Pozdrav svima.... Instalirao sam prijatelju win 7 na laptop ali problem je da nema interneta , kada sam sebi instalirao spojio bi se lan kabelom i ima interneta, a njemu nema.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koji je laptop u pitanju? Probaj vidjeti koje su mrežne kartice u pitanju i onda na svom laptopu skini drivere za LAN i WIFI, prebaci sa USB-om na frendov laptop, instaliraj i probaj vidjet dal ima neta nakon toga.
Vjerojatno nedostaje driver za mrežnu karticu - na svom laptopu se spoji na internet, pronađi prema modelu laptopa koji driver mu treba, i prebaci mu pomoću usb sticka.
EDIT: Pretekli me :) Moderatori, možete obrisati moj post.
A kako vidjeti koja je mrežna kartica...?
Isto po modelu laptopa - na proizvođačevim stranica su obično driveri grupirani u kategorije (LAN, WLAN, itd.)
Klikni start, na Computer desni klik
Manage,
Device manager,
I tamk se nalaze sve komponente.
Klikni start, na Computer desni klik
Manage,
Device manager,
I tamk se nalaze sve komponente.
O bem te u savjet. Vidis da nema pojma i da vjerojatno fali driver. Ako napravi to sto si ti savjetovao, vidjeti ce upitnik i pored njega ili "communication device" ili "unknown device" ...
Savjet autoru teme:
Okreni laptop i sa dna vidi proizvodjaca i model. Odi na stranice proizvodjaca, odi na support ili download drivers, upisi model laptopa, odaberi koju vrstu windowsa imas, skini wifi i lan driver i instaliraj.
O bem te u savjet.! ? (Uvrede zasto ;-)
Okreni laptop i sa dna vidi proizvodjaca i model. Odi na stranice proizvodjaca, odi na support ili download drivers, upisi model laptopa, odaberi koju vrstu windowsa imas, skini wifi i lan driver i instaliraj.
Prvo napises da nema pojma i onda mu das tutorijal duzi od moga, on Nezna da li mu fali driver, a ne da mu fali driver, kako god bilo preko device managera moze uzeti hardware id i skinuti driver izravno.
O bem te u savjet.! ? (Uvrede zasto ;-)
Prvo napises da nema pojma i onda mu das tutorijal duzi od moga, on Nezna da li mu fali driver, a ne da mu fali driver, kako god bilo preko device managera moze uzeti hardware id i skinuti driver izravno.
Mislis stvarno da bi on znao hwid naci u nepoznatom uredjaju u device manageru?
kako skinut driver za bezicnu mrezu
kako skinut driver za bezicnu mrezu
- tako da pronađeš npr uz pomoć googla ili foruma driver za svoj hardware +OS, nakon tog npr klik na button download i sl. (ovisno kako je vlasnik stranice uredio). Uobičajeno je da proizvođač (bilo čega) napiše nešto ako logo-brand i naziv modela, to ugl pomaže jer tad znaš što tražiš (dok ne znaš što tražiš, tad je traženje beskonačna avatura ... ali i to je OK).
- Može ti pomoći tema s istim problemom, garantirano, s istim rješenjem.. (da ne spominjemo autora).
ma to je pravi glupan