Kod Fieste ST dimenzija gume je glupa pa guma kosta kao zlato. Michelin PS4 je nakon 5god za smece, gripa nema, provrti 1-2-3. Nadam se da ce izaci PZ5 u toj dimenziji ali sumnjam pa cu na kraju morati uzeti PS5.
Ne vrti nista kad je suha cesta. Goodyear AS6 preko ljeta
jako me rajca STjka 3 cilindarka...
u uzim planovima za drugi auto, uz opciju megana 4 RS, da se pridruzi mom 4 GT :)
isto tako ako pricamo o novima, rajca me clio 6, makar i "obican" 1,2 tce 115...
Evo video više-manje cold starta:
Auto je bio topal, ali ne zagrijan, tak da nisam ga ladnog stisnuo do 3t. Snimit ću sigurno još par videa dok ne vratim auspuh, još sam se čudio kak je tako glasan, nisam skužio maloga da je auto straight pipe... Dobio sam uz auto orig, i neki milltech avspuh. Razmislit ću jako dobro šta ću.
jos gledam kako je hladan a stisces ga...pa kazem valjda nije panj
ja bi ostavio ovako :D ili neku lijepu klapnicu
Potrosnja i vise nego dobra, gradske voznje 9-10, kad ga se stisce oko 10, vanjske normalne voznje 7
Iskreno pojma nemam sto je dobro kod tog zvuka, zvuci kao malo manja kosilica od 4cil auta i prdekavca (VW).
Jos ako nadodamo da je i zvuk fejk u autu kroz zvucnike...straight pipe zvuci kao da si sa onog Fiatovog TwinAira skinuo auspuh.
jako me rajca STjka 3 cilindarka...
u uzim planovima za drugi auto, uz opciju megana 4 RS, da se pridruzi mom 4 GT :)
isto tako ako pricamo o novima, rajca me clio 6, makar i "obican" 1,2 tce 115...
Hehe nisi jedini koga bas zbog 3 cilindra privlači
Zvuk je baš show, ko mini 6ak, taman dovoljno, i ne puca bezveze kad se voziš 20 km/h kroz grad ko gore spomenuti Volcvageni kaj klinci voze.
Idem sutra jednu pogledat, ak će preprodavač htjeti uzeti moju, postoji mogućnost da ću i ja u stavrno ST društvo.
Ma svaki motor je specifican po zvuku i svaki je lijep za cut.Eto ja presao sa Bmw šestska benzinca na Hondu Type R sa Miltekom i zvuk mi je perverzija
jos gledam kako je hladan a stisces ga...pa kazem valjda nije panj
ja bi ostavio ovako :D ili neku lijepu klapnicu
Samo do 2500-3000okr.... Preglasan je, i dok ne atestiram iduće godine neke stvari, ne želim privlačiti pažnju uopće, a i općenito. Već mi je sada malo neugodno kad se vozim s njime. Nisam ja taj tip osobe...
Nemoš živit u autu. Nemamo više 18god...
Ne bih se baš složio, auto zvuči i više nego dobro, a pogotovo izvana, ali opet - svako ima svoje mišljenje.
Kakav straight pipe, to se viđa na BMW E60 530D :D
Pozdrav,
Imam problem na autu, počela mi je jako škripati papučica kuplunga. Probao sam našpricati sa wd silicone sprejom i bilo je okej kojih tjedan dva i sada je opet počelo. kako to riješiti? teško mi je i vidjeti od ispod točno gdje je zglob papučice da bi pošpricao po njemu.
Pozdrav,
Imam problem na autu, počela mi je jako škripati papučica kuplunga. Probao sam našpricati sa wd silicone sprejom i bilo je okej kojih tjedan dva i sada je opet počelo. kako to riješiti? teško mi je i vidjeti od ispod točno gdje je zglob papučice da bi pošpricao po njemu.
malo hladnije vrijeme.
Kada zatopli proci ce.
meni npr prije 3 tjedna poceo skripati prozor vozaca kad se spusta/podize.
automobil star godinu i pol.
Pozdrav,
malo hladnije vrijeme.
Kada zatopli proci ce.
ali skripi i dok se auto zagrije i radi grijanje. malo se smanji onda ali i dalje je prisutno.
Pozdrav,
malo hladnije vrijeme.
Kada zatopli proci ce.
ali skripi i dok se auto zagrije i radi grijanje. malo se smanji onda ali i dalje je prisutno.
ti djelovi nisu mehanicki vezani za motor.
Motor se zagrije, medutim ti djelovi nisu.
pita ako je osovina pedale, ili opruga pedale, neke od plastika...zagrijani motor ne utjece na njih.
Pozdrav,
malo hladnije vrijeme.
Kada zatopli proci ce.
Kod hondi kad se desava skripanje kvacila uglavnom se rjesava sa zamjenom glavnog cilindra kvacila (znaci na pedali)...
nisam mislio dok se motor zagrije, već unutrašnjost auta. recimo danas kad sam išao na posao, u početku ništa i onda kako se auto ugrijao tako je počelo sve jače i jače škripati. Kao da osuši te neke spojeve koji se gibaju i onda škripi. osjećase i lagani otpor, kao da zapinje umjesto da glatko klizi.
Kratki izvještaj s pregleda crne Fieste ST u SL. Bistrici.
Izvana izgleda super uščuvani, iznutra prljavi sučeve i izgrebana plastika na suvozačkim vratima.
Servisne nema (red flag #1), samo poneki račun, većina od "prezimljavanja" kotača. Našao komad stakla u pretincu za rukavice (red flag #2) navodno "vandalski napad bivše djevojke". 
Komisijska prodaja kod klasičnih šoderaša, za lokalnog "mehaničara koji voli takve male jurilice", prodavač tvrdi da postoji "ST s vise i manje konja, da jentako prodavač rekao", How yes No. (red flag #3) Završetak auspuha pun korozije, od Kroma ni traga, na 50t jako sumLJivo.
Kazu svježe promijenjeno ulje, auto prikazuje kakvoću ulja na 39% na boardu (red flag #4).
Probao provozat, prva brzina zapinje, kuplung u najmanju ruku čudan (red flag #4).
Uspio naći neki račun sa servisa iz 11/2023 na 49t, sad ima 50t. Gume iz 2017, auto proizveden 2020 (18" felge koje inače idu na nju, ali kao naknadno stavljeno).
Sve u svemu jako jako fishy, barem meni, tako da zaobilazim.
Postoje Fieste ST s 147kW i 151kW. Provjeriti sto pise na vratima, kod mene je 151kW verzija. Postotak kvalitete ulja je vise manje tajmer koji broji godinu dana i parametre koliko ima startova itd.. tako da vjerojatno nije samo resetiran postotak ali ja bi opet taj zaobisao.
Pozz, pitanje, jel ima tko iskustva sa reklamiranjem rezervnih dijelova? Nakon zamijene dijela, taj novi dio je otkazao u cca. 10tkm i 2mj, razlog ne moze biti majstor ili sam auto/motor, ocito je da je tvornicka greska na dijelu. Nastala je i povelika steta na motoru, koju bi htio da pokriju, pa ne znam kako najbolje postupiti
Pozz, pitanje, jel ima tko iskustva sa reklamiranjem rezervnih dijelova? Nakon zamijene dijela, taj novi dio je otkazao u cca. 10tkm i 2mj, razlog ne moze biti majstor ili sam auto/motor, ocito je da je tvornicka greska na dijelu. Nastala je i povelika steta na motoru, koju bi htio da pokriju, pa ne znam kako najbolje postupiti
Ti tvrdiš da razlog ne može bit majstor ili sam automobil, a oni će tvrditi suprotno. Ja bih platio sudskog vještaka za strojarstvo i motorna vozila da mi napravi zapisnik i svoj zaključak. No to i dalje ništa ne garantira.
Postoje Fieste ST s 147kW i 151kW. Provjeriti sto pise na vratima, kod mene je 151kW verzija. Postotak kvalitete ulja je vise manje tajmer koji broji godinu dana i parametre koliko ima startova itd.. tako da vjerojatno nije samo resetiran postotak ali ja bi opet taj zaobisao.
Nisam imao pojma za taj podatak, 147 i 151, tenks za info. Gdje god sam gledao, je stajalo 147kW. 
Da nije 151 ova novija, fejslift X model? Koja odmah ima i više momenta? Ja isključivo ove prije fejslifta tražim, zbog analognog brzinomjera i ljepšeg vanjskog dizajna.
Verzije prije FL su imale 151kW i 147kW ali ne znam koja je razlika osim u tih par konja. U prometnoj ti uvijek pise 147kW ali na vratima pise 147 ili 151, moze biti da ovisi o performanse paketu opreme ili mozda mjesecu proizvodnje.