Pre par mjeseci sam kupio Windows 7 Professional 32bit, i sada zelim da instaliram 64 bit verziju, pa me zanima da li ce vaziti product key sa 32bit verzije na 64bit
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da jer kad kupuješ nema cd key za 32 i 64 bit samo mora biti isti paket npr. home premium key ide na 32 i 64 tako svaki.

Moraš zvat tamo da ti je reaktiviraju da je možeš ponovo koristiti.
da li je i kakav problem ako instaliram Win 7 64 bitnu verziju, na računalo (točnije laptop) koji ima procesor od 32 bita?
da li će ospravno raditi<'
da li je i kakav problem ako instaliram Win 7 64 bitnu verziju, na računalo (točnije laptop) koji ima procesor od 32 bita?
Neće uopće raditi.
Pre par mjeseci sam kupio Windows 7 Professional 32bit, i sada zelim da instaliram 64 bit verziju, pa me zanima da li ce vaziti product key sa 32bit verzije na 64bit
-razlog? (predpostavka, količina dostupnog RAMa, potraži patch, ima više tema.)
-ako je kupnjena OEM ver, neće raditi, retail ver možeš birati koju ver instaliraš istim ključem.. dakle ovisi o verziji jer svaki key je vezan specifičnom verzijom, jedini sigurni način za to saznati je probanjem.
-neovisno o OSu, količina RAMa je ograničena hardwareom CPU+chipset, chipset mora podržavati barem 8GB (na 4GB ne možeš nikako iskoristiti više od 3.5, na notebooku je to još manje cca <=3GB), ako je CPU-32bit (iz iduće poruke) tad nikako ne možeš iskoristiti više RAMa (memorija je pod posebnom extenzijom, PAE npr 36bit, možeš pronači na intel.ark svoj CPU i vidjeti sve teh.detalje. (ili CPU-Z).
-procesor vjerojatno nije 32bitni, osim Atom-a i sl. Svi normalni CPUi su x86-x64 kompatibilni. Provjeri CPU-Zom.