- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probao sam ono što si savjetovao, boot opcije pa f7 da ne forsira samo certificiran sw i nije ispalo dobro...
Najvjerojatnije driver koji ne radi na W.10
skini drajver za 64 bit ili 32 bit sedmicu, ali direktno od amda...
Jesam, za W7 x64
https://community.amd.com/docs/DOC-1313
ali jos bolje da odustanes, doticna grafa nije podrzana u desetci...
Da skužio sam to odmah kad mi se pokazao onaj plavi ekran 
To postoji još od Windowsa XP, ali nekako mi se čini kao bolja i jednostavnija solucija držanje tipke shift i klikanje na restart. Jest da ima više koraka, ali je nekako jednostavnije (bar meni). 
Na win10 imaš easy način za brzi ulaz u safe mod bez da hvataš tipke pri restartu.
Što nije lakše držati SHIFT i kliknuti na restart?
nije ti grafa podrzana za desetku...mozes eventualno provat nazicat korisnika softwaremaniac ovdje s foruma da ti on nazvrlja drajvere, but it's a longshot...jos eventualno mos provat iskopat na guru3d ili negdi generecki video drajver, ali cisto sumnjam da je i to potpisano i upitno je kako bi to na kraju radilo....jos imas opciju da instaliras microsoft soluciju, basic video adapter drajver, ali onda zaboravi na 3d akceleraciju...ako si bas zapeo, nadji nekoga tko ima digitalni potpis, tipa neki microsoft certified strucnjak, pa nek ti on potpise drajver koji imas, mozda to prodje...
Ma neću se više opterečivat sa time, grafa radi ( ionako je privremena ) te je MS dao svoj Basic Display Adapter driver pa mogu namjestiti rezu svog monitora.
..
Najvjerojatnije driver koji ne radi na W.10
-da, nije podržana.. da je, to bi bila potvrda kvara (nečeg 3d..). Zato kažem, mora zadovoljiti requirements-AERO i tek kad je sigurno da mora raditi, tad se tako forsira instaliranje drivera.
podržane radeonke od serije 2xxx (ali i to treba paziti, ima rebrandinga.. kao HD i bez HD oznake).
Trebam malu pomoć...
Nikako da instaliram drivere za jednu staru grafu.
Drivere sam skinuo sa stranice proizvođača (Gygabite), ovo je kartica LINK
Imam Win.10 pro x64 F.C.U. a na stranicama nisam našao ništa novije od Win.7 x64 pa možda to radi problem?
Moja MBO ako treba i ta informacija.
Evo slike problema:
Iskreno odustani, znam da nije odgovor koji trazis...
Ja sam nedavno uspio instalirat X1600 Pro na Win10 1703, koristio sam zadnje drivere za x64 Vistu (da se razumijemo, ta graficka nije sluzbeno podrzana ni u Win7, ali uredno radi sa Vista driverima).
Ali bolje da nisam, svaki drugi put nakon boota prizaze samo prazni, prosireni, destop (extended desktop) pa onda moram kombinaciom Win+P prebacit na clone tj dupliciraj.
Isto se desi ak prespojim monitor na drugi DVI, nekad uredno radi, nekad se zablesa...
Uglavnom, najbolje rijesenje ti je uzet neku "noviju" grafu i ne razbijat glavu 
P.S. Bilo sta od ATI/AMD HD2xxx pa na novije ce uredno radit ili Nvidia GF6xxx ili novije.
Da li neko zna procitati CBS.log i skuziti iz istoga sta je problem? Komanda "sfc /scannow" svaki put pronadje corrupted fajlove i "uspjesno iste popravi". Kaze da je uspjesno, ali bogami je neuspjesno. Svaki put pronadje istu stvar, koliko god puta pokrenuo sfc /scannow. :)
Da li neko zna procitati CBS.log i skuziti iz istoga sta je problem? Komanda "sfc /scannow" svaki put pronadje corrupted fajlove i "uspjesno iste popravi". Kaze da je uspjesno, ali bogami je neuspjesno. Svaki put pronadje istu stvar, koliko god puta pokrenuo sfc /scannow. :)
klikni na start botun, utipkaj cmd, stisni ctrl + shift + enter
jednom u command promptu, utipkaj ovo:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
moze potrajat 20ak minuta i vise...
U CMD unesi ovu naredbu koja če stvoriti textularni fajl na desktopu:
findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"
Stvorit će ti se ovo:
( kod mene nema grešaka pa nije ništa ni napisano ali ako ima ,biti će zabilježeno )
Ako update servis ne radi kak treba, moguće je da DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth neće uspjeti popraviti "corupted image" iz kojeg "sfc /scannow" poteže ispravne datoteke u sustav.
Tada je potreban instalacijski medij winsa sa kojeg su winsi instalirani na dotični PC.
U tom slučaju treba postupiti na ovaj način:
Boldano zamijeniti sa lokacijom instalacijskog medija, ja ga imam na USB-u koji se u "This PC" pojavi kao " G:\ "
Tek nakon tog popravka treba pokrenuti ponovo ( kažu i po 3x nekad da treba ) "sfc /scannow"
Ako se nakon "sfc /scannow" naredbe dobije poruka "Windows Resource Protection could not perform the requested operation." tada treba to odraditi u "Safe modu"
klikni na start botun, utipkaj cmd, stisni ctrl + shift + enter
jednom u command promptu, utipkaj ovo:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
moze potrajat 20ak minuta i vise...
Ako update servis ne radi kak treba, moguće je da DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth neće uspjeti popraviti "corupted image" iz kojeg "sfc /scannow" poteže ispravne datoteke u sustav.
Tada je potreban instalacijski medij winsa sa kojeg su winsi instalirani na dotični PC.
U tom slučaju treba postupiti na ovaj način:
Boldano zamijeniti sa lokacijom instalacijskog medija, ja ga imam na USB-u koji se u "This PC" pojavi kao " G:\ "
Tek nakon tog popravka treba pokrenuti ponovo ( kažu i po 3x nekad da treba ) "sfc /scannow"
Ako se nakon "sfc /scannow" naredbe dobije poruka "Windows Resource Protection could not perform the requested operation." tada treba to odraditi u "Safe modu"
Hvala vam na pomoci. Vec sam radio DISM Online repair i nakon toga sfc /scannow ali nije pomoglo nazalost. Dism Online repair nije naisao na probleme. Preostaje jos pokusati sa DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\RepairSource\Windows /LimitAccess, pa da vidimo. Nije mi jasno sta moze predstavljati problem, windows frisko instaliran prije par dana.
CBS log sam gledao jos jucer. Zabiljezio je nekoliko problema ali ne vidim nacin kako da ih popravim. Uploadat cu log pa mozete pogledati.
http://www91.zippyshare.com/v/ZUuUvdsE/file.html
ta druga opcija disma ti je isto sto i prva, samo ne online, nego sa iso fajla na tvom disku, ne tribas ni pokusavat...
mozda bi mogao negdje u opcijama napraviti iso fajl od windowsa koje imash pa usporedit hash od tog iso fajla i originala...trebali bi biti identicni...a ako jesu, onda su ovi windowsi veci fush nego sto sam mislio...u biti, tako im i treba kad dozvoljavaju svakome da radi na njima, a ne iskljucivo njihovim vlastitim strucnjacima, kako je to bilo do sada...i sad imamo bildove i kod pisan na svakakve nacine, pa me ne bi cudilo ni da taj sfc ne radi kak spada...
uglavnom, ako sumnjas na zarazu, provaj skinit gmer...nes moc nista pocistit s njim, ali ce ti potvrdit ili nece da si zarazen necim....
@Almin94
Imaš li ti kakav PC Booster?
Pogledaj također u task manageru da li imaš proces "booster.exe" sa opisom " VsGraphics Desktop Engine ", ako da onda najvjerojatnije imaš "miner"!!!
( čekam tvoj odgovor i ako je potvrdan onda ču ti reči dalje šta da radiš )
Također, da li si instaliravao neke "Graphics Tools"? Deinstaliraj to također!
@Almin94
Imaš li ti kakav PC Booster?
Pogledaj također u task manageru da li imaš proces "booster.exe" sa opisom " VsGraphics Desktop Engine ", ako da onda najvjerojatnije imaš "miner"!!!
Ne pronalazim nista slicno tome. Evo doceka me i blue screen nakon 5 minuta skeniranja softwerom koji je predlozen od strane kolege iznad. Ne znam dokle ovo ide vise... Uradim clean install bas zbog toga da ne bi imao problema i pogledaj sta me doceka nakon par dana koristenja. Sad opet clean uradit i to je to. Smece od platforme...
Ne znam sada da li su virusi u pitanju, prije clean instalacije cu skenirati malwarebytesom i slicnim alatima da se uvijerim. Aj predlozite cime se zastiti na kraju krajeva. Ocito da Windows Defender i Avast nisu dovoljni. Ublock origin koristim na google chrome.
Ako češ raditi clean install winsa onda ne trebaš prije ništa skenirati pošto če takva instalacija formatirati disk i izbrisati sve sa njega!
Uradi si backup na externi disk svega šta ti je bitno i taj disk možeš poskenirati sa ovim alatima ( Zemmana Antimalware-obavezno odaberi deep scann, Malwarebytes-obavezno odaberi scann for gootkites i možeš još i sa HitmanPro )
Tada češ barem biti siguran da je to što si backupirao i vratio poslje na friški sistem doista i čisto!
Možda imaš neku modificiranu verziju winsa pa ti savjetujem da svakako skineš sa MS-ovih stranica najnoviju verziju preko Media Creation Tool te si kreiraš bootabilnu USB instalaciju!
Tada odi u bios i namjesti da ti je 1-bootable device USB i restart sa uštekanim USB-om te u proces friške instalacije koja briše sve sa diska iliti "clean install"
BTW: Mogao si nam dati podatke kojim winsima se uopče koristiš i barem screenshoot svih procesa u task manageru ili Process Exploreru koji u sebi ima i opciju usporedbe svakog procesa na Virus Totalu što je jako zgodno!
EDIT: Za zaštitu je po meni od free proizvoda najbolji Kaspersky free i BitDefender free
Ako želiš dodatnu zaštitu i kontrolu koju ti pruža zasebni Firewall, preporučam ti Comodo
Ako želiš da ti PC postane Fort Knox onda još i VoodooShield
Što više slojeva zaštite( koje trebaš pametno izabrati da se ne preklapaju) to je i zaštita veča ali i kompleksnija za upravljanje pa se definitivno moraš još i informirati o svemu tome!
Najjednostavnije ti je ostaviti Defendera koji je jako dobar i ima mnoštvo skrivenih opcija za uključiti ( pitaj forumaša Djigibao) ako imaš posljednju verziju winsa F.C.U. verziju. te eventualno uz njega staviti Comodo Firewall
Ako češ raditi clean install winsa onda ne trebaš prije ništa skenirati pošto če takva instalacija formatirati disk i izbrisati sve sa njega!
Uradi si backup na externi disk svega šta ti je bitno i taj disk možeš poskenirati sa ovim alatima ( Zemmana Antimalware-obavezno odaberi deep scann, Malwarebytes-obavezno odaberi scann for gootkites i možeš još i sa HitmanPro )
Tada češ barem biti siguran da je to što si backupirao i vratio poslje na friški sistem doista i čisto!
Možda imaš neku modificiranu verziju winsa pa ti savjetujem da svakako skineš sa MS-ovih stranica najnoviju verziju preko Media Creation Tool te si kreiraš bootabilnu USB instalaciju!
Tada odi u bios i namjesti da ti je 1-bootable device USB i restart sa uštekanim USB-om te u proces friške instalacije koja briše sve sa diska iliti "clean install"
BTW: Mogao si nam dati podatke kojim winsima se uopče koristiš i barem screenshoot svih procesa u task manageru ili Process Exploreru koji u sebi ima i opciju usporedbe svakog procesa na Virus Totalu što je jako zgodno!
Vjeruj mi da sam istrazio sve opcije i znam vrlo dobro sta predstavlja clean install, nego zelim skenirati dodatnim alatima samo zato da bih imao uvid da li sam pokupio kakav virus bez obzira na to sto sam imao instaliran antivirus software. Backup je standardno fino poslozen, mogu odmah spucati clean install bez problema. Malo je smor jer sam nedavno clean uradio ali sta je tu je.
A probaj onda ovako redom...
Downloadaj si RKill,Zemmana Antimalware,Malwarebytes,HitmanPro i AdwCleaner te tim redom počni skeniranje.
Ako te neki program zatraži restart, nakon toga moraš ponovo pokrenuti RKill te nastaviti dalje sa ostalim alatima...
Pazi da kod Zemmane odabereš Deep Scann a kod MBAM u postavkama skenera uključi "Scann for rootkits"
Pa javi posle kaj su sve našli i uklonili 
Downloadaj si RKill,Zemmana Antimalware,Malwarebytes,HitmanPro i AdwCleaner te tim redom počni skeniranje.
Ako te neki program zatraži restart, nakon toga moraš ponovo pokrenuti RKill te nastaviti dalje sa ostalim alatima...
Pazi da kod Zemmane odabereš Deep Scann a kod MBAM u postavkama skenera uključi "Scann for rootkits"
Nisu ništa pronašli. Uradio sam clean install nakon svega
-clean je beskoristan, ako nemaš 'pravi' (čisti) ISO-install.. pa nadalje, ako je sve od HW-SW 100% ispravno, podešeno, tek tad mora raditi bez problema. Ništa ne navodiš, osim duplih-višestrukih antivirusa (loše, pravilo jedan), defender je dovoljan, bar dok ne eliminiraš problem, kad vidiš da je sve ok, instaliraj što želiš (ako se tad pojavi problem, stanje koje si već imao, tad znaš uzrok ili kvar diska-rama..). Smisao clean installa je upravo to, imati čisti sys, ne utrpati opet sve, jer tad nema eliminacije. + yogurt-loaderi i sl...
-ili će ovo pitanje biti beskonačno...
Znači nije malciozan uzrok, super što se toga tiče ali ispada da sada imaš još veči problem a to je "juzer" odnosno ti 
Ili si instaliravao nešto što je prouzročilo probleme ili si prčkao nešto po winsima i prouzročio probleme ili su winsi sami po sebi bili "jogurt"!
Uvijek instaliraj na friške winse samo ono što ti treba a ne npr. 3 aplikacije za obradu slika,3 aplikacije za obradu videa, 3 aplikacije koje obrađuju dokumente itd,itd...
Šta god da instalirao gledaj da bude skinuto sa orginalne stranice, provjeri taj program na Virus Totalu da li je štetan ili "bundled" sa drugim stvarima koje ti se poskrivečki instaliraju na komp zajedno sa odabranim programom.
Drivere također instaliraj samo sa org.stranica i naravno najnovije!
Kloni se torenta ili barem budi jako oprezan kod njih, to također vrijedi i za crackove te stranice na kojima se nalaze...
Kužiš na šta ciljam, uključi "brain.exe" i pametno dalje sa novim winsima 
Kužiš na šta ciljam, uključi "brain.exe" i pametno dalje sa novim winsima 
-ponavljanje je majka (ili sestrična.. treće koljeno, od dva) mudrositi.. no ako ponovi sve jednako, rezultat će biti = .. jednak. Uzrok problema je nepoznat. Prečesto je to juzer&popularni AV-brain.exe. Tad se ništa ne može ni predlagati, dok za konkretan slučaj možemo samo pretpostaviti da je u pitanju npr win10 (jer je tema). Možemo znati samo ono što juzer navede. Osim problema (koji nije nešto opisan, nakom updatea..), ništa, osim korištenja više AVa, to pak implicira da win radi.. a problem je u čemu? osim sfc/disim..? Sad je clean, čega? Koji win, 1709, s MSa ili s placa? .. Tweakovi, overclocking..? Sve je to dio PC-sysa. Da bi normalno radilo, sve mora biti 'normalno'..
Causing:
"1.A common cause of BSOD with GMER is active security, All security should be off when a scan is run, that is regardless of settings...
2.BSOD may be attributed to one of the scanning options available when running GMER and you may need to uncheck one or more of those options to get it to run properly."
3.GMER will work on Win.10 only from version 2.2. and above"
Alternatives:
-Kaspersky TDSSKiller
Samo da pitam: Win10 free verzija je promjenila politiku instaliravanja stvari? Jer mi je prije bilo sve ok, i neki dan sam rušio windowse jer sam nešt isprobavao - i dalo mi je ikonu updatea na desktopu. Ja sam nešt she** ili se politika microsofta promjenila?
Samo da pitam: Win10 free verzija je promjenila politiku instaliravanja stvari? Jer mi je prije bilo sve ok, i neki dan sam rušio windowse jer sam nešt isprobavao - i dalo mi je ikonu updatea na desktopu. Ja sam nešt she** ili se politika microsofta promjenila?
Ne postoji besplatna verzija Windowsa 10 i ne, ništa se nije promijenilo što se tiče aplikacija. OS i dalje dolazi s bloatware-om kojeg je potrebno ukloniti i povremeno se ponovno vrate. To automatsko instaliranje aplikacija možeš ugasiti s O&O ShutUp10.
Ne postoji besplatna verzija Windowsa 10 i ne, ništa se nije promijenilo što se tiče aplikacija. OS i dalje dolazi s bloatware-om kojeg je potrebno ukloniti i povremeno se ponovno vrate. To automatsko instaliranje aplikacija možeš ugasiti s O&O ShutUp10.
Ili ...
SOLUTION 1: Using Windows Store Settings
-Windows Store/Settings/App updates/Automatically update my apps/No
SOLUTION 2: Using Registry Editor
-RUN/regedit
-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsStore\WindowsUpdate
-DWORD AutoDownload
-change its value to 2
-restart
NOTE: To re-enable app auto-update feature
-set the DWORD value to 4

da.. jedino, umjesto OO, može istu stvar isključivanjem 'normalne' opcije u postakvama, (nešto kao..) 'obavijesti me o .. ' ili postavke što da se automatski instalira, 'predložene store app'.. i sl.
postoji opcija, poželjno je da svaki juzer to podesi (dio već u proceduri instalacije umjesto nextanja..) no, dok se ne pokaže drugačije, može i OOom :))
-mada KISS logika kaže, ako može bez neke 3rd app, tad je i ta 3rd višak-nepotrebna, dok telemetrija nije stvar koju je preporučljivo dirati, .. problemi koji su povezani imaju uzrok, često baš te opcije.
edit: eto iznad, (andi..) upravo daje primjer, 1. .. normalna opcija, dok je 2. nešto što ne treba juzer raditi, tj čačkati reg. odnosno, može, njegov PC.. može i OO, može i CC .. i malware, no tad kvaka-22, problemi koji nisu ni postojali dok se to nije čačkalo. Tad svaki juzer koji posta neko pitanje, treba se i takvih 'sitnica' sjetiti, moguć uzrok. (i preventivni odgovor, ne, to što je do jučer radilo OK, ne znači da će i sutra..).