Eksterni HDD se jako dugo pali

poruka: 8
|
čitano: 2.842
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

WD 500GB sa slike ispod.

Kupio sam ga rabljenog pred godinu i nešto sitno, koristio dosta i radio je normalno, bez nekih problema. Ali u zadnje vrijeme se pali tj pokreće izuzetno dugo. Kada ga uštekam u produžni, čuju se zvukovi pokretanja, kao da se pokušava pokrenuti, ali ne ide. I tako par minuta nakon čega se konačno "digne". Inače je skoro prazan, mislio sam da se dugo otvara jer je popunjen, ali očito nije radi toga.

Probao na nekoliko utičnica i produžnih, isto svugdje. Ista stvar sa PS3 i PC, nema promjene. Može li biti do adaptera možda?

Ako ga pustim uključenog u produžni, adapter se grije i nije mi svejedno to pustiti preko noći kad ugasim PS3 i spavam... I ako ostane uključen, ujutro se upali u sekundi, ali ako ga isključim, čekam bar 5 minuta, možda i više.

Savjeti?

Hvala ti Bože što sam RIJEČANIN!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Lako moguce da krepava, skeniraj ga s HDD Sentinelom kad se pokrene.

--------------------------

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Eksterni HDD se jako dugo pali
TIR669 kaže...

WD 500GB sa slike ispod.

Kupio sam ga rabljenog pred godinu i nešto sitno, koristio dosta i radio je normalno, bez nekih problema. Ali u zadnje vrijeme se pali tj pokreće izuzetno dugo. Kada ga uštekam u produžni, čuju se zvukovi pokretanja, kao da se pokušava pokrenuti, ali ne ide. I tako par minuta nakon čega se konačno "digne". Inače je skoro prazan, mislio sam da se dugo otvara jer je popunjen, ali očito nije radi toga.

Probao na nekoliko utičnica i produžnih, isto svugdje. Ista stvar sa PS3 i PC, nema promjene. Može li biti do adaptera možda?

Ako ga pustim uključenog u produžni, adapter se grije i nije mi svejedno to pustiti preko noći kad ugasim PS3 i spavam... I ako ostane uključen, ujutro se upali u sekundi, ali ako ga isključim, čekam bar 5 minuta, možda i više.

Savjeti?

disk ti ima bad i delayed sectore nadji si HDD Regenerator i s njim predji disk (najbolje ga je izvaditi iz kucista i spojiti direktno na maticnu od kompa jer ce ti bit brze scan gotov nego preko USB-a). imao sam takvu situaciju sa 320GB 2.5" diskom, preko usb-a bi mu trebalo 985sati a direkt na maticnu od kompa 3.5sati.

16 godina
neaktivan
Casperius79 kaže...
TIR669 kaže...

WD 500GB sa slike ispod.

Savjeti?

disk ti ima bad i delayed sectore nadji si HDD Regenerator i s njim predji disk (najbolje ga je izvaditi iz kucista i spojiti direktno na maticnu od kompa jer ce ti bit brze scan gotov nego preko USB-a). imao sam takvu situaciju sa 320GB 2.5" diskom, preko usb-a bi mu trebalo 985sati a direkt na maticnu od kompa 3.5sati.

Ah, računao sam da ću ga morat razmontirati pa sam stoga potražio na internetu tutorijal. Ajmo reći da je 80% složeniji od ostalih eksternih diskova.

Ali probat ću svakako, skinut ću HDD Regenerator pa skenirati prvo preko USB-a, kad se potvrdi da će trajati milijardu puta dulje nego direkt, onda ću ga spojiti direktno...

16 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Lako moguce da krepava, skeniraj ga s HDD Sentinelom kad se pokrene.

Skeniran Short i Extended Self-Testom. Health čitavo vrijeme na 100%, nikakav problem nije javio.

A za HDD Regenerator... Ja imam verziju diska u kojem je kućište tvornički zatvoreno tako da ga odvojiti mogu jedino razbijanjem. Kolike su šanse da je stvar u nečemu drugom jer bez obzira na sve, glupo mi je razbijati kućište da bi potencijalno otkrio ništa.

17 godina
TIR669 kaže...

WD 500GB sa slike ispod.

Savjeti?

Disk je ok valjda tak to ide, no elektronika preko koje se on spaja na komp vjerojatno tj sigurno nije baš u dobrom stanju i tu je izvor tvog problema.Pogledaj kaj sam dole spomenul u tom postu a i ostalo, u ovoj temi i druge moje postove tamo vezano za takve probleme. Uglavnom iako nema Bad Sectors na disku, ne bi ja na taj disk ništa bitno stavljal dok je u tom kučištu s tom elektronikom itd.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/eksterni-hard-ne-radi/152919.aspx?page=0&jumpto=2947878&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
TIR669 kaže...

WD 500GB sa slike ispod.

Savjeti?

Disk je ok valjda tak to ide, no elektronika preko koje se on spaja na komp vjerojatno tj sigurno nije baš u dobrom stanju i tu je izvor tvog problema.Pogledaj kaj sam dole spomenul u tom postu a i ostalo, u ovoj temi i druge moje postove tamo vezano za takve probleme. Uglavnom iako nema Bad Sectors na disku, ne bi ja na taj disk ništa bitno stavljal dok je u tom kučištu s tom elektronikom itd.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/eksterni-hard-ne-radi/152919.aspx?page=0&jumpto=2947878&sort=asc&view=flat

Uf uf, zaboravio sam totalno na ovu temu jer disk nisam baš koristio ovih dana. Sad bi trebao napravit backup najbitnijeg da mogu napraviti reinstall Windowsa pa se vraćam na disk koji nije 100% siguran, ajmo tako reći.

Mora biti do te elektronike jer jedino to ima nekog smisla. Ali, kao što sam spomenuo, postoji problem kod otvaranja i vađenja iz kućišta - moj je iz serije tvornički zatvorenih diskova (barem koliko sam vidio po internetu, oni šarafi koji su na nekima izvana na mome su iznutra pa ih nemogu skinuti) tako da ga je teško, gotovo nemoguće otvoriti bez razbijanja (a time riskiram oštećenje samog diska). Nakon otvaranja i prebacivanja, disk bih formatirao, prodao i uzeo novi eksterni manjeg kapaciteta jer mi je potreban. Ali otom potom.

Pogledat ću još po internetu, probat nešto smisliti...

16 godina
neaktivan

Današnji neki test, htio sam ga baš spojiti da vidim što ima uopće na njemu, adapter cvrči u svim utičnicama na koje sam ga pokušao spojiti tako da sam odustao. Našao sam i video kako ga otvoriti tako da ipak nije tvornički zapakiran, uzet ću sutra SATA kabel pa ga spojiti direktno na komp. Valjda će raditi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice