Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.540.247
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Auti - ultimativna tema

Samo pitanje, jel vi stvarno mijenjate egr? Ako pravi probleme samo u najblizu pouzdanu radnju i egr off.

Uredu ako netko voli pridonosit ekologiji da me nebi napali odmah ali realno iz automobilske perspektive to je najvece smece ikad, eventualno brze zagrije motor kad se upali ali opet...

16 godina
Re: Auti - ultimativna tema
gelon kaže...

Samo pitanje, jel vi stvarno mijenjate egr? Ako pravi probleme samo u najblizu pouzdanu radnju i egr off.

Uredu ako netko voli pridonosit ekologiji da me nebi napali odmah ali realno iz automobilske perspektive to je najvece smece ikad, eventualno brze zagrije motor kad se upali ali opet...

ne ugrije.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
12 godina
Auti - ultimativna tema

Od kud ti da ne ugrije?

PSN:Tomislav025
16 godina
Auti - ultimativna tema

To je zanemarivo koliko se ugrije motor radi samog rada. Uostalom ti svi filteri nisu zdravi za motor, ali za ekologiju su super.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
Auti - ultimativna tema

pogotovo filter zraka i ulja, oni najvise stete motoru.

16 godina
CroNk3r kaže...

Ako nitko onda bi ti trebao znati da su DPF i EGR dugorocno stetni za motor.

16 godina
Fake_Alert kaže...
CroNk3r kaže...

Ako nitko onda bi ti trebao znati da su DPF i EGR dugorocno stetni za motor.

Ovaj dio da bi se to bas na mene odnosilo posebno ne kuzim zasto, nit sam imao problema s EGR-om, a DPF nisam nikad ni imao.

A svrha mog posta je bila trollanje ko i uvijek 

15 godina
neaktivan

Voziš Toyotu pa ti je trollanje jedini preostali izvor sreće 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
chutac kaže...

Pa da, tesko mi je s toyotom, svaki put kad prodem kraj servisa razmisljam kad cu konacno i ja jednom vidjeti kako je vlasnicima francuza 

15 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...
chutac kaže...

Pa da, tesko mi je s toyotom, svaki put kad prodem kraj servisa razmisljam kad cu konacno i ja jednom vidjeti kako je vlasnicima francuza 

hm, ko bi rekao da opće znaš di ti je toyotin servis

Već vidim kako kolega @CroNk3r blenda trollajući pugove sa pregorenim žaruljama

15 godina
neaktivan

Svaki put kad gas zaglavi pa ne možeš stati u servis :)

16 godina
1BIT kaže...

hm, ko bi rekao da opće znaš di ti je toyotin servis

Već vidim kako kolega @CroNk3r blenda trollajući pugove sa pregorenim žaruljama

Ja blendam samo onima koji imaju duga svjetla upaljena, a do sad nisam naletio ni na jednog pug-a koji je imao vise od 1 pozicije upaljeno.

chutac kaže...

Svaki put kad gas zaglavi pa ne možeš stati u servis :)

Vodim se ovom logikom:

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ubačene stage 2 bregaste,veći injektori i oprugice ventila.Otišao u novo mesto na remap :)

SmellsLikeTeenSpirit [S3AL]
11 godina
neaktivan
Postoji opomena za mlade vozače ili direktno ide kazna i prekršaj ?
15 godina
neaktivan

Zavisi jesi krivo parkirao ili zgazio nekoga.

17 godina
Thoroughbred kaže...

Ubačene stage 2 bregaste,veći injektori i oprugice ventila.Otišao u novo mesto na remap :)

Koliko ima konjića i momenta?

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
15 godina
neaktivan
W4RRiOR kaže...
Postoji opomena za mlade vozače ili direktno ide kazna i prekršaj ?

Opomena samo za prvi blaži prekršaj i to samo ako te baš zaustave, ako te kamera blicne, ništa od opomene...

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

The speed was ok but the corner was too slippery...

12 godina
Auti - ultimativna tema

Jesi malo pobrusio rubnik 😂. Koje su to gume?

PSN:Tomislav025
13 godina
Auti - ultimativna tema

Postoji opomena za blaze prekrsaje , npr do 10 km/h prekoracenja , zmigavac , nepropisno parkiranje . Ja sam npr dobio opomenu za voznju bicikla po nogostupu ... Nakon jedne godine se to ponistava i ponovno mozes dobiti . 

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Imal sam više sreće nego pameti, vraćal sam se doma sa posla oko 18:30, taman je kiša padala, vozil sam se za nekom corsom b, malo brže smo išli, al ne preko ograničenja i u nezgodan zavoj, baca prema van i neda se sjeći zavoj jer je nogostup sa unutarnje strane zavoja, al milju puta sam ga prošao, znam ja njega, corsa prva, ja drugi, prije zavoja šaltam iz četvrte u treću i lagano kočim, tj prije zavoja se pripremam za left foot braking i na pola zavoja me guzica poćne prestizat (oversteer), predji kraj otišao prema desnom rubniku, bubnuo predji desni kotać u rubnik i zarotiramo me kontra u suprotnu stranu za 180°, izletio sam preko suprotne trake u neki šodrani put, a uz put je potočić, imao sam toliko sreće da mi nitko nije došao iz suprotnog smjera i da sam prilikom rotacije uspio izletit na taj putić, tj fulat ogradu od kuće i ogradu od ceste koja štiti da se ne izleti u potočić, tu ogradu sam zaobišao i stao nekih 10cm od potočića (da sam išao brže, mogao sam i upast u potočić...), šteta za sada minimalna, samo izgrebana felga, morat ću provjerit ovjes, mada na cesti ništa ne lupa, ne vuće u stranu, zubna letva nema lufta, tj ne primjeti se ništa, limarija ni ogrebotine nema, velim sva sreća sve moguće ograde sam izbjegao...

Gume baš kišne uniroyal rainexpert 3, slabiji model od rainsporta 3, mada u 14" dimenziji ima ocjenu B na kiši, a ista guma u većim dimenzijama A na kiši, mada mislim da gume nisu krive, kriva sam ja, malo preveć sam dozirao kočnicu dok sam držao gas, to je to kad nemam iskustva, već duže vrijeme planiram otić do oryx na onaj poligon al nikak otić, inaće taj isti zavoj kad je suho sa left foot braking-om prođem bez problema i točno osjetim granicu kada gume poćnu gubit grip, pa smanjim malo gas, al na mokrom nema toga, samo sam došao do pola zavoja i odjednom me izvrtilo, a hebate ta stara corsa ispred mene je normalno otišla...

EDIT: u tom zavoju sam već vidio barem 5 auta kako je izletilo (bilo je i direktnih sudara...), velim zavoj baš baca van i neda se kratit, a usto je i relativno glatki, trebalo bi ga ogrubit, samo ne znam kome poslat zahtjev da se asfalt ogrubi...

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.7.2017 21:48 (1BIT).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Da nije bio Stig u corsici .

16 godina
Auti - ultimativna tema

Zato kad se malo brze vozi 2 ruke na volan i to je to, nevjerojatno kolko se ljepse ulazi u zavoje samo zato jer se ne trza s volanom.

15 godina
neaktivan
CroNk3r kaže...

Zato kad se malo brze vozi 2 ruke na volan i to je to, nevjerojatno kolko se ljepse ulazi u zavoje samo zato jer se ne trza s volanom.

Ma ja ti nemam servo volan i više moram motat volanom nego ovi šta imaju servo (tj manje je volan osjetljiv), držao sam ja obje ruke na volanu, tak da nije bilo naglih pokreta volanom, velim na suhom osjetim kad je na rubu proklizavanja guma, al ovo na mokrom nisam ništa osjetio, ma corsa i ja smo sa nekih 60 ušli u taj zavoj (možda 65, ne sjećam se...), sa 60 inaće bez problema prođem po suhom i bil sam uvjeren da će me left foot braking spasit od proklizavanja...al eto nije... a taj isti zavoj sam sa 50 masu puta prošao bez problema po kiši, ljudi znaju i 40 vozit, al to je već opasno za one iza, stvara se kolona...

Anyway: danas sam naučio više nego od kad vozim...

BTW: nisam si još sredio kočnice, pa moguće da mi opet šteka čeljust jedna, baš prednja desna, nabavio sam nove pakne i gumicu za klizać čeljusti, al nisam stigao sredit to još, pa moguće da mi neravnomjerno koči lijevi i desni kotač, moguće da me i zato zarotiralo...jer sam u zavoj ušao i sa kočnicom i sa gasom...

(filter zraka sam usput  kupio, trenutni nije nešto zmazan, al nisam ga baš dugo mijenjao...)

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.7.2017 23:58 (1BIT).
14 godina
Auti - ultimativna tema

Left foot braking u auto od koliko? 75-100 konja ? Šta misliš da voziš rally? Lijepo prikoči pred zavoj,prilagodi brzinu i nastavi dalje. 

14 godina
Auti - ultimativna tema

Kakve veze ima snaga auta sa kocenjem lijevom nogom kada to jednostavno omogucuje da prednji dio auta bude vise opterecen da kada se uleti pod gasom u zavoj da ima vise gripa naprijed nego nazad sto sprjecava podupravljanje, on je vjerovatno prejako stisnuo kocnicu i zadnji kraj se rasteretio i zarotirao ga, slicna stvar se dogodi kada naglo pustis gas u zavoju.

15 godina
neaktivan
1987veki kaže...

Left foot braking u auto od koliko? 75-100 konja ? Šta misliš da voziš rally? Lijepo prikoči pred zavoj,prilagodi brzinu i nastavi dalje. 

U autu od 60Ks (ali sa laganom šasijom molit ću lijepo)

A gle, bolje ću na njemu naučit vozit (mislim stvarno vozit, a ne ono kaj te ne nauče u auto-školi), nego na nekom jačem, nije brzina bila nešto previsoka, kad je auto ispred mene prošao bez problema, sad il sam ja krivo dozirao kočnicu u zavoju ili mi prednji kotači neravnomjerno koće (a moguće i oboje...) i to me koštalo, al velim, sad sam pametniji...

Kao i za motore, bolje učit vozit na 50ccm ili još bolje 125ccm, pa postepeno prelazit na jače 500ccm i 1000ccm i bolje napravit grešku na 50 ili 125ccm nego na 500ccm ili 1000ccm, tj sigurnije pasti sa 50ccm ili 125ccm, pa naučiti nešto za ubuduće, nego prvi puta pasti sa 500 ili 1000ccm...

Po suhom sa Left foot braking-om mogu zavoje većom brzinom proći, tj osjetim na volanu da mi kasnije poćinju gume gubiti grip i tako se već godinu dana vozim prakticirajući to, ne koristim baš u svakom zavoju Left foot braking, već samo u određenim i do sada mi je bilo korisno...

Također i rev matching mi puno znači kada vozim slabi motor, kada trebam pretjeći nekog, npr traktor, prilikom šaltanja u nižu, malo pipnem gas, jer okretaji prilikom šaltanja padaju, a u nižoj brzini su još i veći nego što su bili u višoj, pa ih prilikom šaltanja dižem kako bi ih potrefio, to mi daje bolju reakciju na gas, a time i bolje ubrzanje i sigurnije preticanje traktora...također isprobano i dosta mi pomaže...

Jedini problem je šta kod nas se to nema di vježbat, na onaj oryx-ov poligon nikako da nađem vremena otić, a i koliko sam vidio, tj čini mi se da je mali, tamo nemožeš razvit brzinu veću od 60, a to znači da opet postoje sitluacije na cesti koje tamo nemožeš vježbati, tj okusiti i probat naučiti nešto za ubuduće...

12 godina
To je bila opomena, ne poticaj...
Po suhom budi stig, po kisi veci penzic od penzica
16 godina
Auti - ultimativna tema

A nista, ubaci rollcage i onda nemas brige. 

16 godina
Auti - ultimativna tema

Od cega mi nastaju ostecenja na felgama,imam 17" na 225-45 i doslovno auto 90 % otvorena cesta,uvijem oprezno preko rupa i lezecih policajaca,u gradu izbjegavam parkirati uz rinzol itd. i opet imam na rubovima ostecenja,gume propisno napumpane,stvarno mi nije jasno...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice