AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 677.862
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: AMD Radeon HD 7000
Leopard_st kaže...

Nice, koliko ide max na stock naponu?

nije baš neka zvijer do 1200mhz

kradem mine iz minskog polja
15 godina
neaktivan
dery kaže...
Leopard_st kaže...

Drago mi je zbog tebe, ali postao si jednu sliku koju ti moram vratiti. Btw. koliko casha ak se smije znati?

14 godina
neaktivan
dery kaže...
Leopard_st kaže...

Dobro je i to, koliki ti je stock Vcore i kakve su ti temp?

xyan sto ta slika za njegov komentar da mu "moze samo" na 1200 MHz, obicno clockanje na zraku i to jos bez dodatnog napona striktno ovisi o kvaliteti chipa, za to nisu bitni ni golden VRM-ovi ni ostale fancy stvari?

Odgovori mi na ovo pitanje sa argumentima i tehnickim obrazlozenjem i povlacim sve sa proslih par stranica sto sam rekao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 17:28 (Leopard_st).
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
dery kaže...
Leopard_st kaže...

Dobro je i to, koliki ti je stock Vcore i kakve su ti temp?

xyan sto ta slika za njegov komentar da mu "moze samo" na 1200 MHz, obicno clockanje na zraku i to jos bez dodatnog napona striktno ovisi o kvaliteti chipa, za to nisu bitni ni golden VRM-ovi ni ostale fancy stvari?

Odgovori mi na ovo pitanje sa argumentima i tehnickim obrazlozenjem i povlacim sve sa proslih par stranica sto sam rekao.

Jel nismo shvatili jos princip Gigabyteovog Gauntleta? Dakle Giga za svoje top proizvode (SoC) bira najbolje moguce cipove(GPU-ove) koji su im isporuceni. Samo najbolji dostupni cip moze biti SoC cip, jer kao takav radi na visim frekvencijama na manjem naponu out of the box. To isto radi i MSi. Barem je radio. Jer prije nije bilo tako lako nabaviti neku od tih serija, jer su bile limitirane, manje vise. Sve ostale kartice sa OC u nazivu su nista doli obicne sa tvornickim OC-om, povisenim naponom itd.

Ne znam sta nisi shvatio da je ovo moje bila sala, jer 1200MHz out of the box uopce nije lose - pitanje jest koliko je to stabilno. 

14 godina
neaktivan
xyan kaže...

Jel nismo shvatili jos princip Gigabyteovog Gauntleta? Dakle Giga za svoje top proizvode (SoC) bira najbolje moguce cipove(GPU-ove) koji su im isporuceni. Samo najbolji dostupni cip moze biti SoC cip, jer kao takav radi na visim frekvencijama na manjem naponu out of the box. To isto radi i MSi. Barem je radio. Jer prije nije bilo tako lako nabaviti neku od tih serija, jer su bile limitirane, manje vise. Sve ostale kartice sa OC u nazivu su nista doli obicne sa tvornickim OC-om, povisenim naponom itd.

Ne znam sta nisi shvatio da je ovo moje bila sala, jer 1200MHz out of the box uopce nije lose - pitanje jest koliko je to stabilno. 

Znam da Giga to radi, za MSI nemam info, ali nacuo sam da "bolji" chipovi idu u Lighting i Power serije, iako je bilo kontra info da se za HD 7970 Lighting se ne biraju bolji chipovi. poprilicno je provjeren info jer stizu od veoma dobrog izvora, ali opet to je sve teoretski najbolje, tj. sto manje napona za stock clockove, nije nikakvo pravilo da ce se ta grafa da clocka bolje od ostalih. Apsoluno nikakvo pravilo, isto kao i ASIC vrijednost u GPU-Z. Jos jednom sve to fancy biranje chipova je cisti marketing i nista vise, to jedino vrijedi za stock clockove, kao sto sam vec rekao gore, sto manji napon za stock frekvencije, ako neces da vjerujes u ovo, ne moras, ali ti ces da nastavis da zivis u zabludi marketinga.

Moja Asus HD 7950DCII je imala 0.993V stock Vcore, jedan od najmanjih mogucih za HD 7900 seriju, pa se nije clockala nesto plaho.

Kao sto rece ja uvijek oduzimam 25-50 MHz od clocka u recenzijama, jer znam da oni to ne testiraju dovoljno da se uvjere u full stabilnost. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 17:57 (Leopard_st).
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Istina je i to sto ti pricas. Lightning je dobio bracu u Extreme verziji. Pa, ako stavis dobre cipove u obicne, gdje ces naci za extreme? plus lanjske serije xtrema su bilo konfekcijske, sa ovim fancy dust ventovima i vise memorije. sad je to preslo pod normalu, ako zele xtreme, morat ce ili nesto novo izmisliti ili staviti bolje cipove. Nemam ja nista protiv referentnih grafa, samo u nereferentne imam vise povjerenja da se nece nesto lose desiti kod OC-anja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
xyan kaže...

Istina je i to sto ti pricas. Lightning je dobio bracu u Extreme verziji. Pa, ako stavis dobre cipove u obicne, gdje ces naci za extreme? plus lanjske serije xtrema su bilo konfekcijske, sa ovim fancy dust ventovima i vise memorije. sad je to preslo pod normalu, ako zele xtreme, morat ce ili nesto novo izmisliti ili staviti bolje cipove. Nemam ja nista protiv referentnih grafa, samo u nereferentne imam vise povjerenja da se nece nesto lose desiti kod OC-anja.

