znaci dobio sam od t-com jos prije verbatimov vanjski hdd 320 gb,i poceo mi je raditi probleme. nekad ga spojim i radi,lampica svijetli,mogu kopirat fileove,gledat filmove na njemu itd.,ali u zadnje vrijeme mi nekad znabacit poruku da nek ga ja formatiram prije daljnje upotrebe,a to ne zelim. malo hoce,nekad nece. vise nece nego hoce haha,ima kakvo rijesenje?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
znaci dobio sam od t-com jos prije verbatimov vanjski hdd 320 gb,i poceo mi je raditi probleme. nekad ga spojim i radi,lampica svijetli,mogu kopirat fileove,gledat filmove na njemu itd.,ali u zadnje vrijeme mi nekad znabacit poruku da nek ga ja formatiram prije daljnje upotrebe,a to ne zelim. malo hoce,nekad nece. vise nece nego hoce haha,ima kakvo rijesenje?
Nema tu previše pomoči zapravo, problem je loša ili škart elektronika u tom vanjskom kučištu ili USB-Sata kontroler.Rješenje je kupit neko kvalitetnije vanjsko 2.5 kučište, pa onda u njega ubacit disk ili još jednostavnije taj 2.5 disk spojiš na normalan komp jer je disk Sata i onda usput provjeriš jel taj disk ok ima li Bad Sectors itd.
Ako imaš bitne podatke na njemu, onda prije formatiranja obavezno prvo prebaciš podatke na neki drugi disk preko Minitool programa.U slučaju da to ne bude išlo sa starim kučištem, onda disk izvadi van i ubaci ga u normalan komp i tek onda odradi sa Minitool i to je to.
http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-softverske-teme/lista-besplatnog-softvera/30365.aspx?page=7&jumpto=1521735&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/usb-error-hitno-trebam-vazne-podatke/99822.aspx?page=0&jumpto=1928533&sort=asc&view=flat
hvala puno!
mozda bi ga mogo puknut u laptop,imam fujitsu s710,i problem mi je jer ima samo 160GB,pa bi ga zamijenio u tom slucaju,sto mislis?
hvala puno!
mozda bi ga mogo puknut u laptop,imam fujitsu s710,i problem mi je jer ima samo 160GB,pa bi ga zamijenio u tom slucaju,sto mislis?
Mogel bi da zakaj ne ako stane unutra, kaj se tiče diska on je debljine 9mm ako je ovakav identičan Samsung model diska.Kaj se tiče otvaranja kučišta samo polako, treba ti neki nož sa tupim vrhom ili sličan predmet i onda vrh gurneš ispod ne više od 5mm i sad postepeno odvajaš plastiku dok se kučište ne otvori.
pretpostavljam da je to 2.5",ako je onda bi trebao stati u lap. hvala puno
Imam vanjski disk WD Elements SE 500GB USB 2.0 koji je jučer prestao raditi. Bitno mi je da sa njega sačuvam podatke jer su gore obiteljske slike, snimke, dokumenti i sl.
Kad ga uštekam čuje se kao da se pokušava pokrenuti, ali stane, pa opet pokuša pa stane, i tako par puta. Pod Device manager -> Disk management mi prikazuje za taj disk da ima 2048GB unallocated space.
Jel bi mogao kako taj disk spojiti direktno na računalo ili staviti u laptop? Disk je Serial ATA. Fora je u tome da su priključci na pločici ispod njega, a može biti da upravo ona ne valja.
Probao sam (započeo) sa MiniTool Power Data Recovery, ali mi piše da bude radil 16h, pa ću to stavit navečer da radi kroz noć.
Druga opcija bi možda bila, kad bi imao identičan takav disk pa probao zamjenit elektroniku(pločicu ispod njega) možda bi proradio samo da spasim podatke, ali neznam gdje ga nabavit/posudit/kupit jer svi novi takvi su sa 3.0 USB-om, pa nisam siguran dal bi odgovarala elektronika.
Ima koji prijedlog što učiniti?
Imam vanjski disk WD Elements SE 500GB USB 2.0 koji je jučer prestao raditi. Bitno mi je da sa njega sačuvam podatke jer su gore obiteljske slike, snimke, dokumenti i sl.
Kad ga uštekam čuje se kao da se pokušava pokrenuti, ali stane, pa opet pokuša pa stane, i tako par puta. Pod Device manager -> Disk management mi prikazuje za taj disk da ima 2048GB unallocated space.
Jel bi mogao kako taj disk spojiti direktno na računalo ili staviti u laptop? Disk je Serial ATA. Fora je u tome da su priključci na pločici ispod njega, a može biti da upravo ona ne valja.
Probao sam (započeo) sa MiniTool Power Data Recovery, ali mi piše da bude radil 16h, pa ću to stavit navečer da radi kroz noć.
Druga opcija bi možda bila, kad bi imao identičan takav disk pa probao zamjenit elektroniku(pločicu ispod njega) možda bi proradio samo da spasim podatke, ali neznam gdje ga nabavit/posudit/kupit jer svi novi takvi su sa 3.0 USB-om, pa nisam siguran dal bi odgovarala elektronika.
Ima koji prijedlog što učiniti?
Šta je bilo sa Minitool programom, jesi uspjel kaj preko njega napravit kroz jedan od dva navedena modula.Znači taj tvoj WD disk na sebi nema normalne Sata priključke, kao onaj gore Samsung u mojem primjeru ak je tak onda taj WD ne moš direktno spojit na komp preko Sata priključka.
U ovakvoj smotanoj WD šrot kombinaciji jel, kaj moš napravit ništa druge elektronike ili ploče nemaš pa ak su podaci jako bitni nema drugog izbora nego ovo dole.
Probal sam pokrenuti i pod linuxom ali uopce ne prepoznaje hard.
Nije ga moguce ni ugraditi u laptop, kaj ne?
Ostali mi je jos jedino da nadem identican hard i zamjenim elektroniku.
Trebala bi raditi
Trebala bi raditi
Posudio sam jednog od 320GB i nisu iste pločice. Ova od 320GB ima čip na drugome mjestu i ne legnu kontakti na hard. Moram nabaviti baš identičnog od 500GB negdje, a još imam samo pol mjeseca prije nego mi istekne garancija za ovog da ga dam na popravak.