Prijenosni hard

poruka: 12
|
čitano: 2.603
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Prijenosni hard

Dali ja mogu svoj stari hard disk(pata) ubacit u kučićšte od prenosnog harda i koristit ga kao prenosni hard na novom kompu iako su gore još instalirani windowsi?

Tu sam i kad misliš da nisam!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2013 10:34 (Nisam Ja,Nisi Ti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prijenosni hard

Možeš, samo što ti instalirani windowsi nemaju nikakvu vrhu i zauzimaju ti prostor na hdd-u.

Sve bi ja to rođo, šmajserom!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Prijenosni hard
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Dali ja mogu svoj stari hard disk(pata) ubacit u kučićšte od prenosnog harda i koristit ga kao prenosni hard na novom kompu iako su gore još instalirani windowsi?

Stavi taj stari HDD u kućište (samo pazi da je kućište PATA i da odgovora dimenzijama HDD, ako je disk 2.5ˇ onda trebaš i kućište 2.5ˇ, ako je disk 3.5ˇ onda i kućište mora bit 3.5ˇ), kad ga ugradiš u kućište i spojiš na novi kompjuter samo snimi podatke s njega (ako već nisi snimio) i formatiraj kompletno, znači da obrišeš ove windowse i sve ostale nepotrebne stvari.

Valentin
16 godina
Prijenosni hard

Ok hvala obojici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Prijenosni hard

Imam još jedno pitanje, da ne otvaram novu temu.

Kad sam naručio novu konfu, nisam naručio DVD čitać. Trenutno imam PATA čitač u starom kompu, a dali će mi taj čitač pasat na novi komp odnosno dal sa matičnom dobivam kable i za PATA i za SATA ili samo SATA?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Prijenosni hard

Koja je matična?

Neznam se potpisat..xDD
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Imam još jedno pitanje, da ne otvaram novu temu.

Kad sam naručio novu konfu, nisam naručio DVD čitać. Trenutno imam PATA čitač u starom kompu, a dali će mi taj čitač pasat na novi komp odnosno dal sa matičnom dobivam kable i za PATA i za SATA ili samo SATA?

O kojoj matičnoj ploči se radi, mislim na tu koju si naručio?

Valentin
16 godina
Prijenosni hard

Asrock 970 Pro3

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Asrock 970 Pro3

Ta matična ploča koju si naručio nema IDE (PATA) utore na sebi, znači nema načina da priključiš taj čitač/snimač, moraš si kupit novi SATA CD/DVD čitač/snimač.

EDIT: Sa matičnom ćeš dobit dva SATA kabela, znači jedan za HDD i jedan za novi VD/DVD čitač/snimač.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2013 17:26 (Valentin17).
14 godina

trebam malu pomoć, naime kupio sam kućište sa linka i slon nisam skužio da je za IDE hard, da li postoji neki konektor ili neka šema da spojim u isto kućište sata hard, hvala..

https://www.svijet-medija.hr/art/kuciste-za-hard-disk-chieftec-ceb-25l-2-5-ide-hdd/31230
12 godina

Nažalost ne slone {#} 

14 godina
roby27 kaže...

Nažalost ne slone {#} 

baš jesam da.. thnx

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: