AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 612.364
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Radeon 6xxx

Pa nije li i sam AMD u onom prikazu HD6970 smjestio izmedju GTX570 i 580 ? Kolko se sjecam - je.

Nista se od ove serije ne moze nazvat failom i sl. Cijena ce se odrazit u skladu s prodajom i konkurencijom koja ove godine nije zakasnila.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm

6 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Radeon 6xxx
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: AMD Radeon 6xxx

Nemaš beda micromane Sveta Krava zvana 6970 se neće još dugo pojavljivati pod tim imenom

brzo će doći još reviewa a svi smo znali kako 580 nema šta biti slabija od te serije 6900 evo ovdje pa tko god to demantira neka

i kaže razlog(e)

sell the kids for food-weather changes moods
17 godina
stoncin3 kaže...

Nemaš beda micromane Sveta Krava zvana 6970 se neće još dugo pojavljivati pod tim imenom

brzo će doći još reviewa a svi smo znali kako 580 nema šta biti slabija od te serije 6900 evo ovdje pa tko god to demantira neka

i kaže razlog(e)

{#}

15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Izgubio se dado jer mora platit cugu..{#}{#}{#}, ili ti njemu, kako je već priča išla? Nije čovjek žedan {#}. Ajde ajde,svi smo tu ipak samo - članovi i kolege. Netko neiskusniji bi potegao odmah za 6970tkom, jer bi vjerovao analogijom stvari da dobija karticu bližu 5970, a ne 5870, ježi ga. Šta sad?

Kao da to nismo odmah na početku i razjasnili da su novije generacije sporije od starijih ali samo uvjetno rečeno jer se radi o debilnom imenovanju kartica od strane AMD/ ATi-ja za koje ne znam što bih suvislo napisao. nVidia košta više ali bar znaš koja kartica naslijeđuje koju, i da je 470 slabija od 570, a baš 5870 od 6870 i ne bi rekao.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Batista kaže...
stoncin3 kaže...

i kaže razlog(e)

{#}

lol Ja ne vidim ništa čudnoga u tom reviewu?

16 godina
AMD Radeon 6xxx

Ja zaista ne razumijem neke stvari.

I stvarno mi nisu jasni ljudi koji obožavaju AMD u tolikoj mjeri, da ne mogu priznat neke stvari.

A još manje su mi jasni oni koji toliko mrze AMD, pa pljuju u tolikoj mjeri po navedenom.

Svi smo očekivali zvijer iz AMD-a zvanu HD69xx. I na kraju je nismo dobili.

Ali ako pogledamo cijenu, po meni i više nego očekivano.

HD6970, koja bi trebala bit 10% jeftinija od GTX570 (kaže Bug), nazivat failom, po meni je još veči FAIL.

A GTX580 koja je cjenovno daleko iznad, uspoređivat s ovom je FAIL svih failova.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
stoncin3 kaže...
Batista kaže...
stoncin3 kaže...

i kaže razlog(e)

{#}

lol Ja ne vidim ništa čudnoga u tom reviewu?

Ma ne :)

Sve skupa (ova tema) mi je smijesno :)

17 godina
protjeran

Haha ljudi nemaju šta pametnoga pisati pa pametuju sami sa sobom izgleda. Slažem se dobro da nije već prešlo ovo naklapanje i nagađanje u OT:\

btw {#}{#}{#}{#} a šta ćeš...!?

15 godina
AMD Radeon 6xxx

Pa ljudi Hd 6970 uopce nije konkurent GTX 580, vidi se po tome što je čak i jeftinija od GTX 570 {#}

Zato ne kužim što se tako čudite performnsama HD 6970

Normalno da je GTX 580 jača

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 16:57 (Intel&ATI).
Moj PC  
6 0 hvala 2
16 godina
protjeran
AMD Radeon 6xxx

The Radeon HD 6970 got quite hot when load testing with FurMark as it reached 90 degrees, which is slightly higher than the 87 degrees reached by the Radeon HD 5870. The GeForce GTX 570 on the other hand reached just 81 degrees making it considerably cooler when pushed to the limit ---- jel to istina?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Intel&ATI kaže...

Pa ljudi Hd 6970 uopce nije konkurent GTX 580, vidi se po tome što je čak i jeftinija od GTX 570 {#}

kako se čini ati 580-tki palnira parirati sa 6990-tkom, gotovo. po svemu ovome to čitam kad ju izbace van, 580-tku ćemo prozvati failom automtski lol!

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
15 godina
neaktivan
Intel&ATI kaže...

Čudimo se jer je i sam AMD najavio puno bolje performanse a cijena je logična posljedica performansi.Da je Cayman jači 20% od GTX580 bio bi za toliko i skuplji.

16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Ja zaista ne razumijem neke stvari.

I stvarno mi nisu jasni ljudi koji obožavaju AMD u tolikoj mjeri, da ne mogu priznat neke stvari.

A još manje su mi jasni oni koji toliko mrze AMD, pa pljuju u tolikoj mjeri po navedenom.

Svi smo očekivali zvijer iz AMD-a zvanu HD69xx. I na kraju je nismo dobili.

Ali ako pogledamo cijenu, po meni i više nego očekivano.

HD6970, koja bi trebala bit 10% jeftinija od GTX570 (kaže Bug), nazivat failom, po meni je još veči FAIL.

A GTX580 koja je cjenovno daleko iznad, uspoređivat s ovom je FAIL svih failova.

Ma tko je pobogu uopšte nazvao HD6970 Faill-om. Evo ti Copy paste mojeg prvog komentara pa mi nađi di sam napisao faill, a i da jesam to bi bilo samo moje osobno mišljene, ako pak ti se ne sviđa reci argument zašto, a ne nekoga prozivat Nvidiaotom. Zapravo tu je nastala tolika zbrka jer nitko nije uopšte pošteno pročitao šta sam napisao

OVAJ PUTA PROČITAJTE KAK SPADA

Dakle krenimo redom od HD6950: Odlična grafa, sa odličnim preformansama,sa odličnom temperaturam, sa super odličnom cijenom i OK potrošnjom

Ocijena je 9/10, nije 10/10 samo zato što tu ocijenu jedino zaslužuje HD6870 koja je Boginja svih grafa i ima da joj se sve klanjaju.

HD6970: Zanimljivo je kako se povratkom na nekih desetak stranica unatrag u ovoj temi mogu vidjet razni Hvalospijevi o toj kartici, Govori se o "rasturanju", "30%jačem čipu od samog GF110","o revoluciji u teselaciji" i na kraju svega toga hvalospijevi o presvetim HUGE driverima. No gledajuci ove silne reviewe vidi se da od Hvalospijeva nit slova H, o "rasturanju" ni slova R, o "30%" bržim preformansama ni četvrtina broja tri, o revoluciji u teselaciji ni slova R,a na kraju kad je sve to propalo jadni HUGE driveri su popustili od svog silnog tereta koji se je bacio na njih.

Ukratko HD6970 ni vrit ni mimo. U večini slučajeva jedva se bori sa jeftinijom GTX570, u DX11 naslovima HD6970 opet muku mući sa GTX570, a GTX580 je ostavlja u prašini u večini slučajeva za 20%. Novi 3dMark 11 je još gori, ustvari Vantage je najgori.

Crysis Warhed ništa bolji: GTX580 62FPS-a, HD6970 57FPS-a,a GTX570 svega 2FPS-a ispod.

A najbolji su mi ovi koji su unazad deset stranica skupa sa Dadom8 pjevali Hvalospijeve, a sad samo pišu OČEKIVANO. Očekivano je drek, čak sam se i ja razočarao koji nisam ni mislio da će HD6970 bit bolja od GTX580, al ovo je Katastrofa.

Dakle u High End segmentu najbolji omijer ima HD6950, a sljedi je GTX570. HD5970 ni sama nezna kud bi se smjestila pa tako će biti samo zanimljiva onim okorijelim fanaticima, dok pak GTX580 ima specifičnu cijenu koja cilja na specivičnu publiku. Dakle HD6950 i GTX570 predviđam sjajnu prodajnu budučnost, dok će HD6970 ostat u sijeni tih kartica, a GTX580 samo za određenu publiku na šta ona i cilja.

Isto tako u svemu tome ste zaboravili nadolazeću GTX560 koja će zasigurno ugrozit HD6950. Jedine AMD-ove grafe koje u doglednoj buducnosti netrebaju strahovati jesu HD6850 i Boginja HD6870.

I'll be back
17 godina
protjeran
AMD Radeon 6xxx

Šta će taj cayman 6990 biti dual-GPU?:\

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
stoncin3 kaže...

Šta će taj cayman 6990 biti dual-GPU?:\

Da bit ce Dual GPU

16 godina
microman kaže...

Ukratko HD6970 ni vrit ni mimo. U večini slučajeva jedva se bori sa jeftinijom GTX570, u DX11 naslovima HD6970 opet muku mući sa GTX570, a GTX580 je ostavlja u prašini u večini slučajeva za 20%. Novi 3dMark 11 je još gori, ustvari Vantage je najgori.

Crysis Warhed ništa bolji: GTX580 62FPS-a, HD6970 57FPS-a,a GTX570 svega 2FPS-a ispod.

A najbolji su mi ovi koji su unazad deset stranica skupa sa Dadom8 pjevali Hvalospijeve, a sad samo pišu OČEKIVANO. Očekivano je drek, čak sam se i ja razočarao koji nisam ni mislio da će HD6970 bit bolja od GTX580, al ovo je Katastrofa.

Evo ga dragi moj Micro. Odakle da počnem.

Nigdje nisam rekao da si ti nazvao grafu Failom. Rekao sam da je nazivat grafu Failom veliki Fail.

Ali da sam rekao da si spomenuo katastrofu, jesam. Evo ti podebljano pa gledaj.

Isto tako, nauči se čitat. Nigdje, ali baš nigdje nisam tebe niti ijednog forumaša nazvao Nvidiotom.

Ono što sam napisao, napisao sam da mi nisu jasni oni koji ne žele priznat stanje AMD-a (odnosi se na one koji ljube AMD više od svega),

te da mi nisu jasni oni koji pljuju po AMD-u (odnosi se na one suprotne).

I nigdje, ali baš nigdje nisam ocrnio tebe ili te uvrijedio.

A uspoređivat GTX580 sa HD6970 je potpuna nebuloza. Dovoljno je vidjet razliku u cijeni, i sve je jasno.

I molim te da malo pomnije pročitaš prije nego napadneš bzv. Ti si jedan od rijetkih na ovom forumu čije razmišljanje cijenim,

i zaista nemam ništa protiv tebe.

Isto tako, meni ne predstavlja ništa, što je netko imao 100 komada hardvera, a netko 200, a netko ništa

Za kraj opet napominjem. HD6970 vrijedi onoliko koliko i košta

Tu je negdje sa GTX570, a cijenom je 10-ak % jeftinija (kaže bug da bi cijena trebala bit takva).

Prema tome, svaka daljnja usporedba sa GTX580 nema smisla.

I ja sam jedan od onih koji je čekao izlazak i pojavljivanje prvih reviewa. Tek sad iznosim svoje razmišljanje.

Dakle, nije me bilo sa ''nekakvim komentarima o velikoj snažnoj HD69xx'' 10 stranica unatrag.

I nemoj opet da bude zabune.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 17:15 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
microman kaže...

Evo ga dragi moj Micro. Odakle da počnem.

Nigdje nisam rekao da si ti nazvao grafu Failom. Rekao sam da je nazivat grafu Failom veliki Fail.

Ali da sam rekao da si spomenuo katastrofu, jesam. Evo ti podebljano pa gledaj.

Isto tako, nauči se čitat. Nigdje, ali baš nigdje nisam tebe niti ijednog forumaša nazvao Nvidiotom.

Ono što sam napisao, napisao sam da mi nisu jasni oni koji ne žele priznat stanje AMD-a (odnosi se na one koji ljube AMD više od svega),

te da mi nisu jasni oni koji pljuju po AMD-u (odnosi se na one suprotne).

I nigdje, ali baš nigdje nisam ocrnio tebe ili te uvrijedio.

A uspoređivat GTX580 sa HD6970 je potpuna nebuloza. Dovoljno je vidjet razliku u cijeni, i sve je jasno.

I molim te da malo pomnije pročitaš prije nego napadneš bzv. Ti si jedan od rijetkih na ovom forumu čije razmišljanje cijenim,

i zaista nemam ništa protiv tebe.

Isto tako, meni ne predstavlja ništa, što je netko imao 100 komada hardvera, a netko 200, a netko ništa

Za kraj opet napominjem. HD6970 vrijedi onoliko koliko i košta

Tu je negdje sa GTX570, a cijenom je 10-ak % jeftinija (kaže bug da bi cijena trebala bit takva).

Prema tome, svaka daljnja usporedba sa GTX580 nema smisla.

I ja sam jedan od onih koji je čekao izlazak i pojavljivanje prvih reviewa. Tek sad iznosim svoje razmišljanje.

Dakle, nije me bilo sa ''nekakvim komentarima o velikoj snažnoj HD69xx'' 10 stranica unatrag.

I nemoj opet da bude zabune.

Uspoređivat GTX580 i HD6970 nije nebuloza jer su to oba najaća SINGLE GPU-a iz oba tabora.Nema smisla usporedba Single GPU-a sa Multi GPU sustavom, e to nema smisla. Također nigdi nisam napisao da si me ti prozvao Nvidijaotom, a to da je HD6970 katastrofa je istina po onome šta su napuhavali na nokoj 125 stranici čini mi se. 10% jeftinija možeš obijesit mačku o rep. oko 3000kn kod nas I pokaži mi post di sam tebe spominjao.

Također sada vidim koliko je Weky bio upravu kad je spomenuo kako se nesmije ni spomenut AMD na lošem glasu. Eto žalosno al istinito.

Dosta je bilo neda se više ni meni, neka ide kvragu ovaj forum kad više ni svoje mišljene nesmiješ napisat,a da te netko ne prozove Nvidiaotom, a zatim cijela flota AMD-ovaca najuri na tebe, jer jedan brod nemože protiv njih sto.

Eto toliko od mene na ovom forumu.

I'll be back
16 godina
microman kaže...

Uspoređivat GTX580 i HD6970 nije nebuloza jer su to oba najaća SINGLE GPU-a iz oba tabora.Nema smisla usporedba Single GPU-a sa Multi GPU sustavom, e to nema smisla. Također nigdi nisam napisao da si me ti prozvao Nvidijaotom, a to da je HD6970 katastrofa je istina po onome šta su napuhavali na nokoj 125 stranici čini mi se. 10% jeftinija možeš obijesit mačku o rep. oko 3000kn kod nas I pokaži mi post di sam tebe spominjao.

Također sada vidim koliko je Weky bio upravu kad je spomenuo kako se nesmije ni spomenut AMD na lošem glasu. Eto žalosno al istinito.

Dosta je bilo neda se više ni meni, neka ide kvragu ovaj forum kad više ni svoje mišljene nesmiješ napisat,a da te netko ne prozove Nvidiaotom, a zatim cijela flota AMD-ovaca najuri na tebe, jer jedan brod nemože protiv njih sto.

Gledaj!!

Za početak, žao mi je što imaš slabe živce. Ja se osobno uopče ne obazirem na fanatike bilo koje strane.

A sam, nisam fanatik ni jedne strane.

Jednostavno gledam što je najisplativije za manje novaca. A ovakvih kao što sam ja, je zaista mnogo u HR.

BTW. o tome sam ti pričao što se tiče stanja GTX580 kartica za cijenu koju koštaju kod nas.

Ali nečemo se sad vračat na tu temu.

Što se tiče Nvidiota, napisao si u prošlo postu ovako:

''Ako ti se pak ne sviđa, reci argument. A ne nekog nazivat Nvidiotom''.

Tu mi je bilo krivo, jer osobno nisam fan nijedne strane, a pogotovo ne bi nekog nazvao idiotom.

A još više ne bi tebe, čije postove i razmišljanja čitam sa užitkom.

U jednu ruku ta usporedba GTX580 i HD6970 ima smisla (o tome što pričaš), ali u drugu je zaista nepotrebno i nema smisla.

Cijene tih kartica su višestruko različite. A i performanse nisu blizu. Dakle, cijena/performanse=realno stanje tih dviju kartica.

Još jednom te molim da se malo smiriš, pročitaš sve kako spada i sve 5.

I nemoj se nervirat i sekirat bezveze.

Udri jednu pivu, jedan duvan i onda se vrati na forum {#}.

17 godina
odjavljen
AMD Radeon 6xxx

ja mislim da je amd mogao napravit jaču karticu od gtx 580 ali nije htio...bolje mu je pobrat više novaca sa slabijom karticom

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

daj micro nemoj se nervirat stari ;) , sve sto si rekao tocno je , evo linus ju je mjerio , poprilican komad kartulje 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

ja mislim da je amd mogao napravit jaču karticu od gtx 580 ali nije htio...bolje mu je pobrat više novaca sa slabijom karticom

Mislim da su pokušali napraviti čip sa 1900+ shadera ali im očigledno nije uspjelo pa su se na vrijeme povukli.

17 godina
AMD Radeon 6xxx

A Bog vas ne voli... Mi Zagorci velimo - Bog te nema rad.

Umjesto da velite - izlazim iz teme, kazete - idem s foruma :D

Kao da su graficke kartice jedino o cemu se moze raspravljat...

Ak nist prije, vjerujem da cemo micromana, weky-a (za kojeg sam jedva cuo) i dadu vidjet za izlazak sljedece serije grafulja :)

A di je Rhodin ? Nema tog covjeka nesto....

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 17:43 (Batista).

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
maks-rs kaže...
M4X kaže...

Mislim da su pokušali napraviti čip sa 1900+ shadera ali im očigledno nije uspjelo pa su se na vrijeme povukli.

ili zašto jednostavno ispucati sve adute.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
17 godina
odjavljen
maks-rs kaže...
M4X kaže...

da je išao na niže proizvodni proces sad bi potukli nvidiu i cijenom i jačinom

15 godina
AMD Radeon 6xxx

Znate kak se veli, misliti je .....

Što bi bilo kad bi bilo, iliti da je baba muško zvala bi se duško.

AMD očito opet ide cjenovno veoma prihvatljivo. Iskreno, nadao sam se da će biti na kakvih 5-10% od GTXica(6970-580/6950-570), no eto, ovako mi još bolje.

Vidim da na Microlineovom webu stoji da Sapphirke dolaze za 2 dana. Ima netko info o cijeni kod nas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sokre kaže...

ili zašto jednostavno ispucati sve adute.

A zašto ne ?  Kupci  high-end hardvera na značajnim tržištima nevole drugoplasiranog.

16 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Očito da se na ovom forumu o grafičkim karticama ne može normalno diskutirat. Svi kadtad završe na potpuno nebitnim stvarima.

Nisam ciljo na nikoga, neda mi se stvarno više na ovoj razini diskutirat. Ošamari se 3 puta, operi u 'ladnoj vodi i vrati se na forum.

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Ja ću stvarno biti kratak jer se ne prestajem smijati. Prvo bi jasno odvojio znanje i kompetentnost, pa ako hoćemo i sreću i novac, sa težinom i nečijim karakternim sklopom. Nisam kompetentan uraditi ičiju psiho-analizu, niti je to tema ovog podforuma, a ni forum općenito.

Reći ću samo par stvari u kratkim crtama, ti si daleko najtaštiji lik kojeg sam ikad sreo, u smislu - sreo na forumu. Toliko jednostavno prizemne obijesti i taštine se rijetko sreće. Imao si sve kartice unazad 2g, testirao si sve i najskuplje - i so fucking what?! Što to konkretno govori o tebi i tvojim kvalitetama osim onoga što sam ti naveo na početku ovog odjeljka - taština, i na početku replya - odvojiti stvari.

Razumiješ se u to što pišeš, korisno te čitati i jasan si kao dan što se tiče znanja i iskustava sa high-end hardverom, ali brate mili ne znam što da ti kažem na kolegijalnost. Tu si pri samom dnu, takav jedan stav plachipichke, da ti se ne smije ništa reći, ništa sugerirati, na ništa upozoriti, ja zadnjih 8g nisam vidio. Na 20 foruma na kojima sam bio ili jesam član, nikad ovo nisam doživio. On se nadurio, i on ide - razumiješ ti to. I sad smo mi kao jadni i budale ostali u neznanju, obezglavljeni jer nam je kralj otišao.

Daj dečko lijepo zaista poslušaj kolege, ohladi malo i shvati da smo svi ovdje jednaki i da forum nije rezerviran za petozvjezdaše ni njihove podanike nego za svakoga tko želi i ima namjeru konstruktivno sudjelovati u radu. Ponavljam ti ovo iz razloga što vidim da se pozivaš na Weky-a, a taj dečko je za tebe po komunikaciji - višestruki dobitnik Nobelove nagrade. Može ti držati instrukcije i to 10-godišnje, samo na temu razgovora s kolegama.

Čovjek sve misli čitajući ovo, off-topic je, dream, nemoj reagirati, šta će ti to. Ali ako ja ne kažem, tko će reći?! Tko, ovi šta lupetaju TU-pove kako se sjete ili TD-ove? Pa netko to mora reći.

Ovo je forum, a forum čine njegovi useri. Nit koja veže usere zove se kolegijalnost. A ako ćemo stvarno biti plachipicke svi odreda, ja se pozivam i prozivam uvrijeđenim tvojom prijavom moderatoru, na moj račun. Rekao sam ti da NE BUDEŠ nvidiot, ne da to jesi. Ako ćemo biti cjepidlake i precizni do kraja. Ne budi nešto što nisi jer znam da si imao i ATi i nVidiu i da te živo boli kifla za oboje.

Ovo je krajnje dobronamjeran post iako tako ne zvuči, ovaj forum ne čini ni 5 ni 10 usera sa pet zvijezdica nego i onih 99.9% ostalih koji su ovdje da nešto nauče i ne čitaju Shakespeare-a na temu, uvrijediti se, ili se ne uvrijediti na BOL forumu?

Nitko normalan nije ničiji vojnik, niti se itko normalan koga ta firma ne plaća - ne reklamira kao nečiji zastupnik. Nitko ne napada, nitko ne brani pisati mišljenje. Ja sam prvi i zadnji koji će to ovako reći, ali to se mora - mislim da sam bio jasan.

Toliko i od mene. Idem plakati, onda ću se najesti i napiti, i opet plakati ako Dinamo ne prođe.

Ne ponašajte se svi skupa kao powerpuff girls {#}, nego diskutirajte na razini dostojnoj foruma kojeg ste ponosni članovi. Idete mi na živce..{#}{#}, živjeli!

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 18:12 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Zeleni i crveni ajde malo ohladite i normalno razglabajte.

Ponašate se ko klinci kojima je mjesto ovdje:

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441

12 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice