2.5" HDD sata2, koji jumper da postane sata1?

poruka: 5
|
čitano: 4.084
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav!

Radi se o 2.5" HDD iz laptopa, Seagate Momentus 5400.4, SATA2, 250GB. Taj disk bi trebao staviti u usb ekst.kuciste koje je sata1, kad stavim taj disk i ukljucim u pc ne radi kako treba, nekad ga nadje, nekad ne, nekad se sve zablokira i sl. Slican problem sam imao i prije sa 3.5" SATA2 hdd, kad sam na njega stavio jumper da postane SATA1 sve je bilo ok.

Na koje pinove trebam staviti jumper kod 2.5" SATA2 hdd da rjesim taj problem?

Ovdje je slika jednog 2.5" HDD, jumperi su na desnoj strani, svi u jednom redu, 4 komada

http://img40.imageshack.us/i/wdfscorpioblackbjkt.jpg/

davor07
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2009 22:17 (davor07).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 2.5" HDD sata2, koji jumper da postane sata1?

So the parts have finally arrived, i've build a raid with two Seagate Momentus 5400.4 hard drives and it works great now.

Only thing that was an issue is that it wasn't recognizing the hard drives until i put jumper on them.

The jumper goes on left two of four pins on hard drive, on any 2.5" hard drive, and it enables sata 1 only mode.

Maybe this is the problem, someone else should try this on a bigger drive to see if it works.

Znači ljevo od SATA konektora ti se nalazi jumper block. Jumper stavi na drugi pin od lijeve strane.

17 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

So the parts have finally arrived, i've build a raid with two Seagate Momentus 5400.4 hard drives and it works great now.

Only thing that was an issue is that it wasn't recognizing the hard drives until i put jumper on them.

The jumper goes on left two of four pins on hard drive, on any 2.5" hard drive, and it enables sata 1 only mode.

Maybe this is the problem, someone else should try this on a bigger drive to see if it works.

Znači ljevo od SATA konektora ti se nalazi jumper block. Jumper stavi na drugi pin od lijeve strane.

Hvala na info! Za svaki slucaj, baci pogled na fotku u ovom postu. Oznacio sam pinove brojevima. Na fotki je blok pinova skroz desno (na mojoj fotki). Koji br pinovi su za sata1?

http://img219.imageshack.us/img219/1853/25inchconnectors.jpg

Hvala na pomoci

davor07
17 godina
neaktivan

1 i 2 !

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Whalter vT kaže...

1 i 2 !

Hvala puno! Sad sve radi kako treba, od prve!

Pozdrav

davor07
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice