SSD-škola izdvojena tema

poruka: 3.091
|
čitano: 876.155
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
11 godina
Re: SSD-škola
Valentin17 kaže...
smotaniveliki kaže...

evo ovo su moji rezultati, u pitanju je intel 530 240gb star dva dana.... je to ok ili mi netko nije dobro sve to spojio podesio itd??

Napravi benchmark s AS SSD programom.

evo 

17 godina
smotaniveliki kaže...

evo ovo su moji rezultati, u pitanju je intel 530 240gb star dva dana.... je to ok ili mi netko nije dobro sve to spojio podesio itd??

Pogledaj na prethodnoj stranici moj odgovor crokedu...

Bit ce bolji rezultati! 

TrustNo1
15 godina
smotaniveliki kaže...

evo 

OK je to.

Life is about passions. Thank you for sharing mine.
11 godina
Miki77 kaže...
smotaniveliki kaže...

Pogledaj na prethodnoj stranici moj odgovor crokedu...

Bit ce bolji rezultati! 

vidio  sam to, ali ca bi i on reka koje je sada stvarno?

17 godina
SSD-škola

Ja se držim najboljeg reza, ma uglavnom bitno da leti.

TrustNo1

0 0 hvala 0
11 godina

snimia san taj program i sada bi ga htio obrisati ali nema ga u control panelu, ča sada?

14 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
smotaniveliki kaže...

može link di je najbolje skinuti ga, da ne skine 100 sranja usput

http://alex-is.de/PHP/fusion/downloads.php?download_id=9

kaj s mojim v-300, nikad nisam bio zadovoljan s njim, ovako radi jos od prvog dana(mrvu bolje onda naravno)

i neki error mi oduvjek izbacuje na 3 testu...

lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
18 godina
odjavljen
SSD-škola
Pa dobro nije to baš tak loše...:D

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

kako je to toliko više nego meni? je to ono šta se tu spominje kad se nešto prebaci ili?

13 godina
SSD-škola

Evo benchmark sa novom serijom 850 EVO 250GB

Moj PC  
1 0 hvala 1
18 godina
Stjepanj kaže...
Valentin17 kaže...
smotaniveliki kaže...

može link di je najbolje skinuti ga, da ne skine 100 sranja usput

http://alex-is.de/PHP/fusion/downloads.php?download_id=9

kaj s mojim v-300, nikad nisam bio zadovoljan s njim, ovako radi jos od prvog dana(mrvu bolje onda naravno)

i neki error mi oduvjek izbacuje na 3 testu...

lp

Jel ti to spojeno na SATA 2 ili SATA 3?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
Stjepanj kaže...

Pa nije taj Kingoston baš nikad bio neki vrhunac, već SSD za mase.

Na tvome mjestu ja bih tu napravio "secure erase" sa programom "Parted magic" (tutorijal na kraju teksta i link za program),

secure erase vraća SSD u tvorničko stanje, vraća se i veliki dio brzine, nadogradio BIOS matične na zadnji,

svakako upalio AHCI ako već nije, isključio HDD (inst. win može snimit boot fileove na HDD),

SVAKAKO snimio Win 8.1 professional X64 (Link na PM), kad se snimi win, otišao na služebnu stranicu

proizvođača matične ploče (link), skinuo i instalirao zadnje dostupne drivere, a osobito driver za Chipset,

driver koji je odgovoran za baratanje s SSDom, te zadnje drivere za grafu i sav dostupan update za win 8.1,

natrag spojio HDD koji je prethodno bio otpojen, na kraju zavrtio benchmark.

Meni osobno benchmark ne znači ništa, bitnije mi je moje zadovoljstvo brzinom i odzivom sustava u radu.

Iskorak u brzini pokretanja sustava se mora osjetiti sigurno, win 8.1 je neusporedivo brži od win 7 u svim pogledima,

čak win 8.1 na klasičnom HDDu mogu potući win 7 na SSDu.

Eto, to je moje mišljenje, možda netko misli drugačije.

Ako ti se radimo ne sviđa win 8.1 kao takav, programom "Classic shell" ga promjeniš da se ponaša kao win 7.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 10:00 (Valentin17).
18 godina
odjavljen
SSD-škola
Ja sam gornji rezultat dobio na sedmici.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
XXX kaže...
Ja sam gornji rezultat dobio na sedmici.

Nisam rekao da benchmark ima veze s verzijom OSa, ako si to tako shvatio, onda se ispričavam.

Hoću reći da Win 8.1 nudi veliki iskorak u brzini općenito u odnosu na Win 7, taj iskorak nema veze

sa SSDom, već sa novim tehnologijama kao "hybrid sleep", "fast boot", "UEFI", boljim upravljanjem

memorijom, boljim iskorištenjem višejezgrenih procesora, boljom analizom onoga što korisnik

više koristi, te unaprijed učitavanjem toga u memoriju radi bržega pristupa.

Kolega kaže da mu je sustav spor, barem sam ja tako shvatio njega, a nešto brzine može vratiti

instalacijom nove verzije win, bez dodatnoga troška, a ako želi neki novi SSD, ja nemam ništa protiv,

ali opet ponavljam, po meni bi više dobio da nadogradi sustav na 8.1, nego da uzme SSD,

a ovi kojima se win 8.1 na početku nije sviđao zbog nedostatka klasičnoga starta i boota u "modern UI"

više nemaju razloga za ne prelazak, novi win s zadnjim nadogradnjama ima opcije direktnoga

boota na klasični desktop, mogućnost gašenja "charms bara", a klasični "win 7" start vratiš natrag

koristeći besplatni program "classic shell".

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 10:16 (Valentin17).
18 godina
odjavljen
SSD-škola
Sasvim mu je dovoljna reinstalacija sedmice ako mu je sustav spor. Meni se windowsi od 0 do pune upotrebe pale za 25 sekundi, iz sleep opcije je to naravno u sekundi te je sve apsolutno brzo i fluidno. Iako po meni njemu nije ništa sporo nego ga kopkaju loši rezultati u čmarkovima :D.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
SSD-škola

Jedan zanimljiv video, molio bih da se obrati pozornost na to da je windows 8 snimljen na klasični HDD,

dok je win 7 snimljen na SSD (nije baš neki, ali je SSD), te na razliku u korištenom hardweru.

ps. moderatorima isprika ako ovdje radim off-topic.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 10:32 (Valentin17).

0 0 hvala 0
18 godina
Vjerojatno se radi o opciji FAST BOOT.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
18 godina
odjavljen
SSD-škola
Ili ti ga sleep opciji sa windowsa 7 gdje paljenje traje jednu sekundu+ ovaj komp ima definitivno spor bios.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
XXX kaže...
ovaj komp ima definitivno spor bios.

Mjerenje počinje nakon toga, kad se pokaže windows boot logo.

Iako se slažem, ovaj dio od početka pojave BIOSa do pojave win boot loga je stvarno dugačak,

vjerojatno je to neka starija konfa isto.

14 godina
protjeran
SSD-škola

ma taj v-300 tako radi i ostalima koliko sam vidio, nije on "doslovno" spor( nije mi toliko bitna brzina citanja i pisanja), sve je spojeno kak treba bez brige! ni kad je izasla ta druga verzija v300-tke perfomanse mu nisu bile nista posebno(taj i ja mam) kao sto veli kolega valentin17 tada je to bio ssd za mase, u win7 mi ulazi sa cca 12sek sto je ok recimo! jednostavno vidio sam bolje i brzelp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 11:29 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
XXX kaže...
ovaj komp ima definitivno spor bios.

Mjerenje počinje nakon toga, kad se pokaže windows boot logo.

Iako se slažem, ovaj dio od početka pojave BIOSa do pojave win boot loga je stvarno dugačak,

vjerojatno je to neka starija konfa isto.

Isprika na mračnom snimku, nije mi se dalo paliti svjetlo :D

Uglavnom nikakvih problema sa FAST BOOT-om na sedmici:D

16 godina
neaktivan
SSD-škola

evo testa amd (ocz) radeon r7 120gb

popunjenost diska 48 gb

podizanje Win.. 20-22sec  sa antivirusom i svim pratećim programima

tri su testa jer svakim mjerenjem vrijednosti nešto variraju

radeon r7 radeon r7
radeon r7 radeon r7
dnl
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 11:54 (roki).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Goldmember kaže...

Kupio sam Crucial MX100 256GB, pa samo da pitam prije nogo idem stavljat windowse na njega. U BIOS-u imam postavljeno pod "Onchip SATA type" - AHCI kako se i preporuča a ispod toga "Onchip SATA port 4/5 type" mi je stavljeno na IDE, druga opcija je "As SATA type". Moram li tu što mjenjati ili je dobro kako je, evo slike:

Vidim da nitko nije odgovorio ali ugl, to "SATA port 4/5" se odnosi na baš to, SATA portove broj 4 i 5 koji mogu biti podešeni drugačije nego ostali portovi (1-3) na koje se odnosi opcija iznad (Onchip SATA type).

Šta bi bilo dobro postaviti pod   Onchip SATA port 4/5 type

dnl
15 godina
roki kaže...

Šta bi bilo dobro postaviti pod   Onchip SATA port 4/5 type

Ništa ne diraj, to je sve ok, ispravno si spojio, ne zamaraj se i uživaj u onome za što si dao novce.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2015 12:12 (Valentin17).
16 godina
neaktivan

šta je pametnije stavit pod sata4/5  -ide mod ili as sata type

dnl
17 godina
odjavljen

Pa ovisi što ti treba. Ako na te portove planiraš staviti neki HDD sa kojeg ćeš bootati XP ili neki drugi OS sa problematičnim driverima za SATA, onda staviš IDE mod. A ako planiraš spojiti bilo što drugo (storage HDD, pržilicu, SSD, štogod), stavi "as SATA type" (AHCI).

Ugl, dobro je tako kako ti je sad.

Point je u tome da 1-3 mogu biti jednog tipa (AHCI/SATA type) a 4 i 5 mogu biti posebni tj. IDE mod (legacy). Apsolutno je svejedno kako stoji ako nema ničeg spojenog. Kao što sam gore naveo, treba ti samo i jedino ako na neki od tih portova (4 ili 5) spojiš disk sa XPom a na 1-3 je npr. Windows 7 ili 8.

My name is Legion... For we are many!
16 godina
neaktivan
SSD-škola

ja sam postavio na sata type pa zato pitam

nisam bio siguran šta je pametnije

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SSD-škola

Pls trebam informaciju o ovom disku, dali je icemu i imali negdje online r/w test ovog diska....mogu ga dobit za nesto love a izvadjen je iz laptopa....

Samsung 256gb

model: MZ-7TD2560/000

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." *
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SSD-škola

koja je razlika u AS-ssd testovima u postavkama na ovoim dole slikama (gledaj crveno zaokruženo) 

pitam zato jer mi je nakon instalacije Win... bio u testu isto msahci a nakon instalacija drivera za matičnu  piše  amdsata-ok 

moj disk je Radeon R7 a ovo od samsunga je samo primjer sa neta

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Mislim da se radi o driverima.
MS su od Windowsa dok su ovi drugi od AMD.
E sad koja je razlika, ne bih bas znao.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: [How to] Secure Erase SSD
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice