Cura se hoće baviti fotografijom!

poruka: 163
|
čitano: 43.496
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Cura se hoće baviti fotografijom!
Pa to onda nije dobro kaj ne?
Ja bi dSLR a nemrem ga imati - weeeee baš suuuper http://www.nabava.net/kategorija.php?kat=12&se=4255&order=min_cijena
17 godina
neaktivan
cozmika kaže...
 Skroz suprotno, to je vrhunski objektiv za macro fotografiju. Ovo je objektiv za Nikon SLR. A Nikkor je ako nisi znala Nikonov brand za objektive.
Nekad su postojali i zoom objektivi sa mogućnosti za pravi macro samo ne znam je li još postoje takvi?
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2008 12:23 (Bara).
17 godina
neaktivan
Ahaaaa.... Tnx na info!
Ja bi dSLR a nemrem ga imati - weeeee baš suuuper http://www.nabava.net/kategorija.php?kat=12&se=4255&order=min_cijena
17 godina
neaktivan
cozmika kaže...
 ekšli je to jako dobro. prime objektivi su redovito puno kvalitetniji od zoom objektiva - imaju manje pokretnih dijelova, preciznije su izrađeni, ne dolazi do netočnog optičkog poravnavanja elemenata..
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina
neaktivan
Ali opet, kad to imaš, ograničen si na samo npr. 105 mm i to je to, kaj ne
17 godina
neaktivan
cozmika kaže...
Ali opet, kad to imaš, ograničen si na samo npr. 105 mm i to je to, kaj ne
 Da minus mu je to, ali ipak ovo je macro objektiv pa baš i nije minus. Po mom mišlenju se najviše isplati jedan standard zoom, a ostalo sve primeove(fiksne objektive), jel npr. kad imaš 70-200 objektiv uglavnom ćeš ga koristit na 200. Nemoj zaboravit ni veću kvalitetu koja se dobije sa primeovima(nećeš imat distorzije na širem kraju, pa veća svjetlosna moć, pa manja refleksija među lećama jer ih manje ima).
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2008 15:02 (Bara).
17 godina
neaktivan
Cura se hoće baviti fotografijom!

da, ograničen/a si na 105mm. no, to nije baš velika mana. okej, ima situacija kad ti baš treba zoom, no nisu baš tolko česte.

uostalom, uvijek možeš skinuti trenutni objektiv ak ti je prekratak/predugačak, i staviti neki prikladniji. (kako je to lucijan potpuno točno napisao, SLR sistem je skup sport, stakla se sakupljaju godinama)

no, i naučiš se i razmisliti o kadriranju i kompoziciji prije nego okineš fotku, kad znaš da nemaš mogućnost zumiranja..

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dakle jedan dobar zum i ostalo fixno... Oke,,, Fala
17 godina
neaktivan

ovisi kaj te zanima u fotografiji. ;)

recimo, meni, dva dobra zooma (npr. 10-20 i 50-500), ostalo fiksno (npr. cirkularni fisheye, 30/31, 50, 90 macro, 125 macro, 300). ofkors, što brži objektivi (brzina objektiva = svjetlosna jačina), to bolje, hehe. :)

17 godina
neaktivan
Recimo ako želim raditi portrete treba mi fixni jel?

Za što je koji objektiv najbolji?
17 godina
neaktivan
cozmika kaže...
Recimo ako želim raditi portrete treba mi fixni jel?

Za što je koji objektiv najbolji?
 Za portrete ti je najbolji 85mm f1,4 ili 85 f1,8, naravno govorim o tijelima s crp faktorom 1,5 ili 1,6. Naravno tih 85mm je idealno za idealne uvjete, al to te na sprječava da radiš portrete npr. sa objektivom od 200mm. Mene npr. zanima koje ojektive koriste sportski novinari?
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2008 16:44 (Bara).
17 godina

A cuj... ako je istina da imas sve sta si reka da imas onda jesan :)

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan

da, brzi objektiv pomaže, za plitki DOF i fino zamutiti pozadinu i odvojititi pozadinu od modela. 85mm je okej, može i 90ica, 100tka..

objektivi za sportske reportere? ovisi koji sport, za šah ti i ne treba baš neka zvijer. :D

al obično, za neki dinamičniji sport di ne možeš doć na 20 cm od polja, ide neka 300tka, 400tka, f/2.8.

cijena? prava sitnica. npr. Zuiko Digital ED 300mm f/2.8 (to je 600mm na Olympusima) - 55799 kn. ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice