Turbobenzinci?

poruka: 35
|
čitano: 13.094
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: Turbobenzinci?
DrNasty kaže...

Dosta ljudi kaze dizelasi, a misli na turbo-dizele, a ne na obicne.

Upravo ta turbina je ono sto im daje okr. moment. Recimo, 1,9 TDI od nekih 100ks ima 250 Nm okr. momenta sto je brojka kojom se mogu pohvaliti 6-cilindricni benzinci. S druge strane 1,9 SDI (obicni, ne turbo) ima 64 ks i jadnih 120 Nm (blizu 1,2 benzinca).

Dalje, iste je snage kao moj 1,2 htp, i s okr. momentom mrvicu vecim, ali zbog velikih, inertnih dijelova i nedostatka turbine(momenta) ide do 100kmh za jadnih 18 i nesto sec dok moj ide za 15 sec.

Novi 2.0TFSi motor ima 211 konja i 350Nm, tak da se turbo benzinci sve više približavaju turbo dizelima po pitanju okretnog momenta (TD 170hp, 350Nm). A što se tiće R10TDI, pa da se natječu sa nekim V12 biturbo benzincem sa novijom tehnolgijom upravljanja ventilima imali bi više konja i okretnog momenta (Mercedes Bullit 730hp, 1340Nm), jedino bi potrošnja bila veća.
17 godina
moderator

Brabus ima SV12 biturbo, sa 730ks. Stvar je u tome da ima previse momenta kojeg su limitirali na 1100 Nm, ali je opet previse. TC stalno radi, proklizuju tockovi i spalis kocnice za jedan dan. Ono je cisto za pokazivanje.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
protjeran
Turbobenzinci?

Koja je razlika između Twin Turbo i Biturbo?

17 godina
moderator

Mislim da tu nema razlike, oba oznacavaju 2 turbopunjaca, odredjeni proizvodjaci su oznacavali sa biturbo (VW).

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
Turbobenzinci?

Turbo je budućnost automobilskog svijeta.

Osobno sam za turbo benzinca jer su kod jačih motora ubrzanja brutalna od niskih okretaja pa sve do vrha. Kod slabijih su isto dobra, ali ne brutalna. ;) Vozio sam se u jednom autu s 1.8 T motorom i cca. 300 KS, turbina @ 1.2 bara, mase 1200 kg i upravo je nevjerojatno kako auto ubrzava od nule do maksimalne brzine, skoro bez obzira je li u autu samo vozač ili 5 ljudi, ide li se po ravnici ili uzbrdo. Potrošnja u ovom slučaju nije zanemariva, ali je užitak zajamčen. :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice