LCD TV 5000-6000 kn

poruka: 58
|
čitano: 24.868
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: LCD TV 5000-6000 kn
DaracZG1 kaže...

Teško da su modeli za UK lošiji od naših, i ja bi rađe model bez tih naprednih postavki, nego model koji ima problema sa zujanjem(kao ova moja 42X10, a koliko vidim na netu isti problemi se mogu vidjeti i na G10, S10 itd.), najvjerovatnije super kvalitetne elektronike koja se isporučuje samo za naše tržište.

Šta vi to svi gledate televiziju bez tona ili vam možda zuji u glavi?

Da, B modeli su lošiji od naših E modela i zato će Britanci u 2010. takođar dobiti modele sa oznakom E.  Evo ako se na varam X10 za naše tržište ima infinite blck tehnologiju dok B model to nema.

15 godina
neaktivan
Bara kaže...
DaracZG1 kaže...

Teško da su modeli za UK lošiji od naših, i ja bi rađe model bez tih naprednih postavki, nego model koji ima problema sa zujanjem(kao ova moja 42X10, a koliko vidim na netu isti problemi se mogu vidjeti i na G10, S10 itd.), najvjerovatnije super kvalitetne elektronike koja se isporučuje samo za naše tržište.

Šta vi to svi gledate televiziju bez tona ili vam možda zuji u glavi?

Da, B modeli su lošiji od naših E modela i zato će Britanci u 2010. takođar dobiti modele sa oznakom E.  Evo ako se na varam X10 za naše tržište ima infinite blck tehnologiju dok B model to nema.

Nemam potrebe gledati bez tona, a može biti i da su neki gluhi kao topovi, pa ne čuju.Uglavnom zujanje se čuje i na normalnoj jačini tona(bez tona se čuje duplo jače).Vjerovatno nisi imao priliku čuti koliko jako se čuje to zujanje, moj comp sa 4x120mm venta na 800-1200rpm ne proizvodi toliko iritantan zvuk ko taj TV, a u istoj su sobi.Evo neki dan sam bio kod čovjeka sa istom plazmom, i kod njegove se doslovno trebam približiti do ekrana da bih čuo tiho zujanje, tako da mi nitko nemože tvrdit da problem ne postoji i da se kod nas vjerovatno prodaje dio plazmi koji imaju problema s time, a serviseri to negiraju i govore da je sve u redu.Izgleda da je kod nas stvarno lutrija kaj se tiče kupovine nevedenih plazmi, možeš dobit normalnu, a možeš i defektnu, pa žaliti za lovom koju si dao za nju.

15 godina
neaktivan

Pa razgovor oko HD tehnologije nije rekla kazla, pricam o egzaktnim stvarima. Njihovi modeli su zakinuti za napredne postavke slike. Imas hdtvtect.co.uk pa provjeri. Laicima ovo ne smeta dok svakom ko zeli izvuci sto bolji sliku za svoje novce itekako to smeta.

90% korisnika svih 2009 modela ne cuje zujanje.

15 godina
neaktivan
Nani HD Guru kaže...

Pa razgovor oko HD tehnologije nije rekla kazla, pricam o egzaktnim stvarima. Njihovi modeli su zakinuti za napredne postavke slike. Imas hdtvtect.co.uk pa provjeri. Laicima ovo ne smeta dok svakom ko zeli izvuci sto bolji sliku za svoje novce itekako to smeta.

90% korisnika svih 2009 modela ne cuje zujanje.

J... ga, ja sam u ovih 10% koji su dobili model koji se dosta čuje, i po tome je šansa isto toliko posto da neki buduči kupac Panasonicovih plazmi, dobije model koji zuji puno jače od ostalih 90% njihovih plazmi.

16 godina
RE: Lcd 5000-6000 kn
Bara kaže...

Daj ti meni reci koji je to TV u 42'' bolji od navedenog modela? Ajde reci, kolko ja znam ima samo jedan, ali ako ti nađeš još koji slobodno navedi.

Evo ja sam jucer presao po ducanima i trazio G10 42'' i 2 prijatelja koja tamo prodaju su rekla da je to plafon sto se danas tice od plazma tv-a. Jucer ga nije bilo nigdje u gradu Smijeh ali danas dolazi 5 komada u jedan ducan pa idem kupiti bio je samo izložen u konikomu, pa sam ga vidio  =)

[url=http://img16.imageshack.us/i/sighx.gif/][img=http://img16.imageshack.us/img16/1065/sighx.th.gif][/url]
15 godina
LCD TV 5000-6000 kn

moja ti je preporuka philips serije 5000,imam jedan doma od 82 cm,ima predobru sliku,iako je hd ready,ne gledaj previše brojke ,odi u dučan i koji ima najbolju sliku to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
blackalbum kaže...

moja ti je preporuka philips serije 5000,imam jedan doma od 82 cm,ima predobru sliku,iako je hd ready,ne gledaj previše brojke ,odi u dučan i koji ima najbolju sliku to je to.

Vec je doma panasonik od jucer =) Nema boljeg od tv-a za 7000kn, jos sam i stalak dobil free =)

[url=http://img16.imageshack.us/i/sighx.gif/][img=http://img16.imageshack.us/img16/1065/sighx.th.gif][/url]
17 godina
LCD TV 5000-6000 kn

pitanje u vezi G10

Da li je neka velika razlika u slici izmadju 42" 37" 32" na toj Panasonic plazmi?

Namjeravam uzet PANASONIC TX-L32G10E, gledao sam i citao razne recenzije

al svugdje je 42" pa me interesira dali ima razlike od 32"?

I jos, gledam tv povremeno 3-4 sata navecer, kupio bi ga samo radi tv programa (jer se gasi analogni signal 26.01) dali mi zaista treba takav tv ili mozda bolje neki jeftiniji (SAMSUNG LE 32 B530)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

pitanje u vezi G10

Da li je neka velika razlika u slici izmadju 42" 37" 32" na toj Panasonic plazmi?

Namjeravam uzet PANASONIC TX-L32G10E, gledao sam i citao razne recenzije

al svugdje je 42" pa me interesira dali ima razlike od 32"?

I jos, gledam tv povremeno 3-4 sata navecer, kupio bi ga samo radi tv programa (jer se gasi analogni signal 26.01) dali mi zaista treba takav tv ili mozda bolje neki jeftiniji (SAMSUNG LE 32 B530)?

Toj Panasonic plazmi je ao i ostalima Panasoncic FullHD plazmama najmanja dimenzija 42'' dok je ostalim proizviđačima najmanja dimenzija FUlHD plazmi 50''. Model G10E u 32'' i 37'' je LCD, a ne plazma. Taj LCD krasi za najbolji kut gledanja kod bilo kojeg LCD-a na tržištu isto kao i najmanji input lag od svih LCD-ova, a mana je razina crne boje. Ne znam sa koje udaljenosti gledaš TV al nebi priporučija manj TV od 37'', a čak bi priporučija konkreto jednu plazmu Panasonic TX-P42X10Y koja se nađe već od 4000kn.

17 godina

Ja sam razmisljao o ovom http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=22506&servisID=1

Tv gledam u sobi koja ima cca 12 kvadrata s udaljenosti cca 2,5-3m max tako da bi mi 42" bilo preveliko (imam malo mjesta na zidu) mozda 37"

Znaci nesto oko 5000kn, za gledanje digitalne tv (da ima digitalni tuner u sebi), povremeno (1 tjedno) spajanje s kompom za gledanje filmova (divX, avi, mkv...) i moozda neka igra (FPS).

Ako moze neki konkretni prijedlog s malom recenzijom "ZA" i "PROTIV"

Puno hvala unaprijed za trud Osmijeh

17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Ja sam razmisljao o ovom http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=22506&servisID=1

Tv gledam u sobi koja ima cca 12 kvadrata s udaljenosti cca 2,5-3m max tako da bi mi 42" bilo preveliko (imam malo mjesta na zidu) mozda 37"

Znaci nesto oko 5000kn, za gledanje digitalne tv (da ima digitalni tuner u sebi), povremeno (1 tjedno) spajanje s kompom za gledanje filmova (divX, avi, mkv...) i moozda neka igra (FPS).

Ako moze neki konkretni prijedlog s malom recenzijom "ZA" i "PROTIV"

Puno hvala unaprijed za trud Osmijeh

Ako ti je 42'' puno, a na tu udaljenost uopće nije, onda HDready plazmu Panasnic TX-P37X10Y i savjet da izbjegavaš Protis jel oni kolko mi je poznato nabavljaju robu direkt izvanka a nisu zastupnici pa nemaš našu garanciju.

17 godina

THX

...nije li na toj x10y malo premala rezolucija 1024x768 na 37"?

Imam jos i monitor 22" (samsung BW) preko kojeg ponekad gledam tv i na njemu se dosta vide te "kockice"-pixeli a ima puno vecu rezoluciju (1680x1050)

Ne bih htio da mi se vide one "kockice" kod gledanja.

Znaci na tom X10Y je slika ok (boja, crna, nema ghostinga...)?

ps. tablica s prijedlozima tv-a (http://hdtelevizija.com/savjeti_i_preporuke/preporuke-za-kupovinu-lcdplazma-televizora/)

...dali je ta tablica vjerodostojna tj. dali se slazete s njom (podebljane modele oni preporucuju)

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 16:18 (djigibao).
17 godina
neaktivan
LCD TV 5000-6000 kn

Kažeš gledao se TVa ma kompu i vidi ti se kockice. pa normalno ako si na Tnečemu sa tolkom rezom gleda SD signal i to ivjrojatno sa nekih 0-5m udaljenosti. Inače je X10Y trenutno najbolji TV za prikaz SD signala, ako oćeš FullHD TV moj savjet je trenutno best-buy TV do 10000kn Panasonic TX-P42G10E kojeg pri prikazu FullHD signala malo koji TV može nadmašit i to vjerojatno 2 modela na cijelom svijetu, jedan je Pioneer(nema manjeg od 50'') dok je drui ovogodišnji Panasonic V10E model.

Rekao si da ćeš gledati TV sa 3m, a ako ćeš gledat FullHD sa te udaljenosti onda se preporuča TV od 50''.

Ona tablica je jako dobra, alu veličinma 32'' i 37'' pazi jel većina ne stavlja vlastite panele nego kineske ili tajvanske.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

OK, recimo suzim izbor na ova 2 modela TX-P37X10Y i TX-L37S10E. Razlika u cijeni cca 1000kn, preporuka tv bi bila...?

Jedan je HD Ready i 100hz a drugi je Full HD i 50Hz?! Dali ima kakve veze?

17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

OK, recimo suzim izbor na ova 2 modela TX-P37X10Y i TX-L37S10E. Razlika u cijeni cca 1000kn, preporuka tv bi bila...?

Jedan je HD Ready i 100hz a drugi je Full HD i 50Hz?! Dali ima kakve veze?

TX-P37X10Y, ako već ideš na Panj LCD onda barem TX-L37G10E.

Ovi Hz ti imaju veze se rezolucijom pri pokretima tako de će taj S10E LCD u pokretima dati samo 300 od nominalnih 1080 linija koje se mogu prikazati samo kod statike dok X10Y plazma daje svih 768 kolko je i deklarirano.

17 godina

Znaci definitivno TX-P37X10Y?

E sta im znace oni nastavci Y E (P37X10e, P37X10y)?

Taj TX-P37X10Y ima digitalni tuner, nemoram kupovat zasebni? Samo ukopcam antenu i gledam?

Koji Mpeg 2 ili Mpeg4?

17 godina
neaktivan

Evo ja imam 42X10Y panija i viruj mi tv je bolesno odlican samo si prikopcaj antenu i peri ako zivis u Zg-u moci ces hvatat i HD-Promo signal zato sta imas MPEG-4 tuner on ti sluzi za hd signale a Mpeg-2 je digitalno tuner za normalne sd kanale!

16 godina
SPLICO212 kaže...

Evo ja imam 42X10Y panija i viruj mi tv je bolesno odlican samo si prikopcaj antenu i peri ako zivis u Zg-u moci ces hvatat i HD-Promo signal zato sta imas MPEG-4 tuner on ti sluzi za hd signale a Mpeg-2 je digitalno tuner za normalne sd kanale!

ipak je Panasonic Panasonic-ja sam kupio kao sto ste mi preporucili plazmu 42'' G10 za 7000kn s stalkom. Nemam ni jednu primjedbu sad tek vidim kako ostali imaju losu sliku na svojim lcd-ima. Slika je mrak, odlican je tv.

17 godina
neaktivan
LCD TV 5000-6000 kn

Čini se da će biti jako teško biti nabaviti i X10 i G10 plazme jel je proizvodnja obustavljna, a prodavali se tako dobro naročito G10 da ga već nema po dućanima. Već bi krajem sljedećag mjeseca trebale početi dolaziti Panasonic plazme za 2010. na naše tržište i to prvo X20 i G20 modeli. Više o novitetima u HD svijetu pročitati o prvim detaljima sa CES-a 2010. ekipe na HD Televiziji.

Koga zanimaju US modeli evo ih, no imajte na umu da se oznake kao i specigikacije rezlikuju od naših E modela.

X10E ima samo MPEG2 tuner dok X10Y ima i MPEG2 i MPEG4.

Naravno, u vidu novih Panasonic modela.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2010 20:24 (Bara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LCD TV 5000-6000 kn

Pitanje u vezi HDMI kabela.  Nasao sam ovaj (http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=15636) kabel i cini mi se ok i jeftin, e sad dali ima kakve razlike od nekih drugih HDMI kabela, u vezi kvalitete?  Ako ima koje su razlike i ako moze preporuka koji kabel uzet?  Kabel bi mi sluzio za spajanje kompa i plazme.  Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
djigibao kaže...

Pitanje u vezi HDMI kabela.  Nasao sam ovaj (http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=15636) kabel i cini mi se ok i jeftin, e sad dali ima kakve razlike od nekih drugih HDMI kabela, u vezi kvalitete?  Ako ima koje su razlike i ako moze preporuka koji kabel uzet?  Kabel bi mi sluzio za spajanje kompa i plazme.  Hvala

http://hdtelevizija.com/2009/11/28/test-hdmi-kabela-usporedba-video-kvalitete/

17 godina
LCD TV 5000-6000 kn

Evo kupio prije neki dan (nakon nekoliko dana citanja, pregledavanja i usporedjivanja raznih tv-a) Panasonic 42X10y.

Slika i tv su super, zadovoljan (malo mi je 42" velik ali manjeg 37" nije bilo Namigiva).

E sad, citao sam da prvih 200 sati treba stavit cinema mode, brightness i contrast na 50% (tj. 30) i aspect 16:9, a nakon toga (200 sati) cinema mode, brightnes -3, brightness 56, color 26 i ostalo off.

Zanima me kako ide aspect onda (nakon 200h): automatic, 16:9, just....?

...i dali treba jos neke postavke pogledat/promijenit u settings?

Kad se spajam s pc (Hdmi kabelom) koje postavke trebam postavit na kompu za output i dali trebam jos nesto nastimat, postavit...?

Eto molio bi za pomoc svih koji imaju taj tv (a ima ih dosta) da mi preporuce svoje postavke, misljenja....

Zahvaljujem na trudu i volji Osmijeh

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 10:56 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LCD TV 5000-6000 kn

...nema zainteresiranih za moja pitanja? Plač

Bilo kakva informacija, link, savjet...

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...

...nema zainteresiranih za moja pitanja? Plač

Bilo kakva informacija, link, savjet...

To je tvoja osobna stvar al ja bi pošto je plazma u pitanju na Auto stavija.

17 godina
OK, imas li mozda taj tv (x10y) ili znas nekog ko ima pa kako je kod njega i dali je mjenjao jos neke postavke (overscan...)?
17 godina
...e, jos nesto. Ima li x10y i opciju podsjetnik ili da automatski prebaci na program u zadano vrijeme?
17 godina
neaktivan
LCD TV 5000-6000 kn

jel netko uopce napomenuo da plazme trose puno... ali puni vise energije (struje) od LCD-a?

nekako me zivcira to guranje plazmi u nebesa..

osobno me zanima sony-eva Bravia serija i to oko promjera 82   cm

evo sam nasao nesto na you tube-u pa malo vidite

http://admin.schime-share.schime.operaunite.com/webserver_1/content/index.html
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 14:57 (D-Style).

0 0 hvala 0
16 godina
D-Style kaže...

jel netko uopce napomenuo da plazme trose puno... ali puni vise energije (struje) od LCD-a?

nekako me zivcira to guranje plazmi u nebesa..

osobno me zanima sony-eva Bravia serija i to oko promjera 82   cm

evo sam nasao nesto na you tube-u pa malo vidite

A jel ti kupujes TV da ti stedi struju ili da gledas u njega ?

I daj ne lupetaj, imam 50" plazmu  iz rastrosne serije (Kuro G9)  i po specidfikacijama max potrosnja je  koliko se sjecam 450W, a prosjecna ispod 300W , lcd tih dimenzija trosi mozda stotinjak W manje.  Jaka stvar, obicna  zarulja ti trosi 100W (ako nije stedna).

Mjesecno je tih 100W  uz gledanje od 10h dnevno (sto je poprilicno puno):

0.1 kW * 10h * 30 dana = 30 kwh  * 0.6Kn = 18Kn

Vau 18 Kn mjesecno moram više izdvojiti ( ako i toliko) za struju u zamjenu sto gledam sto put bolju sliku.

Kad se uzmu u obzir neoPDP paneli koji troše  manje onda tu razlike više nema i en znam o kakvoj ti to drasticnoj razlici u potrosnji govoris.

Ono, kupujes TV od 5 , 10 , 20 tisuca kuna ali te brine mjesecno 20 kn više za struju.  Najbolje ne kupi ništa pa ti nece niti trositi i jos  usparas sve novce koji si mislio potrositi na tv Smijeh

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice