AMD Radeon HD 7000

poruka: 4.323
|
čitano: 677.881
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

nov nisam na forumu al sam nov u 7xxx temi.. {#} jel koga zaj skyrim?fps lockan na 60 ali dogadja se neko cimanje osobito u prostorijama? doduse ima modova gore pa sad neznam..

xfact
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Vidim ljudi se ovdje razbacuju sa svim i svakakvim informacijama o seiji 7000, vecina sa iskustvima sa GTX i 6000 karticama. Ne želim nikoga omaložavati, ali bih ipak htio i ja ubaciti par svojih riječi iz osobnog iskustva u zadnjih par mjeseci s novom konfiguracijom.

1. TFIII cooler nije ni pretjerano tih ni hladan. Tiši je od stock coolera i hladniji od stock coolera, ali daleko od toga da je sjajan. Koliko god to neki poricali, oni mali ventilatori se čuju kao turbine pri bilo kojem većem opterećenju. Neki će reč da je to zato što ga silujem Furmarkom ili nečim sličnim, ali nije. Činjenica je da je u kučištu sa zvučnom izolacijom i dobrim protokom zraka TFIII na 7850 bio prilično bučan za vrijeme igranja Saint Row The Third-a. Citirajte mi i 200 recenzija gdje recenzenti kažu da je tiši od muhinog prdeža i hladniji od Sibira, ja sam svojim ušima svjedočio da je cooler bučan.

2. Netko je spominjao 3DMark kao dokaz da su dvije kartice različite u snazi. Po meni 3DMark score nije ni približno dobar pokazatelj snage, opet iz osobnog iskustva. Dosta vas na forumu je upoznato sa LucidVirtu MVP i njenim utjecajima na performanse u igrama, ali za one koji ne znaju evo sažetak. Kada je MVP uključen drastično ruši performanse u svim igricama (osobno testirao na 10 igrica i svugdje sam primjetio drastičan pad performansi). Največi udar na performanse sam primjetio u COD4 u kojem sam na jumperskom serveru s MVP uključenim dobivao oko 30 fps prosjek, dok sam s istim cfg-om bez MVP-a dobi 1000 fps lock. Međutim unatoč takvom uništavanju performansi u igricama, u 3DMarku sam s MVP-om postigao score za 1000 bodova bolji. Također, u 3 uzastopna testa na istim postavkama 3DMark mi je dao 3 različita rezultata (oko 250 bodova greške između največeg i najmanjeg. Tako da ga ne bih baš smatrao real world testom.

Imajte na umu da je ovo sve iz osobnog iskustva i da nije napisano s namjerom da se nekoga uvrijedi. 

Moj PC  
3 0 hvala 6
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

{#} istina, ali cisto sumnjam da bi takvi rezultati prosli nezamjeceno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

nhf ali MSI je prije koju godinu bio smeće, i vi svi to dobro znate, i danas se tolko reklamiraju da to nisu istine...

Hebote twin frozri, hawci i neznam što, ko da je bed ubacit kilu bakra, dodat super brze ventove, udarit neznam kolko faza i reć kak imaš avion od grafe....

Možda za bench dušu dalo, ali imao sam jednu hawkicu i MSI nikad više...ali NIKAD...kolko je to čudo bilo bučno

Jer ak te kartice nisu vama bučne onda zbilja imate problema sa sluhom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Imao jednu pa prosuđuješ o svima. Eto prvi Golf dizel je bio bučan ki traktor, jel to znači i da je nova šestica bučna?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Nešto napišem, pa pobrišem. I tako već peti put. Bolje.

Faith divides us. Death unites us.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: AMD Radeon HD 7000
Penryn kaže...

Imao jednu pa prosuđuješ o svima. Eto prvi Golf dizel je bio bučan ki traktor, jel to znači i da je nova šestica bučna?

Pa vidiš da govore da je i ova 7850 bučna ko avion,a kad pogledaš arhitekturu i dizajn tih hladnjaka praktički sve isto...čak i isti ventilatori...

Ja bi bio presretan da m ije buka bila na razini jedne gigabytice 560ti...ali presretan...najbolji izgled grafa imaju po mom mišljenju i to još crni pcb...

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 18:04 (Doctor Freak).
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Nešto napišem, pa pobrišem. I tako već peti put. Bolje.

istina. bokte, vise experta nego na PCexpertu {#} a sve iz neke usmene predaje, rekla kazala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 18:10 (xyan).
15 godina
neaktivan
xyan kaže...

Pozdravljam razmjenu iskustava, kako pozitivnih tako i negativnih.  Samo ne kužim par iznesenih stvari oko buke, ali prije buke - temperature. Mislim, gledam na tri mjesta, kartica mi idla na 33c.  To je najhladniji idle koji sam na mid-high end kartici ikad vidio, pa možemo diskutirati do besvijesti što je mid, što high, ali mislim da je tu negdje, nekakav mid-high segment tako jedna 7850 kartica, pogotovo izrazitije OC-ana kad se stvarno opasno približava performansama stock GTX580 kartici u dosta igara.

Vezano uz to, probao sam Crysis2, 3D Mark 11 i L.A. Noire, nisam probio 60c u loadu. Kartica je na 1050/1300 trenutno na stock voltaži.

Sad ja ne znam, počinjem sebe preispitivati, jel trebam nešto čuti - a da ne čujem? Mislim ne mogu na silu, ako je tiha. Stavim uho na case, čujem mutavi Samsung F4 brzanac kako vibrira, i vratašca sa Chiefteca u istom ritmu {#}. Sama kartica kao kartica odnosno TFIII radi stvarno uglađeno.

Možda nije dovoljno GPU opterećen, ne znam. Čak sam prvi dan iz fore išao u CCC i na manual fan, pa provjeravao buku na 30,40,50,60,70 i 100% venta. Tek za 60+ % mogu reći da čujem propelere, ali opet, ništa strašno u odnosu na single-fan verzije 6850, 6870 i 6950 kartica recimo.

14 godina
neaktivan
Doctor Freak kaže...

nhf ali MSI je prije koju godinu bio smeće, i vi svi to dobro znate, i danas se tolko reklamiraju da to nisu istine...

Hebote twin frozri, hawci i neznam što, ko da je bed ubacit kilu bakra, dodat super brze ventove, udarit neznam kolko faza i reć kak imaš avion od grafe....

Možda za bench dušu dalo, ali imao sam jednu hawkicu i MSI nikad više...ali NIKAD...kolko je to čudo bilo bučno

Pa znas ti da je kila bakra preko 30 kuna.

15 godina
neaktivan
Nikola45 kaže...
Doctor Freak kaže...

Pa znas ti da je kila bakra preko 30 kuna.

ovisno o klasi! ima vec po 17kn otkupne XD Dream u potpunosti se slazem, vidim da znas sta govoris!{#}

14 godina
neaktivan
thedream kaže...
xyan kaže...

Pozdravljam razmjenu iskustava, kako pozitivnih tako i negativnih.  Samo ne kužim par iznesenih stvari oko buke, ali prije buke - temperature. Mislim, gledam na tri mjesta, kartica mi idla na 33c.  To je najhladniji idle koji sam na mid-high end kartici ikad vidio, pa možemo diskutirati do besvijesti što je mid, što high, ali mislim da je tu negdje, nekakav mid-high segment tako jedna 7850 kartica, pogotovo izrazitije OC-ana kad se stvarno opasno približava performansama stock GTX580 kartici u dosta igara.

Vezano uz to, probao sam Crysis2, 3D Mark 11 i L.A. Noire, nisam probio 60c u loadu. Kartica je na 1050/1300 trenutno na stock voltaži.

Sad ja ne znam, počinjem sebe preispitivati, jel trebam nešto čuti - a da ne čujem? Mislim ne mogu na silu, ako je tiha. Stavim uho na case, čujem mutavi Samsung F4 brzanac kako vibrira, i vratašca sa Chiefteca u istom ritmu {#}. Sama kartica kao kartica odnosno TFIII radi stvarno uglađeno.

Možda nije dovoljno GPU opterećen, ne znam. Čak sam prvi dan iz fore išao u CCC i na manual fan, pa provjeravao buku na 30,40,50,60,70 i 100% venta. Tek za 60+ % mogu reći da čujem propelere, ali opet, ništa strašno u odnosu na single-fan verzije 6850, 6870 i 6950 kartica recimo.

And, i moja karta idla na slicnoj temp -+1-2C, a nije MSI.

15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

And, i moja karta idla na slicnoj temp -+1-2C, a nije MSI.

Pa nema and. O tome se i radi. Dapače, PE od MSi-ja se lošije clocka od referentnjače, kad smo kod toga već. Ali ne razumijem što se pokušava dokazati posljednjih nekoliko postova. Da je MSi sa aftermarket modelima precjenjen, jel to to?

ASUS, Gigabyte nisu? VaporX Sapphire nije? Pa svi su precjenjeni, stoga uzmite ono što vam odgovara. I novčaniku i nekakvoj razumnoj kupnji i osjećaju zadovoljstva da ste dobro prošli.

Najveća fora kod MSi-ja kod nas je još uvijek godinu dana dulja obvezna garancija, što je sasvim u redu, i dobar +. Što se svega ostalog tiče, pa alternative hvala Bogu ima.

16 godina
AMD Radeon HD 7000

xyane ima nešto u čemu je Šafirka 7870 bolja od msi,a to je memorija koja ide do 1560 mhz,možeš li se pomirit s tim ili češ polit benzinom sve msijevke{#}

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 19:12 (dery).
Moj PC  
2 2 hvala 1
15 godina
neaktivan
dery kaže...

xyane ima nešto u čemu je Šafirka 7870 bolja od msi,a to je memorija koja ide do 1560 mhz,možeš li se pomirit s tim ili češ polit benzinom sve msijevke{#}

Ti nisi normalan, zajedno sa svojim prikama.ah, cemu objasnjavat...

16 godina
xyan kaže...
dery kaže...

hahahhahhahha

bez diranja napona bez diranja napona
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 20:28 (dery).
14 godina
neaktivan
xyan kaže...
dery kaže...

Ovo se na mene odnosi?

15 godina
neaktivan
dery kaže...

hahahhahhahha

vise ni nejde, kao i sa naponom na jezgru od dodatnih 25 MHz, ahahahahahah, a na skoro svakoj ide memorija toliko AHAHAHA {#}

15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Pozdrav ljudi, evo jedno pitanje za vas, cisto me informativno zanima. Da li postoji informacija kolika je max safe temperatura VRMova i GPU-a na 7000 seriji kartica ( konkretno 7950 ). Dosta ima misljenja korisnika u vezi toga, a nisam naisao na nijedan bas metodoloski provjeren podatak. Do sada nisam ni imao mogucnost na prijasnjim grafama to provjeravati, pa me cisto interesira. Jel bi voltaza cca 1.3V bila "normalna" za svakodnevnu upotrebu, stime kad bi se temperatura drzala ispod 75stupnjeva? Grafa mi je stabilna na 1200mhz, 1.250V pa pitam da li mogu tako ostaviti ili da ipak spustim voltazu i freq. Evo pitam cisto da cujem vašeg misljenja i iskustva koje je vjerujem dosta vece od mog u vezi ovih novih amd kartica. 

Jos nesto, hehe, imam chieftec kuciste  koje ima iza samo jedan ispusni vent pa, da li bi mi se isplatilo kupiti neko prozracnije tipa haff 922/32 radi boljeg hlađenja? Ima li netko iskustva u tome za koliko dobro kuciste moze spustiti temperature komponenti, a posebice grafe?

Nadam se da nisam dosadan sa ovim. Cheers peeps ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 1:25 (Sentry).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sentry kaže...

Pozdrav ljudi, evo jedno pitanje za vas, cisto me informativno zanima. Da li postoji informacija kolika je max safe temperatura VRMova i GPU-a na 7000 seriji kartica ( konkretno 7950 ). Dosta ima misljenja korisnika u vezi toga, a nisam naisao na nijedan bas metodoloski provjeren podatak. Do sada nisam ni imao mogucnost na prijasnjim grafama to provjeravati, pa me cisto interesira. Jel bi voltaza cca 1.3V bila "normalna" za svakodnevnu upotrebu, stime kad bi se temperatura drzala ispod 75stupnjeva? Grafa mi je stabilna na 1200mhz, 1.250V pa pitam da li mogu tako ostaviti ili da ipak spustim voltazu i freq. Evo pitam cisto da cujem vašeg misljenja i iskustva koje je vjerujem dosta vece od mog u vezi ovih novih amd kartica. 

Jos nesto, hehe, imam chieftec kuciste  koje ima iza samo jedan ispusni vent pa, da li bi mi se isplatilo kupiti neko prozracnije tipa haff 922/32 radi boljeg hlađenja? Ima li netko iskustva u tome za koliko dobro kuciste moze spustiti temperature komponenti, a posebice grafe?

Ispod 95C(VRM) je sigurno za trajanje godinama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 10:49 (Leopard_st).
16 godina
Lovac kaže...

Čitao sam ovu temu, vidim ubost ću si HD7850, ima Sapphire za 14xxkn već ^^ Dostojna zamjena za HD6950.

to je vjerovatno 1gb verzija pa pripazi

13 godina
protjeran
Sentry kaže...

Sve ovisi o tome koji model imas, znam da onaj WF3X model na tom naponu ide 1.2GHZ barem a ima modela kojima treba 1.2V za taj takt i ne griju se skoro nista, VRM ispod 60C a jezgra na 100% fana ispod 60C takoder, 65% fan vrtnje i 75C max :)

Imaj na umu da napon ne uzrokuje degradaciju i kvar ako imas super hladnjak i temperature VRM-a i GPU nisu vise od normalnih, samo je to bitno.

Iako bi bilo okej da se drzis kakvih 1.2V-1.225V i ne vise :)

clock2much
17 godina
AMD Radeon HD 7000

Citam zadnjih nekolko poruka da je sapphire ili msi bolji ovo ono.

Fuckoff rly wtf??

IMAM MSI ON JE NAJBOLJI, IMAM SAPPHIRE ON JE BOLJI, IMAM POV ON JE JOŠ BOLJI, IMAM XFX NAJBOLJI, SAD OPET IMAM MSI PA JE OPET BOLJI..

prestanite više sa tim sranjima, činjenica je da na ovom forumu svako svog konja hvali.. i da svatko kupuje što mu je taj tren jeftinije(što ne mora značiti da je i nužno lošije)

naravno onaj koji ima love kupit će bolje (ne nužno)

I to je sva politika oko svega, pustite tišinu, oc i đinđe minđe i uživajte u kartuljama koje fala bogu možete imati..

Kako djeca tamo u drugim zemljama nemaju ništa da li bi dušu za gts 250 a kamoli hd7xxx ustvari nebi oni su pametniji od nas i igraju se vani i druže mi tu jedan drugog hebemo i vrijedamo koja kartica je tiša i može više potegnut..

EOD ovo je vrlo vjerovatno zadnji moj post u ovoj temi.

btw. moja sapphire ja najglasnija i da se najmanje klokat probio sam hebeni zid da stavim kuciste u drugu sobu... sad vise se ne morate rasprvaljat ko ima losije kad ja priznam d imam najlosije amen.

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 13:42 (toxic).
Moj PC  
12 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Znalo mi se dogoditi sad po ovim vrucinama da ako temperatura pređe 75C, VRM ako je blizu 80 da mi se igra smrzne i driver srusi, a bilo je toliko vruce da nije ni mogao ohladiti dovoljno. Kad imam ovu limenku od chieftec kucista pa nema dovoljno ventilacije. Moram si kupiti Haff-a ili termaltake element G mi se svidja ;). Sada kada se spustila temperatura u prostoriji, bez problema drzim temperature ispod 70, i VRMova na oko 70, tako da nema rusenja za sad. Minimum stabilan napon za 1200mhz mi je 1.225 tako da cu na tom drzati ;). Hvala decki ^^

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
toxic kaže...

btw. moja sapphire ja najglasnija i da se najmanje klokat probio sam hebeni zid da stavim kuciste u drugu sobu... sad vise se ne morate rasprvaljat ko ima losije kad ja priznam d imam najlosije amen.

To nije točno, ali ono, ful si izrekao neistinu. Kloka se ona bolje od dosta nereferentnih verzija, nema to veze što je referentna...

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
13 godina
protjeran
Caesar et Brutus kaže...

To nije točno, ali ono, ful si izrekao neistinu. Kloka se ona bolje od dosta nereferentnih verzija, nema to veze što je referentna...

Covjek je sarkastican jer mu se gade sve ove rasprave.

clock2much
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...
Caesar et Brutus kaže...

Covjek je sarkastican jer mu se gade sve ove rasprave.

U pravu je, tada smo istomišljenici.

Svi problemi čine se rješivima ako se ljudi ne svađaju.
14 godina
protjeran
AMD Radeon HD 7000

Trebala bi bit u skoro svem jača

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon HD 7000

ne odolih joj i eto je saphire hd7870 oc ed,pcb jednak kao i predhodnik,iznenađujuče tiha i hladna pri sobnoj temp 29° , malo ocana

crna hd6870,plava hd7870 crna hd6870,plava hd7870
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 15:27 (dery).
Moj PC  
13 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Radeon HD 7000

Nice, koliko ide max na stock naponu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice