Što je važnije gledati kod odabira TV-a za konzolu (s tim da je Full HD).
Response Time10MS ili Refresh Rate50Hz?
Što je važnije gledati kod odabira TV-a za konzolu (s tim da je Full HD).
Response Time10MS ili Refresh Rate50Hz?
Cjenu, dijagonalu, vrstu osvjetljenja, tip matrice...?
Recimo 39 - 42 Full HD 1080 (ipak je za konzolu ps4)
I šta sad pogledati milisekunde ili hercažu ili oboje, ispod čega ne ići...
Recimo 39 - 42 Full HD 1080 (ipak je za konzolu ps4)
I šta sad pogledati milisekunde ili hercažu ili oboje, ispod čega ne ići...
Recimo da kažeš koliko novca želiš/možeš izdvojiti za TV, 2k Kn ili 20k Kn, postoje desetci razloga zašto???
Što se tiče same konzole ista podržava Ultra HD (4k) rezoluciju za određene sadržaje isto kao i 3D-game naslove u Full HD-u (u budučnosti prema trenutnim informacijama vjerojatno i 3D Blu ray naslove)!
Kvalitetan TV sa kvalitetnog izvora video signala (konzola, PC, mobitel, STB...) daje kvalitetan prikaz slike i ne kupuješ TV isključivo radi konzole, dakako ne treba novac davati na overkill feature, ali navedena konzola prilično je "moćna" i ukoliko želiš iskoristi pun potencijal trebaš 4k TV koji nikako nije jeftin, ali kod Sony konzola to je tako, dosadašnji modeli konzola pojavom na tržištu bili su referenca i rađeni da ne "zastare" već sutra.
Naravno da si "mudro" sročio pitanje "pogledati milisekunde ili hercažu", dakle dovoljno dobar TV za konzolu ali ne i preskup, pokušat ću malo pojasniti; kvaliteta prikaza nekog tipa same matrice uvelike zavisi od kvalitete popratne elektronike, dakle nemoj se držati marketinških trikova friziranjem specifikacija koje si naveo jer jednostavno rečeno što vijedi velika brzina odaziva matrice ako popratna elektronika zaostaje refreshom?
Nadam se da sam ponesto pojasnio i pomogao, radi lakšeg izbora TV-a predlažem segmentiranje u nekoliko cjenovnih razreda.
Gledajuci po netu, u clancima pise HD 1080 za igre.
4k za video i slike.
Sto se tice TVa, kao sto sam i napisao: TV za konzolu. (iskljucivo)
Ako ce se igrati na njoj onda je valjda Full HD maximum za igru.
Sto se tice cijene oko 4000. ali nije problem ako bude malo vise.
Sta je bestbuy za igranje ?
Gledajuci po netu, u clancima pise HD 1080 za igre.
4k za video i slike.
Sto se tice TVa, kao sto sam i napisao: TV za konzolu. (iskljucivo)
Ako ce se igrati na njoj onda je valjda Full HD maximum za igru.
Sto se tice cijene oko 4000. ali nije problem ako bude malo vise.
Sta je bestbuy za igranje ?
Gore u postu izostavio sam Plazma-TV modele (vrsta ekrana), razlog; uz sve prednosti (niža cijena u odnosu na kvalitetan LCD) i nedostatke plazma-TV (znatno veća potrošnja, zagrijavanje) plazma-TVa (vjerojatno bi izbor bio neki od Panasonicovih modela) za gaming na konzolama dajem prednost LCD tehnologiji. Dolje navodim nekoliko modela TV-a ispod kojih uz nove konzole ne bi trebalo ići, zatim 2 modela po mom izboru i na kraju 3 referentna modela. Kako TV kupujemo da služe nekoliko godina mislim da je bolje ukoliko kupujemo novu konzolu uključiti je u postojeći TV (npr. kvalitetan HD-TV) i naknadno odabrati kvalitetan TV. Ukoliko kolege žele neka navedu i nekoliko modela plazmi, ako imate dvojbi oko izbora... pitajte nastojat ćemo pomoći jer na policama trgovina uistinu je na osnovu specifikacija teško reći koji TV je bolji, k tome na policama su izloženi uređaji na defaultnim postavkama i nekalibrirani što još više otežava izbor.
1. Full HD TV, LCD, LED 3D 40" okvirno navedenog cjenovnog ranga:
2. Moja preporuka Full HD TV, LCD, LED 3D 40":
3. Ultra HD TV:
pozdrav, takoder planiram kupiti tv, ali radi ps3, jer eto, neki ga tek sada kupuju :D a doma imam jos stari crt televizor jer mi do sada bolji nije ni trebao. cijena do koje bi kupovao je max 3000kn, a najvise bi mi odgovaralo oko 2500kn ako je moguce. rezolucija 1920x1080, 32" ...ne kuzim se previse u to, a sad kad kupujem htio bi da to bude najbolje kaj mogu za te pare
unaprijed hvala
pozdrav, takoder planiram kupiti tv, ali radi ps3, jer eto, neki ga tek sada kupuju :D a doma imam jos stari crt televizor jer mi do sada bolji nije ni trebao. cijena do koje bi kupovao je max 3000kn, a najvise bi mi odgovaralo oko 2500kn ako je moguce. rezolucija 1920x1080, 32" ...ne kuzim se previse u to, a sad kad kupujem htio bi da to bude najbolje kaj mogu za te pare
unaprijed hvala
Ovdje forumašima želim ukazati da računalni monitori u pravilu imaju osjetno manji input lag, ALI kako je ovdje riječ o TV - uređajima znatno veće dijagonale a cijena ograničavajuć faktor savjetujem na netu konzultirajte rezultate testova input lagova, uglavnom stvari stoje ovako;
Full HD, LCD-LED, 3D TV 32":
TX-P42C3E je model koji imam na PS3.
U igrama ide na 720p tako da je ovaj model na 600Hz meni super.
TX-P42C3E je model koji imam na PS3.
U igrama ide na 720p tako da je ovaj model na 600Hz meni super.
Slažem s tobom, nećeš valjda mijenjati oko godinu star HD televizor (za svoju klasu i specifikacije best-bay) samo zbog izlaska nove konzole?, Full HD standard postojao je davno prije izlaska tvog modela TV na tržište, tad su pitanja oko izbora "potencijalni kupci" vezali (maskirali) uz ondašnja aktualna zbivanja! Kako velika većina ne mijenja TV svake godine (novi marketinški trikovi...) nego TV kupujemo za duži period (nekoliko godina) ne nasjedati na razne marketinške trikove, na tržištu su u ponudi 4k televizori dok su u nas TV-kanali emitirani, gledamo (i gledat ćemo dogledno vrijeme) u SD rezoluciji, da odnedavno u 16:9 formatu (s tim da sa skoro svakom reklamom TV prelazi u 4:3 format)!
Pri kupnji kvalitetnog TV uređaja treba se dobro raspitati što kupujemo i da li nam razne opcije (za sada) uistinu trebaju, za gledanje televizijskih SD kanala NE, za spajanje TV-a na razne uređaje s izvorom videa visoke razlučivosti (PC, konzola, kamera, mobitel, STB...) DA.
S druge strane želimo li kupiti kvalitetan TV uređaj za idućih 5-7 godina koji podržava napredne tehnologije koje tek dolaze uz konzumnu elektroniku treba odabrati adekvatan model bar iz sredine ponude, tu vrijedi ona stara "koliko novca - toliko glazbe"!
Uzimi si neki montiro od 24 incha full hd.
Kupujem ps4 i treba mi tv od 80 cm za 2k kn. Da li mi mozete navesti par dobrih modela na kojima bi konzola dobro radila? Hvala!