Ubuntu konkurencija Androidu, IOS-u, WP8 itd. zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 1.047
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ubuntu kao konkurencija Androidu, IOS-u, WP8 itd.

Ovim redosljedom su se događale stvari, sve ću staviti da ne propustite ništa bitno. Čini mi se zanimljiv sustav, gotovo sve upravljanje se izvodi gestama, multitasking je zanimljivo riješen, sustav notifikacija...

Tizen, Jolla, Firefox OS, novi Blackberry 10 a sada i Ubuntu - biti će zanimljivo na mobilnom tržištu. Kolač je velik i svatko želi svoj dio.

Ubuntu nam nešto sprema

Na samom početku godine, na Ubuntuovoj početnoj stranici je osvanuo neobičan brojač. Nitko nije znao  čemu je točno riječ, ali s obzirom da se u tekstu spominje “touch” (eng. dodir) većina je pretpostavila da je najavljeni događaj povezan s mobilnom i za naslone na dodir optimiziranom verzijom Ubuntua ili Unitya. "Moguće da će biti najavljena i neka inačica Ubuntua za pametne telefone ili tablete.", pisali smo 1.1.2013.

Pročitaj više

Canonical predstavio Ubuntu za mobilne uređaje

Nakon neobičnog brojača na Ubuntuovoj početnoj stranici i raznih špekulacija koje su neminovno slijedile, Canonical je danas konačno otkrio o čemu se radi. Predstavljen je Ubuntu za mobilne uređaje. Ubuntu za pametne telefone temeljen je na Androidovom kernelu i driverima te može se pokretati na ARM i x86 arhitekturama. Krenimo redom, od sučelja na dalje....

Pročitaj više

Ubuntu na mobitelu – prva reklama i uživo isprobavanje

Jučer je predstavljen Ubuntu za mobilne telefone, glavom i bradom Mark Shuttleworth pojavio se u (pre)dugom video zapisu gdje je detaljno iznio planove svoje korporacije. Koliko god karizmatičan bio, Mark nije Steve, da ne govorimo kako mnogi nemaju ili ne žele potrošiti više od 20 minuta vremena kako bi vidjeli o čemu se radi. Srećom, stigla nam je prva službena video reklama (također, jučer tijekom dana pojavio se i prvi hands-on video Ubuntua za mobitel na Galaxy Nexusu).

Pročitaj više

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ubuntu konkurencija Androidu, IOS-u, WP8 itd.

Dobro je pa je ovo prva tema o tome {#}

1

2

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Ubuntu konkurencija Androidu, IOS-u, WP8 itd.

Ispričavam se, molim moderatora da obriše!

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice