Koliko novaca dobiju IT časopisi za recenzije?
- poruka: 40
- |
- čitano: 7.292
- |
- moderatori:
vincimus

Sve je 5 ili +4.
Sve je 5 ili +4.
Na pitanje koje je autor ove teme postavio, dobili ste odgovor i od gl. urednika (ili je to bio direktor) i nekoliko ljudi koji rade u BUG-u. Smatram da ste u zadnjih desetak postova skrenuli s teme i da je ovo vec krece prema debilizmu (kako kaze g.Goran Racic), pa moderatorima savjetujem zakljucavanje.
I evo jedno pitanje svima vama koji ste dali svoje mišljenje na ovim stranicama (izuzev onih koji su govotili u korist BUG-a)::::
KAKO MOŽETE GOVORIT O KORUPCIJI U BUG-U NA FORUMU BUG-A DI VAS NADGLEDAJU ZAPOSLENICI I DIREKTOR BUG-A? KAKO VAS NIJE SRAM NEKOGA OVAKO OPTUZIVAT ZA KORUPCIJU U NJIHOVIM PRVIM REDOVIMA? JER SVAKI TEST TREBA ODOBRITI GL. UREDNIK. ILI NJEGOV ZAMJENIK TAKO DA BAREM ON TREBA BITI POTPLAĆEN!!! JOŠ JE NA POČETKU OVE TEME I BILO MALO SPRDANCIJE I ZA********E ALI OVO JE VISE PRESLO GRANICU.
POD PBROJ JEDAN: Neki od vas su spominjanjem VIDI-ja i PcChipa kao potencijalno korupcijsko mjesto, a bez da su podastrli doaze, prekršili su:::
KAZNENI ZAKON RH:
Kleveta
Članak 200.
(1) Tko za drugoga iznese ili pronese nešto neistinito što može škoditi njegovoj časti ili ugledu,
kaznit će se novčanom kaznom do stopedeset dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do šest mjeseci.
(2) Tko za drugoga iznese ili pronese nešto neistinito što može škoditi njegovoj časti ili ugledu putem tiska, radija, televizije, pred više osoba, na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je kleveta postala pristupačnom većem broju osoba,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
(3) Ako osoba protiv koje se vodi kazneni postupak zbog klevete dokaže istinitost svoje tvrdnje ili opravdani razlog zbog kojeg je povjerovala u istinitost sadržaja kojeg je iznijela ili pronijela, neće se kazniti za klevetu, ali se može kazniti za kazneno djelo uvrede (članak 199.), ili kazneno djelo predbacivanja kaznenog djela (članak 202.).
i
Uvreda
Članak 199.
(1) Tko uvrijedi drugoga,
kaznit će se novčanom kaznom do sto dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do tri mjeseca.
(2) Tko uvrijedi drugoga putem tiska, radija, televizije, pred više osoba, na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je uvreda postala pristupačnom većem broju osoba,
kaznit će se novčanom kaznom do stopedeset dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do šest mjeseci.
(3) Ako uvrijeđeni uzvrati uvredu, sud može oba počinitelja osloboditi kazne.
PS: Nisam baš odvjetnik ni stručnjak za pravo, ali znam da su se mnogi opekli igrajući se s vatrom...
Nadam se da neće moderatori krivo shvatiti ovu temu kao provokaciju ali stvarno me zanima ako je tema broja "baterije" i onda od 20 različitih pobijedi "Varta" kao "daleko najbolja" a već na slijedećoj stranici reklama za vartine baterije preko cijle stranice, onda je sasvim opravdana sumnja da je uvoznik "podmazao" žiri. Nije ovo izmešljen slučaj već stvaran i to od prije par mjeseci u IT časopisu koji odbijam kupovati otkad sam po njihovoj preporuci kupio Olympusov fotić koji sam od muke prodao nakon 5 dana. Tek tada sam počeo čitati recenzije u kojima dopuštaju komentare korisnika na određeni proizvod, pa onda vidim kako stvari stvarno stoje. Dakle, dobijete li vi novce da određena marka dobije grand prix?? Malo je preizravno pitanje, ali zadovoljit ću se i diplomatskim odgovorom.
Ajme majko, pa nie valjda da san vas potira sa oog topika onin postom di sam spomenija zakone RH. čoviče, zakon se ne poštuje u stvarnon svijetu ali ga zato, izgleda, poštuju svi na forumu. hehe.
Zakon vlada na ovon forumu , heh
_______________________________________________________________________________________________________________________________
Jer ja sam ja, a ti si ti.
Mene isto ovakve stvari živciraju. Radim u informatičkoj firmi i gotovo svi (ako ne i doslovce svi) misle da to funkcionira na ovakav način.
Mišljenja sam da zaključak koji neki recenzent da o određenom proizvodu mora imati subjektivan prizvuk, ali to je i očekivano. Upravo zbog toga i postoje testovi koji daju objektivnu sliku - super PI, transfer rate, decibeli i još more kojekakvih jedinica koje ne lažu nego proizvod prikažu onakvim kakvog su ga proizveli. Bilo o čemu da se radi - procesori, grafičke kartice, memorije... uvijek su se mjenjali favoriti. I po mojim saznanjima (testiranjima) njihovi komentari i zaključci su uvijek bili u skladu sa pravima stanjem. Zamislite situaciju da je AMD platio masne pare da njihov novi 4-jezgreni procesor okarakteriziraju kao "ubojica" intelovog quad-a. Koliko bi se dugo održala ta "patka"? Možda par dana i onda bi svi popljuvali Bug jer su "fat ass" lažovčine!
Svi mi informatičari ne doživljavamo računala (i njihove dijelove) kao strojeve nego kao pomoćnike, gotovo kao prijatelje. I upravo stoga je normalno da povremeno favoriziramo nekog proizvođača jer nam je, eto, njihova memorija, procesor ili disk prirastao srcu. Ali kako sam već napisao - tu su testovi čije brojke ne možeš pročitati onako kako ti paše nego onako kako su napisane.
Na zahtjev i prijedlog (pametan :) sudionika ove "rasprave" - zaključujem da je sve bitno već rečeno, dalje se gomilaju samo gluposti - pa zatvaram temu.