Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.546.922
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
crash11 kaže...
crash11 kaže...

Evo reinstaliro windowse, stavio ahci, sad ćemo vidit oće se freezat. 

Ostavio cijelu noć da radi, do sad se nije freezao.

Imao sam djelomično sličan problem nakon umetanja Samsung 850 Pro 256GB, samo bez smrzavanja kompa i došao do zaključka da te probleme radi uključeni RAPID mod koji ždere dosta ram-a (ja imam 8GB), zato su ti i rezultati tako visoki.

Primjećivao sam da mi se slika 'lomi' prilikom gejmanja ili listanja dokumenta ili web stranice (kao da se promijenio refresh-rate što mi je i zamaralo oči), zatim kad probaš mišem vići ikonu po desktopu, vidiš da ide kao malo trzavo, ne ide glatko, tako da isključi taj rapid mode i stavi u Samsung Magicianu 'maximum performance'.

Ionako imaš vrhunsku stvar od SSD-a!

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2015 12:51 (Dupein).
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...
crash11 kaže...

Evo spojio svoj samsung evo 850, 250gb, instaliro windowse, mislim da se dižu za oko 8 sekundi.

Al imam neki problem sad ne znam jel to zbog windowsa ili nečeg drugog (instaliro sam još 4gb rama, tako da sad ima ukupno 8gb), sve radi normalno i samo odjednom se zna smrznut, ako restartam komp preko gumba na kučištu napiše mi poruku "Reboot and select proper device" (u biosu je nariktano da ssd na kojem su windowsi bude broj 1.). Kad se pojavi ta poruka ne mogu više ništa nego ugasit komp na gumb i onda ga opet upalit, te onda uđe normalno u windowse i sve radi dok se ne dogodi smrzavanje.

Ove brzine koje postize nisu normalne cak ni za PCI-E :D

Trebao si mozda probati 8.1...meni trenutno drazi OS od 7ce, a podrska za SSDove je super i ne treba se nista palit/gasit

Jesam, imam instaliran windows 8.1

17 godina
neaktivan
Dupein kaže...
crash11 kaže...
crash11 kaže...

Evo reinstaliro windowse, stavio ahci, sad ćemo vidit oće se freezat. 

Ostavio cijelu noć da radi, do sad se nije freezao.

Imao sam djelomično sličan problem nakon umetanja Samsung 850 Pro 256GB, samo bez smrzavanja kompa i došao do zaključka da te probleme radi uključeni RAPID mod koji ždere dosta ram-a (ja imam 8GB), zato su ti i rezultati tako visoki.

Primjećivao sam da mi se slika 'lomi' prilikom gejmanja ili listanja dokumenta ili web stranice (kao da se promijenio refresh-rate što mi je i zamaralo oči), zatim kad probaš mišem vići ikonu po desktopu, vidiš da ide kao malo trzavo, ne ide glatko, tako da isključi taj rapid mode i stavi u Samsung Magicianu 'maximum performance'.

Ionako imaš vrhunsku stvar od SSD-a!

Sad se izgleda više ne smrzava od kad sam prebacio sa IDE na AHCI. Stavio sam maximum performance odma. Imam i ja 8gb. Da li taj rapid mod može oštetit ili smanjiti vijek trajanja ssd-a?

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2015 13:26 (crash11).
17 godina
Taj RAPID MODE vam koristi RAM, a sad koliko u stvarnosti koristi ne bih znao.

Mozda je bolje to iskljucit i koristit SSD "normalno".
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Taj RAPID MODE vam koristi RAM, a sad koliko u stvarnosti koristi ne bih znao.

Mozda je bolje to iskljucit i koristit SSD "normalno".

Da isključio sam rapid.

15 godina
IVOX kaže...

Trebam preporuku za SSD, uzimati cu ih vise i trebaju biti kvalitetni.

Gledao sam uzeti Samsung 850 Evo Basic 120GB, ljudi govore da su dobri. Što vi mislite?

pa nisu ni inteli losi imas 120gb 530s isto su dobri,a intel je intel.....

15 godina
fight kaže...

a intel je intel.....

A nemaš kaj.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

ljudi ispada da samo intel i samsung znaju napravit SSD,pa dajte najte,

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Iskreno ne vidim zasto bi netko radije iso na intel 530 nego na samsung 850.

Dajte me prosvijetlite momci i cure. Jel to zbog te famozne garancije? Kaj nije da je sad i kod nas vecinom 5 godina?

mojpismonosa
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mojpismonosa kaže...

Isto ja mogu reći za Samsunga.

Daj ti navedi razlog zbog kojega je Samsung bolji odabir? Prosvjetli nas.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2015 19:04 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Mojpismonosa kaže...

Isto ja mogu reći za Samsunga.

Daj ti navedi razlog zbog kojega je Samsung bolji odabir? Prosvjetli nas.

pa 850 je "VEĆE" OD 530,zar ne  dakle,samim time sve je jasno 

15 godina
johnyaces777 kaže...
 pa 850 je "VEĆE" OD 530,zar ne 

Slažem se, eto to je pravovaljan razlog.

ps. ja sam pitao kolegu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.3.2015 19:14 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
ma sve pet,mala šala šalica,ništa extra,nisan moga odolit...
činilo se tako jednostavno ;)
sad nek kolega odgovori...
12 godina
Koji SSD?

trenutno imam samsung 128gb pro 840 veerziju, planiram uzeti sa vecim kpacitetom, serija 850 bolje uzeti evo ili pro verziju? ili neki drugu marku gledam da uzmem od 500gb, frend dolazi iz amerike pocetkom sestog mj pa bi mi on donio od gore mozda

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Koliko se sjecam taj Intel 530 je (sto se tice performansi) zaostajao za 840 EVO serijom a tek 850. Zato kazem.

Evo ne znam koliko je relevantno ali neka usporedba:

http://ssd.userbenchmark.com/SpeedTest/20032/Samsung-SSD-850-EVO-120GB

http://ssd.userbenchmark.com/Intel-530-Series-120GB/Rating/1934#Benchmarks

mojpismonosa
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
dennocro kaže...

trenutno imam samsung 128gb pro 840 veerziju, planiram uzeti sa vecim kpacitetom, serija 850 bolje uzeti evo ili pro verziju? ili neki drugu marku gledam da uzmem od 500gb, frend dolazi iz amerike pocetkom sestog mj pa bi mi on donio od gore mozda

Svejedno, EVO ili PRO. Ako imaš para definitivno jednog od ta dva Samsunga.

15 godina
Valentin17 kaže...
johnyaces777 kaže...
 pa 850 je "VEĆE" OD 530,zar ne 

Slažem se, eto to je pravovaljan razlog.

ps. ja sam pitao kolegu.

u cemu je veci  seria 530 intel od 120 gb koji sam ja kupio,nedavno nije tako los,a nije niti star.

imas ih istih velicina kao i sam  tako da neznam u cemu je samsug veci ili bolji...morao bih kupit i toga

drugog da usporedim..........

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2015 19:52 (fight).
13 godina
protjeran
Koji SSD?

Pozdrav , imam Intelov 180GB 520 SSD i kada radim benchmark mi baca : SSD: Intel 520 Series 180GB - Status 9%, Speed 54.9%. . Status 9 posto , nerazumijem iz kojega razloga ,. Na ssdu je free 118 GB .  Kad radim samo SSD Benchmark baca mi gresku ? slika

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

U vezi garancije na Samsung 850 EVO 250GB od 5 godina.

Gledao sam na eKupi i piše garancija 36 mjeseci. I javim se ja na online razgovor, i pitam da li imaju navedeni ssd i zašto je garancija 3 godine ako lijepo na Samsungovim stranicama piše 5 godina i dam link na dio o garanciji na svim jezicima pa i na Hrvatskom gdje piše 5 godina.

I javi se neki gospodin i napiše: imamo na lageru i garancija je 36 mjeseci.

Ja velim: OK ali zašto je garancija 3 godine ako lijepo piše na Samsungovim stranicama 5 godina i dam mu link od još nekih firmi koje imaju 5 godina garanciju.

Nakon 10tak minuta napiše on meni, garancija je 5 godina bez obzira što piše 3 godine.

Gledam danas i dalje piše 3 godine. Što reći.

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Nije to samo kod njih tako, znam jos jednu trgovinu gdje je za evo 36 mjeseci garancija, po meni to je navlakuša da se uzme Pro verzija koja je 10 godina garancija. Skuplji je ali po meni i vrijedi tolko

Alexandar-II
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sasa2 kaže...

U vezi garancije na Samsung 850 EVO 250GB od 5 godina.

Gledao sam na eKupi i piše garancija 36 mjeseci. I javim se ja na online razgovor, i pitam da li imaju navedeni ssd i zašto je garancija 3 godine ako lijepo na Samsungovim stranicama piše 5 godina i dam link na dio o garanciji na svim jezicima pa i na Hrvatskom gdje piše 5 godina.

I javi se neki gospodin i napiše: imamo na lageru i garancija je 36 mjeseci.

Ja velim: OK ali zašto je garancija 3 godine ako lijepo piše na Samsungovim stranicama 5 godina i dam mu link od još nekih firmi koje imaju 5 godina garanciju.

Nakon 10tak minuta napiše on meni, garancija je 5 godina bez obzira što piše 3 godine.

Gledam danas i dalje piše 3 godine. Što reći.

Piše na računu kolika ja garancija, na kutiji može pisati nešto drugo. Račun je glavni.

13 godina
protjeran
Koji SSD?

Imam problema Sa SSDom kada radim Benchmark . Slike sam stavio pa ako netko moze pomoc . Mijenjao sam kabel i sta stvar , pregledavao sam port di sam ubo , isto je sve ok , udobrome je portu . Nisam isao za time nego sam tek sada skuzio da javlja gresku . Win 8.1 pro . Sad trim sam iskljucio , hibernaciju nisam . Barem tako mislim . Moze netko reci sta bi trebao napravit sve za optimizaciju ssda na Win8.1 pro . SSD je skoro pa nov , bio na njemu Win7 sada win 8 . Muci me status komponente od 11% . 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2015 16:23 (Adict).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Flue kaže...

Kingston HyperX 3K je neisplativ s obzirom na starost kontolera, za istu cijenu dobiješ 850evo koji je trenutno najisplativiji best buy, ispod 600kn gledašHyperX fury 

17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Zašto si isključio TRIM?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Val kaže...

Zašto si isključio TRIM?

Sta nebi trebalo biti status 0 kada idem u CMD . Jako tesko vidim CMD na win 8.1 . Jako mi ga umanjeno prikaze i jedva raspoznajem sta pisem . 

Trim je ukljucen , u CMD stavi 0 sta je on a mislio sam obrnuto . 

Edit : je sve ok na paging files . 8 gb rama namjesteno  na automatik .

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2015 17:12 (Adict).
17 godina
neaktivan

Pa povećaj, desni klik>properties stavi font na 8x8 i windows size na 80x80 npr.

15 godina
roby27 kaže...
Flue kaže...

Kingston HyperX 3K je neisplativ s obzirom na starost kontolera, za istu cijenu dobiješ 850evo koji je trenutno najisplativiji best buy, ispod 600kn gledašHyperX fury 

samo ne znam u kojo trgovini dobijes 850 evo,ja sam danas gledao u linksu, evo 850 i pro. ti je 850kn od 120gb,

ja sam kupio ssd serija 530 intel od 120gb a garancija je isto 36mj......

16 godina
neaktivan
fight kaže..

samo ne znam u kojo trgovini dobijes 850 evo,ja sam danas gledao u linksu, evo 850 i pro. ti je 850kn od 120gb,

Ima dosta trgovina koje nude 850 EVO 120GB za 650 +- 20kn

mojpismonosa
17 godina
fight kaže...

KLIK

...od 640kn  

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice