Win 7 problem sa instalacijom

poruka: 25
|
čitano: 6.228
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
pali win 7

Imam problem pa ako može tko da pomogne,naime pali su mi win 7,sad kad hoču da dignem windowse na novo ne da mi da instaliram win nego mi izbaci ovo

Windows cannot be instaled to this disc,This computer hardwere may not support booting to this disc.Ensure that disc controlerr is enabled in the computer BIOS menu.

sad znam da moram nesto promjenit u biosu pa može li mi tko pojasnit šta.

dejanceeeeeeeeee
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

zna li tko što je u pitanju

dejanceeeeeeeeee
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Win 7 problem sa instalacijom

Najjednostavnije da odeš na youtube i tamo pogledaš video tutorijal za to.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 10:30 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da li ti je u biosu aktiviran AHCI kao način pristupa (SATA) disku? ili RAID?

Ako da, kada se win 7 instalacija boota sa CD-a, odaberi opciju za instalaciju disk drivera za taj način pristupa. Imaš postupak opisan u manualu za matičnu ploču a cd s driverima si također dobio uz matičnu ploču.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Aktiviran je ACHI način pristupa,nemam cd od matičnew ploče

dejanceeeeeeeeee
16 godina

-daj windowsima driver za chipset (DOS-F6 txt mode driver, ne win-driver, 7 podržava instalaciju drivera USBa), ovisno o modu IDE/AHCI/RAID.. Driver skini sa stranica MBO.

-drugo riješenje, postavi IDE mod u BIOSu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 11:00 (ihush).
15 godina
ihush kaže...

-daj windowsima driver za chipset (DOS-F6 txt mode driver, ne win-driver, 7 podržava instalaciju drivera USBa), ovisno o modu IDE/AHCI/RAID.. Driver skini sa stranica MBO.

Nemam IDE mod u biosu,imam samo non raid raid i achi.U mene je na achi

dejanceeeeeeeeee
13 godina
neaktivan

Samo da napomenem da sam sa xp-a prelazio na win7 i nisam ništa radio u biosu nego samo boot sa cd-om win7 i instalacija je krenula, a na laptopu sam nakon instalacije win7 instalirao drivere za matićnu i ostale za podršku s tim da win7 sam povlači drivere, a sad za ovaj problem kod njega ne znam ali ima dosta ljudi na forumu koji ne mogu bootati ni sa hdd niti sa cd roma i dobivaju razne obavijesti kao missing NTLDR i sl.

16 godina
neaktivan
dejan1471 kaže...
ihush kaže...

Nemam IDE mod u biosu,imam samo non raid raid i achi.U mene je na achi

Link -> SATA driver. Stavi ga na USB ili na CD (raspakiranog) i umetni ga u pravo vrijeme. Skini i RAID driver ukoliko ce ti ikada zatrebati

(preko googla cca 4 sekunde)

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
16 godina

-pazi.. ovisi koja ver. x32-64. TU je izbor OSa, skini driver.

-btw, ako malo razmisliš.. što je non RAID, RAID, AHCI.. jel mora pisati IDE-Compatible ili može pisati drugačije?

3 0 hvala 0
15 godina
ihush kaže...

-pazi.. ovisi koja ver. x32-64. TU je izbor OSa, skini driver.

-btw, ako malo razmisliš.. što je non RAID, RAID, AHCI.. jel mora pisati IDE-Compatible ili može pisati drugačije?

Nema ide compatibile,evo skidam ovo što si stavio.Trebam li onda kad skinem i počmem sa instalacijom WIN 7 da idem na ono load driver i da mi ga povuče sa usb,može li tko objasnit

dejanceeeeeeeeee
15 godina

itfko

dejanceeeeeeeeee
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dejan1471 kaže...

itfko

Jesi probao stavit u non-raid kao što ti je ihush rekao?

Igraj se malo s opcijama.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 12:57 (F1-IVO).
15 godina
F1-IVO kaže...
dejan1471 kaže...

itfko

Jesi probao stavit u non-raid kao što ti je ihush rekao?

Igraj se malo s opcijama.

Jesam probao sam sa sve 3 opcije,

dejanceeeeeeeeee
17 godina
neaktivan

Ako ti je hard sata probaj ga ukopčat u neki drugi sata port na matičnoj.

Također probaj dignut neku live linux distru da vidiš da je sa diskom sve u redu.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517

0 0 hvala 0
16 godina
Re: pali win 7
dejan1471 kaže...

Imam problem pa ako može tko da pomogne,naime pali su mi win 7,sad kad hoču da dignem windowse na novo ne da mi da instaliram win nego mi izbaci ovo

Windows cannot be instaled to this disc,This computer hardwere may not support booting to this disc.Ensure that disc controlerr is enabled in the computer BIOS menu.

sad znam da moram nesto promjenit u biosu pa može li mi tko pojasnit šta.

- jesi li provjerio konkretnu poruku?

- imaš li više SATA konektora, različitih boja.. kombiniraj.

- pokušavaj i piši kakvi su rezultati-poruke, jer moguće je i npr problem s HDDom, instalDVDom, kabel, ili prvo pobrisati sve particije.

dobro je imati liveCD pri ruci (npr ubuntu/Suse) upravo za takve potrebe. (jer Win7 prepoznaje većinu SATA kontrolera, pa to uopće nebi smio biti problem, pogotovo nakon prebacivanja na nonRAID..)

15 godina

što sam uradio ne znam,ali evo diže windowse.Otvorio pročačkao po jackovima i evo radi bogami.Hvala svima

dejanceeeeeeeeee
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Hitno........imam problem sa instalacijom sedmice.......Promjenio sam matičnu, procesor i napajanje pa mi u instalaciji ne prepoznaje drive (hardove). Matična je ECS a880gm-a3 ,provao sam u biosu prčkati ali ništa nisam našao ,,

PLIZ HITNOOO POMOĆ

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bodija kaže...

Hitno........imam problem sa instalacijom sedmice.......Promjenio sam matičnu, procesor i napajanje pa mi u instalaciji ne prepoznaje drive (hardove). Matična je ECS a880gm-a3 ,provao sam u biosu prčkati ali ništa nisam našao ,,

PLIZ HITNOOO POMOĆ

zar nitko.........?????????!!!!!!!!

16 godina

-koji je problem s instalacijom? Vjerojatno uopće nije stvar u instalaciji nego (naivno) očekivanje za zamjena MBO nema veze s OSom.. -reinstall.

15 godina

znači nova je matična, procesor i napajanje. Do sada je bio instaliran xp, i krenuo sam u instal. win7, a ono mi izbaci kad bih trebao odabrati drive da ga nema

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

- to znači da ga nema. Dali je disk spojen, ispravan, vidljiv u BIOSu. ... učitaj defaultne postavke, podesi BIOS. (panika nije od koristi, možda još poneka informacija..)

15 godina

U biosu je sve ok očitani su diskovi i dvd. Evo slike što mi je izbacilo pri instalaciji sedmice...................

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 22:41 (bodija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-pa? sve ti piše, daj windowsima driver. Windowsi se ne mogu instalirati ako nemaju odgovarajući driver za kontroler. Nove MBO (chipset) nije integriran u OS, moraš ga dodati... (najpraktičnije je s USBa)

16 godina
neaktivan

Za tebe vrijedi sve isto kao i preporučeno za "Dejan1471".

S tim da je on rješio problem (93%) kada se brebacio na drugi SATA port.

Probaj posatviti u biosu mod rada HDD kontrolera na Non Raid ili IDE compatible ili non AHCI ili slično tome.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice