Bok svima. Imam jedan problem s laptopom HP6735s. Zapravo, problema su 2. Jedan je vezan uz HDD a drugi uz zagrijavanje procesora.
Na starim windowsima se prilikom startup-a laptopa stvar odvijala ekstra sporo. Nakon ulaska u win, klikom na start, sve se zamrzavalo. Miš sam mogao micat, ali niš nije radilo, ni ctr+alt+del.
Laptop sam totalno otvorio, rastavio na djelove, skinuo hladnjak, stavio novu pastu. U safe mode-u nisam mogao ni temperaturu proca očitat jer ni jedan softver nije radio. O biosu dotičnog HP6735s laptopa da i ne govorim. To je užas na n-tu. Tamo postoje i neki diagnostic testovi, i nakon svakog mi je pisalo FAILURE.
Nakon što sam lap sastavio, krenuo sam na format. Sad su gore winxpsp3, stavljeni su svi driveri i programi za rad i stvar zasad funkcionira okej.
No, imam one 2 zamjerke iz uvoda.
1) Laptop se čini mi se, jako zagrijava. U everestu sam izmjerio na stability testu 77celzijanera na procu nakon 15 minuta 100% opterećenja.
Laptop je izvana topao, osjeti se i na tipkovnici.
Je li tih 77 stupnjeva malo iznad prosječna temp i je li sve okej? Znači, lap je skroz očišćen, na rebrima nema prašine, nova pasta je stavljena.
2) Odlučio sam sa HDTune i sentinelom napravit neke testove hard diska. Šaljem vam i screenšotove tak da vidite rezultate. Temp har diska se prilikom testiranja HDTune-om popela na 54 stupnja. Jel to normalno??
Također, oba alata za analizu vele da je health status loš dok ashampoo hdd veli da je excelent.
Ono kaj znam je da HDD već pomalo rošta (ono uobičajeno krčkanje kod malo starijih diskova - znači nema lupanja i udaranja kad je stvar na samom kraju).
Također mislim da u HDtune-u nije uspio ni read test završit..
Laptop nije moj i čovjek me pita kakvo je stanje s diskom. Kaj da mu odgovorim?
Hvala vam puno