AMD Radeon 6xxx

poruka: 4.994
|
čitano: 611.732
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: AMD Radeon 6xxx
stef kaže...
franky kaže...

Dobavljivost GTX580 u Hrvatskoj će se samo povećavat (isto kao i na globalnoj razini)

Sad se definitvno hoće, naime rijetko tko će ih kupovati ;)

Niti HD6970 nebude bolje prošao. 3500kn(koliko će bit kodans) nije cijena za svakoga. Kod nas se najbolje prodaju grafe tipa HD6850 i HD6870 koje trenutno po meni nemaju konkurencije i koje su po meni jedan od najboljih AMD-ovih/ATI-evih release-a posljednjih godina. Tihe, štedljive,hladne,brze i jefine. AMD je car Isplativih grafa u srednjem i Low End segmentu,al Nvidia i dalje ima najače Single GPU grafe koje opet imaju svoju publiku.

I'll be back
16 godina
neaktivan
stef kaže...

Navlači se zato jer je u korelaciji s količinama ispravnih čipova i cijenom proizvodnje.

Glupost, a kolika je to glupost dokazuju HD5850 i HD5870 koje su imale do bola previsoku cijenu.

I'll be back
17 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Nedostatak konkurencije također treba staviti u jednadžbu {#}. Kartice su bile planirane za performance segment što dokazuju i inicijalne cijene, no kad su vidli Jensena s holc-šrafima sve je otišlo u drugom smjeru.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 22:27 (stef).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stef kaže...

Nedostatak konkurencije također treba staviti u jednadžbu {#}

To je jedino šta i treba stavit pod jednadžbu. A ove priče o veličini čipa su gluposti.

I'll be back
16 godina
neaktivan
microman kaže...
stef kaže...
franky kaže...

Dobavljivost GTX580 u Hrvatskoj će se samo povećavat (isto kao i na globalnoj razini)

Sad se definitvno hoće, naime rijetko tko će ih kupovati ;)

Niti HD6970 nebude bolje prošao. 3500kn(koliko će bit kodans) nije cijena za svakoga. Kod nas se najbolje prodaju grafe tipa HD6850 i HD6870 koje trenutno po meni nemaju konkurencije i koje su po meni jedan od najboljih AMD-ovih/ATI-evih release-a posljednjih godina. Tihe, štedljive,hladne,brze i jefine. AMD je car Isplativih grafa u srednjem i Low End segmentu,al Nvidia i dalje ima najače Single GPU grafe koje opet imaju svoju publiku.

Ali opet nemaju najjaču single PCB karticu čiju titulu AMD nudi već duže vremena. Vjerujem da je mnogim kupcima te kartica činjenica da je to najjača single PCB kartica dovoljan faktor za kupnju.

Slažem se da 3.5k nije cijena za svakoga, ali definitivno je prihvatljivija od GTX580. Također se slažem da je HD6870 pun pogodak.

Btw, citirao bih McGa s PcEa o broju prodanih kartica prosle generacije: Slična stvar će se desiti i za ovu seriju. ATi će opet imati veći broj prodanih kartica, a i veći profit.

25 milijuna za AMD-ATi i nekoliko stotina tisuća za nVidiju. I jedna i druga firma su se službeno izjasnile oko tih podataka u svojim financijskim izvješćima.

17 godina
microman kaže...

Glupost, a kolika je to glupost dokazuju HD5850 i HD5870 koje su imale do bola previsoku cijenu.

Zbog:

1. Prve DX11 kartice

2. Nema konkurencije pola godine

3. Velika potražnja, a TSMC je bio zahebo i proizvodio je manje količine nego što bi trebao raditi.

Bump up the price

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
16 godina
neaktivan
franky kaže...

Slažem se da 3.5k nije cijena za svakoga, ali definitivno je prihvatljivija od GTX580. Također se slažem da je HD6870 pun pogodak.

Btw, citirao bih McGa s PcEa o broju prodanih kartica prosle generacije: Slična stvar će se desiti i za ovu seriju. ATi će opet imati veći broj prodanih kartica, a i veći profit.

25 milijuna za AMD-ATi i nekoliko stotina tisuća za nVidiju. I jedna i druga firma su se službeno izjasnile oko tih podataka u svojim financijskim izvješćima.

3.5kn je 500kn(15%) niže od 4000kn koliko te izađe GTX580. Po svemu pak sudeci HD6970 će biti oko 15% slabija od GTX580 dakle cijena prati preformanse. Dakle sve ovisi koliko možeš izdvojiti, a koliko ne. No iskreno rečeno HD6970 nebude išla ko po traci. A veći broj kartica AMD može upravo zahvaliti tom srednjem segmenu u kojem mu Nvidia nemože konkurirati od HD4xxx serije. No realno gledano ionako večinu grafa koje dođu preko 3000kn ljudi kupuju ala Master ili American EX karticama, pa tih 500kn na kraju ne ispadne puno previše kad se to podijeli sa 12 rata.

I'll be back
15 godina
neaktivan
microman kaže...

Koliko je SAD veči od Hrvatske i koliko je tamo Standard veči od Hrvatskog gdi si gotovo svaki treči može nabavit GTX580. I evo dva komada u ADM-u još bolje, ja sam vidio jedan vani na polici pa sam zaključio da imaju samo jedan.

A jurky krivo gleda jer je Jurky iz Splita, a ne iz SAD-a.{#}

hehe pa vise sam opreme dovukao iz SAD nego iz HR.....tako sam sad mislio i dovuci 1 asus 580 za bozicne praznike...., valjda ce uspiti nabaviti koji kroz par dana inace cu biti osudjen na hrvatsku stvarnost 4000kn....

nego sad se postavlja pitanje ako newegg nemoze nabavit 580, kako ce je nabavit nasi trgovci kad prodaju ove tri sto imaju na lagerima........

inace newegg napravi prometa vise u jednom danu nego ADM u godinu dana, tako da on moze biti mjerodavniji o dobavljivosti 580 od ADM.....

Google is your friend
16 godina
neaktivan
Jurky kaže...

hehe pa vise sam opreme dovukao iz SAD nego iz HR.....tako sam sad mislio i dovuci 1 asus 580 za bozicne praznike...., valjda ce uspiti nabaviti koji kroz par dana inace cu biti osudjen na hrvatsku stvarnost 4000kn....

nego sad se postavlja pitanje ako newegg nemoze nabavit 580, kako ce je nabavit nasi trgovci kad prodaju ove tri sto imaju na lagerima........

inace newegg napravi prometa vise u jednom danu nego ADM u godinu dana, tako da on moze biti mjerodavniji o dobavljivosti 580 od ADM.....

Da, al ja cjelo ubogo vrijema tupim o dobavljivosti kod nas, a ne negdi Bogu iza nogu iz SAD-a.

I'll be back
17 godina
microman kaže...
Jurky kaže...

Da, al ja cjelo ubogo vrijema tupim o dobavljivosti kod nas, a ne negdi Bogu iza nogu iz SAD-a.

Cim se ti opterecujes....

Na kraju krajeva kakve veze ima dobavljivost GTX580 s Radeonima 6xxx....  -.-

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
16 godina
neaktivan
Batista kaže...

Cim se ti opterecujes....

Na kraju krajeva kakve veze ima dobavljivost GTX580 s Radeonima 6xxx....  -.-

Trenutno sa nicim.Mislim forum me baš ne opterecuje, nego više da Bogu kradem dane.

I kako nema veze? Uspoređuje se dostupnost GTX580 sa Dostupnosti Caymana XT

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 23:02 (microman).
15 godina
neaktivan
franky kaže...

da, stalno postam svoj komp, 3000 postova imam samo u slikama svog hardvera. i ne njejke, jer samo govorim istinu. nije da se odnosi na tebe pojedinacno{#}

17 godina
AMD Radeon 6xxx

Prvi review dolazi iz rusije:

LINK

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Moj PC  
5 0 hvala 4
16 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Zanimljivo, rezultati jako variraju, dok je po tome 6970 brža od GTX580 u Warheadu (makar mi je to teško povjerovati), u prosjeku zaostaje nekih desetak posto, doduše u nekim igrama i do 30% (Dirt 2), nešto mi tu ne štima, prevelike su oscilacije, možda drajveri? Gledao sam samo rezultate na fullHD sa AA+AF, ovo ostalo me ne zanima. U Just Cause 2 isto zaostaje dobrih 25%...

3D Designer
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 0:55 (Minoza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Radeon 6xxx
Moj PC  
6 0 hvala 5
15 godina
AMD Radeon 6xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD Radeon 6xxx

Znači po ovome što sam pročitao reviewa, nisam sve, al jesam 4 komada, izgleda da je AMD sa 6950 napravi oodličan posao, sad će sve ovisiti  ocijenama kod nas, ali globalno izgleda da je 6950 vrlo isplativa kartica. Dok kod 690 fali ili malo performansi ili nešto niža cijena.

Sve u svemu ako je to točno čini se da bi 6950 mogao biti prodajni hit...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Fina je 6950tka, šta je je. {#} Samo nažalost kao i uvijek ostaje vidjeti cijenu kod nas.

Cemetary gates
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
AMD Radeon 6xxx

dobro sto nisam cekao HD 6950 jer joj je HD 6870 veoma blizu.

ne bi imalo smisla dat jos 300-400 kuna za HD 6950

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon 6xxx

Evo i video review:

PRODAJEM HD5970 /\/\ XILENCE 1200W - za vise informacija PP
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Zanimljivo, rezultati jako variraju, dok je po tome 6970 brža od GTX580 u Warheadu (makar mi je to teško povjerovati), u prosjeku zaostaje nekih desetak posto, doduše u nekim igrama i do 30% (Dirt 2), nešto mi tu ne štima, prevelike su oscilacije, možda drajveri? Gledao sam samo rezultate na fullHD sa AA+AF, ovo ostalo me ne zanima. U Just Cause 2 isto zaostaje dobrih 25%...

Sve štima {#}

Ovisi koliko je pojedini naslov išao daleko s heavy DX11 fičerima, za što je HD6900 arhitektura primarno optimizirana.

17 godina
AMD Radeon 6xxx

AMD's new Radeon HD 6900 series is a disappointment to users who expected HD 5970 or GTX 580 performance levels from the new series. The new VLIW4 shader design can not make a huge performance impact as some have guessed, but it opens up a lot of room for die size and transistor optimization which effectively makes the GPU cheaper to produce, the cards cheaper to buy - more performance for your hard earned Dollar. Unfortunately AMD's Radeon HD 6970 can not meet that price target. With performance comparable to GeForce GTX 570, but a price that is $50 higher it is difficult to justify the investment. While I applaud AMD for making the bold move to 2 GB video memory, I have my doubts if the price/performance gain is worth it. Some people may see benefits from this when using Eyefinity, but the majority of users will game at 1920x1200, even 2560x1600 is just a niche resolution. I do have my hopes high for the future though, when AIBs will take a good look at the card and strip it down to achieve more competitive price levels - competitive being $329 in my opinion.
It seems that GPU manufacturers are now shifting to using advanced power containment systems to optimize their cards more toward intended applications. Whether this is a good move and the community will accept it is up to the end users. It is nice to see control options in Catalyst Control Center for AMD's PowerTune Technology - something NVIDIA should add in the future too. While AMD has been leading in power consumption for quite a while, that seems to have shifted slightly with the use of the new faster GDDR5 memory chips. The added power draw is quite significant, especially in Blu-ray playback we see an enormous 73 W power draw for the graphics card alone, hopefully AMD can address this shortcoming.
Overall the Radeon HD 6970 shows some evolutionary progress in AMD's GPU technology but is missing out on the price point mostly. Once the affordability improves, the card will definitely be more interesting.

-techpowerup

Now the conclusion goes into a completely different direction, here's where the AMD 6900 cards start to really shine... the recommended street-prices are the following (incl VAT):

* 329 Euros - AMD Radeon HD 6970
    * 269 Euros - AMD Radeon HD 6950

Face it, priced at this level you gain the benefits of the 2GB memory, Eyefinity, excellent video quality and overall a very complete product that will render any game to date perfectly fine. While both products lack that little extra bite we all had hoped for, the pricing of the cards is just phenomenal eliminating every possible negative aspect mentioned. At such prices you can't do anything else other then recommending both products as it brings back that once aspect AMD is all about, great value. Oh and for real, CrossfireX will likely bring a lot to the table, more on that in another article, due very soon of course.

-guru3d

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 10:56 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Iako sam očekivao nešto u rangu GTX580 opet nisam razočaran!

VLIW4 je pun pogodak iako 2Gb VRAMA je malo previše po meni 1.5Gb max za single GPU!

Kartice se prodaju po dobro nižim cjenama od GTX580/570  s tim da je HD6970 nekih 20$ jeftinija od GTX570 a i redovno daje veće preformanse od dotične

iako ima naslova koji više preferiraju nVidiu tj Fermi arhitekturu i njenu spomenutu teselaciju!

Opet AMD-ova SweetSpot strategija i nVidia će morati rezati cjene i to dobro !{#}

Jedino što sam primjetio da je 68xx bolji za Crossfire tj drži bolji minimalni FPS i nema tolike velike razlike između dvije pomenute!

Ono što mi se sviša što je HD6970 Crossfire za petama GTX570 SLI ali ipak treba još malo doraditi!

Athlon II x3 435 OverClock Help
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
AMD Radeon 6xxx

Izgleda da je to to...AMD se vratio tamo di ja najviše volim vidjet crvene, a to je fina kartica za dobre novce. Kako imam u planu negdje iza nove godine promijenit telku tako ću onda konačno i moju vjernu 4670 zamijenit sa nekom koja ima HDMI, ili možda DP, ovisi šta bude sa telkom. Tako da mi se već činilo da će mi 460ka biti jedini izbor u presjeku performanse/cijena, ali evo sad kad gledam 6950...mislim si da možda ipak povećam malo buđet pa odem na nju...još ću malo razmislit između 460 i 6950...jer za moje potrebe je 460 i više nego dovoljna, ali istina je i da ih po par godina ne mijenjam, a tu i tamo me uhvati želja za nešto odigrat...a kako mi je u planu i neki veći monitor onda možda ipak se odlučim za 6950 u nadi da ću sa njom biti zadovoljan i nakon 3-4 godine na tom većem monitoru, kao što sam danas sa svojom 4670 na sadašnjem 19" 1280*1024...

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon 6xxx

Pa nista spektakularno... Peformanse nisu zapanjujuce, a nisu niti razocaravajuce... Ljepota ovih kartica ovisit ce o cijeni nakon jedno 3-4 mjeseca. Trenutno mi je HD6870 najprimamljivija kartica od svih kartica na svijetu, zlatna sredina. Nisam jos vidjel u domacim trgovinama HD6870 s Gigabyteovim hladnjakom kakvog ima Hyperion na svojoj HD6850 koja mi fascinantno izgleda.

Kroz dva, tri dana mogli bi osvanut crossfire reviewi s HD69X0, to me jos interesira, nadam se da takodjer odlicno skalira ko i HD68X0.

1 0 hvala 0
17 godina
Batista kaže...
Kroz dva, tri dana mogli bi osvanut crossfire reviewi s HD69X0, to me jos interesira, nadam se da takodjer odlicno skalira ko i HD68X0.

6950 CrossFire review - techpowerup

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 11:26 (doktor1).
16 godina
neaktivan
AMD Radeon 6xxx

Točno ono što sam očekivao od crvenih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD Radeon 6xxx

gledajte u kojem pakiranju dolazi Sapphire-ova HD 6970 (special edition)

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=000101&pid=1018

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
doktor1 kaže...
Batista kaže...

6950 CrossFire review - techpowerup

Da, lijepe brojke, nema kaj. Posto pojma nemam o igrama, vidim da Crysis cijedi mast iz grafulja... [nisam znal da je tolko zahtjevna (neoptimizirana?)]  A ova Call of Juarez kao da je izasla iz Nvidijinih pogona... -.-

Lijepo je vidjet opsirne reviewe, ali mislim da stvarno nema zdrave logike testirat crossfire na 1024x768 ?!

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 11:35 (Batista).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice