Peugeot 208 potrošnja

poruka: 15
|
čitano: 31.578
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Peugeot 208 potrošnja

Pozdrav svima, prije tjedan dana sam postao vlasnikom novog Peugeota 208 1.2 vti, 82ks , međutim, otišao sam na tifon isti dan i natankao pola rezervara, s autom sam prešao 180 km i već sam  bio blizu rezervi , pa me zanima jel to normalno za ovakav mali auto (budući da svi govore kako su mali potrošaći , 5-6 litara u gradu )ili da ga vozim u servis?
Hvala unaprijed !

Proud driver GOLF 3
15 godina
Re: Peugeot 208 potrošnja
Natankaj pun pa kad se bas upali rezerva otprilike mozes izracunat potrosnju, recimo ja svoj seat kad natankom do vrha prvih 100km kazaljka stoji na full i tek onda pocne padat! I ovisi kako vozis ako ga vrtis na visokim okretajima onda trosi naravno vise, kako su gume napumpane, klima, sve utjece na potrosnju!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
nemos nakon prvog tankanja odredit potrosnju
skini neku aplikaciju za mob i nakon par tankanja ti izbaci potrosnju
17 godina
neaktivan
Peugeot 208 potrošnja

vozim ga na niskim okretajima.znaći  5 brzina 60-70 km/h , ovo mi je prvi auto koji sam kupio novi, tako da sam čuo da se navodno nesmiju novi auto vozit na velikim okretajima, jer nije navodno još motor razrađen... 
klima iskljućena, jedino grijanje nekad ukljućim...

Proud driver GOLF 3
15 godina
neaktivan
to za razradivanje je glupost, jer su ti motori vec razradeni
a niski okretaji isto mogu povecat potrosnju kao i visoki.
17 godina

Ma nema sanse. Mora ti izdrzat 500-600km sa tankom.

Imam 1.4 16V i tak mi trosi. Prosjek 7.3l

Ovaj tvoj mora jos i manje. Em je slabiji, em ti je auto skoro 200kila laksi od moje 207ice.

coffeeeffect.blogspot.com - mali blog sa recenzijama serija, filmova, igara
17 godina
neaktivan
Peugeot 208 potrošnja

Pa baš zato što znam da mora trošit malo, osto sam šokiran potrošnjom preko 10 litara ...

Proud driver GOLF 3
17 godina

Nesto jesam cuo da prvih 300km nije tocan pokazivac doduse, dok se motor ne razradi.

Ali 10 ne bi smio. Pogotovo ako vozis lagano. Al ono, 60 u 5oj je fakat premalo :) Nemoj prije 70-80 prebacivat.

17 godina
neaktivan
e da , vec kad smo kod pokazivaca , sto manje mi kazaljka pokazuje da imam goriva to mi putno racunalo pokazuje da mogu prec vise kilometara ... Zbunjen sam, prije ovog automobila sam imo golfa 3 dizelasa pa sam za 300 kuna mogo prec skoro 550 km a sa ovim ako se ne smiri potrosnja moci cu maksimalno 280-300 km prec :s
Proud driver GOLF 3
17 godina

Dobro, jedno je dizel, drugo benzinac.

Al s ovim moras minimalno 500km prec s tankom (ak imas 42l ko ja na 207ici).

A vjerojatnije ces i do 600 dogurat.

Mozda gledas krivi pokazivac. Imas tri opcije na pezou. Pogledaj si upute od auta.

Nego, kak si se navikao na mali volan i gledanje preko njega a ne izmedju?

17 godina
neaktivan
pise u uputama da je oko 50 l , a sto se tice pokazivaca ,gledam u pravi 100% hehe
kakve 3 opcije? Upute sam procito prvi dan i nigdje se ne spominju opcije , vec samo sta treba napraviti ako ostane auto bez goriva ..
Ispocetka je bilo cudno , ali brzo sam se priviknuo , i nemam nikakvih problema , volan je prelagan a tabla je skroz vidljiva.... Odlicno su to izveli .
Proud driver GOLF 3
17 godina

Znaci, mozes gledat trenutnu potrosnju, mozes gledat koliko kilometara prelazis sa jednom litrom i nekaj trece, zaboravil sam kaj.

S tim da prati trenutni tank, i globalni tank.

Bas bi htio zamijeniti 207icu za 208icu. Jos da mi GT sjedne, uff, mljac :)

17 godina
neaktivan

aha, to mi sve piše na onom touchscreenu
zamijeni nećeš se pokajat , auto je odličan :D

Proud driver GOLF 3
15 godina
Auto bi se trebao lagnije vozit 1000-2000 km prvih tako kod mene u uputstvu pise i da je upocetku veca a kasnije se normalizira, ja tek u 5. Saltam kad predem 80 mislim da prije nema smisla 1.4 16v motor potrosnja oko 7/100 eurosuper 95 class
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
Peugeot 208 potrošnja

upravo tako sam i ja ćuo zato i ne želim ga dizati u velike okretaje , ja sam natočio eurosuper 98 class . budući da mi je na rezervaru piše  RON 95/98

Proud driver GOLF 3
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice