- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
evo ovo su moji rezultati, u pitanju je intel 530 240gb star dva dana.... je to ok ili mi netko nije dobro sve to spojio podesio itd??
Pogledaj na prethodnoj stranici moj odgovor crokedu...
Bit ce bolji rezultati!
TrustNo1
evo
OK je to.
evo ovo su moji rezultati, u pitanju je intel 530 240gb star dva dana.... je to ok ili mi netko nije dobro sve to spojio podesio itd??
Pogledaj na prethodnoj stranici moj odgovor crokedu...
Bit ce bolji rezultati!
vidio sam to, ali ca bi i on reka koje je sada stvarno?
Ja se držim najboljeg reza, ma uglavnom bitno da leti.
TrustNo1
snimia san taj program i sada bi ga htio obrisati ali nema ga u control panelu, ča sada?
može link di je najbolje skinuti ga, da ne skine 100 sranja usput
kaj s mojim v-300, nikad nisam bio zadovoljan s njim, ovako radi jos od prvog dana(mrvu bolje onda naravno)
i neki error mi oduvjek izbacuje na 3 testu...
lpkako je to toliko više nego meni? je to ono šta se tu spominje kad se nešto prebaci ili?
može link di je najbolje skinuti ga, da ne skine 100 sranja usput
kaj s mojim v-300, nikad nisam bio zadovoljan s njim, ovako radi jos od prvog dana(mrvu bolje onda naravno)
i neki error mi oduvjek izbacuje na 3 testu...
lp
Jel ti to spojeno na SATA 2 ili SATA 3?

Pa nije taj Kingoston baš nikad bio neki vrhunac, već SSD za mase.
Na tvome mjestu ja bih tu napravio "secure erase" sa programom "Parted magic" (tutorijal na kraju teksta i link za program),
secure erase vraća SSD u tvorničko stanje, vraća se i veliki dio brzine, nadogradio BIOS matične na zadnji,
svakako upalio AHCI ako već nije, isključio HDD (inst. win može snimit boot fileove na HDD),
SVAKAKO snimio Win 8.1 professional X64 (Link na PM), kad se snimi win, otišao na služebnu stranicu
proizvođača matične ploče (link), skinuo i instalirao zadnje dostupne drivere, a osobito driver za Chipset,
driver koji je odgovoran za baratanje s SSDom, te zadnje drivere za grafu i sav dostupan update za win 8.1,
natrag spojio HDD koji je prethodno bio otpojen, na kraju zavrtio benchmark.
Meni osobno benchmark ne znači ništa, bitnije mi je moje zadovoljstvo brzinom i odzivom sustava u radu.
Iskorak u brzini pokretanja sustava se mora osjetiti sigurno, win 8.1 je neusporedivo brži od win 7 u svim pogledima,
čak win 8.1 na klasičnom HDDu mogu potući win 7 na SSDu.
Eto, to je moje mišljenje, možda netko misli drugačije.
Ako ti se radimo ne sviđa win 8.1 kao takav, programom "Classic shell" ga promjeniš da se ponaša kao win 7.
Nisam rekao da benchmark ima veze s verzijom OSa, ako si to tako shvatio, onda se ispričavam.
Hoću reći da Win 8.1 nudi veliki iskorak u brzini općenito u odnosu na Win 7, taj iskorak nema veze
sa SSDom, već sa novim tehnologijama kao "hybrid sleep", "fast boot", "UEFI", boljim upravljanjem
memorijom, boljim iskorištenjem višejezgrenih procesora, boljom analizom onoga što korisnik
više koristi, te unaprijed učitavanjem toga u memoriju radi bržega pristupa.
Kolega kaže da mu je sustav spor, barem sam ja tako shvatio njega, a nešto brzine može vratiti
instalacijom nove verzije win, bez dodatnoga troška, a ako želi neki novi SSD, ja nemam ništa protiv,
ali opet ponavljam, po meni bi više dobio da nadogradi sustav na 8.1, nego da uzme SSD,
a ovi kojima se win 8.1 na početku nije sviđao zbog nedostatka klasičnoga starta i boota u "modern UI"
više nemaju razloga za ne prelazak, novi win s zadnjim nadogradnjama ima opcije direktnoga
boota na klasični desktop, mogućnost gašenja "charms bara", a klasični "win 7" start vratiš natrag
koristeći besplatni program "classic shell".
Jedan zanimljiv video, molio bih da se obrati pozornost na to da je windows 8 snimljen na klasični HDD,
dok je win 7 snimljen na SSD (nije baš neki, ali je SSD), te na razliku u korištenom hardweru.
ps. moderatorima isprika ako ovdje radim off-topic.
Mjerenje počinje nakon toga, kad se pokaže windows boot logo.
Iako se slažem, ovaj dio od početka pojave BIOSa do pojave win boot loga je stvarno dugačak,
vjerojatno je to neka starija konfa isto.
ma taj v-300 tako radi i ostalima koliko sam vidio, nije on "doslovno" spor( nije mi toliko bitna brzina citanja i pisanja), sve je spojeno kak treba bez brige! ni kad je izasla ta druga verzija v300-tke perfomanse mu nisu bile nista posebno(taj i ja mam) kao sto veli kolega valentin17 tada je to bio ssd za mase
, u win7 mi ulazi sa cca 12sek sto je ok recimo! jednostavno vidio sam bolje i brze
lp
Mjerenje počinje nakon toga, kad se pokaže windows boot logo.
Iako se slažem, ovaj dio od početka pojave BIOSa do pojave win boot loga je stvarno dugačak,
vjerojatno je to neka starija konfa isto.
Isprika na mračnom snimku, nije mi se dalo paliti svjetlo :D
Uglavnom nikakvih problema sa FAST BOOT-om na sedmici:D
Kupio sam Crucial MX100 256GB, pa samo da pitam prije nogo idem stavljat windowse na njega. U BIOS-u imam postavljeno pod "Onchip SATA type" - AHCI kako se i preporuča a ispod toga "Onchip SATA port 4/5 type" mi je stavljeno na IDE, druga opcija je "As SATA type". Moram li tu što mjenjati ili je dobro kako je, evo slike:
Vidim da nitko nije odgovorio ali ugl, to "SATA port 4/5" se odnosi na baš to, SATA portove broj 4 i 5 koji mogu biti podešeni drugačije nego ostali portovi (1-3) na koje se odnosi opcija iznad (Onchip SATA type).
Šta bi bilo dobro postaviti pod Onchip SATA port 4/5 type
Šta bi bilo dobro postaviti pod Onchip SATA port 4/5 type
Ništa ne diraj, to je sve ok, ispravno si spojio, ne zamaraj se i uživaj u onome za što si dao novce.
šta je pametnije stavit pod sata4/5 -ide mod ili as sata type
Pa ovisi što ti treba. Ako na te portove planiraš staviti neki HDD sa kojeg ćeš bootati XP ili neki drugi OS sa problematičnim driverima za SATA, onda staviš IDE mod. A ako planiraš spojiti bilo što drugo (storage HDD, pržilicu, SSD, štogod), stavi "as SATA type" (AHCI).
Ugl, dobro je tako kako ti je sad.
Point je u tome da 1-3 mogu biti jednog tipa (AHCI/SATA type) a 4 i 5 mogu biti posebni tj. IDE mod (legacy). Apsolutno je svejedno kako stoji ako nema ničeg spojenog. Kao što sam gore naveo, treba ti samo i jedino ako na neki od tih portova (4 ili 5) spojiš disk sa XPom a na 1-3 je npr. Windows 7 ili 8.
ja sam postavio na sata type pa zato pitam
nisam bio siguran šta je pametnije
Pls trebam informaciju o ovom disku, dali je icemu i imali negdje online r/w test ovog diska....mogu ga dobit za nesto love a izvadjen je iz laptopa....
Samsung 256gb
model: MZ-7TD2560/000
MS su od Windowsa dok su ovi drugi od AMD.
E sad koja je razlika, ne bih bas znao.