AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 610.989
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: AMD Radeon 6xxx
ShadoW kaže...

Posto se sam ne mogu odlucit, zanima me sta predlazete sta da uzmem.

Najvjerojatnije ce biti nesto od 6850 CF, 6950, 6970 i gtx 570 pa sta je od tog najbolje i zasto? Najbolje performanse ima 6850, gtx 570 ima CUDU (korisno mi je samo ako moze ubrzat konvertiranje filmova...) a 6950 je navodno ban for bucks.

Tu je i 6970 od koje me odvlace znacajne razlike u performansama u nekim igrama (kojih zapravo ima dosta, nekih 4 od 10, nije da ih igram, ali je zabrinjavajuce), ona je malo jeftinija od gtx 570.

Pa zavisi, HD6850 cross je najjače od nabrojanih, ako već imaš cross matičnu GO FOR IT!

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
17 godina
Hyperion kaže...
athlon64 kaže...

kao što rekoh , polako , razvalit ce ati to malo bolje ali ipak mislim da ce nvidia u ovoj generaciji ostat bolji izbor.

Zbog većih cjena?

Mozda nvidia bude snizavala cijene, pa tek je izdana serija 6970 i tek su se danas (ni danas u potpunosti) pokazale njihove performasne. A i nesto mi je sumnjivo koliko se performanse u odnosu na  nvidiu razlikuju od igre do igre.(bar po annand techu) mozda je to drivera (nadam se da je)

14 godina
neaktivan
thedream kaže...
microman kaže...

Eto toliko od mene na ovom forumu.

Ja ću stvarno biti kratak jer se ne prestajem smijati. Prvo bi jasno odvojio znanje i kompetentnost, pa ako hoćemo i sreću i novac, sa težinom i nečijim karakternim sklopom. Nisam kompetentan uraditi ičiju psiho-analizu, niti je to tema ovog podforuma, a ni forum općenito.

Reći ću samo par stvari u kratkim crtama, ti si daleko najtaštiji lik kojeg sam ikad sreo, u smislu - sreo na forumu. Toliko jednostavno prizemne obijesti i taštine se rijetko sreće. Imao si sve kartice unazad 2g, testirao si sve i najskuplje - i so fucking what?! Što to konkretno govori o tebi i tvojim kvalitetama osim onoga što sam ti naveo na početku ovog odjeljka - taština, i na početku replya - odvojiti stvari.

Razumiješ se u to što pišeš, korisno te čitati i jasan si kao dan što se tiče znanja i iskustava sa high-end hardverom, ali brate mili ne znam što da ti kažem na kolegijalnost. Tu si pri samom dnu, takav jedan stav plachipichke, da ti se ne smije ništa reći, ništa sugerirati, na ništa upozoriti, ja zadnjih 8g nisam vidio. Na 20 foruma na kojima sam bio ili jesam član, nikad ovo nisam doživio. On se nadurio, i on ide - razumiješ ti to. I sad smo mi kao jadni i budale ostali u neznanju, obezglavljeni jer nam je kralj otišao.

Daj dečko lijepo zaista poslušaj kolege, ohladi malo i shvati da smo svi ovdje jednaki i da forum nije rezerviran za petozvjezdaše ni njihove podanike nego za svakoga tko želi i ima namjeru konstruktivno sudjelovati u radu. Ponavljam ti ovo iz razloga što vidim da se pozivaš na Weky-a, a taj dečko je za tebe po komunikaciji - višestruki dobitnik Nobelove nagrade. Može ti držati instrukcije i to 10-godišnje, samo na temu razgovora s kolegama.

Čovjek sve misli čitajući ovo, off-topic je, dream, nemoj reagirati, šta će ti to. Ali ako ja ne kažem, tko će reći?! Tko, ovi šta lupetaju TU-pove kako se sjete ili TD-ove? Pa netko to mora reći.

Ovo je forum, a forum čine njegovi useri. Nit koja veže usere zove se kolegijalnost. A ako ćemo stvarno biti plachipicke svi odreda, ja se pozivam i prozivam uvrijeđenim tvojom prijavom moderatoru, na moj račun. Rekao sam ti da NE BUDEŠ nvidiot, ne da to jesi. Ako ćemo biti cjepidlake i precizni do kraja. Ne budi nešto što nisi jer znam da si imao i ATi i nVidiu i da te živo boli kifla za oboje.

Ovo je krajnje dobronamjeran post iako tako ne zvuči, ovaj forum ne čini ni 5 ni 10 usera sa pet zvijezdica nego i onih 99.9% ostalih koji su ovdje da nešto nauče i ne čitaju Shakespeare-a na temu, uvrijediti se, ili se ne uvrijediti na BOL forumu?

Nitko normalan nije ničiji vojnik, niti se itko normalan koga ta firma ne plaća - ne reklamira kao nečiji zastupnik. Nitko ne napada, nitko ne brani pisati mišljenje. Ja sam prvi i zadnji koji će to ovako reći, ali to se mora - mislim da sam bio jasan.

Toliko i od mene. Idem plakati, onda ću se najesti i napiti, i opet plakati ako Dinamo ne prođe.

Ne ponašajte se svi skupa kao powerpuff girls {#}, nego diskutirajte na razini dostojnoj foruma kojeg ste ponosni članovi. Idete mi na živce..{#}{#}, živjeli!

Ajde, ajde biće bolje drugi put.

Gledaj to ovako: AMD i Dinamo su danas druoplasirani, što nije ni tako loše.

17 godina
ShadoW kaže...

Mozda nvidia bude snizavala cijene, pa tek je izdana serija 6970 i tek su se danas (ni danas u potpunosti) pokazale njihove performasne. A i nesto mi je sumnjivo koliko se performanse u odnosu na  nvidiu razlikuju od igre do igre.(bar po annand techu) mozda je to drivera (nadam se da je)

Pa tako nikad nećeš ništa kupiti.

Zanimljivo:

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1084/pg17/xfx-radeon-6970-and-radeon-6950-graphics-card-review-crossfire-eyefinity-vs-sli.html

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
16 godina
neaktivan

Ne znam baš... :/

Živi bili pa vidjeli. Previše fejka po netu trenutno.

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 21:50 (Minoza).
17 godina
Hyperion kaže...
ShadoW kaže...

Pa tako nikad nećeš ništa kupiti.

Zanimljivo:

http://www.hardwareheaven.com/reviews/1084/pg17/xfx-radeon-6970-and-radeon-6950-graphics-card-review-crossfire-eyefinity-vs-sli.html

Ne govorim za kupovinu nego za njihovo predvidanje koja je graficka fail ovu cijelu generaciju : )). Za graficku je odluceno da sada kupujem : ))

17 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

samo zašto stalno se govori da se nemogu uspoređivati gtx 580 i nadolazeća 6990 ili 5970-tka 480-tka? 

što ju svrstava van konkurancije...hmm nekoristi se kao i grafa sa 1 gpu, koriste je samo talibani ili nemožeš ju dobiti ako nisi plave krvi...?

i jedno i drugo su grafička rješenja, zašto ne uspoređivati 2 najače grafulje (2 najača grafička rješenja) iz 2 " suprotstavljena" tabora pa makar netko uspio zaljepiti zajedno 4 čipa.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 22:28 (sokre).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

hmm , gledam im ovih par videa s noise levelima , moram rec da se 6970-ka i ne cini bas kao najtisa stvar , onako nije bas previse , crossfire vec porpilicno buccan , cini mi se da ce 6950 bit popularnija kartica , uostalom napisali su za 6970 max temp 91c , omg pa to je skoro ko fermi , izgleda da su ati i nvidia malo zamijenili stolove , 3x 6950 u crossu skroz u redu , dakle 6970 prilicno vruca i relativno bucna kartica , men doduse to nimalo nebi smetalo jer mi je buka , potrosnja i grijanje najnevaznija stvar hahha , samo neka ona dere dobar fps , kad sam na kraju vidio video sa gtx 580 onda sam tek shvatio koliko je ta kartulja tiha.

edit: sad kad me proglase nvidiotom hahahaha

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 22:09 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon 6xxx

Nekak mi je taj kitguru precrven : )). Zas u testovima nema nijedna nvidia osim gtx 460 (ovi im ne zele poslat da ih testiraju jer previse hvale AMD a gtx 460 su si mogli samo priustit (samo se salim))

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 23:11 (ShadoW).

0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon 6xxx

Gledam frendu cijene u IQ Zagria i naletim čudom na ovo:

http://217.14.221.177/StartEU.ashx?_command=showItem&item=sap-hd6950-2gb-fr&location=SKL&session=7YbCp5DvpOd9Er7dtJsl

http://217.14.221.177/StartEU.ashx?_command=showItem&item=sap-hd6970-2gb-fr&location=SKL&session=7YbCp5DvpOd9Er7dtJsl

HD6950 -> 2788kn

HD6970 -> 3408kn

Dolaze za 2 dana.

Ovo je previsoka cijena, kao da množite cijenu u americi u američkim dolarima sa 10 umjesto 5.5 koliko je trenutačno kuna 1$.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 23:54 (Hyperion).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Hyperion kaže...

Ovo je previsoka cijena, kao da množite cijenu u americi u američkim dolarima sa 10 umjesto 5.5 koliko je trenutačno kuna 1$.

Hmm!! Zaista previsoka cijena.

Nadam se da će bit jeftinijih. Pa bar u adm-u i protisu ako nigdje drugo.

Jer ako je HD6970 cca 3400kn, onda sve o njenoj isplativosti i njenom pogodku pada u vodu.

Osobno ne mogu vjerovat. Zaprepašten sam ako će cijene svugdje bit ovakve.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 23:57 (zabranjeniples).
16 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

Gledam frendu cijene u IQ Zagria i naletim čudom na ovo:

http://217.14.221.177/StartEU.ashx?_command=showItem&item=sap-hd6950-2gb-fr&location=SKL&session=7YbCp5DvpOd9Er7dtJsl

http://217.14.221.177/StartEU.ashx?_command=showItem&item=sap-hd6970-2gb-fr&location=SKL&session=7YbCp5DvpOd9Er7dtJsl

HD6950 -> 2788kn

HD6970 -> 3408kn

Dolaze za 2 dana.

Ovo je previsoka cijena, kao da množite cijenu u americi u američkim dolarima sa 10 umjesto 5.5 koliko je trenutačno kuna 1$.Puno

Puno previše. Šta je sad ovo, svi hvale cijenu, kad ono kod nas...

17 godina
AMD Radeon 6xxx

Ma dobro kad se to stabilizira za 2 tjedna bit će to 3000kn za HD6970 i 2400kn za HD6950.

Ovo je zato jer će je prvi nabavit pa tko hoće ekskluzivu mora kupit po puno višoj cijeni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon 6xxx

Ako HD6970 bude cca3400kn ili se bude kretala oko te cijene, onda ću i ja reč da je grafa fail.

Zaista nisam očekivao ovakvu cijenu. Vrijedi pričekat i vidjet kakva će bit situacija u drugim shopovima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.12.2010 0:03 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
AMD Radeon 6xxx

Zamislite cijenu onda recimo u Linksu ili Hg spotu! LOL{#}

0 0 hvala 0
16 godina
Hyperion kaže...

Hyp, tek sad vidim da su cijene drugačije na linkovima??!!

Mada svejedno cijena prevelika. Za očekivat je nižu cijenu u adm-u i protisu.

Vidjet čemo kakva će bit situacija za koji dan.

17 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

lol ja na tim linkovima dobio prvi put za 6950 3000kn drugi put oko 3500 kn ,  za 6970 se bojim i pogledati haha (4200kn) lol

edit: a u operi 3100kn za 6950 haha a za 6970 3700kni... eto vidite cijene apsolutno ovise kojim internet preglednikom pretražujete lol

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.12.2010 0:13 (sokre).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon 6xxx

Vidi stvarno u firefoxu su drukčije cijene WTF?

HD6970 -> 3900kn Firefox

HD6970 -> 3408kn Opera

HD6970 -> 3787kn IE8

Zaključak: Koristite Operu i imat ćete manje cijene{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.12.2010 0:20 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon 6xxx

Jel to ona stranica gdje je svima cijena drugcija?

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Jel to ona stranica gdje je svima cijena drugcija?

yup

lol eto rješeno, samo operom i gotovo da vidite ušteda haha... definitivno ih treba nazvati i provjeriti, ovo je smiješno

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
17 godina
AMD Radeon 6xxx

Opera prikazuje dobre cijene, Gigabyte HD6850 košta 1478kn u Operi i toliko sam je platio. U firefoxu i IE8 je drugačija (veća)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

mislim da njima nešto sa stranicama zeza.

meni  opera pokazuje ovo:

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.12.2010 0:24 (sokre).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sokre kaže...

mislim da njima nešto sa stranicama zeza.

meni  opera pokazuje ovo:

Takvu cijenu meni prikazuje IE8. ROFL

14 godina
neaktivan
ShadoW kaže...

Nekak mi je taj kitguru precrven : )).

Pa ne bas.

Pokazali su da 6970 gubi u doslovce svim testovima koje su napravili od 460 SLI OC (715 MHz je underclock TBH, but nvm :P)

16 godina
AMD Radeon 6xxx

Malo o IQ Zagria:
Očito je da je IQ Zagria shop u kojem se možeš cjenka, uglavnom, već je bilo rasprave, mislim da je Bugofil tamo htjeo kupiti GTX 470 Twin Froz ali su ga otlko ispreskakali da je odustao, znači, shop i stranica nisu baš pouzdani, stranica pogotovo!?

Malo on HD 69xx grafama:
Grafe ne donse ništa spektakularno, čak imaju premali odmak od prošle serije, ili od kartica iz svoje serije ali niže klase, jedini trik na koji se mogu izvući je cjena, ali čini se da kod nas to neće bit slučaj, mislim da će gulikože, stvarnno gulit kožu sa cjenam ovih grafa, tako da još uvjek mislim da su HD 6850 i 6870 top trenutno, eventualno GTX 470!?

Malo o rcanju u mozak na prošlim stranicama:
Još jednom smo ljepo preuredili Dadinu temu, mislim da bi mu se toliko svidila da bi moro nešto post-at, primjetio sam da se se neki forumaš previše zanijeli, ali primjetio sam da neki i nakon argumenata ne popuštaju, što baš i nije kolegijalno prema ostalima, ipak smo tu svi da nešto naučimo, ipak nikom na dotičnim stranicama ne mogu zamjerit jer su u prepirci bili isključivo kvalitetni forumaši, koje se jednostavno ne moe staviti na ignore list, i pohvaljujem dva forumaša: Batista-u i ATI Gamer-a, tračak normalnosti u prošlih 5 stranica!?

EDIT: Ovo moram nadodat pošto se i to spominjalo, ko mari za TU i TD, pa imam svoje oči i svoje razmišljanje valda ću ja sam sebi protumačit post-a  ne šaka forumaša koja se nakačila na TU ili TD, meni te dvije ikonice ne igraju nikakvu ulogu iako redovit stavljam TU i TD gdje se slaem i ne slažem, al opet smatram da to nije relevanto, nekad mi se ne da stavit, nekad i preskočim par postova tak zaključujem da TU i TD ne bi trebali nikog brinit, ko mari za to, nije baš za forume, kao npr, jedan forumaš, zbog jednog TD, me lovi kroz par tema i stavlja mi TD, reko zabole me uvo, al očito dečku smeta pa sam ja ljepo otišao maknuti moj TD iako se i dalje ne slažem s njegovim postom, ali ipak ne želim da nekog spraši srčani zbog mog TD!? {#}

Nije Ivsa, nego bi treblo biti; Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.12.2010 2:35 (Ivsa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Fina je 6950tka, šta je je. {#} Samo nažalost kao i uvijek ostaje vidjeti cijenu kod nas.

Citirao bi samog sebe. 3500kn za 6970..ajme meni.

Cemetary gates
16 godina
Hyperion kaže...

HD6950 -> 2788kn

HD6970 -> 3408kn

Dolaze za 2 dana.

Morat ce te cijene ici debelo dolje.

U ADM-u je GTX570 cca. 2800kn: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9505

Kako je HD6970 direktna konkurencija GTX570 onda i ona mora imati tu negdje cijenu. Dakle 2800-3000kn ako novi driveri nesto poboljsaju sto tvrde po netu.

A onda bi tom sljedom HD6950 trebala biti negdje cca. 2200kn. U biti, HD6970 i HD6950 bi trebale po cijenama uskociti na mjesto HD5870 i HD5850 prije nekih 3 mjeseca. Mislim da su bas cijene bile negdje 2800 i 2200kn.

If you're not paranoid, you're not paying attention
16 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx
HD 6970 3400kn u webshopu.LOL šta će tek onda biti Links i ADM koji su obično skuplji od Webshopova.Eventualno Protis za 3200kn po ovome. Al eto vam isplativosti.Navalite narode dok je roba vruća. Mislim ljudi ovo je Hrvatska.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mystik kaže...

Vidim da na Microlineovom webu stoji da Sapphirke dolaze za 2 dana. Ima netko info o cijeni kod nas?

Od danas u prodaji, 3313kn s PDV-om uz 12.5% popusta + poštarina izvan ZG ( Sapphire 6970), 2711kn s PDV-om uz 12.5% popusta + poštarina ( Sapphire 6950)

Još nemaju info o MSI i Gigabyte

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.12.2010 9:04 (Cele303).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice