Koliko novaca dobiju IT časopisi za recenzije? zaključana tema

poruka: 40
|
čitano: 7.297
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Koliko novaca dobiju IT časopisi za recenzije?
dubo kaže...
Vedran kaže...
Opcenito o IT recenzijama: smatram da pojedinci ne dobivaju nikakve novce, ali da se cesto poneki komad hardewarea, gadget, laptop, software ili slicno ne ostave autoru ili firmi od strane firme koja salje nesto na recenziju - ne moze me nitko uvjeriti...
 I tko te bude uvjeravao, LAŽE. Vjeruj mi, znam iz PRVE ruke. Stvar koja se preda na testiranje i ostane u redakciji, mora dobiti i malo bolju ocjenu i to ti je jedino što se dobije za recenzije.. nema tu novaca. A od većine testova barem jedna firma ostavi časopisu svoje testne primjerke. Istina, kad se malo sjetim, ne ostavljaju se jako skupe stvari, to su obično, printeri, grafičke, napajanja, kućišta, gadgeti i slično ali rijetko roba preko 5000 kn vrijednosti.

Edit: I da, o tome se niti ne govori.. to je nepisano pravilo.. predstavnik firme dok dogovara predaju napomene da se ne mora vraćati subjekt testiranja i to je to.. bez teksta i dogovaranja.. pretpostavlja se.

evo... u bugu je svojevremeno bila testirana jedna graf. kartica koja je dobila dobre ocjene
ta kartica je sad u mom kompu
recenzirali su je i onda vratili zastupniku - za kojeg radi moj buraz
zato sam dobio (posto je otvorena) dosta jeftinije

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
17 godina
Vedran kaže...
Opcenito o IT recenzijama: smatram da pojedinci ne dobivaju nikakve novce, ali da se cesto poneki komad hardewarea, gadget, laptop, software ili slicno ne ostave autoru ili firmi od strane firme koja salje nesto na recenziju - ne moze me nitko uvjeriti...
Pa ne možeš zamjerati ljudima na njihovoj zahvalnosti! I kažeš ne može te nitko uvjeriti... Znači tvrdoglav si. hihihi 

It may be that your whole purpose in life is simply to serve as a warning to others!!
17 godina
neaktivan
Gerontius kaže...

evo... u bugu je svojevremeno bila testirana jedna graf. kartica koja je dobila dobre ocjene
ta kartica je sad u mom kompu
recenzirali su je i onda vratili zastupniku - za kojeg radi moj buraz
zato sam dobio (posto je otvorena) dosta jeftinije

e da.. dogodi se i da nema ostavljanja.. a i nisu svi testovi "kupljeni".. samo oni gdje su takmičari na dlaku jedan do drugog ili je poticaj malo velik Cool
17 godina
neaktivan
Vau..valjda zato je nemoguće u BUG-a pročitati da je neki proizvod čisto sranje.. A vjerovali ili ne i toga ima..
Sve je 5 ili +4.
17 godina
moderator
marko_nvk kaže...
Vau..valjda zato je nemoguće u BUG-a pročitati da je neki proizvod čisto sranje.. A vjerovali ili ne i toga ima..
Sve je 5 ili +4.
 Mislim da si ti malo pobrkao neke stvari - mi ne dajemo ocjene (ako si mislio bukvalno) ili ih dajemo iznimno rijetko...

A ako si mislio u prenešenom smislu da nam je "sve pet" - onda uopće ne čitaš Bug ili si vrlo nepažljiv čitatelj.

Evo, bez puno traženja - uzmi zadnji broj, stranice 56 i 57, pa ako ti ni to nije dovoljno - onda ne znam što bi ti trebalo ponuditi...

I btw - ovo ti je znaš off topic! Sam si pokrenuo drugu temu (naravno vrlo loše nazvanu, tako da nije jasno na što ciljaš) o pozitivističkom pisanju, pa se drži nje...

17 godina
neaktivan

Na pitanje koje je autor ove teme postavio, dobili ste odgovor i od gl. urednika (ili je to bio direktor) i nekoliko ljudi koji rade u BUG-u. Smatram da ste u zadnjih desetak postova skrenuli s teme i da je ovo vec krece prema debilizmu (kako kaze g.Goran Racic), pa moderatorima savjetujem zakljucavanje.

I evo jedno pitanje svima vama koji ste dali svoje mišljenje na ovim stranicama (izuzev onih koji su govotili u korist BUG-a)::::

KAKO MOŽETE GOVORIT O KORUPCIJI U BUG-U NA FORUMU BUG-A DI VAS NADGLEDAJU ZAPOSLENICI I DIREKTOR BUG-A? KAKO VAS NIJE SRAM NEKOGA OVAKO OPTUZIVAT ZA KORUPCIJU U NJIHOVIM PRVIM REDOVIMA?  JER SVAKI TEST TREBA ODOBRITI  GL. UREDNIK. ILI NJEGOV ZAMJENIK  TAKO DA BAREM ON TREBA BITI POTPLAĆEN!!! JOŠ JE NA POČETKU OVE TEME I BILO MALO SPRDANCIJE I ZA********E ALI OVO JE VISE PRESLO GRANICU.

POD PBROJ JEDAN: Neki od vas su spominjanjem VIDI-ja i PcChipa kao potencijalno korupcijsko mjesto, a bez da su podastrli doaze, prekršili su:::

KAZNENI ZAKON RH:

Kleveta

Članak 200.

(1) Tko za drugoga iznese ili pronese nešto neistinito što može škoditi njegovoj časti ili ugledu,

kaznit će se novčanom kaznom do stopedeset dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do šest mjeseci.

(2) Tko za drugoga iznese ili pronese nešto neistinito što može škoditi njegovoj časti ili ugledu putem tiska, radija, televizije, pred više osoba, na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je kleveta postala pristupačnom većem broju osoba,

kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

(3) Ako osoba protiv koje se vodi kazneni postupak zbog klevete dokaže istinitost svoje tvrdnje ili opravdani razlog zbog kojeg je povjerovala u istinitost sadržaja kojeg je iznijela ili pronijela, neće se kazniti za klevetu, ali se može kazniti za kazneno djelo uvrede (članak 199.), ili kazneno djelo predbacivanja kaznenog djela (članak 202.).

i

Uvreda

Članak 199.

(1) Tko uvrijedi drugoga,

kaznit će se novčanom kaznom do sto dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do tri mjeseca.

(2) Tko uvrijedi drugoga putem tiska, radija, televizije, pred više osoba, na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je uvreda postala pristupačnom većem broju osoba,

kaznit će se novčanom kaznom do stopedeset dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do šest mjeseci.

(3) Ako uvrijeđeni uzvrati uvredu, sud može oba počinitelja osloboditi kazne.

PS: Nisam baš odvjetnik ni stručnjak za pravo, ali znam da su se mnogi opekli igrajući se s vatrom...

POsebni POzdrav moderatorima koji me jako obožavaju...
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.4.2008 12:35 (puma1400).
17 godina
Vuce kaže...

Nadam se da neće moderatori krivo shvatiti ovu temu kao provokaciju ali stvarno me zanima ako je tema broja "baterije" i onda od 20 različitih pobijedi "Varta" kao "daleko najbolja" a već na slijedećoj stranici reklama za vartine baterije preko cijle stranice, onda je sasvim opravdana sumnja da je uvoznik "podmazao" žiri. Nije ovo izmešljen slučaj već stvaran i to od prije par mjeseci u IT časopisu koji odbijam kupovati otkad sam po njihovoj preporuci kupio Olympusov fotić koji sam od muke prodao nakon 5 dana. Tek tada sam počeo čitati recenzije u kojima dopuštaju komentare korisnika na određeni proizvod, pa onda vidim kako stvari stvarno stoje. Dakle, dobijete li vi novce da određena marka dobije grand prix?? Malo je preizravno pitanje, ali zadovoljit ću se i diplomatskim odgovorom.

Zar si stvarno mislio da ces dobiti odgovor od casopisa koji je do prije nekoliko pljuvao za pop up reklame na web stranicama da bi ih isti poceo upraznjavati kada se namirisala lovica :) 
17 godina
neaktivan
Koliko novaca dobiju IT časopisi za recenzije?

Ajme majko, pa nie valjda da san vas potira sa oog topika onin postom  di sam spomenija zakone RH. čoviče, zakon se ne poštuje u stvarnon svijetu ali ga zato, izgleda, poštuju svi na forumu. hehe.

Zakon vlada na ovon forumu , heh

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Jer ja sam ja, a ti si ti.

POsebni POzdrav moderatorima koji me jako obožavaju...
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.4.2008 14:14 (puma1400).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koliko novaca dobiju IT časopisi za recenzije?

Mene isto ovakve stvari živciraju. Radim u informatičkoj firmi i gotovo svi (ako ne i doslovce svi) misle da to funkcionira na ovakav način.

Mišljenja sam da zaključak koji neki recenzent da o određenom proizvodu mora imati subjektivan prizvuk, ali to je i očekivano. Upravo zbog toga i postoje testovi koji daju objektivnu sliku - super PI, transfer rate, decibeli i još more kojekakvih jedinica koje ne lažu nego proizvod prikažu onakvim kakvog su ga proizveli. Bilo o čemu da se radi - procesori, grafičke kartice, memorije... uvijek su se mjenjali favoriti. I po mojim saznanjima (testiranjima) njihovi komentari i zaključci su uvijek bili u skladu sa pravima stanjem. Zamislite situaciju da je AMD platio masne pare da njihov novi 4-jezgreni procesor okarakteriziraju kao "ubojica" intelovog quad-a. Koliko bi se dugo održala ta "patka"? Možda par dana i onda bi svi popljuvali Bug jer su "fat ass" lažovčine!

Svi mi informatičari ne doživljavamo računala (i njihove dijelove) kao strojeve nego kao pomoćnike, gotovo kao prijatelje. I upravo stoga je normalno da povremeno favoriziramo nekog proizvođača jer nam je, eto, njihova memorija, procesor ili disk prirastao srcu. Ali kako sam već napisao - tu su testovi čije brojke ne možeš pročitati onako kako ti paše nego onako kako su napisane.

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Na zahtjev i prijedlog (pametan :) sudionika ove "rasprave" - zaključujem da je sve bitno već rečeno, dalje se gomilaju samo gluposti - pa zatvaram temu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice