Preporuka tihog hard diska

poruka: 40
|
čitano: 6.435
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Ovako , trebao bi mi tihi hard disk za sistem i par starijih naslova..znači oko nekih 250 do max 500 GB .

Bitno mi je da je tih a performanse znam da su slabije kod tisih diskova...

Hvala unaprijed

Guns don`t kill people ... I kill people with guns .
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

bilo je već par puta isto pitanje, mislim da su se svi složili da je caviar green najbolje rješenje.

ovo je od 1TB verzija.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 13:22 (strahec.luka).

2 0 hvala 0
17 godina

Danas prakticki nema tihog diska na 7200 rpm.

jedan je glasniji vise, jedan manje. Ali glasni su svi uglavnom

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Preporuka tihog hard diska

Mozda ako si na 10 cm od njih. JA bogami svoje ne cujem.

:)
16 godina
protjeran
strahec.luka kaže...

bilo je već par puta isto pitanje, mislim da su se svi složili da je caviar  green najbolje riješenje.

ovo je od 1TB verzija.

za sistemski disk caviar green sigruno ne

to je velika pogreska

animehr.com
15 godina
neaktivan

treba mu ssd i caviar green, al da ga ne opterečujemo nek uzme green ako oće tiho. ako oće performanse/tiho onda blue. šta ćemo sad komplicirat previše:) ili?

2 0 hvala 0
17 godina

Samsung SpinPoint F3 500GB je taman. Izvrstan omjer uloženo/dobijeno. Brz, pouzdan i relativno tih a cijenom prihvatljiv (300-350 Kn).

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
logic kaže...

Mozda ako si na 10 cm od njih. JA bogami svoje ne cujem.

Onda ili nemas bas najbolji sluh ili su ti ventilatori glasniji od diska

14 godina
protjeran

Gledajte...nisu mi bitne performanse velike nego samo sta tisi rad diska...
Cuo sam vec za Caviar Green da su tihi...Ali svejedno pitam ako ima mozda neka bolja solucija..Glavno mi je da sve radi kako treba a sad sta cu izgubiti par sekundi na ucitavanju programa igrica i boot time windowsa to mi niije bitno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Slash_92 kaže...

Gledajte...nisu mi bitne performanse velike nego samo sta tisi rad diska...
Cuo sam vec za Caviar Green da su tihi...Ali svejedno pitam ako ima mozda neka bolja solucija..Glavno mi je da sve radi kako treba a sad sta cu izgubiti par sekundi na ucitavanju programa igrica i boot time windowsa to mi niije bitno

njega se nikako ne preporuca za sistemski disk jer je prespor i neki programi se znaju zamrzavat zbog toga(iskusio na vlastitoj kozi)

sad imam samsung F3 500gb i samo si njega uzmi(kao sto je kolega gore preporucio)

jeftin i dobar

animehr.com
15 godina

Koji je tiši disk caviar blue i il samsung f3? Planiram i ja u skoro vrijeme kupiti novi pa da znam

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
bradonja_85 kaže...

Koji je tiši disk caviar blue i il samsung f3? Planiram i ja u skoro vrijeme kupiti novi pa da znam

neznam nisam imao blue,ali ovaj samsung nije nista bucniji od Caviar green

animehr.com
14 godina
protjeran
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

tako je

ja ih imam 2 spojena u raid 0 i dosta su brzi

animehr.com
17 godina

Još jedan glas za Spinpointa. Imam ih dva, tj. jedan F1 i jedan F3 od 500GB.

Uopće ne znam da su u "kanti".

http://ad-infinitum.com.hr/ Hrvatska Star Trek Online Flota
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Također,slažem se sa TomoR.

Imam Spin Point od 1 TB i tih je,skoro nečujan.

17 godina

Stvarno decki imate problema sa sluhom

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
E jesi navalio. Misli ti sta hoces ali moji diskovi a ima ih 3 se uopste ne cuju. Niti ista drugo. Jedino u potpunoj tisini a to znaci zena i djeca na spavanju i tv ugasen mogu znati da je komp uopste upaljen. Eto ti sad mene ubjedjuj da sam gluv.
17 godina
logic kaže...
E jesi navalio. Misli ti sta hoces ali moji diskovi a ima ih 3 se uopste ne cuju. Niti ista drugo. Jedino u potpunoj tisini a to znaci zena i djeca na spavanju i tv ugasen mogu znati da je komp uopste upaljen. Eto ti sad mene ubjedjuj da sam gluv.

Nemam ja tebe sta ubjedjivat.

Cinjenica jest da su mehanicki diskovi poprilicno glasni, a to sto ti necujes to ne znaci da su oni tihi, vec da je problem negdje drugdje

Btw. evo moj oglas od par mjeseci, tako da dobro znam kakav je to disk:

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-hdd-samsung-f3-500-gb-720-rpm/76194.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 19:04 (Kant).
15 godina
neaktivan
Kant kaže...
logic kaže...

Nemam ja tebe sta ubjedjivat.

Cinjenica jest da su mehanicki diskovi poprilicno glasni, a to sto ti necujes to ne znaci da su oni tihi, vec da je problem negdje drugdje

Ne, stvarno si malo navalio... {#}

Možda čovjek ima dobro kućište s dobrom zvučnom izolacijom i pametno postavljenim kavezom za diskove (kao ja npr.;)? U mojem kućištu su isto 3 (2 x Samsung, 1 Seagate) komada i ne čuje se ama baš apsolutno ništa.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
neaktivan
Naravno da imam. Glupo mi je da neko mene ubjedjujem koliko je glasan moj komp. Pa nisam ja balavac da lazem i hvalim se.
17 godina

Pa poštujem ja da vi ništa ne cujete, ali to nije zato jer su diskovi tihi. Jer ploce koje se okrecu 7200 okretaja u minuti ne mogu biti tihe....

To je nemoguce

Imam i Laptop s diskom 2.5 inchnim na 7200 i tako se lijepo cuje da je to milina...

@Logic

Nisi ti balavac i ne lazes samo nemaj pojma o tome sto je tih komp

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 21:02 (Kant).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možda ne čujete hard diskove jer se ne vrte? Ja kada upalim nešto sa "storage" diska točno čujem kako se krene vrtiti. Probajte pokreniti nešto sa svakoga pa vidite, tj. čujte :).

Grow old or die trying.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kant kaže...

Pa poštujem ja da vi ništa ne cujete, ali to nije zato jer su diskovi tihi. Jer ploce koje se okrecu 7200 okretaja u minuti ne mogu biti tihe....

To je nemoguce

Imam i Laptop s diskom 2.5 inchnim na 7200 i tako se lijepo cuje da je to milina...

@Logic

Ako sjedim pola metra od njega i ne cujem apsolutno nikakav zvuk da li je to tih komp? Ili treba donijeti uredjaj za mjerenje buke sa posla. Stvarno mi nisi jasan. Po tebi ja lazem i ti meni treba ko zna odakle reci da li je moj komp bucan ili ne? Ne kontam sta zelis postici time. Reci da ja lazem? Upravo sam prebacio preko 30 GB sa externog diska na taj komp i nista. Izgleda da sam gluh ;)

Evo sad sam obratio paznju i u stvari cujem strujanje zraka koji izbacuje vent u napajanju. Al bas moram obratiti paznju da bi to cuo. Eto sad ti meni glupom i neukom objasni sta je to tih komp.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 21:23 (logic).
17 godina
logic kaže...
Kant kaže...

To je nemoguce

@Logic

Ako sjedim pola metra od njega i ne cujem apsolutno nikakav zvuk da li je to tih komp? Ili treba donijeti uredjaj za mjerenje buke sa posla. Stvarno mi nisi jasan. Po tebi ja lazem i ti meni treba ko zna odakle reci da li je moj komp bucan ili ne? Ne kontam sta zelis postici time. Reci da ja lazem? Upravo sam prebacio preko 30 GB sa externog diska na taj komp i nista. Izgleda da sam gluh ;)

Evo sad sam obratio paznju i u stvari cujem strujanje zraka koji izbacuje vent u napajanju. Al bas moram obratiti paznju da bi to cuo. Eto sad ti meni glupom i neukom objasni sta je to tih komp.

Tih komp je onaj komp koji u sebi nema tvrde diskove koji se vrte na 7200 okretaja...

Ali sto se toliko uzbudjujes?

Imam ja frenda kome su ventovi na 1200 rpm necujnii, meni sve preko 500 RPM je previse, iako kada se vent vti ispod 700 rpm tisi je od tvrdog diska

15 godina
neaktivan
Ogi kaže...

Možda ne čujete hard diskove jer se ne vrte? Ja kada upalim nešto sa "storage" diska točno čujem kako se krene vrtiti. Probajte pokreniti nešto sa svakoga pa vidite, tj. čujte :).

A možda imam kućište od 16kg (prazno) sa spužvama za izolaciju iznutra i ladice u kavezu za diskove s gumenim odstojnicima za smanjivanje vibracija? Ja sam svoj komp sastavljao za maksimalnu tišinu (vodeno hlađenje procesora i pasivno na grafičkoj s radijatorima izvan kućišta), stoga bi bilo glupo da sam zaboravio "srediti" diskove. Tako da... Zen. ;]

Samo si treba dati malo truda i jedini indikator da se nešto događa s HDD-ovima postat će ledica na vrhu kućišta.

// P.S. A što bi tek rekli da čujete malo serverske 10k rpm diskove kako rade, hehe... :]

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
neaktivan
Kant kaže...
meni sve preko 500 RPM je previse, iako kada se vent vti ispod 700 rpm tisi je od tvrdog diska

Pa sto ti imas? Usi, sonare ili stetoskope?  {#}

Kako prebaciti BUGov DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde
15 godina
Pa po mojem je tihi komp onaj komp kojeg ti ne čuješ da radi, u kućištu u kojem su komponente, pa makar ono bilo od 5cm nehrđajućeg čelika (karikiram, nvm) i na prirodnoj udaljenost kućišta od tebe.

A sad kako su glasni ti diskovi izvan kućišta, to je druga priča, i nema veze s "tihim kompom"
Once, I was atheist, but then I realised that I'm god.
15 godina
Meni je previse i kada vent ne radi :D
- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina
neaktivan

najbolje je da se uopće ne vrti išta :D

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: