Windows 7 - usb boot

poruka: 10
|
čitano: 2.710
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Windows 7 - usb boot

Kolega postaje student te želi zaštititi laptop od neovlaštene upotrebe, konkretno budućeg cimera. Zanima me može li se to nekako napraviti da se  može bootati samo dok je njegov usb uštekan u njega, iliti da njegov usb služi kao neki ključ, slično kao ona caka s otiskom prsta.. Hvala :)

when I'm sad, I stop being sad and be AWESOME instead! True story :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 - usb boot

A da pokuša sa kreiranjem administratorskog account-a sa jakim password-om pri logiranju? To je najlakše i najjednostavnije. Šta da izgubi ili da mu crkne USB? Odoše podaci u večna lovišta!

Naravno, uz admin account mora još koju sitnicu da podesi kako bi računar bio skoro sasvim siguran, ali sve u svemu to je to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 21:16 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 7 - usb boot

Sviđa mi se ta solucija, druga mišljenja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 - usb boot

Linux ili OSX?! Ima da pokupi sve studentice!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Windows 7 - usb boot
Ima neki preogram koji omogućuje da kada ištekaš usb stick da ti se komp automatski zaključa te da ga možeš otključati samo usb stickom ili passwordom
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
Windows 7 - usb boot

Ma ne treba program, dovoljno da podesiš da računar iz sleep moda traži password.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 - usb boot

Linux je tu, mislim po pitanju sigurnosti, daleko ipred Windowsa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 7 - usb boot
marinn95 kaže...

Kolega postaje student te želi zaštititi laptop od neovlaštene upotrebe, konkretno budućeg cimera. Zanima me može li se to nekako napraviti da se  može bootati samo dok je njegov usb uštekan u njega, iliti da njegov usb služi kao neki ključ, slično kao ona caka s otiskom prsta.. Hvala :)

-na laptop/notebook računalima nema potrebe 'izmišljati toplu vodu'.

-sve potrebno se već nalazi u BIOSu. Setup (boot order), boot, hdd psotaviti pass i nema (ako je i na HDDu) nikakve šanse neovlaštenog korištenja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Windows 7 - usb boot

@robimarko - jel znaš možda ime tog programa, jesi li ga ikad koristio te mora li biti određena količina memorije na usb-u ili može biti bilo kakav?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 7 - usb boot

Ja na Toshibi imam prepoznavanje lica pri loginu.. Eto možda to pomogne

''Impossible is nothing..'' ''It's on me: To be lighter, fly higher, go further.,,'' ''Train your mind and the body will follow''
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice