GeForce Titan (GK 110)

poruka: 90
|
čitano: 17.378
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
GeForce Titan (GK 110)

Prema vijestima koje prenose sweclockeri izlazi GeForce Titan. Čini se da bi to trebala biti prerađena GK110 Tesla.  

85% performansi GTX 690 na 1 chipu.

original izgleda ovako:

2688 CUDA jezgri

384bit

6GB GDDR5/5.2 GHz

core clock 732MHz

Cijena 899$.

Izlazak se predviđa za kraj veljače. 

http://www.sweclockers.com/nyhet/16402-nvidia-gor-geforce-titan-med-kepler-gk110

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 21:05 (sharxtreme).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: GeForce Titan (GK 110)
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
13 godina
neaktivan
GeForce Titan (GK 110)

Ne vidjeh vijest sinoć. No dobro, moderatori resajklajte ovo.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
GeForce Titan (GK 110)

85% performansi GTX 690 na jednom čipom,a vjerojatno će imati dva čipa koliko sam razumio ili će se ipak bazirati na jednom čipu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
  1. darijoman kaže...

Kolko sam skuzio imat ce performanse 690 - ke (2x 680 downclockane ) ALI na jedno čipu.

13 godina

Ok, dakle kartica će readiti na jednom čipu,onda 690-ka ostaje ipak plafon.

14 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Pretpostavaljam da shvacas da Titan GK 110 nije kartica namjenjena za igranje. 

16 godina
GeForce Titan (GK 110)

900$ ?????

Ain't nobody got money fo dat

http://www.youtube.com/heat4HD
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mislavgray kaže...
darijoman kaže...

Odakle ti to da nije namjenjena za igranje.Za što je namjenjena?

14 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Dali si uopce procitao clanak na švedskom koji je u temi? 
Kalkulacije. Super racunala no...

12 godina
neaktivan
darijoman kaže...
mislavgray kaže...
darijoman kaže...

Odakle ti to da nije namjenjena za igranje.Za što je namjenjena?

za kalkulacije i obradu podataka ko i Tesla

ili crackanje enkripcije npr.

i slično

15 godina
GeForce Titan (GK 110)

Jao, naravno da je namjenjena za igranje. To sto je (vjerojatno) sposobnija od GK104 u computingu ne znaci da joj je to jedina namjena.

Geforce=gaming kartica.

5 0 hvala 0
13 godina
GeForce Titan (GK 110)

Jesam pročitao sam,ali to nema nikakve veze sa bilo čim to je amo jedna usporedba zašto je dobila naziv Titan a to kao superracunalo nebi moglo pokrenuti primjer crysis na max.detaljima štekalo bi haha.

Ali dobro vidjet ćemo kad izađe na tržište za što je namjenjena a to ako ostane na jenom čipu onda je po performansama sredina između GTX 680 i 690.Daj Bože da bude dvojezgrena :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dzejmshr kaže...

Naravno da nije. Nije stvar dali je ona sposobnija. Naravno, mozes ti igrat s njom - ali nije za to namjenjena.

Geforce sufiksi nema nikakve veze dali je kartica za igranje ili ne. Svaka cast ekipi ako moras bit tolko reterdiran kupit tesla karticu za igranje.

Rendanje, kalkulacije , etc. je njezino polje. Igranje ne definitivno. Za igranje imas gtx 690.

darijoman kaže...

Daj shvatite da ovo kartica nije namjenjena za igranje :)

13 godina
15 godina
neaktivan
mislavgray kaže...
dzejmshr kaže...

Naravno da nije. Nije stvar dali je ona sposobnija. Naravno, mozes ti igrat s njom - ali nije za to namjenjena.

Geforce sufiksi nema nikakve veze dali je kartica za igranje ili ne. Svaka cast ekipi ako moras bit tolko reterdiran kupit tesla karticu za igranje.

Rendanje, kalkulacije , etc. je njezino polje. Igranje ne definitivno. Za igranje imas gtx 690.

darijoman kaže...

Daj shvatite da ovo kartica nije namjenjena za igranje :)

Ti shvaćaš da ta Tesla već postoji sa navedenim GK110 čipom te da se čeka da izađe za GeForce seriju, te se tu nagađaju specifikacije GeForce titanum[ime za seriju koja dolazi poslje GF 6x] sa postojećom Teslom. I ako si možda primjetio Tesla K10 bazira se na GK104 čipu isto kao i GeForce 680 gtx. Isto kao što AMD ima Radeon i FirePro seriju, tako nvidia ima Tesla i GeForce.

15 godina
mislavgray kaže...

Primarna namjena svake Geforce kartice, pa tako i ove je igranje i sve ostalo sto ne spada u profi svrhe.

Za rendanje i kalkulacije su Quadro i Tesla. Naravno, moze i Geforce posluziti za rendering (pogotovo ova sa 6GB vrama), pa tako ima situacija gdje GTX580 presamara novi Quadro5000, ali to je jos uvijek consumer proizvod.

Stoga, reci da Titan nije za igranje je isto sto i reci da to nisu ni GTX580 ni HD7970 (cije dp compute mogucnosti takodjer prelaze 1tflop btw). Nisi u pravu, pa odustani vise.

Ontopic:

http://wccftech.com/nvidia-geforce-titan-gtx-780-performance-surpasses-gtx-690/

Najnovije glasine sugeriraju da ce ova kartica biti cak i brza od GTX690. Vjerojatno pri vecim rezama+aa.

Inace Crysis 3 izlazi 20og ak se ne varam, pa mozda zbilja ciljaju na neki zajednicki launch ili mozda koji dan kasnije. Zanimljivo uglavnom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 16:46 (dzejmshr).
13 godina
neaktivan
GeForce Titan (GK 110)

http://www.techpowerup.com/gpudb/b1417/ASUS_GTX_Titan.html

Kako ovdje vidim ovo će biti strašna kartica. Trebala bi izaći za par dana. 

A ovo dolje je slika iz 3DMark 2013 Extreme preseta. 

http://i.imgur.com/kXr61Tt.png

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

680 i 7970 dere dobro ali još nije ravna sa 690 ali ako cijena bude prihvatljivija nego 690 onda je victory :)

16 godina
GeForce Titan (GK 110)

50% jača od gtx680 i 7970 ali zato 100% skuplja, ima smisla zar ne! {#}

ovaj gpu ima samo svrhu prezentacije najačeg single ćipa

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 12:57 (dery).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
dery kaže...

E ako sad bude duplo skuplja od 680 i 7970 onda je to u cjenovnom rangu sa 690 tako da onda ne vidim razloga zašto ne uzeti 690 umjesto ove titanove za one koji imaju love,ali sve u svemu vidjet ćemo što nudi kada izađe na tržište.

13 godina
neaktivan
darijoman kaže...
dery kaže...

E ako sad bude duplo skuplja od 680 i 7970 onda je to u cjenovnom rangu sa 690 tako da onda ne vidim razloga zašto ne uzeti 690 umjesto ove titanove za one koji imaju love,ali sve u svemu vidjet ćemo što nudi kada izađe na tržište.

Čak i da je nešto slabija od 690, single GPU sa 6GB GDDRa na 384bit busu i 288 GB/s BW je daleko bolji od dual GPU sa 2+2GB na 192 GB/s. Da ne govorim da ima 1000 CUDA jezgri više od GTX 680.

SLI/dual GPU GTX 680 nikad ne može imati realne performanse tako jake kao single Titan, šta zbog drajvera, šta zbog slabije podrške u aplikacijama/skaliranja i podijeljenog VRAMa.   

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 13:47 (sharxtreme).
13 godina
GeForce Titan (GK 110)

Dobro pusti sad GTX 680.Kako je bolje ako 690 GTX ostvaruje bolje performance.Nećemo ulaziti u tehničke podatke gledajmo globalu ako Titan i GTX 690 stoje po 8000 kuna koju bi ti uzeo ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Dobro pusti sad GTX 680.Kako je bolje ako 690 GTX ostvaruje bolje performance.Nećemo ulaziti u tehničke podatke gledajmo globalu ako Titan i GTX 690 stoje po 8000 kuna koju bi ti uzeo ?

Naravno Titan. A bit će i dosta jeftiniji od GTX 690.

Kako da pustim GTX 680 kad je GTX 690 zapravo 2xGTX680 sa nešto manjim core clockom. 

12 godina
neaktivan
GeForce Titan (GK 110)

ja bi titan al da manje košta {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
GeForce Titan (GK 110)

Da i ja bih isto Titan ako bude manja cijena ,ali u istom cijenovnom rangu biram onu koja nudi više performanse logično a to je u ovom slučaju GTX 690

Iako je Titan napredniji dosta sa tehničke strane ali jbg dva loša ubiše Miloša (GTX 690)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
GeForce Titan (GK 110)

Samo da ne preseru sa cijenom Titan će biti remek djelo.

Sorry na izrazu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
sharxtreme kaže...
darijoman kaže...

Naravno Titan. A bit će i dosta jeftiniji od GTX 690.

Kako da pustim GTX 680 kad je GTX 690 zapravo 2xGTX680 sa nešto manjim core clockom. 

Koja razlika izmedu mog i tvog fps-a u crysis 3 auuu ti imas i5 ja phenom 965 stock i GPU usage mi pada na 50% uzas znaci! moram novi proc slj.tjedan uzet!

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 12:21 (Nvidia GTX 680).
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
super je ova nvidijaXD za te novce uzmem 4x7950u crossfireu...:)i miran si 10godina:)hehe u nedogled precijenjeni proizvodi od nvidije...inace nisam nikakav ati fanboy uglavnom sam imao nvidija kartice al ovo je preslo svaku mjeru odnos novci/perfomanse s njihove strane...LP
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice