Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.940
|
čitano: 18.483.591
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
nicky.sl kaže...
Memphis kaže...
domac5 kaže...
nicky.sl kaže...

Šta je "stručnjače" ostao si bez teksta pa lupaš TD, samo naprid udri još koji meni to ne smeta sto mu mineralnih sintetika HAHAHA.

Reko sam vam lijepo da je to bolesnik, kaj se raspravljate uopce? Da zna zasto vec bi napisao.

Ja isto budala ponekad se spustim na njegov nivo i krenem mu pisat sta ga ide... Sad samo gledaj show njegovih odgovora na ovo

Ti ne raspravljaš nego samo vrijeđaš jer da raspravljaš onda bi pitao kao i on koji se boji pitat.

Napisat ću i tebi i njemu ako pitate. A papak neće pitat jer zna kad mu objasnim da će ispast tak posran da ni 100% koncetracija dimmera neće isprat taj drek sa njega. 

Nemaš ti meni šta objasnit jer si ti svoju pamet pokaza i dokaza ipak si ti pametniji i od nas i od onih papana iz Totala koji ne znaju kakvo ulje prave, lipo ti njima u Totalu objasni u čemu je kvaka da nijihovi inžinjeri, kemičari i ostala neuka čeljad ne budu više u zabludi.

Ostaj mi zdravo (barem fizički) a ja odo napravit banjadu ;) 

Tebi nemam kaj objasnit dok ne pitaš al eto i da ne pitaš pogedaj kakv si glupan ispao. Evo možda bolje da oni tebi objasne. 

btw. od nedavno imaju novo pakovanje pa piše advanced ali to ti je isto sranje ali drugo pakovanje. Tak da zaboravi da ćeš dobit 5l čiste sintetike za 25 eura.

12 godina
Memphis kaže...
nicky.sl kaže...
Memphis kaže...
domac5 kaže...
nicky.sl kaže...

Šta je "stručnjače" ostao si bez teksta pa lupaš TD, samo naprid udri još koji meni to ne smeta sto mu mineralnih sintetika HAHAHA.

Reko sam vam lijepo da je to bolesnik, kaj se raspravljate uopce? Da zna zasto vec bi napisao.

Ja isto budala ponekad se spustim na njegov nivo i krenem mu pisat sta ga ide... Sad samo gledaj show njegovih odgovora na ovo

Ti ne raspravljaš nego samo vrijeđaš jer da raspravljaš onda bi pitao kao i on koji se boji pitat.

Napisat ću i tebi i njemu ako pitate. A papak neće pitat jer zna kad mu objasnim da će ispast tak posran da ni 100% koncetracija dimmera neće isprat taj drek sa njega. 

Nemaš ti meni šta objasnit jer si ti svoju pamet pokaza i dokaza ipak si ti pametniji i od nas i od onih papana iz Totala koji ne znaju kakvo ulje prave, lipo ti njima u Totalu objasni u čemu je kvaka da nijihovi inžinjeri, kemičari i ostala neuka čeljad ne budu više u zabludi.

Tebi nemam kaj objasnit dok ne pitaš al eto i da ne pitaš pogedaj kakv si glupan ispao. Evo možda bolje da oni tebi objasne. 

btw. od nedavno imaju novo pakovanje pa piše advanced ali to ti je isto sranje ali drugo pakovanje. Tak da zaboravi da ćeš dobit 5l čiste sintetike za 25 eura.

Nemam pojma otkud si izvukao taj opis ali sa TOTAL stranice nisi.

Daj link da ja to vidim. 

Slučajno u garaži imam kantu tog ulja koje livam u staru poljoprivrednu 206-icu i na njoj lipo piše (vidi slike) 

13 godina
Auti - ultimativna tema

Pozdrav, trebao bih malu pomoc.

Mehanicar mi je rekao na zadnjem servisu da je ulijao 5W30 ulje, neko long life.

Napravio sam te kilometre, odnosno sad i premašio za nekih cca 2000km.

Jel to moze jos nesto izdrzati ili je potrebno hitno mijenjati ulje ili dolijati u motor isto takvo (preporuka koje?) da mogu napraviti jos nekih cca 2000km jer u 8. mjesecu imam GO pa mogu odraditi u miru servis jer mi je sad auto neophodan za posao.

Hvala unaprijed na pomoci!

Kovačić
16 godina
nicky.sl kaže...
Memphis kaže...
nicky.sl kaže...
Memphis kaže...
domac5 kaže...
nicky.sl kaže...

Nemam pojma otkud si izvukao taj opis ali sa TOTAL stranice nisi.

Daj link da ja to vidim. 

Slučajno u garaži imam kantu tog ulja koje livam u staru poljoprivrednu 206-icu i na njoj lipo piše (vidi slike) 

Pa naravno da nemaš pojma kad nećeš pitat ... ne iz svoje guzice sam izvukao. Šta je? Sad je teško kad si ispao glupan, a lijepo sam te upozorio.

The differences between mineral, synthetic and synthetic-based engine oil 

To kaj ti piše da je sintetika ne znači da je sintetika. Već ono što se prije zvalo polusintetika samo sa nešto većim udjelom sintetike u bazi. Zato sam ti rekao da danas naziv "sintetika" odnosno naziv "FULL sintetika" (100% sintetika, kako hoćeš) na kantam nije isto. Vidiš kako marketing peca nepismene. 

Samo trebaš skrušeno pitat ...

18 godina
acmilan2 kaže...

Mehanicar mi je rekao na zadnjem servisu da je ulijao 5W30 ulje, neko long life.

Jel to moze jos nesto izdrzati ili je potrebno hitno mijenjati ulje ili dolijati u motor isto takvo (preporuka koje?) da mogu napraviti jos nekih cca 2000km jer u 8. mjesecu imam GO pa mogu odraditi u miru servis jer mi je sad auto neophodan za posao.

Apsolutno nebitno, zamjeni kada hoćeš, možeš, kada ti odgovara.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
13 godina
Hacker002 kaže...
acmilan2 kaže...

Apsolutno nebitno, zamjeni kada hoćeš, možeš, kada ti odgovara.

Ne moze se nista to zastopati onda od filtera, ili da nasteti motoru?

Kovačić
18 godina
9000 pise da je sintetika, a ova druga slika boldana pise da je to ulje za kamione i motore...
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
16 godina
Pero Dinamit kaže...
9000 pise da je sintetika, a ova druga slika boldana pise da je to ulje za kamione i motore...

piše i na plotu ... aj se vrati pa pročitaj sve ponovo. Niste još ni zagrebali po uljima a već se pravite pametni. 

Hoćemo krenut od toga da ni određena ulja na kojima piše da su full sintetika (potpuna sintetika) nisu 100% sintetika. Ili da malo pričekamo dok Vam ovo osnovno ne sjedne? 

18 godina
Procitao ali i dalje ne vidim ovo sto ti tvrdis. Ali nema veze, nije govno, vec se pas posrao.
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
16 godina
Pero Dinamit kaže...
Procitao ali i dalje ne vidim ovo sto ti tvrdis. Ali nema veze, nije govno, vec se pas posrao.

Pa pročitaj cijeli tijek rasprave. Ak ti kaj nije jasno pitaj pa ću ti ja objasnit. Piše piše i na plotu. Piše i u HR zakonima da se ne smije krast pa svi trpaju lopatama i nikome ništa. Piše i na ulju zato kaj im je dozvoljeno da piše. Tebi nebitno jer tebi je ulje ulje. Nekom je bitno jer želi zanat kaj kupuje ili troši.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ovaj da dobije 1 euro za svaki put kad napise pitaj mene pa ti objasnim, vec bi dosad dovoljno skupio za lijecenje u psihijatrijskoj i odgojnoj ustanovi 

18 godina
acmilan2 kaže...

Pa nisi nasuo pijesak umjesto ulja da se zaštopa ili našteti motoru. Samo vozi, napravio ga nakon 12 ili 20k nebitno, zamjeni kada budeš mogao bez brige.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
13 godina
Hacker002 kaže...
acmilan2 kaže...

Pa nisi nasuo pijesak umjesto ulja da se zaštopa ili našteti motoru. Samo vozi, napravio ga nakon 12 ili 20k nebitno, zamjeni kada budeš mogao bez brige.

Okej, hvala ti puno na info!

Kovačić
15 godina
Memphis kaže...
Pero Dinamit kaže...

Pa pročitaj cijeli tijek rasprave. Ak ti kaj nije jasno pitaj pa ću ti ja objasnit. Piše piše i na plotu. Piše i u HR zakonima da se ne smije krast pa svi trpaju lopatama i nikome ništa. Piše i na ulju zato kaj im je dozvoljeno da piše. Tebi nebitno jer tebi je ulje ulje. Nekom je bitno jer želi zanat kaj kupuje ili troši.

Mogu ja mimo rasprave ovdje, dobit onda objasnjenje u jednom postu/poruci. Kako pronaci full sinteticko ulje, sto gledat?

Di2 & EPS FTW!
16 godina
Memphis kaže...
Pero Dinamit kaže...

Total 9000 je full sintetičko ili Synthetic 100 ulje (kako god hoćeš) grupe 4, valjda misliš da se radi o ulju grupe 3 ali i onda bi bilo sintetičko jer je bit u proizvodnom procesu a ne u kemiji.

16 godina
ivanoile kaže...
Memphis kaže...
Pero Dinamit kaže...

Mogu ja mimo rasprave ovdje, dobit onda objasnjenje u jednom postu/poruci. Kako pronaci full sinteticko ulje, sto gledat?

ono na kojem piše da je full sintetičko. Ne, proizvođači (bar poznati) ne izmišljaju novu terminologiju kako bi muljali kao što ovdje neki govore. Uostalom, nije ni full sintetičko ulje uvijek najbolje. Ovisi o konkretnom ulju, primjeni motora i samom motoru. Koliko se povelo rasprave čovjek bi pomislio da se bira ulje za formulu 1... 

15 godina
Auti - ultimativna tema

Ulje osim gradacije (5w40) npr ima i specifikaciju koju zadovolja (acea a4/b4, c2, c3..), što je isto jako bitno.

Sve je danas više manje full sintetika osim jeftilena.

Ja u auto sipam 5w40 acea c3 jer ima dpf i to je to...

16 godina
Auti - ultimativna tema

da li je tko ovdje imao C2 VTS? dakle rucni 1.6 16v 125ks

mozete li mi rec iz prve ruke iskustva?

17 godina
acmilan2 kaže...

Nisam siguran o kojem se autu radi, ali pošto sam mjenjao nedavno ulje na svom bmw-u, nešto od mog skromnog znanja.

U dizelskim motorima kod BMW-a (barem od N47) koristi se 5W30 LL04 (long life), te baš ulje od BMW-a se pokazalo dosta dobro (tako mi serviseri kažu, a i nije jeftino). Po nekim podacima (i po board computoru) može trajati do 30tis km, ali preporuka servisera je mjenjati i duplo ranije, zbog dugovječnosti motora. Ja sam baš prije 2 tjedna napravio mali servis za svoj.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
16 godina
ivanoile kaže...
Memphis kaže...
Pero Dinamit kaže...

Ako želiš biti 100% siguran da si kupio čistu sintetiku gledaj ulja koja su rađena na PAO ili GTL bazi (Shell). Naravno da su ulja na PAO bazi daleko skuplja ali i kvalitetnija. Što se tiče GTL on je uz sam bok PAO po kvaliteti ali dosta povoljniji jer se radi iz plina pa je tako sirovina i sam proces proizvodnje jeftinije pa tako i konačni proizvod. To su Shellove Helix Ultra serije ulja i nose oznaku Pure Plus Tehnology. Još jedna prenost GTL-a je kaj je baza ulja puno čišća budući da se radi iz plina koje je daleko čišće gorivo.

Memphis kaže...
Pero Dinamit kaže...

Total 9000 je full sintetičko ili Synthetic 100 ulje (kako god hoćeš) grupe 4, valjda misliš da se radi o ulju grupe 3 ali i onda bi bilo sintetičko jer je bit u proizvodnom procesu a ne u kemiji.

Sve ti gore lijepo piše i objašenjeno od strane mene i totala za quartz 9000 5w40. Ako je za tebe to full sinteti oil ok. Neka bude ... neda mi se uopće raspravljat sa takvim stručnjacima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2023 0:01 (Memphis).
16 godina
Memphis kaže...

Sve ti gore lijepo piše i objašenjeno od strane mene i totala za quartz 9000 5w40 pa ti onda dama dokaži da se radi od full sintetic oil. Čak ti ni na kanti to ne piše.

Kakva grupa 4 jel znaš kaj je grupa 4? Grupa 4 je PAO.

Da, i?! Total 9000 je ulje na PAO bazi. Kao što sam i rekao, grupa 4.
INA je nekad u svom labu testirala/proučavala ulja raznih proizvođača (valjda to još uvijek čine, ne znam) pa ako znaš nekog od tamo pitaj. Moj dojam je da trolaš. 

16 godina
jozef kaže...
Memphis kaže...

Sve ti gore lijepo piše i objašenjeno od strane mene i totala za quartz 9000 5w40 pa ti onda dama dokaži da se radi od full sintetic oil. Čak ti ni na kanti to ne piše.

INA je nekad u svom labu testirala/proučavala ulja raznih proizvođača (valjda to još uvijek čine, ne znam) pa ako znaš nekog od tamo pitaj. Moj dojam je da trolaš. 

Da, ne. 9000 5w40 je HC grupa 3. 

btw. ina ima full sintetic oil a to je INA millenium. To je full sintetic oil pa neka ti onda tamo objasne kaj znači poptpuno sintetičko ulje.  

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2023 0:41 (Memphis).
13 godina
Auti - ultimativna tema

Potrebna mi je pomoć, naime pas se poigrao sa sigurnosnim pojasom pa ga treba zamijeniti. Radi se o RENAULT Space III 1,5 dci 2015. godina, prednji

desni crni. Probao sam nazvati auto otpade ali nema ga nitko a u ovlaštenom je cijena kao da kupuješ u kompletu sa sjedalom :).

Ima li netko ideju ili info gdje to nabaviti, po mogućnosti u RH ili eventualno neki Auto otpad u SLO.

Možda netko zna da li je isti tip u više Renaultovih modela. U servisu ne daju te informacije naravno.

13 godina
pukycro kaže...

Potrebna mi je pomoć, naime pas se poigrao sa sigurnosnim pojasom pa ga treba zamijeniti. Radi se o RENAULT Space III 1,5 dci 2015. godina, prednji

desni crni. Probao sam nazvati auto otpade ali nema ga nitko a u ovlaštenom je cijena kao da kupuješ u kompletu sa sjedalom :).

Ima li netko ideju ili info gdje to nabaviti, po mogućnosti u RH ili eventualno neki Auto otpad u SLO.

Možda netko zna da li je isti tip u više Renaultovih modela. U servisu ne daju te informacije naravno.

Probaj provjeriti/pronaći po Renault šifri dijela - 6025313598

catcar katalog link

6 godina
Auti - ultimativna tema

poz, želja mi je kupit neki GPS lokator za auto. Htio bi neki koji bi mogao prenositi iz jednog auta u drugi, tipa kad roditelji idu drugim autom nekud da ga oni mogu uzet. Nešto što bi se samo stavilo u auto i da šljaka. Kolko je to pouzdano i korisno i di to nabavit a da nije ogromna cijena? Hvala

mateo
16 godina
Stane256 kaže...

poz, želja mi je kupit neki GPS lokator za auto. Htio bi neki koji bi mogao prenositi iz jednog auta u drugi, tipa kad roditelji idu drugim autom nekud da ga oni mogu uzet. Nešto što bi se samo stavilo u auto i da šljaka. Kolko je to pouzdano i korisno i di to nabavit a da nije ogromna cijena? Hvala

jeftinih ima kod Kineza, ne znam kakvi su, ali rekao bih da im autonomija nije jača strana. Za takvo prijenosno rješenje mislim da je najbolje uzeti neki stari telefon, punjač za 12V (spoji se recimo u prtljažniku, ubaciti SIM unutra s nešto data prometa za dojavu (ne treba puno) i uključiti find my phone ili mycartracks.

18 godina
pukycro kaže...

Imaš u Zagrebu lika koji mijenja traku na tvom pojasu. Cijena je cca 30-40€. U Ozaljskoj ulici, googlaj auto pojas.

16 godina
Memphis kaže...
jozef kaže...
Memphis kaže...

btw. ina ima full sintetic oil a to je INA millenium. To je full sintetic oil pa neka ti onda tamo objasne kaj znači poptpuno sintetičko ulje.  

Ha, izgleda da si čak u pravu. Bit će da je do gradacije i tržišta. Izgleda da vrsta ulja ovisi o tome gdje si ga kupio, isporučuju se iz dva različita pogona. Vjerojatno i cijena to pokazuje. Koliko vidim sva koja se kod nas nude su "synthetic technology", a to stvarno jest mješavina grupe 3 i grupe 4 (ono što zovu 3+). No grupa 3 je i dalje sintetičko ulje (sintetizirano iz mineralne baze). Ako pitaš nekog iz Totala svi će ti reći da je full (PAO), čak i u tim jednostavnim gradacijama jer takvo ulje zaista postoji samo se ne prodaje kod nas za sitne pare.
BTW Millenium je inače odlično ulje, u rangu najboljih, bar je bilo u trenutku kad je prvi put proizvedeno. Tko zna kakvo je sad u MOL doba.

13 godina
Ma ne treba puno dramit oko ulja, lani sam konačno umirovio corollu staru 23 godine. Ulje total quartz 7000, polusintetičko, svakih 15k kilometara zamjena i tako preko osam godina kod mene, prije toga isto kod punca godinama.
Motor je do zadnjeg radio kao urica, ne znam koju veću trajnost ganjati
16 godina
jozef kaže...
Memphis kaže...
jozef kaže...
Memphis kaže...

Ha, izgleda da si čak u pravu. Bit će da je do gradacije i tržišta. Izgleda da vrsta ulja ovisi o tome gdje si ga kupio, isporučuju se iz dva različita pogona. Vjerojatno i cijena to pokazuje. Koliko vidim sva koja se kod nas nude su "synthetic technology", a to stvarno jest mješavina grupe 3 i grupe 4 (ono što zovu 3+). No grupa 3 je i dalje sintetičko ulje (sintetizirano iz mineralne baze). Ako pitaš nekog iz Totala svi će ti reći da je full (PAO), čak i u tim jednostavnim gradacijama jer takvo ulje zaista postoji samo se ne prodaje kod nas za sitne pare.
BTW Millenium je inače odlično ulje, u rangu najboljih, bar je bilo u trenutku kad je prvi put proizvedeno. Tko zna kakvo je sad u MOL doba.

Yep ...

"Types of Synthetic Oil

Synthetic oils are made from Group III and IV base oil stock.

Group III base oil is high-quality mineral oil that has gone through a process called severe hydrocracking. This process takes place at 650 °F and 1,000 psi where the different hydrocarbon molecules are broken into shorter uniform sized molecules. Impurities such as sulphur and nitrogen are removed. Waxy compounds are subsequently removed by catalytic dewaxing and wax hydroisomerization. The resulting oil is chemically modified Group III mineral base oil.

Group IV oil is a group of chemically synthesized products called polyalphaolefins (PAO) that are manufactured from ethylene. Lubrication oils made from Group III and Group IV base oil stock have similar properties and outperform conventional mineral oils.

There is another base oil group, Group V, which includes specialty synthetic oils that are used as oil additives and for other specialized applications.

In Europe, oil manufactured from chemically modified Group III base oil is called HC synthesis or synthetic technology oil and that from Group IV base oil is known as fully synthetic oil. In North America, all oil manufactured from Group III and Group IV base oil is called fully synthetic oil. In practical terms, there is little difference in the technical characteristics of synthetic oil manufactured from Group III and Group IV base oil stocks.

Semi-synthetic oil is oil that is a blend between no more than 30 per cent synthetic oil and mineral oil; it is better than mineral oil but inferior to fully synthetic oil."

Nije to do pogona nego do tržišta.

Jedan savjet. Ako želiš 100% ili full sintetic oil onda gledaj kako se ono reklamira i prodaje u njemačkoj. Ako tamo piše da je full sintetic onda zaista je. Jer samo u njemačkoj i nigdje drugdje u svijetu se prodaju ulja onakva kakva zaista jesu. Njemačka ne dozvoljava da se njihove kupce mulja. U njemačkoj se može prodavat i reklamira ulje samo ako je zaista takvo u kanti. Tako da bilo koje full sintetic ulje kod nas usporedi sa istim takvim u njemačkoj pa ćeš vidjet razlike.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice