigabyte.com.hr/products/product-page.aspx?pid=3663#ov
vozdra svima,danas sam narucio pomenutu karticu.molio bi misljenja forumasa o grafi, ili ako je neko ima molim iskustva.
odlicna,i ja je kupujem ako bude srece
odlična grafa,tih i efikasan hladnjak ! taman za tvoju rezu(1680x1050). vrtit će sve novije naslove uz solidan framerate 
Mrcina od grafe, sa tim hlađenjem zove na overclock
.
.
Loše se clocka inače bi je Gigabyte s tim coolerom digao više od 915 Mhz, a stock je 900, dok već HD 6850 dižu tvornički puno više, jer se taj model bolje cloka od HD 6870 !
Nađite mi jednog proizvođača koji se "usudio" dići HD 6870 na 950 Mhz, tvornički ;)
Don't worry, drink Cappy !
.
Loše se clocka inače bi je Gigabyte s tim coolerom digao više od 915 Mhz, a stock je 900, dok već HD 6850 dižu tvornički puno više, jer se taj model bolje cloka od HD 6870 !
Sve HD6870 se slabo clockaju jer imaju referentne visoke taktove.
Gigabyte soc hd6870 ima jezgru 950Mhz sa istim hladnjakom.
Moja safirka ide na 1000Mhz bez diranja voltaže više nisam ni pokušavao,ali se memorija lošije clocka nego kod drugih modela.
Prednost takvih hladnjaka je niska temperatura i tišina a npr. meni je to važnije nego 5-10fpsa više.
.
Nađite mi jednog proizvođača koji se "usudio" dići HD 6870 na 950 Mhz, tvornički ;)
A jesi clockao ti pa znaš kako se clocka ?? Što je spomenuo kolega post poslje tvog. Kod HD 6870 grafe je GPU već na 900Mhz a kod HD 6850 je na 775Mhz a to je isti chip ! Dakle ovaj je već nasviran, tako da nema puno prostora za dizanje takta. A neće ga stavit na 1Ghz sve i da chip podnosi (a podnosi sa ovim hladnjakom), jel onda nebi imali kupci se s čim igrat. To je marketing.
Moja safirka ide na 1000Mhz bez diranja voltaže više nisam ni pokušavao,ali se memorija lošije clocka nego kod drugih modela.
Prednost takvih hladnjaka je niska temperatura i tišina a npr. meni je to važnije nego 5-10fpsa više.
Zamisli, Gigabyte SOC verzija se ne usudi staviti stock 1000 MHZ a SOC verzije su maltene ručni radovi s probranim čipovima, memorijama, i procesorima 
U igrama ti nećeš osjetiti tih 1000 mhz u odnosu na 900 mhz, karticu su zablokirali jer su ljudi mahnito overclockali 5850 seriju pa je bilo puno spaljenih i puno reklamacija.
A jesi clockao ti pa znaš kako se clocka ?? Što je spomenuo kolega post poslje tvog. Kod HD 6870 grafe je GPU već na 900Mhz a kod HD 6850 je na 775Mhz a to je isti chip ! Dakle ovaj je već nasviran, tako da nema puno prostora za dizanje takta. A neće ga stavit na 1Ghz sve i da chip podnosi (a podnosi sa ovim hladnjakom), jel onda nebi imali kupci se s čim igrat. To je marketing.
Yep !!
Imao VTX 6870 i nije htjela preko 950 Mhz da je ubiješ
naponima.
U biti, tako su je napravili da je ne možeš ni spaliti a ni pošteno overclokati da se to vidi u igrama jer se froza pri prevelikom dodavanju napona ili Mhz..
Slično je s HD 6970 (imao i nju, zamisli) 
Tako je, nema smisla uopće od tog extra clockanja jel samo moš sjeb..t grafu a nećeš uopće skužit u igrama recimo na dva kompa da se igra paralelno na kojem kompu je koja grafa. Testirano sa HD 6850 Toxic
.
ev danas mi je stigla,ugradjena u kuciste,jedva je stala,tako da buduci vlasnici s manjim kucistima oprez duga je oko 30cm.inace sad sam je testirao prezadovoljan sam performansama i tisinom za razliku od onog helikoptera gigabytea 4850 sa zalmanom.
odlična grafa,tih i efikasan hladnjak ! taman za tvoju rezu(1680x1050). vrtit će sve novije naslove uz solidan framerate 
Ja sa jačim procesorom i Gigabyte HD6850 OC vrtim sve najnovije naslove na Full HD uz max grafičke postavke tako da je to već i preko previše solidan framerate.
Btw uzmi u obzir da u Crysis 2 imam 30-35 FPS-ova cijelu igru:P dok moj 2500K @4GHz naspram recimo nekog 955BE na istom taktu donosi sigurno još 3-4 FPS ubrzanja!!!
Zamisli, Gigabyte SOC verzija se ne usudi staviti stock 1000 MHZ a SOC verzije su maltene ručni radovi s probranim čipovima, memorijama, i procesorima 
U igrama ti nećeš osjetiti tih 1000 mhz u odnosu na 900 mhz, karticu su zablokirali jer su ljudi mahnito overclockali 5850 seriju pa je bilo puno spaljenih i puno reklamacija.
Yep !!
Imao VTX 6870 i nije htjela preko 950 Mhz da je ubiješ
naponima.
U biti, tako su je napravili da je ne možeš ni spaliti a ni pošteno overclokati da se to vidi u igrama jer se froza pri prevelikom dodavanju napona ili Mhz..
Slično je s HD 6970 (imao i nju, zamisli) 
nju je nepotrebno ocat jer je zvijer sama po sebi :)
meni je isla do 1ghz uz 1550 memu i mao podignut napon ali nema neke velike razlike u igrama tak da na stocku zadovoljava za sada ;)
Doc digni to na 4.4 ;) moja preporuka ipak je to K serija ...
Šteta je jer sam bio vlasnik Gigabyte HD6950 2GB referentne kartice koju sam uspješno otključao shadere, ali se rušila u igrama pri svakoj pomisli na OC-ing:( Benchmarkove da i ne spominjem:((
Tvornička greška na chipu, a što da kažem.. Dakle nije radila na stock taktovima HD6970 uopće, a na stocku i ne otključana je davala artefakte u igricama
Bila mie samo za rad u Windowsima i web browsing
Kartica koja je stajala 2100 kunaXD
Znam znam ide uskoro cooler gore samo razmišljam koji da uzmem. Btw u pon bi trebali sjesti novci od plaće konačnoXD
H 60 ;)
.
XFX Black Edition, sa dva venta model, GPU na 940.
Inače svoju sam "vulgaris" XFX isto sa 2 venta digao na 970mhz za jezgru i 1150 za memoriju bez diranja voltaže, temperatura idle 34c, igre niti 50.
http://www.hardwareheaven.com/reviews/1105/pg3/xfx-6870-black-edition-dual-fan-vs-inno3d-gtx-560-ti-oc-vs-gtx-570-vs-6950-xfx-radeon-hd-6870-black-edition-dual-fan.html
Inače svoju sam "vulgaris" XFX isto sa 2 venta digao na 970mhz za jezgru i 1150 za memoriju bez diranja voltaže, temperatura idle 34c, igre niti 50.
Gigabyte ima tri venta :D no isto ne ide preko 970MHz
Malo su mi te temp sumnjive sa samo 50C u full load, neka jako stara igra ili taj xfx ima bios koji smanjuje temperaturu graficke?
http://www.hardwareheaven.com/reviews/1105/pg3/xfx-6870-black-edition-dual-fan-vs-inno3d-gtx-560-ti-oc-vs-gtx-570-vs-6950-xfx-radeon-hd-6870-black-edition-dual-fan.html
Gigabyte ima tri venta :D no isto ne ide preko 970MHz
Malo su mi te temp sumnjive sa samo 50C u full load, neka jako stara igra ili taj xfx ima bios koji smanjuje temperaturu graficke?
DeusEX Human Revolution igra, DirectX11 2011 godina, druga igra Just Cause2, 2010g. Hladna je kartica kao špricer, ovaj model sa 2 venta. Ovisi naravno i o kućištu, ali pošto mi je u stanu niti 20c, i samo kućište je hladno ko frižider na dodir, 50c +/- par C je posve realno.
Koliko je hladno, najbolje pokazuje temperatura procesora, kojeg nikad nisam ni vidio na 32/30/29/27 temperaturama, mjerio RealTemp-om i CoreTemp-om, na stocku takt, hladnjak AC Freezer 7 Pro Rev2. Smrzotina u stanu
ali čini se da hardveru odgovara.
Inače još nešto što se tiče 6870 te XFX, ide ona i preko 1ghz za jezgru i 1200 za memoriju, potraži Black Edition još koji bolji review, samo zahtjeva diranje voltaže a tome nisam sklon.
Sa Sapphire DualFan verzijom 1gb DDR5 6950 karticom koju sam imao mjesec dana kod sebe temperature su mi bile slične u idleu, dok je load bio oko 60-65C. Temperature isto više nego respektabilne za takvu zvijer.
Mala cijena smrzavanja 
, bolje da upalim te radijatore 11mj. je skoro..
Nisam gledao njihov setup, i temperaturu okoline,ali vidim sad 4.2ghz i7, to ti je u startu 10-15C sigurno toplije nego moj i5 na stocku i tako dalje i tako bliže..
http://www.tweaktown.com/reviews/4000/xfx_radeon_hd_6870_1gb_black_edition_video_card_review/index15.html
The XFX HD 6870 is a really cool running card; so cool it's actually the coolest running HD 6870 we've tested to date coming in at only 61c under load.
Sad opet ovisi o onome što si ti rekao, koja igra itd. ali prije o temperaturi ostalih komponenata i prostoriji..da se to spustiti ispod 55C load uredno..bez prehlade.
Neki se primjerci "prividno" mogu dić, no u igrama ne vidiš pomak kao što se vidio na 5850 modelu ;)
I meni su sumnjive ili igra neki novi Super Mario 2D ili neki šah 

, bolje da upalim te radijatore 11mj. je skoro..
Dobro, do 65° može ali nezahtjevna igra koja koristi dosta CPU.
Nema grafičke vulgaris koju Crysis, Metro, ili COD 6 neće potjerati preko 75°, osim ako softverski podesiš ventilatore na 90-100% vrtnje, što je opet loše za ležajeve.
Ne vjerujem ti jer sam probao bar deset raznih modela i ni jedna ne može u "normalnoj" igri, s normalnim ventilatorima, makar bili i dual fan, ići ispod 65-70°
Just Cause 2 Concrete Jungle bench, po izlasku iz igre 55c, očitanje sekundu kasnije 50c.
Vjerujte Bože u što god hoćete, pa preko 10g sam po forumima, imao sam preko 40 kartica, kao da mene to dira tko će vjerovati, tko ne. U igrama i 3D Marku 06 XFX 6870 DualFan model ne ide preko 55c u loadu da yebe rak raka, u nju gledam i na njoj radim, kartica je potpuno nečujna i clockana na 970/1150, nerijetko i 1200 za memoriju.
Da ja nekome ovdje polažem račune? Ma joj..
Isprobao sam sve igre na svom desktopu, od prastarih do najnovijih, 60c ta kartica nije vidjela.
Oni kažu 61c, ali ide to i niže..
I uostalom, u recenziji stoji da je to najhladnija 6870 koju su uopće do tad testirali. Toliko od mene.
Ni ja nemogu vjerovat da jedna HD 6870 je na 50C u loadu !!!!!!!!!
radje sinko odi na neku 6950 ili odlicnu gtx 560ti
Ni ja nemogu vjerovat da jedna HD 6870 je na 50C u loadu !!!!!!!!!
Na mojoj je namontiran Accelero Xtreme Plus,sobna cca 20C dobro provjetreno kućište min 28C max 47C(igrao nfs shift 2 1h).
Taj hladnjak je overkill,ali nema razloga zašto bi bilo nemoguće da ova xfx, u dobrim uvjetima drži temp do 55C.
Just Cause 2 Concrete Jungle bench, po izlasku iz igre 55c, očitanje sekundu kasnije 50c.
Vjerujte Bože u što god hoćete, pa preko 10g sam po forumima, imao sam preko 40 kartica, kao da mene to dira tko će vjerovati, tko ne. U igrama i 3D Marku 06 XFX 6870 DualFan model ne ide preko 55c u loadu da yebe rak raka, u nju gledam i na njoj radim, kartica je potpuno nečujna i clockana na 970/1150, nerijetko i 1200 za memoriju.
Da ja nekome ovdje polažem račune? Ma joj..
Isprobao sam sve igre na svom desktopu, od prastarih do najnovijih, 60c ta kartica nije vidjela.
Oni kažu 61c, ali ide to i niže..
http://www.tweaktown.com/reviews/4000/xfx_radeon_hd_6870_1gb_black_edition_video_card_review/index15.html
I uostalom, u recenziji stoji da je to najhladnija 6870 koju su uopće do tad testirali. Toliko od mene.
Ne morate odmah vrijeđati Boga ako ga ne razumijete i ne morate se rugati mojoj vjeri jer to nije pristojno a isto nalažu pravila ponašanja na forumu te opća kultura, zar ne ?
Ne shvaćam zašto ste odmah naprčili nosić ako sam rekao da "ne vjerujem".
To znači da mi niste ničim dokazali da je ta temperatura istinita i zašto bi vam vjerovao kad eto na tom linku koji ste mi dali piše da u tom testu MSI GTX 560 ti twin Frozr II jedva dostigne 56° u full loadu što je NOTORNA BEDASTOĆA.
Tu bedastoću niste izmislili Vi nego je skinuta s tog glupog sitea.
Na vašu žalost imao sam i Msi TF II 560 ti koja se dosta grije unatoč belosvetskom "hvaljenju" da spušta temp i do 17° !!?? Osim toga, ima jako glasne ventilatore, a da bi postigli 54° u jednoj od igara koju sam gore spomenuo trebali bi baciti poklopac kućišta, skinuti klimu sa zida i uperiti je direktno u kućište, te postaviti na kojih 5°C.
Ne pomaže joj ni postavka u MSI afterburneru manual fan na 100%.
Evo glupe slike s tog linka koji pokazuje da MSI TF II Gtx 560 ti gruva na ledena 54 celzija !?!?!?!?
Rekao sam već, možda u chess mastersu
Bog joj pomogao.
Taj hladnjak je overkill,ali nema razloga zašto bi bilo nemoguće da ova xfx, u dobrim uvjetima drži temp do 55C.
Da, "u dobrim uvjetima".
Dobri uvjeti su; balkon na -5° , vodeno hlađenje, avionska turbina ,
da bi bilo koja od modernih kartica od HD 5850, 5870,, 6870, 6950, 6970, gtx 460, 470, gtx 560 ti, gtx 570, gtx 580 ------- ... u Metrou, Crysisu (sve verzije), COd 6 MW itd... mogla raditi na 65° pri MAX detaljima, i na nekoj normalnoj rezoluciji 1920x1080 bez AA.
Eto, malo sam i podigao ljestvicu za temperaturu.
Ne pomaže tu nikakav "normalan" cooler, zvao se on i TwinFrozr, neki specijalni dual, triple ventilatori itd..itd...
Problem je u meni jer sam imao 5 od tih navedenih kartica i imao sam priliku osobno isprobati sve te kartice s različitim coolerima.
Zato me je teško uvjeriti jer sam imao "osobno iskustvo".
Accelero Xtreme coolere nisam imao priliku isprobati ni na jednoj kartici, pa vjerujem na riječ.
Auuuuuu...sad sam vidio da su napisali i da Galaxy Soc Gtx 480 fura samo 55° u loadu
(valjda su probrali dijelove koji se uopće ne griju khm..khm..)
Mila majko, jedna od najvrućih kartica današnjice na 55 stupnjeva full load hihihihihi....
Nu slike...
Jedino još mogu popodne odvrtiti 1h DirT3, Crysis2 ili DeusEX: HR, pa odmah po izlasku iz igre opaliti SS. Znam da nije najtočnije mjerenje ali drugo mi ne pada na pamet s obzirom na instrumente doma, i na kompu. Igrati se jedno 2h bez prestanka i opaliti SS, to mi se čini logično.
Jedino još mogu popodne odvrtiti 1h DirT3, Crysis2 ili DeusEX: HR, pa odmah po izlasku iz igre opaliti SS. Znam da nije najtočnije mjerenje ali drugo mi ne pada na pamet s obzirom na instrumente doma, i na kompu. Igrati se jedno 2h bez prestanka i opaliti SS, to mi se čini logično.
Neces vjerovati, ali meni samo nakon alt taba padne temperatura za 10 celzijusa... Lijepo ti odvrti furmark gdje ti pisu odmah temperature.
Neces vjerovati, ali meni samo nakon alt taba padne temperatura za 10 celzijusa... Lijepo ti odvrti furmark gdje ti pisu odmah temperature.
3,4 igre iz 2010,2011 i markovi su meni dovoljan pokazatelj temperatura pod "opterećenjem". Od toga je DeusEX izuzetno zahtjevna, kao i Dirt3.
Ne bi kurio grafu..tnx.
http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=677416
Power draw kills 570s and 590s.
Furmark kills cards, it's a proven fact.
Unlike a CPU, a GPU is not designed to be 100% utilized. The thing to keep in mind is that a game that shows 100% utilization is not the same as a math problem that actually fits into the couple k of L2 cache in each shader, most of that 100% utilization in games is spent waiting for data to show up.
That's what makes Furmark (and OCCT GPU) so nasty, the cores aren't waiting for data, they're all doing something.
It's much like how Linpack/IBT gives higher temps than Prime does, Linpack is designed to minimize wait states.
In any case, it is very much not FUD, nor is it entirely heat related, except in that a saturated mosfet or trace generates far more heat than that same mosfet 00.5% less loaded. We're talking a difference along the lines of the mosfet keeping 5w and the mosfet keeping 25w here. Very large.
That's what happens to gtx570 mosfets and gtx590 mosfets, the core(s) demand more currant than the mosfets can cough up, and the extra demand turns into massive, massive heat in the mosfet, much more than can be removed via a standard heatsink. That, in turn, equals BOOM!
Pročitaj malo ovog frajera Bobnovu..