Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.940
|
čitano: 18.483.612
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
RuskeGTT kaže...

da li je tko ovdje imao C2 VTS? dakle rucni 1.6 16v 125ks

mozete li mi rec iz prve ruke iskustva?

Imao sam ga nešto više od 50tkm, još mi je i danas žao što sam ga se riješio. Što se tiče održavanja nije strašno mislim da je mali servis u ovlaštenom me koštao cca 120€, motor je pouzdan koliko sam čuo jedino im odlazi brtva motora(ili tak nešto nisam siguran kako se zove) uglavnom curenje ulja kod glave motora popravak ti je oko 700€(ovlašteni). Također otišli su mi svi ležajevi, pumpa goriva i amortizeri(jedino je pumpa goriva ozbiljniji trošak cca 500€). Probleme s elektronikom nisam imao iako se priča da francuzi pate na to. Auto je super zabavan za vožnju na otvorenoj cesti i/ili stazi, gradska vožnja kao i autoput(putne brzine 120+) je prilično neudobna i tvrda. Gume su malo skuplje jer su niskoprofilne. Ovo sam malo nabacao nabrzinu iz glave, ako treba još nešto javi se porukom rado ću pomoći ako mogu.

16 godina
picajzla0707 kaže...
Ma ne treba puno dramit oko ulja, lani sam konačno umirovio corollu staru 23 godine. Ulje total quartz 7000, polusintetičko, svakih 15k kilometara zamjena i tako preko osam godina kod mene, prije toga isto kod punca godinama.
Motor je do zadnjeg radio kao urica, ne znam koju veću trajnost ganjati

Pa ne treba za nekog penzića koji napravi 5k godišnje. Tko radi 20k i više naravno da će htjet da mu motor bude što trajniji. I nije isto jel diesel ili benzin. Ili je to neka prastara corolla. Danas su motori drugačiji, daleko nabrijaniji i puni eko smeća i zato je bitno kvalitetno ulje. Ne samo motor nego i za sve njegove ostale komponente a najpopularinij je turbo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.7.2023 9:38 (Memphis).
10 godina
protjeran

sve tocno, auta su danas napucali sa dodatnih 150 sustava u odnosu na prije 20 godina

zato poduzmite koliko mozete, dobro ulje ja vazno i redovna zamjena....plus jos kupite atmosferca da smanjite broj stvari koje mogu vrisnut 

13 godina
Memphis kaže...

Pa ne treba za nekog penzića koji napravi 5k godišnje. Tko radi 20k i više naravno da će htjet da mu motor bude što trajniji. I nije isto jel diesel ili benzin. Ili je to neka prastara corolla. Danas su motori drugačiji, daleko nabrijaniji i puni eko smeća i zato je bitno kvalitetno ulje. Ne samo motor nego i za sve njegove ostale komponente a najpopularinij je turbo.

je motori su nabrijaniji, ali i ne vozi skoro nitko više 23 godine auto

ako redovito mijenjaš ulje, za 10-ak godina korištenja ionako je svejedno jel full ili polusintetičko, a vjerojatno i duže 

sintetičko ulje ne degradira, to je činjenica, ali i polusintetičko će odraditi posao ako se redovito mijenja i ne vjerujem da značajnije utječe na trajnost motora u nekakvom normalnom roku korištenja, pod uvjetom da se ne voze utrke svaki dan ili neki drugi ekstremni uvjeti i da se redovito mijenja

zapravo je i rasprava o tome beskorisna, jer za potvrdu jednog ili drugog mišljenja trebalo bi izvesti nekakva neovisna istraživanja, a ne sjećam se da sam nešto takvo igdje vidio

da li je sintetičko ulje kvalitetnije - jest, da li je značajno skuplje - jest, da li će motor krepat nakon 10 godina ako nisi koristio full sintetičko ulje - sumnjam

16 godina
picajzla0707 kaže...
Memphis kaže...

je motori su nabrijaniji, ali i ne vozi skoro nitko više 23 godine auto

ako redovito mijenjaš ulje, za 10-ak godina korištenja ionako je svejedno jel full ili polusintetičko, a vjerojatno i duže 

sintetičko ulje ne degradira, to je činjenica, ali i polusintetičko će odraditi posao ako se redovito mijenja i ne vjerujem da značajnije utječe na trajnost motora u nekakvom normalnom roku korištenja, pod uvjetom da se ne voze utrke svaki dan ili neki drugi ekstremni uvjeti i da se redovito mijenja

zapravo je i rasprava o tome beskorisna, jer za potvrdu jednog ili drugog mišljenja trebalo bi izvesti nekakva neovisna istraživanja, a ne sjećam se da sam nešto takvo igdje vidio

da li je sintetičko ulje kvalitetnije - jest, da li je značajno skuplje - jest, da li će motor krepat nakon 10 godina ako nisi koristio full sintetičko ulje - sumnjam

al ga ti mlatiš bože sačuvaj. Daj malo prouči razliku između sintetike i minerlanog odnosno polusintetike te koje sve funkcije ima ulje u motoru pa onda pročitaj kakve gluposti baljezgaš. Kaj je za tebe redovita izmjena? 10,15 ili 30K km?

btw. svi noviji auti koriste sintetička ulja. Ti u svoj auto možeš i mineralno sipat nitko ti to ne brani ali ne moraš drugima držat predavanja o uljima kad nemaš dume od tome. Kad je tebi beskorisna rasprava kaj se uključuješ u nju. Rađe odi u praonu i lickaj gume jer ulje je za tebe nebitna stavka.

Malo si zaostao u vremenu ... danas se radi 5x više km nego prije. Tak da godine uopće više nisu bitne. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.7.2023 18:31 (Memphis).
13 godina
Samo mala napomena: pijesak se sipa, a ulje se toči... :-)
16 godina
Auti - ultimativna tema

ovaaaj...pitanjce za one koji znaju:

total classic 5w40 i total quartz 9000 5w40

oboje imaju PSA B71 2296 normativu...koja je razlika onda? zasto je classic duplo jeftiniji?

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.7.2023 11:23 (RuskeGTT).
16 godina
RuskeGTT kaže...

ovaaaj...pitanjce za one koji znaju:

total classic 5w40 i total quartz 9000 5w40

oboje imaju PSA B71 2296 normativu...koja je razlika onda? zasto je classic duplo jeftiniji?

Classic je recikalt. 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Bok ekipa,

Postoji li mogućnost kolko tolko lake, ne preskupe prenamjene klasičnog vozačevog sica u električni?

Najbitinija je memorija siceva...

Radi se o tome da se dva vozača stalno izmjenjuju tokom dana pa da se ne mora stalno namještat udaljenost od volana, visina, kut,... s obzirom na veliku razliku u građi i preferencijama vozača.

Uglavnom, radilo bi se o Seat Leon Cupri...

https://m.mobile.de/auto-inserat/seat-leon-st-cupra-290-led-panorama-kamera-beats-saarlouis/364223329.html?searchId=0de36041-4a46-3483-1ff1-3980827edcbb&ref=srp&type=ad

12 godina
Chriss kaže...

Bok ekipa,

Postoji li mogućnost kolko tolko lake, ne preskupe prenamjene klasičnog vozačevog sica u električni?

Radi se o tome da se dva vozača stalno izmjenjuju tokom dana pa da se ne mora stalno namještat udaljenost od volana, visina, kut,... s obzirom na veliku razliku u građi i preferencijama vozača.

https://m.mobile.de/auto-inserat/seat-leon-st-cupra-290-led-panorama-kamera-beats-saarlouis/364223329.html?searchId=0de36041-4a46-3483-1ff1-3980827edcbb&ref=srp&type=ad

Cini se neki slozeni retrofit, tu trebas module, kodiranje, montiranje, druga sjedala vjerovatno itd... mozda pitat drivers wish ali nekak sumnjam da to moze ispast jeftino pogotovo ak moras siceve uzimat druge

14 godina
Auti - ultimativna tema

Treba sjedalo i kodiranje.

14 godina
hahhaajaads kaže...
Chriss kaže...

Bok ekipa,

Cini se neki slozeni retrofit, tu trebas module, kodiranje, montiranje, druga sjedala vjerovatno itd... mozda pitat drivers wish ali nekak sumnjam da to moze ispast jeftino pogotovo ak moras siceve uzimat druge

ivanzu kaže...

Treba sjedalo i kodiranje.

Hvala ekipa...

Znači bolje da se ne hvatam toga :)

Btw. S obzirom da to pitam za rabljeni, gledam uskoro uzeti iz Njemačke pa me zanimalo iskustvo onih koji su uvozili, kakva su vozila VW grupacije, u ovom slučaju Seat po pitanju hrđe s obzirom na posoljavanje u Njemačkoj?

14 godina
Auti - ultimativna tema

Sad baš gledam Leon Cupre koje imaju el. sjedala, niti na jednom nisam vidio memorijske tipke nego ovakav poklopac, jel moguće da te opcije nema na Leonu dok Golf i Octavia imaju?

18 godina
Vjerojatno na vratima imaju obicno 2 tipke za memoriju, barem sam tako vidio na dosta vozila.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
14 godina
Auti - ultimativna tema

Eto, promijenile se neke stvari i sad gledam Clio Sport 1.6 EDC RS :)

Cupra je još uvijek na standby-u ali sve više razmišljam o RS-u kao predjelu :)

Što mislite o tom autiću? Nekakva iskustva?

Jel dovoljno udoban za svakodnevnu vožnju odnosno za jedini auto?

https://m.mobile.de/auto-inserat/renault-clio-iv-rs-sport-automatik-top-zustand-fellbach-bei-stuttgart/368270071.html?searchId=14f46717-5ddd-54c2-00bf-2a4607befd44&ref=srp&type=ad

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.7.2023 2:36 (Chriss).
16 godina
Auti - ultimativna tema

vidi si malo za megana GT 205, isti motor, bolji mjenjac (edc 7 brzina, bolji nego edc 6), veci auto, udobniji, meni ljepsi

12 godina
Auti - ultimativna tema

nemoj gledati taj megane,ja sam gledao imaju probleme sa mijenjacem

16 godina
Auti - ultimativna tema

neznam kakve probleme, nisam naisao na takva iskustva

najvj si pomjesao sa EDC6 kakav je u svim ostalim meganima, 1.5 i 1.6 dizel, 1.2 benzin...

ovo je EDC7 koji nema veze sa 6

14 godina
RuskeGTT kaže...

vidi si malo za megana GT 205, isti motor, bolji mjenjac (edc 7 brzina, bolji nego edc 6), veci auto, udobniji, meni ljepsi

Ma rađe bi Clio ali me brine mjenjač, kakvi su se pokazali do sad?

Također, s obzirom da bi ga držao cca godinu dana pa onda išao na nešto poput Cupre, nez koliko će ga biti teško prodati, ipak nije neko veliko tržište za ovakva auta pa da nebi na predugo zapeo s njim 😅

13 godina
Auti - ultimativna tema

Moja iskustva sa megane 4 i clio 4 su da sve zivo cvili na njima. Od ovjesa do interijera. Uzasno nekvalitetno sklopljeni auti.  Megane je cak gori od clia.  Na meganu i infotainment ne valja nista.

PSN:Tomislav025
15 godina
omomomomoomm kaže...

Moja iskustva sa megane 4 i clio 4 su da sve zivo cvili na njima. Od ovjesa do interijera. Uzasno nekvalitetno sklopljeni auti.  Megane je cak gori od clia.  Na meganu i infotainment ne valja nista.

Sto tocno ne valja na infotanmentu?

Di2 & EPS FTW!
13 godina
omomomomoomm kaže...

ma to je postalo kod svih auta lutrija, danas vozim golfa sedmicu, star pet godine i to r-line, dakle nije baš osnovni model

uhvatim ručku na vratima (slika dolje) i smijeh - škripi kao plastična igračka iz kika čim je dotakneš

nogu naslonim na plastiku između prednjih sjedala, škripi sve komplet od iza mjenjača skroz do naprijed čim malo jače nasloniš nogu

kvaliteta nula na nekim dijelovima, na drugim relativno ok, a golf kao nekakav predvodnik klase

13 godina
ivanoile kaže...
omomomomoomm kaže...

Reboota se sam od sebe, trokira.... Mislilm da je to dovoljno. 

Inace moram ga i pohvaliti ima u sebi 1.5 110ks motor sa 6 brzina rucnim mjenjacem i motor je odlican. 

17 godina
Auti - ultimativna tema

Prema ovoj slici rekao bi da se nije pazilo kako se koristi auto, štoviše da je auto silovan, tako da me ni ne čudi ako išta škripi

#fsb
16 godina
sveupitni kaže...

Prema ovoj slici rekao bi da se nije pazilo kako se koristi auto, štoviše da je auto silovan, tako da me ni ne čudi ako išta škripi

Slika samo pokazuje da je auto prljav, a kvaliteta vrata su očito u banani.

Inače, svaki auto koji izađe na hrvatske ceste je automatski silovan.

I žao mi je, ali i VW je postao smeće od kvalitete (pogotovo novije serije).

16 godina

a ja pak mogu tvrditi da je GVII bolji od Octavie IV po izradi, i ne škripi, unatoč što je 5 g. stariji...

kolega ga pazi i njegova auto je u odličnom stanju...

Octavie su 2021/2 godište i imaju cca 40-60.000 km i škripe pod mojom rukom ručke za zatvaranje vrata (unutarnje, kao na slici GVII koji vam ne valja, ali taj je zbilja šugav)...

Kao i sve, nije problem doći na vrh (ako ti je to zbilja cilj) nego se održati na vrhu....

Ju je je? Je ju je!
13 godina
Auti - ultimativna tema

Ma kvaliteta plastika je u svima sve losija. VW nije nikakva iznimka. Takoder skrtare na svemu.  Danas je najbitnije da auto ima  veliki ekran i sve zive asistente za voznju. A pod haubom trocilindrasi sa hiljadu kubika.....

18 godina
toma20 kaže...

nemoj gledati taj megane,ja sam gledao imaju probleme sa mijenjacem

EDC6, 123 000km. Nula problema, jako uglađen dual-clutch. Računaj jedino da ti svi dual clutchevi imaju skuplju izmjenu ulja u getribi i sl. svake 4-5g ili 80-100 000km. Cijena ovisno o tome koja je marka vozila.

omomomomoomm kaže...
ivanoile kaže...
omomomomoomm kaže...

Jesi išao na servis? Ako ti se "tablet" reboota, vjerojatno je HW neispravan. Kod mene je odličan, velik, stavim gore tipa navigaciju (koja je jedna od preglednijih, ko nekad Here Maps), dolje multimedija i chill.

Rezime; SVAKI model koji sam ikad gledao, googlanjem našao probleme oko nečega jer će uvijek određeni broj kupaca imati sreće neovisno o marki i modelu. Ja bih to pustio po strani i išao vidjeti što mi se sviđa.
Al da idu svi dolje, idu. Svi rade da se što više uštedi i naplati nakon kupnje vozila, tj. da što više platiš "održavanje" u godinama koje sljede. Da ne govorim o materijalima. Sad ispod D segmenta jaaako rijetko koji model ima gumiranu mekanu plastiku na stražnjim vratima, gotovo uvijek bude tvrda, jeftina pa procvili nakon X vremena.
Dok sam bio na servisu sjednem u novi Austral, najskuplji hibrid i top oprema (oko 50K eura). Ne volim SUVove, al ajde. Znači iznad volana sve TVRDA plastika. U autu od 50 000 eur... Bitno da ima 2 televizora na instrument ploči. Veli ovaj u prodaji "pa to sad svi rade, samo da ima el. điđa, ionak ne budete to lovili dok se vozite". Reko da, al kak će to nakon 50-100K km zvučati dok se jednom razj...

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
13 godina
sveupitni kaže...

kako bi to ručka na vratima bila 'silovana' da zato škripi, a isto je i na desnim vratima

jednostavno je kvaliteta te plastike nula, isto kao i one na srednjoj konzoli

i nije to izolirani slučaj, u isto vrijeme prije pet godina uzeto je 6-7 komada tih golfova i kod svih je isto

15 godina
omomomomoomm kaže...
ivanoile kaže...
omomomomoomm kaže...

Inace moram ga i pohvaliti ima u sebi 1.5 110ks motor sa 6 brzina rucnim mjenjacem i motor je odlican. 

Meni je bio okej, odaziv takoder. Minusi su sto je prilicno malen, pa je sve to nagurano i nije bas najjasnije s obzirom na velicinu. Carplay je funkcionirao super.

Kod Meganea su problemi isto sa AdB, pa baci jedno 3-4 greske odjednom i onda servis. Osim toga, odlican auto.

Di2 & EPS FTW!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice