4K ekran u 20 inča

poruka: 8
|
čitano: 2.076
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
4K ekran u 20 inča

Panasonic je na CES 2012 predstavio LCD IPS ekran dijagonale 20 inča sa 4K (3840x2160) rezolucijom.

Zanimljivo je da su na predstavljanju uz taj ekran držali identičan 20-inčni Full HD (1920x1080) ekran. Autor članka sa trustedreviews.com kaže da je razliku mogao uočiti sa udaljenosti od čak 3 metra.

Iako slike, kao ni vaš ekran, nisu dovoljne rezolucije da uvidite razliku, ipak evo ih nekoliko.

www.bug.hr/forum/suspended/ *** Ne očekuj populističke komentare.

3 0 hvala 1
18 godina
4K ekran u 20 inča

Samo 216ppi-ja? Jadno...

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: 4K ekran u 20 inča

Čini mi se da je 4k*2k rezolucija još prilično daleko u budućnosti, pošto treba imati mašinu koja će moći upogoniti to, no svakako je super činjenica da je već danas moguća takva tehnologija izrade monitora (čitaj: bit će jeftinije u budućnosti).

SupremeCommander kaže...

Samo 216ppi-ja? Jadno...

Po tradicionalnim rezultatima za rezoluciju ljudskog oka, udaljenost na kojoj je granica za prepoznavanje pixela za ovaj monitor kod najoštrijeg vida je 40.43 cm. Treba napomenuti da se današnji monitori proizvode uobičajeno s duplo manjom gustoćom pixela po inču. Tako da monitor nije nimalo jadan, a tvoj komentar... o tom bi se dalo razmisliti.

17 godina
i_rambo_plache kaže...

Čini mi se da je 4k*2k rezolucija još prilično daleko u budućnosti, pošto treba imati mašinu koja će moći upogoniti to, no svakako je super činjenica da je već danas moguća takva tehnologija izrade monitora (čitaj: bit će jeftinije u budućnosti).

Godine 2001-ve su Sony i IBM razvili sličan ekran, al očito je bio previše ispred svog vremena :)

http://en.wikipedia.org/wiki/IBM_T220/T221_LCD_monitors

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
neaktivan
segregator kaže...
Godine 2001-ve su Sony i IBM razvili sličan ekran, al očito je bio previše ispred svog vremena :)

http://en.wikipedia.org/wiki/IBM_T220/T221_LCD_monitors

Ali je razlika bila što je ono bila TFT matrica, što je gutao gro struje i što je tada bio papreno skup i glomazan ;) Ajmo reć, više nešto konceptualno nego za tipičnu dnevnu uporabu. Dok je ovaj Panasonic takoreć dizajnom isti kao njegov Full HD brat, samo što ima 4x veću rezoluciju.

No ekrani s 200 ppi nisu tako rijetki, skoro svaki smartphone danas ima preko 200 ppi, a tehnologija je došla do te mjere da je recimo senzor na najmodernijem full-frame fotiću danas sastavljen od 4090 ppi (Canon EOS 5D Mark III). Jedino što je novost je što tako gust raspored pixela nikad nije korišten (tj. jako rijetko) za velike ekrane.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.7.2012 17:08 (i_rambo_plache).
17 godina
SupremeCommander kaže...

Samo 216ppi-ja? Jadno...

Nema veze, barem će tolika rezolucija na malo inča davat dobar prividan density

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...
SupremeCommander kaže...

Samo 216ppi-ja? Jadno...

Misliš angular resolution, kutna rezolucija (broj piksela po stupnju vidnog polja)? Usput, mislim da se SupremeCommander šali.

www.bug.hr/forum/suspended/ *** Ne očekuj populističke komentare.
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.7.2012 14:37 (Random.).
17 godina
Random. kaže...
Mitch kaže...
SupremeCommander kaže...

Samo 216ppi-ja? Jadno...

Misliš angular resolution, kutna rezolucija (broj piksela po stupnju vidnog polja)? Usput, mislim da se SupremeCommander šali.

Da, hvala na detaljnom izrazu.

A i da se šali opet ima nešto istine u njegovom postu kad se vidi koliko Apple i sl. kompanije nabijaju ppi-e

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice