Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.538.606
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Auti - ultimativna tema

Kakvi su ovi BMW-ovi motori u jedinicama ( 2004-2008.gledam cjenovno ) ,gledam si uzeti nesto sa manje km,ne mora biti BMW,ali cak mi se svida taj oblik i petora vrata ?  

15 godina
neaktivan
Re: Auti - ultimativna tema
1BIT kaže...

Krivo sam napisao, mislio sam na A kategoriju koja se polaže nakon navršenih 24 godine, koliko iskustva može imati netko sa 24 godine ko nije prije toga vozio motor, a kupuje motor sa kojim se ide vozit 200Km/h i više...

Tj bilo tko sa motorom A kategorije se neće sigurno pridržavati ograničenja, to po tebi onda upotpunosti treba zabranit??? to sam mislio...

BTW: Evo da se pohvalim, danas sam u dvije ture bez problema sa Vrbana do West gate-a vozio službeni auto bez ikakvog prekršaja i problema, samo sam u zavojima bio jako spor, jer se sve kotrlja u kabini... radi se o fiat doblu multijet e sad ne znam jel bio 1.9 ili 1.3, al dizlo ko dizlo, na 1000rpm-a ništa, od 2000rpm vuće ko blesav i tako do nekih 4000rpm, ne stignem se ni osmjehnut već moram šaltat, trebao sam vozid nekog caddya, al su sa jim valjda već otišli za Rijeku ili Split, pa je meni ostao taj doblo, ima neki 177 000Km na satu, mjejač je blago rečeno koma, moj punto je formula za njega, i da nisam ga uspio ugrijati na radnu temperaturu, do nekih 80C° je najviše šta je uspio doć, al kazaljka temperature skoči za jednu crticu, pa padne za jednu crticu, na 120Km/h po autoputu poćne fućkat nešto doslovno ko flauta (sa lijeve strane, kao iz ventilacije u kabini), valjda tubina, al ne čuje se blow-off ventil, auto opće ne osjeti jel prazan il natovaren, stalno dobro vuće, sve u svemu pozdana radna mazga

To ti fućka ili retrovizor ili tako nešto, ne bi se turbina trebala tako čuti. A i blow off teško da ćeš čuti, mislim da je u tim gospodarskim vozilima low pressure turbina radi dugotrajnosti. To ćeš čuti tek na motorima koji su ili pošteno remapirani ili imaju lud tlak turbine/superchargera. Osim ako nešto ne valja, tada se svašta čuje 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Lik koči na 20Km/s dok prelazi tračnice od tramvaja, ne želim si ni zamislit šta radi kad dođe pred ležeći...

Uglavnom ima širene čelične felge i distance + gewinde, baš mi je žao čovjeka što se tako pati

i onda kažu spusti auto  yeah right, jednom mi je bilo dovoljno za čitav život 

1BIT kaže...

EDIT: zaboravio sam napisat da se užasno visoko sjedi u njemu, trebalo mi je jedno 10min vožnje da se ponovno priviknem na svog punta, u puntu ko da na podu sjedim u usporedbi sa doblom

meni je položaj sjedenja u doblu odvratan.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
14 godina
doky01akablava kaže...

Kakvi su ovi BMW-ovi motori u jedinicama ( 2004-2008.gledam cjenovno ) ,gledam si uzeti nesto sa manje km,ne mora biti BMW,ali cak mi se svida taj oblik i petora vrata ?  

Dizelima vole pucati lanci,a benzinci imaju problema sa injektorima.

15 godina
neaktivan
chutac kaže...

To ti fućka ili retrovizor ili tako nešto, ne bi se turbina trebala tako čuti. A i blow off teško da ćeš čuti, mislim da je u tim gospodarskim vozilima low pressure turbina radi dugotrajnosti. To ćeš čuti tek na motorima koji su ili pošteno remapirani ili imaju lud tlak turbine/superchargera. Osim ako nešto ne valja, tada se svašta čuje 

Hm, ne znam šta je al je full smiješno, doslovno ko flauta se čuje preko 120Km/h, al velim čuje se sa lijeve strane ko iz ventilacije

nine kaže...

1BIT kaže...

EDIT: zaboravio sam napisat da se užasno visoko sjedi u njemu, trebalo mi je jedno 10min vožnje da se ponovno priviknem na svog punta, u puntu ko da na podu sjedim u usporedbi sa doblom

meni je položaj sjedenja u doblu odvratan.

E ja nisam visok, al nemogu pomaknut sic nazad, neide dalje, niti ga mogu spustit, a sjedim visoko i nekako skvrćen, pedale su mi full blizu, trebalo mi je vremena da se priviknem na njega i onda kad sam se vratio u svoj auto ono wtf, totalno drugačije, moram priznat da je full čudan...

14 godina

Ako je klima upaljena onda ti se to vjerovatno cuje iz ventilacije slicno kao kad turbina ulazi u boost.

15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Ako je klima upaljena onda ti se to vjerovatno cuje iz ventilacije slicno kao kad turbina ulazi u boost.

Nema klime, zanimljivo, nema ni el podizače prozora, al zato ima servo volan ništa čudno kod talijana

15 godina
Auti - ultimativna tema

i onda kazu da japanci ne hrdaju...

svaka cast na krpanju!!!

14 godina
Auti - ultimativna tema

Mazda je hrdala puno sve negdje do 2008, i sada imaju problema sa kvalitetom laka,a japanci opcenito hrdaju kako sam ja primjetio, francuzi najmanje.

17 godina
Auti - ultimativna tema
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 20:01 (doktor1).
15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Rastavio danas konačno čeljust, prilikom skidanja je pukla i druga gumica klizaća, tokić ih nema, guma-metal u Šulekovoj nema, jedna lokalna trgovina isto nema, al kaže da mi može nabavit sutra, pa ćemo vidjet, ako nisu skupe, uzet ću i za drugu čeljust, mada je druga dobra, al su gume dotrajale, pa ako ih zamijenim, znam na čemu sam...

Razlog+škripanja+pakni Razlog+škripanja+pakni

Neravnomjerno+trošenje,+štekal+je+klizać... Neravnomjerno+trošenje,+štekal+je+klizać...

Bendix+čeljust Bendix+čeljust

Nova+i+potrošena Nova+i+potrošena

Gumice+popucale+prilikom+skidanja,+al+nisu+brtvile... Gumice+popucale+prilikom+skidanja,+al+nisu+brtvile...

Ovo+su+nove+koje+trebam... Ovo+su+nove+koje+trebam...

EDIT:

Lokalna trgovina mi je danas naručila krivi dio, tj nije isti...

Tak da muke u potrazi idu dalje, našao sam u molydonu, al ne žele ovak prodat, nego vele moram naručit online, ajde reko dobro, znači do ponedjeljka ništa...

LINK

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2017 13:19 (1BIT).
16 godina

Nikad si ne bi kupio sreberni auto. Znam zašto se kupuju. Al svejedno to mi izgleda generički. Vidio sam taj Clio i ostale Renault-e  nove generacije u raznim bojama.

Ova nova crvena im je odlična. Iako ja bi rađe ovakvog kako mi nick kaže.

15 godina
neaktivan
plavi08 kaže...

Nikad si ne bi kupio sreberni auto. Znam zašto se kupuju. Al svejedno to mi izgleda generički. Vidio sam taj Clio i ostale Renault-e  nove generacije u raznim bojama.

Ova nova crvena im je odlična. Iako ja bi rađe ovakvog kako mi nick kaže.

Ti bi bio dobar zet-ovac

16 godina
Auti - ultimativna tema

Isuse,kad vidim te inox nosace,ima ih svatko od Opel Kadetta C pa do Mercedesa S klase,radije skinuti tablicu i zakucati ili neki skoro na nevidiljivi plasticni nosac.
Ovo kao i LED-ice za osvijetljenje interijera,skoro svatko ima

17 godina
doky01akablava kaže...

Isuse,kad vidim te inox nosace,ima ih svatko od Opel Kadetta C pa do Mercedesa S klase,radije skinuti tablicu i zakucati ili neki skoro na nevidiljivi plasticni nosac.

Meni se to nikada nije sviđalo, ali pošto auto od napred ima ogroman kromirani znak, krom u maski itd uzeo sam te jer se MENI sviđa kako mu stoji! Na nekim autu mi nebi palo napamet to stavit jer se MENI nebi sviđalo dok je ovdje druga priča!

A to kada netko kaže - "joj ružne su" i slično je samo stvar dali se to NJEMU sviđa ili ne.

Jednostavno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2017 11:02 (doktor1).
16 godina
doktor1 kaže...
doky01akablava kaže...

Meni se to nikada nije sviđalo, ali pošto auto od napred ima ogroman kromirani znak, krom u maski itd uzeo sam te jer se MENI sviđa kako mu stoji! Na nekim autu mi nebi palo napamet to stavit jer se MENI nebi sviđalo dok je ovdje druga priča!

A to kada netko kaže - "joj ružne su" i slično je samo stvar dali se to NJEMU sviđa ili ne.

Jednostavno.

Jasno,osobno me briga radi sta hoces sa autom,sto se mene tice mozes staviti od GTR-a auspuh,ali ovo je forum i smijem komentirati da meni to osobno ruzno stoji i nikako jer si javno postavio sliku.

17 godina
Auti - ultimativna tema

Pa forum je i ja isto komentiram. Nisam mislio ništa drugo nego reći da svako ima svoje...

Jednostavno...

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Nekim autima jednostavno kromirani okvir stoji.
Isto kao što nekima stoje velike felge, guste, rijetke, ...

Npr., znam da ste svi rekli ovdje u temi kako je lijep, dok je meni bio nadasve seljački neki golf koji je imao one, valjda Audijeve, felge. One neke koje su sad popularne, 10-ak tankih krakova onako uvrnutih prema centru.

Ili recimo kada netko na auto stavi ovo.

Moj susjed ima i to je valjda najružnija okrugla stvar potekla iz auto industrije. A njemu lijepo.

Ili recimo kada netko ovo napravi.

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

ja promjenio diskove na astri g (240 000 km napravili )  2600kn u hadrovicu. 4 diska i komplet plocice + metalni stitnici za zadnje diskove. (astra je 1.8 16v) 2001.

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2017 14:09 (=xfact=).
15 godina
Uff stari moj, lijepo su te ozenili s obzirom na tako star i jeftin auto
14 godina
Auti - ultimativna tema

Zamijena diskova ne bih trebala koštati više od 2000kn sa original diskovima.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

A ne bas. TRW set(zadnji diskovi s lezajem) za c4 je 2065 kuna. Jos ruke i dodjes na 2200-2300. 

12 godina
neaktivan
Imam na raspolaganju oko 4500e, najvise do 5500e, trebam prijedlog koji auto uzeti za tu lovu..gradska prdekala 1.0/1.2 ne trebam jer ne vozim po zgu.

gledam ove modele

bmw 320/330d ili cak 530d 2000g+
mercedes c200 kompressor 2000g+
astra h gtc 1.4 ili obicna 1.7 cdi 2005/06g+
chevrolet lacetti 1.4 2011g+
alfa 156 1.9 jtd 2004g+
peugeot 207 sport 1.6 hdi 2011g

znam da bembure i mecave imaju dost km ali ipak su to nepoderivi motori, ovisno o odrzavanju, mislim da je 250 000km ok kilometraza

renault, fiat, citroen me ne zanima

16 godina
Auti - ultimativna tema

vidi si passata 1.9 tdi 130 ks tam cca 2003/4 god

#fsb
15 godina
neaktivan
imaiden322 kaže...
mislim da je 250 000km ok kilometraza

Je, taman će imati dosta vršnjaka na otpadu.

Serija 5 stara za 4000€ i 250 tisuća km? Odvoji si za HAK članstvo..

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema
the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
Auti - ultimativna tema

inox nosaci...neznam...sta fali ovima?

12 godina
imaiden322 kaže...
Imam na raspolaganju oko 4500e, najvise do 5500e, trebam prijedlog koji auto uzeti za tu lovu..gradska prdekala 1.0/1.2 ne trebam jer ne vozim po zgu.

gledam ove modele

bmw 320/330d ili cak 530d 2000g+
mercedes c200 kompressor 2000g+
astra h gtc 1.4 ili obicna 1.7 cdi 2005/06g+
chevrolet lacetti 1.4 2011g+
alfa 156 1.9 jtd 2004g+
peugeot 207 sport 1.6 hdi 2011g

znam da bembure i mecave imaju dost km ali ipak su to nepoderivi motori, ovisno o odrzavanju, mislim da je 250 000km ok kilometraza

renault, fiat, citroen me ne zanima

Bmw i mercedes zaobidi ak nemas sa strane za odrzavanje i kvarove. 250tkm je ottimisticno za te aute prije bi rekao 400+tkm. Uglavnom rage nac dobar i ocuvan primjerak je ravno dobitku na lotu. Dobronamjeran savjet.

PSN:Tomislav025
16 godina
RuskeGTT kaže...

Te sam kolega rekao i da lijepo stoje ili zakucati 3m obostranom za branik ili tako nesto,ali tko voli neka izvoli 

16 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

Jesi ovo zalijepio tablice ili?

CARPE DIEM
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice