Nema neta nakon instalacije

poruka: 12
|
čitano: 8.993
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima.... Instalirao sam prijatelju win 7 na laptop ali problem je da nema interneta , kada sam sebi instalirao spojio bi se lan kabelom i ima interneta, a njemu nema.

toniklismanic

0 0 hvala 0
11 godina

Koji je laptop u pitanju? Probaj vidjeti koje su mrežne kartice u pitanju i onda na svom laptopu skini drivere za LAN i WIFI, prebaci sa USB-om na frendov laptop, instaliraj i probaj vidjet dal ima neta nakon toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Nema neta nakon instalacije

Vjerojatno nedostaje driver za mrežnu karticu - na svom laptopu se spoji na internet, pronađi prema modelu laptopa koji driver mu treba, i prebaci mu pomoću usb sticka.

EDIT: Pretekli me :) Moderatori, možete obrisati moj post.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.11.2014 18:15 (KaeR).
11 godina
neaktivan

A kako vidjeti koja je mrežna kartica...?

toniklismanic
17 godina

Isto po modelu laptopa - na proizvođačevim stranica su obično driveri grupirani u kategorije (LAN, WLAN, itd.)

KaeR
12 godina
neaktivan

Klikni start, na Computer desni klik 

Manage,

Device manager,

I tamk se nalaze sve komponente.

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
lGRACINA kaže...

Klikni start, na Computer desni klik 

Manage,

Device manager,

I tamk se nalaze sve komponente.

O bem te u savjet. Vidis da nema pojma i da vjerojatno fali driver. Ako napravi to sto si ti savjetovao, vidjeti ce upitnik i pored njega ili "communication device" ili "unknown device" ...

Savjet autoru teme:

Okreni laptop i sa dna vidi proizvodjaca i model. Odi na stranice proizvodjaca, odi na support ili download drivers, upisi model laptopa, odaberi koju vrstu windowsa imas, skini wifi i lan driver i instaliraj.

*dobitnik i7-4790K!
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 14:26 (Bastardo).
12 godina
neaktivan
Bastardo kaže...
lGRACINA kaže...

O bem te u savjet.! ? (Uvrede zasto ;-)

Okreni laptop i sa dna vidi proizvodjaca i model. Odi na stranice proizvodjaca, odi na support ili download drivers, upisi model laptopa, odaberi koju vrstu windowsa imas, skini wifi i lan driver i instaliraj.

Prvo napises da nema pojma i onda mu das tutorijal duzi od moga, on Nezna da li mu fali driver, a ne da mu fali driver, kako god bilo preko device managera moze uzeti hardware id i skinuti driver izravno.

13 godina
neaktivan
lGRACINA kaže...
Bastardo kaže...
lGRACINA kaže...

O bem te u savjet.! ? (Uvrede zasto ;-)

Prvo napises da nema pojma i onda mu das tutorijal duzi od moga, on Nezna da li mu fali driver, a ne da mu fali driver, kako god bilo preko device managera moze uzeti hardware id i skinuti driver izravno.

Mislis stvarno da bi on znao hwid naci u nepoznatom uredjaju u device manageru?

*dobitnik i7-4790K!
10 godina
protjeran

kako skinut driver za bezicnu mrezu

tonidujmov987654321
16 godina
tonik1122 kaže...

kako skinut driver za bezicnu mrezu

- tako da pronađeš npr uz pomoć googla ili foruma driver za svoj hardware +OS, nakon tog npr klik na button download i sl. (ovisno kako je vlasnik stranice uredio). Uobičajeno je da proizvođač (bilo čega) napiše nešto ako logo-brand i naziv modela, to ugl pomaže jer tad znaš što tražiš (dok ne znaš što tražiš, tad je traženje beskonačna avatura ... ali i to je OK).

Može ti pomoći tema s istim problemom, garantirano, s istim rješenjem.. (da ne spominjemo autora). {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
protjeran

ma to je pravi glupan

tonidujmov987654321
Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: