Dali ja mogu svoj stari hard disk(pata) ubacit u kučićšte od prenosnog harda i koristit ga kao prenosni hard na novom kompu iako su gore još instalirani windowsi?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možeš, samo što ti instalirani windowsi nemaju nikakvu vrhu i zauzimaju ti prostor na hdd-u.
Dali ja mogu svoj stari hard disk(pata) ubacit u kučićšte od prenosnog harda i koristit ga kao prenosni hard na novom kompu iako su gore još instalirani windowsi?
Stavi taj stari HDD u kućište (samo pazi da je kućište PATA i da odgovora dimenzijama HDD, ako je disk 2.5ˇ onda trebaš i kućište 2.5ˇ, ako je disk 3.5ˇ onda i kućište mora bit 3.5ˇ), kad ga ugradiš u kućište i spojiš na novi kompjuter samo snimi podatke s njega (ako već nisi snimio) i formatiraj kompletno, znači da obrišeš ove windowse i sve ostale nepotrebne stvari.
Ok hvala obojici.
Imam još jedno pitanje, da ne otvaram novu temu.
Kad sam naručio novu konfu, nisam naručio DVD čitać. Trenutno imam PATA čitač u starom kompu, a dali će mi taj čitač pasat na novi komp odnosno dal sa matičnom dobivam kable i za PATA i za SATA ili samo SATA?
Koja je matična?
Imam još jedno pitanje, da ne otvaram novu temu.
Kad sam naručio novu konfu, nisam naručio DVD čitać. Trenutno imam PATA čitač u starom kompu, a dali će mi taj čitač pasat na novi komp odnosno dal sa matičnom dobivam kable i za PATA i za SATA ili samo SATA?
O kojoj matičnoj ploči se radi, mislim na tu koju si naručio?
Asrock 970 Pro3
Asrock 970 Pro3
Ta matična ploča koju si naručio nema IDE (PATA) utore na sebi, znači nema načina da priključiš taj čitač/snimač, moraš si kupit novi SATA CD/DVD čitač/snimač.
EDIT: Sa matičnom ćeš dobit dva SATA kabela, znači jedan za HDD i jedan za novi VD/DVD čitač/snimač.
trebam malu pomoć, naime kupio sam kućište sa linka i slon nisam skužio da je za IDE hard, da li postoji neki konektor ili neka šema da spojim u isto kućište sata hard, hvala..
https://www.svijet-medija.hr/art/kuciste-za-hard-disk-chieftec-ceb-25l-2-5-ide-hdd/31230
Nažalost ne slone
Nažalost ne slone
baš jesam da.. thnx