Da upravu si, sada se HD 7970 Lighting moze svugdje naci.

A koliko si se morao da namucis za GTX 580 Lighting Extreme.

15 godina
neaktivan
Moj PC  
6 0 hvala 5
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Da li itko zna koliko jedna 7970 troši u idle-u?
Da li ima onu funkciju da troši par W u idle-u? 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Da li itko zna koliko jedna 7970 troši u idle-u?
Da li ima onu funkciju da troši par W u idle-u? 

Da, trosi nesto sitno, a kad monitor ode u sleep (long IDLE) trosi svega 3W.

clock2much
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000
Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Stigla Sapphire 7850 2gb  :D

S kojim programom je najbolje i  OC-at ATI kartice??'

Riva Tuner, MSI afterburner.....????

I dal postoji koji jednostavni način kako staviti u defaltni bios željeni takt kao default...da se više nemoram zezati sa stalnim paljenjem programa za OC sa winsima???

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja sam svoju OC-ao pomocu ASUS GPU Tool-a jer mi je on jedini omogucio podesavanje napona, inace preferiram Afterburner.

14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Nebum dizal napon, al vele da doslovno svaka puca barem 1000mhz na core bez dizanja voltaže...i da netreba ništ skidat za to, nego samo preko ati controla di je overdrive...

I kaj je najbolje hladnjak je i dalje na 40% a grafa je tiša od bivše gigabyte 560ti za koju sam mislio da je najtiša kartica ikad :D

I treba samo jedan 6pin utor za napajanje...i bez oc-a je nekaj bolja od 6950...

Fakat bomba od kartice....i to već od 1400kn :D

Možda previše hajpam al sam prezadovoljan kupovinom...

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

Moja ide bez podizanja napona na 1050MHz bez greske, al memorija nece dalje od 1350MHz. Inace stvarno je tiha i ja sam prezadovoljan svojom :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.9.2012 23:40 (shadowlapy).
14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Je stavio na 1050...frekva se diže automatski s driverima pri paljenju winsa...stabilno..ventovi nejdu i dalje iznad 40% :D

Brutala...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

zna se datum izlaska (i planira li se uopće) slabijih kartica iz serije 7? konkretno me zanima ju 76xx i 75xx.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
AMD Radeon HD 7000

sto je sa garancijom ako grafa krepa a bila je ocana u garantnom roku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
metallic kaže...

sto je sa garancijom ako grafa krepa a bila je ocana u garantnom roku?

Priznaje se garancija. Ne mogu oni znati da si clockao grafu ako je krepala.

13 godina

to je dobro onda, pitam teoretski... tako da je onda bolje overclockati, ocito.

14 godina
odjavljen
AMD Radeon HD 7000

Ljudi ajde dokazite zvonetu (Bulldozeru ) tom velikom znancu da moja grafa 7950 ne trosi 350w....

evo zvone ovo ti je moj dokaz

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-7950-review-benchmark,3207-9.html

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 23:36 (Dino.Randic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nemože potrošiti 350W da se na glavu nasadi !! Cijeli sustav sa HD 7950 troši ispod 300W sa recimo i5, i to bliže 220W do možda 250W. Sama grafa troši oko 120 do 130W u gamingu !!

14 godina
neaktivan
Dino.Randic kaže...

Ljudi ajde dokazite zvonetu (Bulldozeru ) tom velikom znancu da moja grafa 7950 ne trosi 350w....

evo zvone ovo ti je moj dokaz

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-7950-review-benchmark,3207-9.html

Pa naravno da ne trosi 350w..

itomic009 kaže...

Nemože potrošiti 350W da se na glavu nasadi !!

{#} slikovito si objasnia.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 23:39 (mate960).
14 godina
Dino.Randic kaže...

HD 7950 stock - potrosnja u igrama oko 140W, OC verzije kakvih 10W vise.

200W je max potrosnja u Furmarku te pocinje throtlati ako ide vise od toga.

clock2much
14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Ta grafa kad je u stressu i znači klokana je nešto troši oko 250w do 300w

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
odjavljen
AMD Radeon HD 7000

zakasnio malo

sta sad odma smanjujes ti si tvrdio da 350w trosi

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 23:41 (Dino.Randic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Bulldozer kaže...

Pa max potrosnja HD7970 stock u furmarku je 250W, ocana ne vise od 270W.

7950 nikada ne dode do 200W osim u furmarku, igre niti 140W.

clock2much
14 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...
Bulldozer kaže...

Pa max potrosnja HD7970 stock u furmarku je 250W, ocana ne vise od 270W.

7950 nikada ne dode do 200W osim u furmarku, igre niti 140W.

nene ante on je tvrdio to za moju 7950...

14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

s,jebo sam se 300w uvrh glave .. ali do 300 sigurno će u stressu trošit klokana

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

HD 7950 stock - potrosnja u igrama oko 140W, OC verzije kakvih 10W vise.

200W je max potrosnja u Furmarku te pocinje throtlati ako ide vise od toga.

Mislim da počinje throttlati samo na onima sa referentnim PCB-om, dok custom pcb-ovi nemaju takvu zaštitu iz razloga da bi se omogućio što veći overclock.

@Bulldozer: Odakle ti vadiš te brojeve? HD7950 vuče oko 140 do 150W kad je 100% opterećena u igrama. Furmark je malo više optereti, al još uvijek ispod 200W.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 23:44 (Penryn).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice