- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Naručio sam danas OCZ Vertex 4 128GB pa me zanima dali trebam pripremiti sto buduci nemam internet kuci?
Kako nemam optički uređaj kako ide instalacija sa Win 7 sa USB sticka, jel isto ko na HDD?
Fino napraviš bootabilan stick. Ostalo je sve isto.
Naručio sam danas OCZ Vertex 4 128GB pa me zanima dali trebam pripremiti sto buduci nemam internet kuci?
Kako nemam optički uređaj kako ide instalacija sa Win 7 sa USB sticka, jel isto ko na HDD?
Evo ti tut kako se radi bootabilni USB KLIK
koliko moze trajati 120gb ssd-a?
mislim vremenski posto sam citao da vremenom gube performanse pa me zanima koliki im je prosjek trajanja?
oko 25 im jeyearcycle.. minmun
oko 25 im jeyearcycle.. minmun
Ok hvala:D
Zanima me a odgovor mi mogu dati vlasnici CORSAIR Force GT SSDa sta mogu da ocekujem na Intel platformi.
Mislim na brzine pisu da su 550/500 naravno to je uvek dosta ispod ali koje brzine vi imate i da li se razlikuju od officialnih i koliko.
Posto uzimam u ponedeljak Force GT 120GB, pala mu je cena a Neutron nece biti mnogo brzi, kao sto nije ni GS a bice skjuplji prilicno zbog novog kontrolera.
Mada i Sinhroni NAND odgovara.
Zanima me a odgovor mi mogu dati vlasnici CORSAIR Force GT SSDa sta mogu da ocekujem na Intel platformi.
Mislim na brzine pisu da su 550/500 naravno to je uvek dosta ispod ali koje brzine vi imate i da li se razlikuju od officialnih i koliko.
Posto uzimam u ponedeljak Force GT 120GB, pala mu je cena a Neutron nece biti mnogo brzi, kao sto nije ni GS a bice skjuplji prilicno zbog novog kontrolera.
Mada i Sinhroni NAND odgovara.
Uzmi Samsung 830, po meni najbolji disk, ima brzih diskova, ali pouzdaniji nema.
sada ce navala na 4ku samo tako a i prodavaci bi im mogli dici cijenu malo ...

iz tvojih rijeci u Bozje usi
iz tvojih usta u Bozje usi
Fix'd
oprostite na malom gafu
Evo pitanje za one sa AMD-ovim chipsetom...
Koje SATA drivere koristiti?
Stavio sam zadnje sa AMD-ove stranice i AS SSD score Vertexa 4 je dosta manji nego sa deafult-nim driverima u W7, dok su Seq i 4K brzine nesto vece sa amd driverom...
Evo par slikica:
Stavio sam zadnje sa AMD-ove stranice i AS SSD score Vertexa 4 je dosta manji nego sa deafult-nim driverima u W7, dok su Seq i 4K brzine nesto vece sa amd driverom...
Evo par slikica:
najvažnije su 4k brzine
evo da i ovde stavim top listu najbržih ssd Top lista nadrealista
Evo par slikica:
najvažnije su 4k brzine
evo da i ovde stavim top listu najbržih ssd Top lista nadrealista
baš mi je zakon gledat ovakve liste......pogotovo kad vidim 128gb vertex 4 za 99$
baš mi je zakon gledat ovakve liste......pogotovo kad vidim 128gb vertex 4 za 99$
to ti je njima skupo ali zato smo mi mange pa platimo duplo,ima se ne pati se
Hard Disk Sentinel -> izašla verzija 4.10 koja popravlja dosta BUG-ova,
kao onaj koji stalno prijavljuje da je SSD bez uključenog TRIM-a.
No BUG koji uzrokuje "spor rad" aplikacije je još uvjek prisutan (vrijedi
samo ako imate više od 2 diska + čitač kartica, na AMD pločama, na Intelu nisam isprobao).
Kaj ima ko iskustva s Ocz revodrive 3 u praksi?
Čim skupim par somova - kupujem :P
Šala mala. Bio je onaj sa 100GB diskom combo na dobrom sniženju, ali i dalje previše za mene.
Vjerujem da to radi jako dobro. Makar postoje i brži.
Strasna stvar, samo nema TRIM koliko ja znam.
Ma samo me zanimalo jel bi se osjetila razlika u svakodnevnom korištenju, spram ssd-a (550mb/s) i dal ima kakvih mušica s tim kontrolerom tipa, BSOD, zamrzavanje, neprepoznavanje ssd-a itd..
TRIM ima, cijena oko 1900kn,120gb...
Mislim da radi bolje nego klasični SSD, s obzirom da radi preko SCSI kontrolera.
TRIM podržava ako postoji HW-ski kontroler, a to ovisi o proizvođaču.
Treba pogledati.
Rezultati OCZ Vertexa 4 240 Gb na Asus Maximus IV GENE-Z/GEN3
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]
Sequential Read : 497.978 MB/s
Sequential Write : 410.402 MB/s
Random Read 512KB : 316.119 MB/s
Random Write 512KB : 407.383 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 33.745 MB/s [ 8238.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 103.266 MB/s [ 25211.3 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 341.179 MB/s [ 83295.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 352.537 MB/s [ 86068.6 IOPS]
Test : 1000 MB [C: 28.1% (67.0/238.4 GB)] (x5)
Date : 2012/08/08 12:25:19
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)
Ma samo me zanimalo jel bi se osjetila razlika u svakodnevnom korištenju, spram ssd-a (550mb/s) i dal ima kakvih mušica s tim kontrolerom tipa, BSOD, zamrzavanje, neprepoznavanje ssd-a itd..
TRIM ima, cijena oko 1900kn,120gb...
Ne bi bilo razlike.