Windows 7 driveri?

poruka: 8
|
čitano: 12.010
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Windows 7 driveri?

Dakle ovako stoje stvari:

1. frend si je kupio laptop (ovaj) koji na sebi nije imao windowse već linux.

2.naravno da je odmah počeo paničariti sa linux-om, pa me nagovorio da mu ja instaliram windowse.

3. e sad smo došli do problema, uz laptop on nije dobio nikakve drivere,  već sam link gdje ih može skinuti.

4. problem je u tome što kad sam ja instalirao win-se, u njima nije bilo nikakvih drivera, a kako on nije dobio ni jedan cd, jedino sam ih mogao skinuti sa interneta.

5.problem je u tome što dell svoje drivere "daje" samo ako skidaš sa dotičnog računala uz pomoć njihovog dl programa.

6. Aj vi sad meni objasnite kako da ja skinem sa dotičnog laptopa te stvari kad ona nema ni driver za mrežnu karticu a ni za wlan (što je u biti i jedni način na koji on spaja svoj laptop).

Ako netko ima neko riješenje stvarno bi mi pomoglo, jer bi htjeo čovjeku pomoći, da ne ispadne da je kupio novi laptop, a ne radi mu internet...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 driveri?

Ajde daj reci koji mu je wireless cip na kartici? (ako ne znas ili ne pise u prospektu onda mu baci lokalno (cd, usb) everest...)

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 22:03 (EnlightenedPhoenix).
17 godina
Windows 7 driveri?

A ne znam sad, ali sam siguran da u prospektu ništa ne piše.

Jel postoji neki način da se to provjeri i da se ti driveri odnekud skinu.

Ja sam mu dns skinuo par drivera sa nekih "izguglanih" stranica, ali za svaki je pisalo da se ne radi o tim komponentama u računalu.

ali ono što mi je čudno, da u kutiji nije dobio ni jedan pošten komad softvera, a od papira je dobio sam brze upute, na kojima ne piše ništa osim kako se pali računalo i čemu služi koja lampica :-/

Ako netko ima ideju kako to provjeriti, nek napiše pa ču ga ja piti, a ako imate kakav prijedlog, ja ću već sutra biti kod njega, pa ću mu probat to napraviti

edit: aj ako nitko nema nikakvu ideju, onda budem sutra otiso kod njega i probao sa everestom nesto saznati, pa nešto riješiti.

btw da mi je znati kako se nisam ni sam sjetio everestaSramim se

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 22:13 (rooswelt1991).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Windows 7 driveri?

-lan i wlan su morali biti prepoznati

-driveri se normalno mogu skinuti...

Provjeriti opcije u BIOSu, upali wlan...

1-5...

6. - osim klikanja next treba se i snaći ponekad.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Windows 7 driveri?

A uspio sam nešto skemijati, glavno da radiNevinašce

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 driveri?

Pozdrav! Tražio sam na Asusovoj stranici drivere za Win7 64-bit (P5B matična) i skinuo ih prije par mjeseci. Međutim, kad sam jednom prilikom otišao na Crucial.com da provjerim nadogradnje za RAM, njihov system scanner mi je napisao da imam P5B Deluxe verziju ploče (meni u uputama piše samo Asus P5B). Kad sam ponovo tražio drivere, ispostavilo se da ta Deluxe verzija uopće nema odgovarajuće uređaje koje ima moja (npr. ja imam SoundMAX HD čip, a ta Deluxe verzija potpuno neki drugi čip). Driveri za P5B verziju su se slagali s onim što ja imam sve do nedavno. Sad više niti običan P5B nema ono što ima moja ploča. To kao da su sad neke nove Asusove ploče s istim imenima. I kako da ja sad znam imam li uopće odgovarajuće drivere?! I koja je uopće moja ploča? Moja ploča je kupljena 2008.

Evo malo detaljniji prikaz naziva uređaja i drivera

Moj audio čip: SoundMax HD (dostupni driveri: ADI 1988A/B Audio Driver v6.10.X.6585 (P5B i Deluxe) - prije je SoundMAX driver postojao samo za P5B verziju!

Moj LAN: Realtek Gigabit Ethernet NIC (za P5B nema, za Deluxe ima neki Marvell Yukon Gigabit Ethernet Driver V11)

SATA driveri (za P5B nema, za Deluxe ima)

??????????

Ponavljam još jednom da sam ranije uspio skupiti drivere, ali samo za P5B!

P.S. I CPU-Z kaže da imam P5B ploču. Deluxe ima četiri 3-pinska priključka za vent, a moja (P5B?) dva.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 22:08 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 driveri?

Ja sam svoj problem riješio tako što sam na kraju instalirao ručno sve drivere sa Cd-a koji sam dobio, i onda jedan po jedan upgrate-ao...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Windows 7 driveri?
meni je takva slična situacija bila,samo što mi win nije dobro prepoznao wirles adapter i još pun ku*ac drugih drajvera

pa sam instalira driver gunie i svi su moji problemi nestali
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice