Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.891
|
čitano: 18.258.583
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Vaš Auto Snova
RuskeGTT kaže...

dobro da se rezimira, sta trebamo SVE platiti kod uvoza auta (do euro 3 norme) u HR?

npr. neki dizel oko 150ks, do 7-8g starosti, ako ne i mlade...

ja mislim da ovo dobro objasnjava,naime sve manje od euro 3 odnosno euro1 i euro2 bi mogli raditi probleme i neznam kako da se to rijesi,vece od euro3 npr euro4 nema problema,ovo mi je covijek koji je uvezao auto rekao da ide ovako :

"Ali ajde, ukratko:
1. Kupnja vozila (min Euro3)
2. COC ili potvrda proizvođača
3. Homologacija
4. Carina
5. Tehnički pregled
6. Mup"

uz to imas dobru stranicu sto to poblize objasnjava

http://uveziauto.com/stranice/savjeti.php

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 16:12 (Nitro233).
14 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

Tablice su ti 150-250 eura (zavisi gde) i poseban porez ti je 5% ako kupujes od fizicke osobe, ili ako na racunu nije navedeno da je placen PDV.

16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova
In the name of tragedy..
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Čekaj, ti meni hoćeš reći da u HR ima načelnik koji ne vozi neku zvjer? ne vjerujem, photoshop.

Iako kod nas ima jedan što vozi '12 Accorda. Crnog, predivnog. Al da načelnik vozi auto star 20 godina ?! Svaka čast. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
18 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Meni ne pada napamet ići u dojčland i kupovati tamo auto, više je razloga..

ovdje nađem, odemo majstoru, kompletan pregled,...ako je sve ok..evo ruka, kupoprodajni..i bilo mi je drago

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Misliš da se može usporediti kvaliteta cesta i održavanja kod nas, i u Njemačkoj?

14 godina
odjavljen

....

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2014 16:30 (Nitro233).
16 godina
neaktivan
Gman kaže...

Misliš da se može usporediti kvaliteta cesta i održavanja kod nas, i u Njemačkoj?

A tek tehnički pregled. X puta prije bi kupio auto od privatnog vlasnika iz Njemačke nego kod nas. O žicama neću ni govoriti.

Njihovi auti sa 250tkm su nerijetko u duplo boljem stanju nego naši sa 100tkm, udaljenosti su neusporedive, putovanja, način života, općenito standard.

Al to što si rekao - održavanje, koliko sam po forumima razgovarao, praktički su mi se smijali što sam pronalazim i gotovo ugrađujem aftermarket dijelove.

Da se razumijemo, i tamo se fušari - ali uz bitnu iznimku, dođeš kao gospodin, dobiješ za taj rad - račun i garanciju, i platiš državi Mwst. Kod nas je većinom spika - frend od frenda, automehaničar, sve redom stručnjaci iz F1 boksova.

EDIT: Nego, *ebeš to. Gle ovo, Prljavi Harry, pa u ovome bi volio umrijeti čovječe..{#}, gle siceve, hotel.

http://www.njuskalo.hr/oldtimer-auti/1975-cadillac-eldorado-coupe-oglas-9311810

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 18:27 (thedream).
17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

To je neusporedivo, previse je argumenata da bi se svi naveli. Jednostavno enormna razlika.

EDIT : I cijena mu je, ajmo reci pristupacna. {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 18:28 (Gman).
18 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

neznam za tebe kad sam ja kupovao ovdje renault clio prije tri godine dosao me je 3500 eura,2002 godiste,sad gledam na njuskalu kad ono nema ispod 2850 eura gledam u njemackoj na mobile.de stranici slicna kilometraza i isti model 700 eura,pa tko je sad tu lud?

Onaj tko nasjedne!

Odeš u Njemačku, npr... Stuttgart..dođeš do prodavača..neki Bugarin..prodaje ono što nije na slici?!?!?! što ćeš onda?

ili dođeš tamo, sve ok, ali ima ogrebotina, udaren je, ćelave gume... što ćeš onda?

ili sve je ok, moraš si tamo naći nekog majstora (koji nije u dosluhu s prodavačem) da ti provjeri auto....

On kaže da je auto super odličan.... ti platiš...kupoprodajni i kreneš sav sretan na put...i crkne ti negdje u Austriji...

šta ćeš onda? zvat šogora da dođe po tebe ili ćeš zvati šlep službu...šlep ćete koštati 400-500 eura do prvog servisa

i tamo ćeš još platiti servis..a auto nije ni došao do granice

budi pametan, da je u Njemačkoj sve tako lako svi bi išli po aute gore

Po aute idu većinom šverceri, sve to natrpaju na kamione i dovezu 10 komada... tu ga upicare, skinu kilometre i ajmo još malo pa nestalo

Tu živiš, tu kupuješ, tu vidiš i znaš na čemu si...

a ja mislim da ti ne znaš ni što želiš....

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Cekaj, jesi ti ikada razgovarao s nekim tko je uzeo auto u Njemackoj? Pa ne ides u Njemacku na rizik, da ides gledati samo jedno auto. Nadjes si par automobila i ides pogledati. A uostalom, pitas vlasnika broj sasije i provjeris automobil kod ovlastenog servisera. Tek tada picis za Njemacku. 

I da, velika vecina ljudi, kao i ja osobno, imaju nekoga dolje, pa covjek ode i pogleda auto, javi ti sta je vidio. Posle ga pocastis i to je to.

18 godina
neaktivan
Gman kaže...

Cekaj, jesi ti ikada razgovarao s nekim tko je uzeo auto u Njemackoj? Pa ne ides u Njemacku na rizik, da ides gledati samo jedno auto. Nadjes si par automobila i ides pogledati. A uostalom, pitas vlasnika broj sasije i provjeris automobil kod ovlastenog servisera. Tek tada picis za Njemacku. 

I da, velika vecina ljudi, kao i ja osobno, imaju nekoga dolje, pa covjek ode i pogleda auto, javi ti sta je vidio. Posle ga pocastis i to je to.

U obitelji imamo Astru F 1.7 TD s Isuzu motorom, auto je star 19 godina.

Kupljen je u Laatzenu u Njemačkoj. Srećom bez greške i zamjerke, evo i dan danas se vozi ima ~400.000km na leđima.

A što ti vrijedi imati ujaka u Minhenu ako je auto u Bochumu? :)

Ja rađe kupujem ovdje, sigurnije je

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Kolega, znas kako kazu ; "Misljenje je k'o dupe, svatko ima svoje." {#}

14 godina
odjavljen
Vaš Auto Snova

...

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2014 16:30 (Nitro233).
17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Da, to sam također zaboravio napomenuti. "Šverceri" kako ih mi volimo zvati, nisu nužno loši. Ne vraćaju svi kilometažu, popravljaju razbijena auta itd. Ima ljudi koji čisto vole zaraditi 300/400/700e za par dana i to je to. Covjek ti nadje auto, posalje ti slike, da ti sve podatke koje trazis, ode u Njemacku po auto, rijesi svu papirologiju i doveze ti ga pred vrata. Na kraju mu platis i svatko svojim putem. Jako bezbolno, a sigurno bolje i kvalitetnije nego na nasem divnom balkanu {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 20:58 (Gman).
14 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Evo info iz prve ruke.

Gotovo novu A klasu (2011. g.) uvezao od sogora najbolji frend za oko 20% jeftinije, znaci konacna cijena je 20% jeftinije nego sto bi tu platio.

Isao si je traziti audija quattro(u hrv trazi vec godinu dana) i nije si nasao, pa je kupio staroj tu A klasu.

Napisao bi vam sve trosarine i to, ali kad nadjem vremena da ga pitam.

EDIT: Nisam napisao tocno koji model audija trazi jer ni on nije siguran, samo zeli pravu brujalicu.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 22:49 (dombak1608).
16 godina
neaktivan
veki22 kaže...

Krasno razmišljanje. Zašto bi ga trebalo biti sram? Čovjek ne želi/nezna/boji se ugradit sam radio i zato postoje ljudi i firme koji se time bave.

Čovijek može naći 1000 izgovora da nešto ne napravi, ali zašto stalno ovisiti o nekome, kada to možeš sam... ugradnja autoradija je plug and play, budimo realni, od alata je potrebno samo ona dva "štapića" koja se gurnu u vodilice i izvuće radio i ti "štapići se dobe uz radio, znaći dostupne su svakome, prilikom ugradnje se odspoji pozitivna klema sa akumulatora, pa ne vidim čega se tu čovijek ima bojati ili neznati, istina rijetko kada se dogodi da redosljed žica na konektoru ne paše, pa se treba snaći izvadit žice i složit ih po konektoru novog radija, ali ni to nebi trebao biti problem, najgore je odma u poćetku reći ja to nemogu, a da ni ne pokušaš...{#}

14 godina
odjavljen
dombak1608 kaže...

Evo info iz prve ruke.

Gotovo novu A klasu (2011. g.) uvezao od sogora najbolji frend za oko 20% jeftinije, znaci konacna cijena je 20% jeftinije nego sto bi tu platio.

Isao si je traziti audija quattro(u hrv trazi vec godinu dana) i nije si nasao, pa je kupio staroj tu A klasu.

Napisao bi vam sve trosarine i to, ali kad nadjem vremena da ga pitam.

EDIT: Nisam napisao tocno koji model audija trazi jer ni on nije siguran, samo zeli pravu brujalicu.

kad ga budes pitao,priupitaj preko koje ga je stranice nasao?

zahvaljujem

14 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

zahvaljujem

Prvo je bio na poslovnom putu i usput gledao što imaju i našao tu A klasu pa je onda drugi put išao i kupio.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
17 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

zahvaljujem

Mobile.de {#}

Sa tom stranicom nema greške. Tražiš, provjeriš, kupiš. Zadnja 3 auta sam tu našao.

14 godina
protjeran
Vaš Auto Snova

Treba paziti i na Mobile.de jer ima cigana ko i svugde. Ovak na prvi pogled baci oko samo na sjedala kak izgledaju. Isti model sa 200 tkm ima uredna, a na onom sa 50 tkm su uništena. To ti je prvi pokazatelj da se mulja. Svaki 3. auto na Mobile.de ima skinutu kilometrazu.

17 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Zato se kilometraza provjeri. Glup je onaj tko uzme auto na slijepo. 

14 godina
Vaš Auto Snova

tekst

{#}

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
16 godina
Vaš Auto Snova

honde idu kao da imaju turbo rupu, ali bez turba

15 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

To si probo iz prve ruke ili?

14 godina
RuskeGTT kaže...

Nije da imam CRX-a(d16a) u obitelji već više od 15 godina al nema veze... Bio sam klinjo kad ga je brat sebi uzeo... Kakav je to rush bio kad me išao provozat.. {#}

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
16 godina
neaktivan
Vaš Auto Snova

Jučer sam prodavao masku za mobitel, nebitno, došao tip u Alfi GTV, crvena, crna koža unutra, tri kruga sam oko auta napravio kao malo dijete {#}. V6, cirkus. Čak i tako ispucane kože iznutra, i godinama na leđima ima takvu karizmu, što volimo reći - dušu, da je to čudo.

Tip kaže - pogledaj auto za 1350e, stvarno šta je je. Super mi je kako uskačeš u njega, kaže on - kao u kadu! {#} Prag vrata je malo povišen, i super mi je kako nema okvir na staklima od vrata, pravi coupe, zato veli - moraš zatvarati vrata preko prozora/stakla LOL, inače zna ostati lufta kad zalupiš za kvaku tj. lim. {#}

GTV = FTW {#}

In the name of tragedy..
15 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

bitno da je clio dizel od 60ks letjelica koja je prala aute od 100ks {#}

honda je trn u oku svim fanovima drugih auta.. od amera i njihovih no torque brija, pa preko fanova nacističkih traktora, pa evo i fanovi opće inferiornih vrsta auta također imaju očito razvijeno mišljenje {#}

@dream

frend je imao GTV, auto je pure fun.. samo što mi je ružna od iza u pm.

šteta što je na kraju zgorila na autoputu {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina
neaktivan
nine kaže...

Pa to uopće nije problem, zato se kupi Alfa GT s crvenom kožom..kad ju voziš da se osjećaš kao u bordelu {#}

17 godina
neaktivan
nine kaže...

bitno da je clio dizel od 60ks letjelica koja je prala aute od 100ks {#}

honda je trn u oku svim fanovima drugih auta.. od amera i njihovih no torque brija, pa preko fanova nacističkih traktora, pa evo i fanovi opće inferiornih vrsta auta također imaju očito razvijeno mišljenje {#}

@dream

šteta što je na kraju zgorila na autoputu {#}

Sad but true. 

Samo, ja ne znam zašto oupće ljudi gotive neku marku automobila. Ne možeš reći u globalu da je neki prizvođač najbolji. Ja se vodim jako jednostavnom politikom : "Volim sve sto ide." {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice