Treniram savate-box i sad me zanima kakve sve dodatke prehrani mogu koristiti? Čuo sam da je glukoza dobra za prije i poslije treninga,jel to istina? I koliko su dobri proteini? Kada ih je dobro uzimati? Ne bi baš na masi dobio ali ju ne bi ni gubio... Nisam upućem u prehranu toliko pa me zanima vaše mišljenje...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trening - 'Sports' na Nintendo Wii-ju, a prehrana naručena pizza ili lasagne sa Coca Colom ili hladnom pivom
Mozes bez problema koristiti whey proteine + glukoza, najbolje nakon treninga, prije treninga nesto ugljikohidrata kako bi imao snage za trening.
To ti je sasvim dovoljno. Ukoliko zelis, postoji ti kreatin(održavanje mišićne mase), l-carnitin i slični preparati, ali za pocetak se drzi wheya.
Inače, ako se želiš uputiti malo više u prehranu, trening i sl, jedan dobar forum :
forum.teretana.net
Treniram savate-box i sad me zanima kakve sve dodatke prehrani mogu koristiti? Čuo sam da je glukoza dobra za prije i poslije treninga,jel to istina? I koliko su dobri proteini? Kada ih je dobro uzimati? Ne bi baš na masi dobio ali ju ne bi ni gubio... Nisam upućem u prehranu toliko pa me zanima vaše mišljenje...
Gle koliko istomišljenika! Super. Mislio sam da sam jedini papak u kraju koji jede 4 - 6 manjih obroka dnevno i pazi na namirnice.
Iskreno se slažem s većinom pobrojanih stvari koje jedete i divim vam se na samodisciplini.
Ne slažem se s dodacima. Uvjeren sam da s povećanim unosom raznih mahunarki dobivamo potrebne proteine, a voćem i povrćem minerale i vlakna, te sa suhim voćem potrebne šećere.
Moja omiljeni dnevni menu (jedan primjer):
6:00 - muesli u lakom jogurtu
9:00 - bademi + suha brusnica
12:00 - salata s tunjevinom (rukola, maslina, zelena salata, fileti tune od Postire) ili grah + svježi kupus, uz raženi kruh od cijelog zrna
15:00 - muesli bar + svježe jabuke
18:00 - nekoliko keksa Grancereale i mlijeko
U glavni obrok često spada grah, grašak, riba, piletina, puretina, kineski, meksički, a i ostalo varira. I nikad potrebe za dodacima (OK, omega zbog arterija...)
Fitness, mnogo šetnje, aerobne vježbe 3 puta tjedno. Krvna slika idealna, težina, BMI, tlak, potencija sve na mjestu.
Naravno, sve to nakon infarkta prošle godine. A prije toga... čitaj Dadino ispod:
Trening - 'Sports' na Nintendo Wii-ju, a prehrana naručena pizza ili lasagne sa Coca Colom ili hladnom pivom
Mislim da se zeza, ali je ovo pravi recept za koronarnu bolest u dobi negdje 30+. Bar su mi na Rebru prošle godine rekli da se granična dob za infarkt kod nas jako pomakla na ispod 40. Jer sam ih s uzbuđenjem i čuđenjem pitao "kako to da ja imam koronarnu u ovoj dobi?!" Ali eto, sjedelački način života, slabo kretanje, mnogo nepotrebne hrane s puno ugljikohidrata.
Sad je druga priča: skinuo kilažu sa 95 na 71 (visina 177 cm), tlak sa 140 na 120, dnevno energično šetanje 3 - 5 km, 3 puta tjedno vježbanje, prehrana, dobre knjige, glazba, igre, mir sa ženom
Ali opet velim, ne vidim potrebu za dodacima. Možda vi mlađi s jakim vježbama, ali mislim da ne treba, mogu vam poslati hrpu linkova na čak raw-food vege buildere i gimnastičare (čisto sumnjam da raw-food vege koriste dodatke, bar kažu da ne).
Ajd, poz, thnx za strpljenje
Gle koliko istomišljenika! Super. Mislio sam da sam jedini papak u kraju koji jede 4 - 6 manjih obroka dnevno i pazi na namirnice.
Iskreno se slažem s većinom pobrojanih stvari koje jedete i divim vam se na samodisciplini.
Ne slažem se s dodacima. Uvjeren sam da s povećanim unosom raznih mahunarki dobivamo potrebne proteine, a voćem i povrćem minerale i vlakna, te sa suhim voćem potrebne šećere.
Moja omiljeni dnevni menu (jedan primjer):
6:00 - muesli u lakom jogurtu
9:00 - bademi + suha brusnica
12:00 - salata s tunjevinom (rukola, maslina, zelena salata, fileti tune od Postire) ili grah + svježi kupus, uz raženi kruh od cijelog zrna
15:00 - muesli bar + svježe jabuke
18:00 - nekoliko keksa Grancereale i mlijeko
U glavni obrok često spada grah, grašak, riba, piletina, puretina, kineski, meksički, a i ostalo varira. I nikad potrebe za dodacima (OK, omega zbog arterija...)
Fitness, mnogo šetnje, aerobne vježbe 3 puta tjedno. Krvna slika idealna, težina, BMI, tlak, potencija sve na mjestu.
Naravno, sve to nakon infarkta prošle godine. A prije toga... čitaj Dadino ispod:
Mislim da se zeza, ali je ovo pravi recept za koronarnu bolest u dobi negdje 30+. Bar su mi na Rebru prošle godine rekli da se granična dob za infarkt kod nas jako pomakla na ispod 40. Jer sam ih s uzbuđenjem i čuđenjem pitao "kako to da ja imam koronarnu u ovoj dobi?!" Ali eto, sjedelački način života, slabo kretanje, mnogo nepotrebne hrane s puno ugljikohidrata.
Sad je druga priča: skinuo kilažu sa 95 na 71 (visina 177 cm), tlak sa 140 na 120, dnevno energično šetanje 3 - 5 km, 3 puta tjedno vježbanje, prehrana, dobre knjige, glazba, igre, mir sa ženom
Ali opet velim, ne vidim potrebu za dodacima. Možda vi mlađi s jakim vježbama, ali mislim da ne treba, mogu vam poslati hrpu linkova na čak raw-food vege buildere i gimnastičare (čisto sumnjam da raw-food vege koriste dodatke, bar kažu da ne).
Ajd, poz, thnx za strpljenje

Uh eo vidim iskusni ljudi pa da se informiram. Već sam se bio javio zbog svoje kilaže. Visok sam 185 i imam 70 kg (bilo je i manje). Cilj mi je doći do 80-85 kg. Prilično teško ide, gledam ljude oko sebe i svi paze šta jedu jer kao sve se lijepi na njih a na mene se ne lijepi baš ništa. Želim se zdravo hraniti pa me zanima koje vrste mesa osim piletine i puretine bi trebao jesti a bogate su proteinima? (ne volim janjetinu
). Pijem B complex (Natural Wealh..bar mislim) koliko bi opasno za organizam (dali bi uopće ?) bilo uz to piti recimo neke whey proteine i glukozu? Imam jaka osjetila mirisa i okusa kako da to umrtvim malo? Janjetinu ne jedem jer mi smrdi
Zadnji "problem" koji imam gadi mi se masnoća a znam da to baš nije dobro, šta se može po pitanju toga?

Velesajam. Utorak i petak od 20:00-21:30. Paviljon brijem da je 25 nikako da zapamtim. Tamo kod badmintona, imaš na kraju dvorane vrata koja su ulaz u dojo.
Prije nije bilo kod nas otvorenog tipa, dečki su 4 godine trenirali onda otvorili za javnost.
Ako uzimas ugljikohidratno-proteinski shake onda nema potrebe za dekstrozom ali ako uzimaš samo proteinski shake onda možeš uzimati

Pa ako bi da te cure gledaju kako imaš fino "isklesano" tijelo, gdje ćeš bolje motivacije
Ako ništa, bar odeš 2, 3 puta tjedno trčati ili baciš nogomet, basket sa frendovima... na početku će te boljeti sve ako se nisi dugo bavio sportom ali ćeš se brzo osjećati puno bolje, vjeruj mi.