Trening i prehrana

poruka: 21
|
čitano: 10.234
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Trening i prehrana

Treniram savate-box i sad me zanima kakve sve dodatke prehrani mogu koristiti? Čuo sam da je glukoza dobra za prije i poslije treninga,jel to istina? I koliko su dobri proteini? Kada ih je dobro uzimati? Ne bi baš na masi dobio ali ju ne bi ni gubio... Nisam upućem u prehranu toliko pa me zanima vaše mišljenje...

17 godina
neaktivan
RE: Trening i prehrana

Trening - 'Sports' na Nintendo Wii-ju, a prehrana naručena pizza ili lasagne sa Coca Colom ili hladnom pivom Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Trening i prehrana

Mozes bez problema koristiti whey proteine + glukoza, najbolje nakon treninga, prije treninga nesto ugljikohidrata kako bi imao snage za trening.

To ti je sasvim dovoljno. Ukoliko zelis, postoji ti kreatin(održavanje mišićne mase), l-carnitin i slični preparati, ali za pocetak se drzi wheya.

Inače, ako se želiš uputiti malo više u prehranu, trening i sl, jedan dobar forum :

forum.teretana.net

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2008 1:04 (Roby86).
17 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Treniram savate-box i sad me zanima kakve sve dodatke prehrani mogu koristiti? Čuo sam da je glukoza dobra za prije i poslije treninga,jel to istina? I koliko su dobri proteini? Kada ih je dobro uzimati? Ne bi baš na masi dobio ali ju ne bi ni gubio... Nisam upućem u prehranu toliko pa me zanima vaše mišljenje...

Čini  mi  se  da  si  tek  počeo  sa  boxom  pa  zbog  toga  nisi  baš  upućen  u  pravilnu  prehranu  i  dodatke  prehrani. 
Što  se  tiče  glukoze  ja  ju  nisam  nikad  koristio  al  sam  koristio  dekstrozu  (grožđani  šećer)  poslije treninga sa proteinima.
Proteini  nisu  štetni  i  najbolje  vrijeme  uzimanja  je  nakon  fizičke  aktivnosti.  Bitno  je  jesti  barem 4 kvalitetna obroka dnevno,
a može i više. Koliko si  težak i visok ?
17 godina
latissimus kaže...
Pero Dinamit kaže...

Čini  mi  se  da  si  tek  počeo  sa  boxom  pa  zbog  toga  nisi  baš  upućen  u  pravilnu  prehranu  i  dodatke  prehrani. 
Što  se  tiče  glukoze  ja  ju  nisam  nikad  koristio  al  sam  koristio  dekstrozu  (grožđani  šećer)  poslije treninga sa proteinima.
Proteini  nisu  štetni  i  najbolje  vrijeme  uzimanja  je  nakon  fizičke  aktivnosti.  Bitno  je  jesti  barem 4 kvalitetna obroka dnevno,
 Vidim da se kužiš pa da ja odgovorim za sebe :)

189cm, 80kg. 4-5 obroka dnevno, pokušavam ih balansirati. Ako imam teretanu ujutro prije posla onda pojedem žitarice, mlijeko, bananu i posnog sira. Tijekom treninga
pijem vodu ili nešto izotonično. Nakon treninga popijem kombinaciju ugljikohidrati+proteini jer je trening gotov oko pola devet, pa mi uz proteine koji mi "oporavljaju" mišić, ugljikohidrati daju energije za dan ispred mene. Kao međuobrok prije ručka banana ili jabuka. Ručak oko 12 sati, najčešće neki kinezi (piletina s rižom). Onda neko voće ili tako nešto. Dođem doma pa kasniji ručak. Ako imam večernji trening (krav maga) pojedem prije treninga (2 sata prije) ugljikohidrati+proteini i onda čisti 80+ protein nakon treninga jer mi kasno završava (pola deset navečer). Ako nemam večernji trening onda lagana večerica ne nakon 20,21 sat. Koje voće može upasti prije spavanja.

Od suplemenata koristim : kombinacija ugljikohidrata+proteina (prije treninga, zamjena za obrok), čisti protein (nakon večernjeg treninga ili ako obrok nije bio bogat proteinima), tableta vitemini+minerali (nakon doručka ili nakon ručka), omega 3-6-9 (jedna ujutro ili nakon ručka, jedna navečer ali tu često zaboravim :) )
17 godina
neaktivan
Trening i prehrana

Gle koliko istomišljenika! Super. Mislio sam da sam jedini papak u kraju koji jede 4 - 6 manjih obroka dnevno i pazi na namirnice.

Iskreno se slažem s većinom pobrojanih stvari koje jedete i divim vam se na samodisciplini.

Ne slažem se s dodacima. Uvjeren sam da s povećanim unosom raznih mahunarki dobivamo potrebne proteine, a voćem i povrćem minerale i vlakna, te sa suhim voćem potrebne šećere.

Moja omiljeni dnevni menu (jedan primjer):

6:00 - muesli u lakom jogurtu

9:00 - bademi + suha brusnica

12:00 - salata s tunjevinom (rukola, maslina, zelena salata, fileti tune od Postire) ili grah + svježi kupus, uz raženi kruh od cijelog zrna

15:00 - muesli bar + svježe jabuke

18:00 - nekoliko keksa Grancereale i mlijeko

U glavni obrok često spada grah, grašak, riba, piletina, puretina, kineski, meksički, a i ostalo varira. I nikad potrebe za dodacima (OK, omega zbog arterija...)

Fitness, mnogo šetnje, aerobne vježbe 3 puta tjedno. Krvna slika idealna, težina, BMI, tlak, potencija Osmijeh sve na mjestu.

Naravno, sve to nakon infarkta prošle godine. A prije toga... čitaj Dadino ispod:

Dado_ZG78 kaže...

Trening - 'Sports' na Nintendo Wii-ju, a prehrana naručena pizza ili lasagne sa Coca Colom ili hladnom pivom Namigiva

Mislim da se zeza, ali je ovo pravi recept za koronarnu bolest u dobi negdje 30+. Bar su mi na Rebru prošle godine rekli da se granična dob za infarkt kod nas jako pomakla na ispod 40. Jer sam ih s uzbuđenjem i čuđenjem pitao "kako to da ja imam koronarnu u ovoj dobi?!" Ali eto, sjedelački način života, slabo kretanje, mnogo nepotrebne hrane s puno ugljikohidrata.

Sad je druga priča: skinuo kilažu sa 95 na 71 (visina 177 cm), tlak sa 140 na 120, dnevno energično šetanje 3 - 5 km, 3 puta tjedno vježbanje, prehrana, dobre knjige, glazba, igre, mir sa ženom Osmijeh

Ali opet velim, ne vidim potrebu za dodacima. Možda vi mlađi s jakim vježbama, ali mislim da ne treba, mogu vam poslati hrpu linkova na čak raw-food vege buildere i gimnastičare (čisto sumnjam da raw-food vege koriste dodatke, bar kažu da ne).

Ajd, poz, thnx za strpljenje  Osmijeh

Cenzuriranje odražava nečiji nedostatak samopouzdanja, jer samo sitne duše i impotentni se plaše malih napisa.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2008 10:51 (Faerdhur).
17 godina
Faerdhur kaže...

Gle koliko istomišljenika! Super. Mislio sam da sam jedini papak u kraju koji jede 4 - 6 manjih obroka dnevno i pazi na namirnice.

Iskreno se slažem s većinom pobrojanih stvari koje jedete i divim vam se na samodisciplini.

Ne slažem se s dodacima. Uvjeren sam da s povećanim unosom raznih mahunarki dobivamo potrebne proteine, a voćem i povrćem minerale i vlakna, te sa suhim voćem potrebne šećere.

Moja omiljeni dnevni menu (jedan primjer):

6:00 - muesli u lakom jogurtu

9:00 - bademi + suha brusnica

12:00 - salata s tunjevinom (rukola, maslina, zelena salata, fileti tune od Postire) ili grah + svježi kupus, uz raženi kruh od cijelog zrna

15:00 - muesli bar + svježe jabuke

18:00 - nekoliko keksa Grancereale i mlijeko

U glavni obrok često spada grah, grašak, riba, piletina, puretina, kineski, meksički, a i ostalo varira. I nikad potrebe za dodacima (OK, omega zbog arterija...)

Fitness, mnogo šetnje, aerobne vježbe 3 puta tjedno. Krvna slika idealna, težina, BMI, tlak, potencija Osmijeh sve na mjestu.

Naravno, sve to nakon infarkta prošle godine. A prije toga... čitaj Dadino ispod:

Dado_ZG78 kaže...

Mislim da se zeza, ali je ovo pravi recept za koronarnu bolest u dobi negdje 30+. Bar su mi na Rebru prošle godine rekli da se granična dob za infarkt kod nas jako pomakla na ispod 40. Jer sam ih s uzbuđenjem i čuđenjem pitao "kako to da ja imam koronarnu u ovoj dobi?!" Ali eto, sjedelački način života, slabo kretanje, mnogo nepotrebne hrane s puno ugljikohidrata.

Sad je druga priča: skinuo kilažu sa 95 na 71 (visina 177 cm), tlak sa 140 na 120, dnevno energično šetanje 3 - 5 km, 3 puta tjedno vježbanje, prehrana, dobre knjige, glazba, igre, mir sa ženom Osmijeh

Ali opet velim, ne vidim potrebu za dodacima. Možda vi mlađi s jakim vježbama, ali mislim da ne treba, mogu vam poslati hrpu linkova na čak raw-food vege buildere i gimnastičare (čisto sumnjam da raw-food vege koriste dodatke, bar kažu da ne).

Ajd, poz, thnx za strpljenje  Osmijeh

Kaj se tiče dodataka, od doma odem recimo oko 20 do sedam da budem u teretani oko 7, 7:10. U devet na posao (blizu mi je, 200m od teretane). Sad, ja ne stignem često pojesti kvalitetne mahunarke i općenito kvalitetne kuhane obroke. A jesti piletine/puretine da zadovoljim meni potrebnu dnevnu količinu proteina bi bio veliki napor i za mene (treba to pojesti) i za probavu (tijelo pati jače od mesa pojednog da zadovolji recimo 40g proteina nego od praha). Trudim se jest 2g/kg težine proteina, a zna to biti teško dobiti kroz hranu a kamoli balansirati uz ostalo.

Salate ne jedem jer ne podnosim ocat Mršti se ima li netko ideje kako da to sredim? Jedem recimo ciklu svježu, krastavce, paradajz, mrkvu, sve svježe iz ruke pojedem bez problema.
17 godina
neaktivan
Originalni_manic kaže...

Salate ne jedem jer ne podnosim ocat Mršti se ima li netko ideje kako da to sredim? Jedem recimo ciklu svježu, krastavce, paradajz, mrkvu, sve svježe iz ruke pojedem bez problema.

Svoj osjet okusa možeš "istrenirati" da bude osjetljiviji, pa ti ne treba ocat, ni slično. Počni smanjivati količinu začina, polako. Vidim da ti to neće biti teško, zbog toga što već normalno prihvaćaš svježu hranu.

U "Mediteranskoj" salati koju kupim gotovu, nema dresinga, ali ga nude, ja uredno odbijam. Sama kombinacija maslina, zelene, rukole i par kockica feta sira je meni dobrog okusa. Bitno je da je klopa ukusna toliko da ti potakne žlijezde na lučenje sline, ne smije biti bljutava, drugu neku osobitu funkciju začini nemaju.

Umjesto octa nakapaj malo limunovog soka ili narančinog, po ukusu. Vjerojatno ima još dobrih prijedloga.
Cenzuriranje odražava nečiji nedostatak samopouzdanja, jer samo sitne duše i impotentni se plaše malih napisa.
17 godina
latissimus kaže...
Pero Dinamit kaže...

Visok sam  185 i imam 82kg. Vidio sam da ima u DM-u taj grožđani šećer pa ga budem uzeo. A jedem jedno 4 puta na dan, od toga su 2 obroka obilnija. Namigiva
Može li se grožđani šećer uzimati i prije i za vrijeme treninga? I koliko se toga otprilike stavi u bocu od recimo pola litre vode?
17 godina
neaktivan
Trening i prehrana

Uh eo vidim iskusni ljudi pa da se informiram. Već sam se bio javio zbog svoje kilaže. Visok sam 185 i imam 70 kg (bilo je i manjeMršti se). Cilj mi je doći do 80-85 kg. Prilično teško ide, gledam ljude oko sebe i svi paze šta jedu jer kao sve se lijepi na njih a na mene se ne lijepi baš ništa. Želim se zdravo hraniti pa me zanima koje vrste mesa osim piletine i puretine bi trebao jesti a bogate su proteinima? (ne volim janjetinuSmijeh). Pijem B complex (Natural Wealh..bar mislim) koliko bi opasno za organizam (dali bi uopće ?) bilo uz to piti recimo neke whey proteine i glukozu? Imam jaka osjetila mirisa i okusa kako da to umrtvim malo? Janjetinu ne jedem jer mi smrdiNevinašce  Zadnji "problem" koji imam gadi mi se masnoća a znam da to baš nije dobro, šta se može po pitanju toga?

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...
latissimus kaže...
Pero Dinamit kaže...

Visok sam  185 i imam 82kg. Vidio sam da ima u DM-u taj grožđani šećer pa ga budem uzeo. A jedem jedno 4 puta na dan, od toga su 2 obroka obilnija. Namigiva
Može li se grožđani šećer uzimati i prije i za vrijeme treninga? I koliko se toga otprilike stavi u bocu od recimo pola litre vode?
  Najbolje je uzimati grožđani šečer poslije treninga sa proteinima. Negdje oko 30 g
17 godina
latissimus kaže...
  Najbolje je uzimati grožđani šečer poslije treninga sa proteinima. Negdje oko 30 g
 Čemu služi?
17 godina
Originalni_manic kaže...
latissimus kaže...
Pero Dinamit kaže...

Vidim da se kužiš pa da ja odgovorim za sebe :)

189cm, 80kg. 4-5 obroka dnevno, pokušavam ih balansirati. Ako imam teretanu ujutro prije posla onda pojedem žitarice, mlijeko, bananu i posnog sira. Tijekom treninga
pijem vodu ili nešto izotonično. Nakon treninga popijem kombinaciju ugljikohidrati+proteini jer je trening gotov oko pola devet, pa mi uz proteine koji mi "oporavljaju" mišić, ugljikohidrati daju energije za dan ispred mene. Kao međuobrok prije ručka banana ili jabuka. Ručak oko 12 sati, najčešće neki kinezi (piletina s rižom). Onda neko voće ili tako nešto. Dođem doma pa kasniji ručak. Ako imam večernji trening (krav maga) pojedem prije treninga (2 sata prije) ugljikohidrati+proteini i onda čisti 80+ protein nakon treninga jer mi kasno završava (pola deset navečer). Ako nemam večernji trening onda lagana večerica ne nakon 20,21 sat. Koje voće može upasti prije spavanja.

Od suplemenata koristim : kombinacija ugljikohidrata+proteina (prije treninga, zamjena za obrok), čisti protein (nakon večernjeg treninga ili ako obrok nije bio bogat proteinima), tableta vitemini+minerali (nakon doručka ili nakon ručka), omega 3-6-9 (jedna ujutro ili nakon ručka, jedna navečer ali tu često zaboravim :) )
 Treniraš krav magu??? Gdje to ima? Mislio sam da toga nema kod nas.
17 godina
neaktivan
Originalni_manic kaže...
latissimus kaže...
  Čemu služi?
  Služi da ti se vrati energija potrošena za vrijeme treninga
17 godina
latissimus kaže...
Originalni_manic kaže...
latissimus kaže...
  Čemu služi?
  Služi da ti se vrati energija potrošena za vrijeme treninga
 Pa povratim energiju i s ugljikohidratno-proteinskim shakeom. Ili je grožđani šećer nagli boost?
17 godina

Velesajam. Utorak i petak od 20:00-21:30. Paviljon brijem da je 25 nikako da zapamtim. Tamo kod badmintona, imaš na kraju dvorane vrata koja su ulaz u dojo.

Prije nije bilo kod nas otvorenog tipa, dečki su 4 godine trenirali onda otvorili za javnost.

17 godina
neaktivan
Trening i prehrana

Ako uzimas ugljikohidratno-proteinski shake onda nema potrebe za dekstrozom ali ako uzimaš samo proteinski shake onda možeš uzimati

17 godina
neaktivan
Originalni_manic kaže...
Kaj se tiče dodataka, od doma odem recimo oko 20 do sedam da budem u teretani oko 7, 7:10. U devet na posao (blizu mi je, 200m od teretane).
 Svaka čast stari, divim ti se. Nije mi jasno odakle vam tolika volja za treningom, ja sam pokušavao bezbroj puta i vrlo brzo mi dosadi... Pitanje - kako se natjerati na trening, ako mi on predstavlja napor i postaje tlaka nakog nekog vremena?
- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com | Blog - ivanwp.wordpress.com
17 godina
ambivalent kaže...
Originalni_manic kaže...
Kaj se tiče dodataka, od doma odem recimo oko 20 do sedam da budem u teretani oko 7, 7:10. U devet na posao (blizu mi je, 200m od teretane).
 Svaka čast stari, divim ti se. Nije mi jasno odakle vam tolika volja za treningom, ja sam pokušavao bezbroj puta i vrlo brzo mi dosadi... Pitanje - kako se natjerati na trening, ako mi on predstavlja napor i postaje tlaka nakog nekog vremena?
 Meni nije napor. Recimo, ovaj tjedan sam išao ponedjeljak i utorak, danas nisam jer mi je pauza, skužiš kad ti je tijelo umorno ne želiš otići u pretreniranost, dobiješ kontraefekt. A meni je motiv osjećaj nakon treninga, napravim trening ujutro i cijeli dan sam fit i pun energije, umoran i mišići znaju boliti, ali to mi je mrak osjećaj. Trening ujutro mi je motiv da se dignem, napravim si pravi doručak, itd... Najgori su mi vikendi kad dangubim Neodlučan
17 godina
neaktivan
Originalni_manic kaže...
 Meni nije napor. Recimo, ovaj tjedan sam išao ponedjeljak i utorak, danas nisam jer mi je pauza, skužiš kad ti je tijelo umorno ne želiš otići u pretreniranost, dobiješ kontraefekt. A meni je motiv osjećaj nakon treninga, napravim trening ujutro i cijeli dan sam fit i pun energije, umoran i mišići znaju boliti, ali to mi je mrak osjećaj. Trening ujutro mi je motiv da se dignem, napravim si pravi doručak, itd... Najgori su mi vikendi kad dangubim Neodlučan
 Sve je to OK kada ti uživaš  tome, ali mene zanima kako se natjerati ako ti trening predstavlja tlaku? Nemam nikakvih problema sa kilažom, ali volio bih biti malo više u kondiciji...
- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com | Blog - ivanwp.wordpress.com
17 godina
Trening i prehrana

Pa ako bi da te cure gledaju kako imaš fino "isklesano" tijelo, gdje ćeš bolje motivacije Smijeh

Ako ništa, bar odeš 2, 3 puta tjedno trčati ili baciš nogomet, basket sa frendovima... na početku će te boljeti sve ako se nisi dugo bavio sportom ali ćeš se brzo osjećati puno bolje, vjeruj mi.

Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice