"skolski" fotoaparat

poruka: 8
|
čitano: 1.954
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
"skolski" fotoaparat

dakle, prebacio sam se bio ovu skolsku godinu u špud (škola primjenjene umjetnosti i dizajna) i planiram smijer fotografiju (posto sam mijenjao skolu opet sam morao ici u 1. raz, a smijer se bira tek u 2. u špudu) dakle, ocjene mi nisu problem, upasti cu bez problema, i starci su mi rekli da si odaberem fotic koji hocu posto moram imati fotic svoji za strukovne predmete (zato se fotografija zove i najskuplji odjel :/) zato trebam preporuku nekog dobrog a ne preskupog fotoaparata (d-slr) 

frendica mi je predlozila Canon D550, jer ga je nasla negdje za oko 5000kn, ako vi imate neko dobar prijedlog sva pomoc je dobrodosla, hvala unaprijed :)

marvel at perfection for it is fleeting, you have brought sin to haven, and doom upon all the land

0 0 hvala 0
15 godina
Re: "skolski" fotoaparat

canon d450. cisto dosta za skolske potrebe i previse!

15 godina
neaktivan
nije samo za skolske nego i privatne, obozavam fotografiju i koristio bi ga konstantno...
koliko kosta navedeni fotoaparat?
marvel at perfection for it is fleeting, you have brought sin to haven, and doom upon all the land
17 godina
neaktivan
"skolski" fotoaparat

Isti savjet ko i drugima,zasto se covjek mucio da napise ovo?

http://www.bug.hr/forum/topic/digitalni-fotoaparati/elkarrdes-the-ultimate-digital-slr-buying-guide/13775.aspx

Uz ovo probaj i ostale izdvojene teme na ovom podforumu procitat.

Pa se vrati i pitaj ponovo sto te zanima jer za pocetak fotic nije sve sto ti treba,tu su i objektivi koji u dosta slucajeva kostaju isto pa i vise od fotica.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 9:50 (Brada).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
1337Code_breaker kaže...
nije samo za skolske nego i privatne, obozavam fotografiju i koristio bi ga konstantno...

Onda si failo naslov teme

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
15 godina
neaktivan
ne razumijem se toliko u to, neznam kako se krecu cijene objektiva i fotica, zato i pitam...
15 godina
1337Code_breaker kaže...

mislim da sam vido neki dan polovnog na njuskalu al samo "body" bez objektiva za 1800kn al daj provjeri... znaci racunas da ti jos objetiv "standardni" dode barem 50 do 70% te cijene u ducanu, ako ga ne nades isto u oglasniku... nisu ti danas vazni tolko MP samo(ako ne mislis stapat plakate a i za to je 12mp cisto dosta).. vazno ti je da ima senzor velikog il srednjeg formata i ok standardne objektive...a tu su svi canonovi slr-i super...

u ducanu mislim da je oko 3800-4000kn ako ga jos negdje nades.. ovaj 550d je njegov "noviji" i napredniji brat po specifikacijama i skuplji pa sad sve ovisi dali ti se daje 5000kn il gledas da bolje prodes a da kvaliteta ostane na razini...treba gledat...odi na canonovu.hr stranicu

16 godina
neaktivan
Loto kaže...
1337Code_breaker kaže...

mislim da sam vido neki dan polovnog na njuskalu al samo "body" bez objektiva za 1800kn al daj provjeri... znaci racunas da ti jos objetiv "standardni" dode barem 50 do 70% te cijene u ducanu, ako ga ne nades isto u oglasniku... nisu ti danas vazni tolko MP samo(ako ne mislis stapat plakate a i za to je 12mp cisto dosta).. vazno ti je da ima senzor velikog il srednjeg formata i ok standardne objektive...a tu su svi canonovi slr-i super...

u ducanu mislim da je oko 3800-4000kn ako ga jos negdje nades.. ovaj 550d je njegov "noviji" i napredniji brat po specifikacijama i skuplji pa sad sve ovisi dali ti se daje 5000kn il gledas da bolje prodes a da kvaliteta ostane na razini...treba gledat...odi na canonovu.hr stranicu

Da te malo ispravim. Traži nešto u kitu, u tom rangu najčešće 18-55 f/3.5-5.6 objektivi. MP stvarno nisu važni, a senzor ne tražiš velikog ili srednjeg formata, nego aps-c što je puno manje od ovog što je loto predložio, no sasvim dovoljno da sad ne ulazimo u to. Uglavnom i nemaš izbora, svi dslrovi ispod 10k kuna su s takvim senzorom... nebitno zapravo. Nikon d3100, d5000, d90 ako negdje nađeš jeftinije, canon 500d, 550d, 40d možda i to je to otprilike od canona i nikona. I ne nemoj gledat ništa na službenim stranicama jer znaš i sam kako je s marketingom. Imaš mali milijun review-ova na netu, pogotovo na engleskom i prouči sve i ne možeš pogriješit. Javi se i na forum.hr, pdf Fotografija, ima odličan community koji će ti nešto sigurno predložit zanimljivo :) 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice