Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.538.594
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
doky01akablava kaže...

Od cega mi nastaju ostecenja na felgama,imam 17" na 225-45 i doslovno auto 90 % otvorena cesta,uvijem oprezno preko rupa i lezecih policajaca,u gradu izbjegavam parkirati uz rinzol itd. i opet imam na rubovima ostecenja,gume propisno napumpane,stvarno mi nije jasno...

Poslikaj pa ce biti lakse procjeniti.

14 godina
Pero Dinamit kaže...
Thoroughbred kaže...

Ubačene stage 2 bregaste,veći injektori i oprugice ventila.Otišao u novo mesto na remap :)

Koliko ima konjića i momenta?

Neznam budemo vidjeli danas/sutra...mapira se auto trenutno...btw moment,šta je to ? haha

SmellsLikeTeenSpirit [S3AL]
9 godina
neaktivan
Thoroughbred kaže...
Pero Dinamit kaže...
Thoroughbred kaže...

Ubačene stage 2 bregaste,veći injektori i oprugice ventila.Otišao u novo mesto na remap :)

Neznam budemo vidjeli danas/sutra...mapira se auto trenutno...btw moment,šta je to ? haha

Ako si ubacio stage 2 bregaste, injektore i popratno, taj auto bi na remapu stg.2 trebao izbaciti oko 260ks na valjcima

17 godina
1BIT kaže...

A gle, bolje ću na njemu naučit vozit (mislim stvarno vozit, a ne ono kaj te ne nauče u auto-školi), .

Ovako ćeš postati mrtav ili ubojica, a ne iskusan.

Zaboravi na ovakve gluposti na cesti. Ako se želiš igrati, odi na neku stazu.

14 godina
theJurke kaže...
Thoroughbred kaže...
Pero Dinamit kaže...
Thoroughbred kaže...

Ako si ubacio stage 2 bregaste, injektore i popratno, taj auto bi na remapu stg.2 trebao izbaciti oko 260ks na valjcima

ostala je serijska klapna pa budemo vidjeli,moguće da ona bude bottleneck za iznad 250...danas bi trebao saznat brojku.

9 godina
neaktivan

Klapna gasa, odnosno leptir? Pratim temu već duže samo bas nisam aktivan. Ako se ne varam, do sad je hondica bila na oko 220 ks i nije bilo bottleneck-a.

14 godina
theJurke kaže...

Klapna gasa, odnosno leptir? Pratim temu već duže samo bas nisam aktivan. Ako se ne varam, do sad je hondica bila na oko 220 ks i nije bilo bottleneck-a.

Na kotačima serijska 180ks,(na radilici 200),sada na kotačima ima 204 s stock mapom i ovim modovima :

portana usisna grana

421 ispušna + fi76 ispuh

pumpa ulja od FD2

usis zraka 3,5" inch skunk 2

sve brtve od polymera

i to je rezultiralo 20tak ks više

sada su na autu dodane stage 2 bregaste,veći injektori,opruge ventila i šeširići (do 10 000rpm)

Jedino što bi još eventualno trebao je klapna gasa veća...ako bude bottleneck.

Nije do sada ništa ni moglo biti bottleneck kad je auto na serijskoj mapi bio...

Mapira se na 98 oktana pa 95cu mogu zaboravit...morat ću točit isključivo 100tku ili minimalno 98.

Priča o brojkama nije baš mjerodavna jer svaki dyno izbacuje drugačije,ali recimo da serijski FN2 ima 22 sec 100-200,a s tih cca 20tak ks više najbolje vrijeme sam imao 15 sec 100-200 a to je veliki dobitak.

Jedini cilj mi je biti brži od novog R-a s 300+ks,pretvoreno u brojke to znači da ciljam da bude ispod 12 sec 100-200.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 13:23 (Thoroughbred).
15 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Od cega mi nastaju ostecenja na felgama,imam 17" na 225-45 i doslovno auto 90 % otvorena cesta,uvijem oprezno preko rupa i lezecih policajaca,u gradu izbjegavam parkirati uz rinzol itd. i opet imam na rubovima ostecenja,gume propisno napumpane,stvarno mi nije jasno...

Možda kamenčići po cesti.

Ja imam jednu laganu ogrebotinu na prozirnom laku blizu centre cap-a, jedino što je moglo biti je da je kotač nešto dignuo i da ga je pogodilo.

Old Iggy kaže...
1BIT kaže...

A gle, bolje ću na njemu naučit vozit (mislim stvarno vozit, a ne ono kaj te ne nauče u auto-školi), .

Samo nek ode negdje gdje nema drugih. Dobro je "naučiti voziti", ali sve dok druge ne ugrožavaš.

1BIT Svako iskustvo je dobro iskustvo. Sad znaš da ako ideš ganjati auto po kiši, da moraš imati funkcionalne kočnice i da kad se ganjaš da budeš spreman da najebeš 

Sad da ne bi bilo da kenjam, ja sam par puta uletio u situaciju da umrem, ali svaki put bez ikakve štete. Najgore je bilo s Mazdom kad sam pretjerao sa gasom i 330-ak Nm momenta na prednjim kotačima u skretanju po kiši ne može dobro zavšiti. Sreća pa nije bilo ograde, samo su vanjski kotači pali sa asfalta, ali uz moje vješte manevre  sam se vratio na cestu. Je da sam vozio 40, ali bilo je skretanje pod 90 i eto.

Čovjek se uči dok je živ, samo to treba raditi gdje se nikoga ne ugrožava.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
9 godina
neaktivan
Thoroughbred kaže...
theJurke kaže...

Na kotačima serijska 180ks,(na radilici 200),sada na kotačima ima 204 s stock mapom i ovim modovima :

portana usisna grana

421 ispušna + fi76 ispuh

pumpa ulja od FD2

usis zraka 3,5" inch skunk 2

sve brtve od polymera

i to je rezultiralo 20tak ks više

sada su na autu dodane stage 2 bregaste,veći injektori,opruge ventila i šeširići (do 10 000rpm)

Jedino što bi još eventualno trebao je klapna gasa veća...ako bude bottleneck.

Nije do sada ništa ni moglo biti bottleneck kad je auto na serijskoj mapi bio...

Mapira se na 98 oktana pa 95cu mogu zaboravit...morat ću točit isključivo 100tku ili minimalno 98.

Priča o brojkama nije baš mjerodavna jer svaki dyno izbacuje drugačije,ali recimo da serijski FN2 ima 22 sec 100-200,a s tih cca 20tak ks više najbolje vrijeme sam imao 15 sec 100-200 a to je veliki dobitak.

Jedini cilj mi je biti brži od novog R-a s 300+ks,pretvoreno u brojke to znači da ciljam da bude ispod 12 sec 100-200.

Klapna gasa bi mogla biti problem,al najbolje probat pa se lako zamijeni ako ima potrebe. Super je ako slože mapu za gorivo s vise oktana, razlika u cijeni između 100 i 95 oktana je oko 25 do 30 kn po rezervaru, što je zanemarivo. A da uopće ne spominjem kolko svi auti koje sam do sad vozio ljepše rade na 100-tki, pogotovo recimo na leru i u zimskim mjesecima, samo stariji auti ne prepoznaju "jače gorivo" pa su razlike na njima minimalne.

Dok mislim da noviji prilagode kut ventila/zapaljenja/čega već pa iskoriste više oktana.

14 godina
Auti - ultimativna tema

Meni na 100oktana ljepše radi i manje troši tako da tih 30kn što više platiš je vraćeno nazad sa nižom potrošnjom.

15 godina
neaktivan

Osim ako natočiš 100tku tamo gdje ju nitko ne toči pa su se u 3 godine stajanja nalegli punoglavci 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Zato je ne tocis na privatnim pumpama nego na velikim gdje uvijek ima prometa.

15 godina
neaktivan

Ma znam, samo se šalim :)

14 godina
Auti - ultimativna tema

15 godina
neaktivan

9 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Meni na 100oktana ljepše radi i manje troši tako da tih 30kn što više platiš je vraćeno nazad sa nižom potrošnjom.

Ma i da je potrošnja ista, 30 kn mi ne igra ulogu jer se na 100-tki auto ljepše vozi.

14 godina

Ja isto ne tocim 100-ku zbog potrosnje nego zbog "zdravlja" motora ali potrosnja mi je pala za 0.5L na trip komp. od kada sam krenuo tociti 100ku, e sada moze biti zato sto se motor razradio ili je do goriva, stil voznje je isti.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Postao sam limar 

Auto od 400€ za po gradu sa motorom u super stanju ( 1.0 16v ), ima 2 rupe u pragovima a ostalo super. Sanirali i vozi misko 

Materijal: anti korozin, temeljna, mobihel kit, sika gard 6440

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.7.2017 21:35 (Fake_Alert).
15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Onda nitko ne smije polagati A2 kategoriju, jer će svi postati mrtvi i ubojice???

Vrlo rado bi otišao na stazu, al nema ni jedne blizu, grobnik mi je daleko i skup za ić svaki dan (potrošim puni tank do tamo i nazad bez da odvozim jedan krug...) ili barem par puta tjedno (ovisno o vremenskim neprilikama), slažem se da cesta nije mijesto, al ona je jednina dostupna svima, ovo di sam ja izletio ti je u podsljemenskoj zoni blizu šume di gotovo nema nikoga od pješaka/biciklista, cesta je i rijeđe naseljena, sa jedne strane ceste gotovo da i nema kuća, al je problem šta je cesta uska i većinom ograđena, te svako izljetanje sa ceste znači šteta na vozilu, ja sam imao jaaako puno sreće da sam završio samo sa izgrebanom felgom i kako je netko već rekao, to mi je opomena...

Sad znam što ja mogu (tj nemogu), što može auto i što znači kiša (skliski uvjeti na cesti...) a to nitko nije u auto školi okusio, a trebali bi... čak i ljudi koji imaju više godina vozačkog iskustva, da im se tako auto izvrti, sumnjam da bi ga uspili ispravit ako to svih tih godina nisu iskusili... zašto su Finci vrhunski vozaći, zato jer voze po šumama neregistrirane krame i dolaze sa ogromnim predznanjem u auto-školu, meni je to fascinantna nacija, mene boli briga za tuđe mišljenje, boli me briga jel netko brži od mene, hoće se ubacit ispred mene ili neće, mene to ne dira, ja si volim guštat, a ne pravit važan il ne znam što, al prije svega bi volio načuti nešto više, ja si stvari totalno drugačije postavim, dok vozim, razmišljam i postavim se u kožu nekoga drugoga i razmislim kako je njemu trenutno, nebrojeno puta sam usporio i pustio šlepera ispred sebe koji je htio promjenit traku, jer ako se postavim na njegovo mjesto, mogu si mislit koja je muka promijenit traku sa tako dugačkim vozilom, a još je veća muka ako ne uspije promijenit traku i fula skretanje pa se ponovno mora vratit, nebrojeno puta sam se stisnuo u neku stranu svoje trake kako bi oslobodio mijesta da me motorist prođe i nema ništa lijepše kad ti mahne sa dva prsta u znaku zahvale, motoristi inaće imaju taj "kodeks" na putovanjima si mahnu i kad im se tako neki auto makne u stranu i oslobodi mijesto, mahnu u znaku zahvale i ujedno pozdrava jer misle da je taj koji se maknuo u autu isto motorist, mada ja nemam položene kategorije za motor... ali ih razumijem i mogu se postavit u njihovu sitluaciju... na cesti kad vidim da netko sa mojih bočnih strana se hoće ubacit u moju traku, bez problema ostavim prostora ispred sebe, nije mi to nikakav problem, jer se mogu zamislit u njegovoj sitluaciji, tj takva sitluacija se i meni može dogodit da trebam promijenit traku u sred gužve i da me nitko ne želi pustit... ako vidim da se iza mene ubacuje auto a ispred mene ima slobodnog mjesta, malo ubrzam da tom čovjeku oslobodim više mjesta i da se lakše ubaci... ima toga još, samo se nemogu sjetit, al uglavnom stvari su potpuno drugačije kad se gleda sa perspektive ljudi oko sebe dok se vozim...

14 godina
Auti - ultimativna tema

Koji je to auto? VW sam siguran da nije, mozda clio?

15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Postao sam limar 

Auto od 400€ za po gradu sa motorom u super stanju ( 1.0 16v ), ima 2 rupe u pragovima a ostalo super. Sanirali i vozi misko 

Svaka čast na poslu, vrhunski je ispalo, samo meni je baš ružno za vidjet tu crtu bitumena na pragovima, to se iz aviona vidi da je krpano (barem jednom tjedno vidim auto sa tako crtom bitumena po pragovima...), je da je skuplje, al ja bi rađe dao izmješat farbu po kodu i špricnut istu tu farbu i ko novi je

Al inaće vrhunski

16 godina
ivanzu kaže...

Koji je to auto? VW sam siguran da nije, mozda clio?

Ne znam pitas li mene ili pa cu svejedno odgovoriti

Nissan Micra 1999 god... 1.0 16v motor.

K11 model.

Kupljeno od bakice i dedeka 120 tkm.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
1BIT kaže...
Fake_Alert kaže...

Postao sam limar 

Svaka čast na poslu, vrhunski je ispalo, samo meni je baš ružno za vidjet tu crtu bitumena na pragovima, to se iz aviona vidi da je krpano (barem jednom tjedno vidim auto sa tako crtom bitumena po pragovima...), je da je skuplje, al ja bi rađe dao izmješat farbu po kodu i špricnut istu tu farbu i ko novi je

Al inaće vrhunski

Sebi nebi inace tako radio, ali posto je auto za grad pa je tata odlucio da ne ubija svoju cetvorku pa eto tako je ispalo. Mislili smo zamijesati original boju, ali posto nisam to nikada radio ne znam kako bi ispalo jer bi boja bila svjeza a ostatak auta star od 1999 tako da nismo imali hrabrosti.

17 godina
Fake_Alert kaže...
1BIT kaže...
Fake_Alert kaže...

Postao sam limar 

Al inaće vrhunski

Sebi nebi inace tako radio, ali posto je auto za grad pa je tata odlucio da ne ubija svoju cetvorku pa eto tako je ispalo. Mislili smo zamijesati original boju, ali posto nisam to nikada radio ne znam kako bi ispalo jer bi boja bila svjeza a ostatak auta star od 1999 tako da nismo imali hrabrosti.

tak smo i mi krpali Nissana Sunnya, isto pragovi imali rupe ko cijediljka, bitumen i vozi :D 

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
nixass kaže...
Fake_Alert kaže...
1BIT kaže...
Fake_Alert kaže...

Postao sam limar 

Al inaće vrhunski

tak smo i mi krpali Nissana Sunnya, isto pragovi imali rupe ko cijediljka, bitumen i vozi :D 

Nisam bas htio direktno bitumen i to nekako mi to previse fuserski( ako si to mislio ) Ovako je dobro zasticeno iako nije profesionalno posto bi se po PSU trebao prag mijenjati cijeli itd. Rekao sam starom da taj auto izvoli voziti sad dok ne propadne kroz sic jer sam se namucio kao budala oko tog. Citavo podvozje sam oprao, točkice korozije sam posmirglao, anti korozin i sve sa sikom ( tj bitumenom ) nasipricao. Sad je kao nov od ispod 

14 godina
Auti - ultimativna tema

100 oktana nema nikakvih prednosti na serijskim autima,pa i na mapiranim ukoliko se ne mapiraju na 98 ili 100 oktana...prednosti su tu zbog aditiva...serijski auto može pomaknuti paljenje za maksimalno 1 stupanj...tolerancija je + - 1 stupanj.

Paljenje pomaknuto na 98 ili 100 oktana može profitirat od visoko oktanskog goriva,zbog samih oktana...ali u tom slučaju ne smiješ više natočit 95cu zbog detonacija...mislim možeš ako je baš hitnoća,ali auto neće radit nimalo dobro i ne smiješ ga tjerat u okretaje...

Ja sam se odlučio na 98 oktana i 2 razloga,tolerancija će biti mrvicu veća pa ću moć natočit i 95cu bez PUNO detonacija,i činjenica da 100 oktana nikad nije 100,već 98/99...

10 godina
Thoroughbred kaže...

100 oktana nema nikakvih prednosti na serijskim autima,pa i na mapiranim ukoliko se ne mapiraju na 98 ili 100 oktana...prednosti su tu zbog aditiva...serijski auto može pomaknuti paljenje za maksimalno 1 stupanj...tolerancija je + - 1 stupanj.

Valjda zato i kod mene sa 100-tkom išao jednako ili čak gore, nego sa 95. Kod starog auta je bila drugačija priča (nemam blage zakaj..).

Al 1.0 ecoboost definitivno nije imao nikakvih benefita od 100-tke. Možda kojih 30 km više sam prošao, neke svoje prosječne vožnje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 9:52 (Karlek_19).
17 godina
1BIT kaže...
Old Iggy kaže...

Onda nitko ne smije polagati A2 kategoriju, jer će svi postati mrtvi i ubojice???

...

slažem se da cesta nije mijesto, al ona je jednina dostupna svima, ovo di sam ja izletio ti je u podsljemenskoj zoni blizu šume

Ovo prvo mi nije jasno, moram priznati.

Ovo drugo, bez obzira što je "cesta dostupna svima", niti jedna nije mjesto, ni u podsljemenskoj zoni. LFB i slične stvari 99% vozača neće nikad isprobati niti ikome treba u normalnoj vožnji.

Kiša / snijeg i slično nisu situacije kad će to koristiti, tad treba fokus prebaciti na situaciju i uvjete na cesti i stanje vlastitog vozila.

15 godina
neaktivan

Ja podržavam učenje i zabavnu vožnju, ali slažem se da za to postoji drugo mjesto.
Ne mora biti staza, neka bude cesta kojom nitko ne vozi.

15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Ovo prvo mi nije jasno, moram priznati.

Krivo sam napisao, mislio sam na A kategoriju koja se polaže nakon navršenih 24 godine, koliko iskustva može imati netko sa 24 godine ko nije prije toga vozio motor, a kupuje motor sa kojim se ide vozit 200Km/h i više...

Tj bilo tko sa motorom A kategorije se neće sigurno pridržavati ograničenja, to po tebi onda upotpunosti treba zabranit??? to sam mislio...

BTW: Evo da se pohvalim, danas sam u dvije ture bez problema sa Vrbana do West gate-a vozio službeni auto bez ikakvog prekršaja i problema, samo sam u zavojima bio jako spor, jer se sve kotrlja u kabini... radi se o fiat doblu multijet e sad ne znam jel bio 1.9 ili 1.3, al dizlo ko dizlo, na 1000rpm-a ništa, od 2000rpm vuće ko blesav i tako do nekih 4000rpm, ne stignem se ni osmjehnut već moram šaltat, trebao sam vozit nekog caddya, al su sa njim valjda već otišli za Rijeku ili Split, pa je meni ostao taj doblo, ima neki 177 000Km na satu, mjenjač je blago rečeno koma, moj punto je formula za njega, i da nisam ga uspio ugrijati na radnu temperaturu, do nekih 80C° je najviše šta je uspio doć, al kazaljka temperature skoči za jednu crticu, pa padne za jednu crticu, na 120Km/h po autoputu poćne fućkat nešto doslovno ko flauta (sa lijeve strane, kao iz ventilacije u kabini), valjda tubina, al ne čuje se blow-off ventil, auto opće ne osjeti jel prazan il natovaren, stalno dobro vuće, sve u svemu pouzdana radna mazga

Instrument+tabla+je+iz+punta,+neide+do+7000rpm-a,+na+5000rpm-a+je+valjda+blokada,+ne+znam+nisam+ga+tolko+stiskao... Instrument+tabla+je+iz+punta,+neide+do+7000rpm-a,+na+5000rpm-a+je+valjda+blokada,+ne+znam+nisam+ga+tolko+stiskao...

I kad sam se vraćao doma naletim na ovog pola, mislim si ovome bi baš pasao sticker no fat chicks

Lik koči na 20Km/s dok prelazi tračnice od tramvaja, ne želim si ni zamislit šta radi kad dođe pred ležeći...

Uglavnom ima širene čelične felge i distance + gewinde, baš mi je žao čovjeka što se tako pati

EDIT: zaboravio sam napisat da se užasno visoko sjedi u njemu, trebalo mi je jedno 10min vožnje da se ponovno priviknem na svog punta, u puntu ko da na podu sjedim u usporedbi sa doblom

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 15:02 (1BIT).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice