Pouzdanost eksternih tvrdih diskova

poruka: 9
|
čitano: 5.918
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dakle, htio bih kupiti eksterni tvrdi disk izmedu 1 - 3 TB, ali malo sam čitao reviewove po Amazonu i ima više od 1/3 nezadovoljnih na svakome modelu!

Sada sam strašno zabrinut. Treba mi hard disk koji je prijenosan. Prvo sam razmisljao o WD My Book Essential 3 TB, ali govorili su da crkne nakon par tjedana ili par mjeseci.

Naravno, ovo je investicija od oko 1000 kuna i ne želim kupiti sra**e. Ne želim lutriju - u 66% slučajeva radi, a u 33% ne!

Možete li mi objasniti pouzdanost eksternih hard diskova općenito, i preporučiti neki  sa USB 3.0 (ako postoji) koji najmanje jednostavno - "nestaje" i crkava!

Također, neki kao WD imaju problema sa automatskim backupom - GDJE ću dovraga BACKUPATI hard od 3 tb ako imam na kompu drive od 1 tb!?

Razmišljao sam i o običnim tvrdim diskovima, ali prenosivost mi je jako važna i mislim da nije sigurno nositi okolo hard disk sa SATA-USB adapterom.

Hvala puno!

0 0 hvala 0
15 godina

Osobno posjedujem WD My Passport 1tb.

Imam ga već duže vremena, a trenutno ga koristima na tv uređaju za snimanje tv programa.

Nikad s njim problema, a idealan za prenošenje (sam naziv sve govori).

Samo nisam siguran dal ima varijanta sa više od 1tb.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Pouzdanost eksternih tvrdih diskova
Eksterni tvrdi disk i je običan tvrdi disk u kućištu.
Trajanje diska će ti ovisiti o tome koliko ga često i KAKO prenosiš.
Naravno, ako često udaraš po njemu, puno ga mrdaš dok je u pogonu tada će ti kraće i radit...
16 godina
neaktivan

3 Eksterna i 2 interna WD imam vec 4-5 godina... Eksterni su non stop uz mene, a cesto putujem i samim tim ih nosim sa sobom. Nikad za nikad nisam imao problema. Znam da ce neki reci, a i sam znam to da nema pravila.

Mozes biti baksuz i uzeti prvi kako ne treba, a i isto tako slicno kao i ja i vjerovatno mnogi drugi koji su i vise nego zadovoljni dosad. U svakom slucaju kad bih ponovo uzimao uzeo bih opet WD. Prirastao srcu i to je to.

Tebi sretno s kupnjom u svakom slucaju...{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 14:15 (SPY).

0 0 hvala 1
14 godina
SPY kaže...

3 Eksterna i 2 interna WD imam vec 4-5 godina... Eksterni su non stop uz mene, a cesto putujem i samim tim ih nosim sa sobom. Nikad za nikad nisam imao problema. Znam da ce neki reci, a i sam znam to da nema pravila.

Mozes biti baksuz i uzeti prvi kako ne treba, a i isto tako slicno kao i ja i vjerovatno mnogi drugi koji su i vise nego zadovoljni dosad. U svakom slucaju kad bih ponovo uzimao uzeo bih opet WD. Prirastao srcu i to je to.

- Potpis.

- I sam tako koristim WD, imam My passport, radi bez problema isto već oko 5 godina, imam jedan WD Elements, isto nikakvih problema.

- U računalu imam WD Black, niti jedan disk nema bad sectora.

--- Rijeka se prepoznaje plivanjem, a čovjek razgovorom. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D
14 godina
neaktivan
SPY kaže...

Kao prvo, puno hvala.

Koliki su im kapaciteti?
Mislite li da veci kapacitet diska (npr. 3 TB) moze imati utjecaj na to da jednostavno rikne?  

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.9.2013 16:51 (vip.shark).
15 godina
Svakako bih ti preporučio odvojenu kupovinu HDD-a i kućišta za njega jer ćeš tako sigurno jeftinije proći.
Kupiš si neko kvalitetnije kućište (npr. neko koje može smanjiti utjecaj vanjskih vibracija..)
Nakon što si kupio kućište, uzmeš si i HDD kapaciteta koje može stati u njega (npr ako kućište podržava kapacitet do 1TB, naravno da nećeš uzimati HDD kapaciteta 3TB)

Što se tiče čuvanja, dok je u pogonu nikako ga nemoj previše dirati i pomicati (najbolje uopće ne dirati). Tako očuvani disk će ti sigurno duže trajati!

Još nešto.. izbjegavaj ga posuđivati jer nikada ne znaš što ta osoba može raditi s njima!
12 godina
neaktivan

Ja isto kupujem eksterni disk od 2 Tb iz te serije i puno sam čitao o njima. Nadam se da nećemo pogriješiti. Inače svašta se piše o svim proizvođačima, ali mislim da je korištenje i prenošenje ključ dugovječnosti. Spomenuo si da ćeš ga dosta prenositi, jesi li možda vidio i prijenosne, dakle ne "desktop" verzije?

http://www.wdc.com/en/products/external/portable/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vip.shark kaže...
Kao prvo, puno hvala.

Koliki su im kapaciteti?
Mislite li da veci kapacitet diska (npr. 3 TB) moze imati utjecaj na to da jednostavno rikne?  

Eksterni su mi My Book 2x500 i 1x1TB. Moje misljenje je da ne ides sa 1 od 3 TB u komadu jer kao sto si i sam rekao da nemas gdje backup uraditi u slucaju ne daj boze da rikne. Ovako raspodijelis napravis neku dobru kombinaciju pa kako bude. Ako ti nije frka sa kupnjom nemoj zuriti. Razmisli dobro {#}

Pretpostavljam da si posjetio ovu stranicu, ali nije na odmet da opet bacis pogled

http://en.wikipedia.org/wiki/Western_Digital#2000s

http://www.wdc.com/en/

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice