Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.750
|
čitano: 19.567.659
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Ladiesman 312 kaže...

Ljudi pomagajte koji od ova dva bi mi preporučili. Koristio bi tv veliku većinu vremena za pc gaming, te nešto malo za ps5. Soba nije presvijetla, a i ovako sam na kompu u večernjim satima pa bi mi oled možda bio bolja opcija po toma pitanju (iako svarno me strah tog burn ina zbog huda u igrama). Kod hisensa me privlači ta veća dijagonala i kolko vidim po recenzijama crne su dosta dobre zbog puno tih dimming zona. Na cca dva/dva i pol metra sam od tv-a. Ak imate i treću opciju predložite.

https://www.bigbang.hr/tv-65-hisense-uled-65u8nq-4k-smart-tv.html

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-OLED55C43LA.AEU/

Burn in nije stvar koja te treba brinuti na novim televizorima....

4 godine
Ladiesman 312 kaže...

Ljudi pomagajte koji od ova dva bi mi preporučili. Koristio bi tv veliku većinu vremena za pc gaming, te nešto malo za ps5. Soba nije presvijetla, a i ovako sam na kompu u večernjim satima pa bi mi oled možda bio bolja opcija po toma pitanju (iako svarno me strah tog burn ina zbog huda u igrama). Kod hisensa me privlači ta veća dijagonala i kolko vidim po recenzijama crne su dosta dobre zbog puno tih dimming zona. Na cca dva/dva i pol metra sam od tv-a. Ak imate i treću opciju predložite.

https://www.bigbang.hr/tv-65-hisense-uled-65u8nq-4k-smart-tv.html

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-OLED55C43LA.AEU/

Uzmi C4, 900 eura je odlična cijena za top OLED TV iako je 55 cola.

LG ima daleko bolji OS od Hisensea koji je na Vidaa osu i nije baš neka sreća, a da ne govorim da to ipak OLED i za tvoje potrebe bi ti po meni bolje legao.

Uvijek bi rađe uzeo manju colažu, a bolju tehnologiju, a to je u ovom slučaju OLED.

Burn in je relikt prošlosti na ovim novim oledima, to te ne treba brinuti više.

20 mjeseci
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Molim preporuku za kupnju TV-a veličine do 43", cijena do 300 EUR.

Radi se o manjoj sobi, gdje bi koristio TV na udaljenosti od 2 m. Nisam siguran da li bi OLED ili QLED, ali čini mi se da je QLED nekaki standard. Neznam koji smart sustav treba imati, ali je potreban sigurno. Ne razumijem se što je bolje. Nekako me sve vuče na TCL QLED od 43 inča, on se nađe i za 280 eura. A opet, ima i LCD-a za 150 EUR-a.

Što kupiti?

0 0 hvala 0
17 godina
Zbilja više nema burn ina?
Također imam C4 65 i bojim se duže igrati GT7 jer mi se je na starom C8 stvoril burn in rev limitera...
2 godine
Nakatomi kaže...
millennial kaže...
AFARON kaže...
Zaporožac kaže...
LeskiRM kaže...

Apsolutno se slažem, toga me i strah.

Ne mogu reć da mi je 55" malen ali volio bih veći, nisam skeptičan za netflix itd nego za maxtv kako će to izgledati s obzirom na udaljenost.

Bio sam jučer u trgovini, stao na nekih 2m i tv mi uzme cijelo vidno polje, što mi je za filmove super ali upitno mi je za tv sadržaj..

Gledam u 65" tv s dva i pol metra i nije mi veliko, niti mi uzima cijelo vidno polje.

Vjerojatno je to individualno.

Meni je kao što rekoh super. 

I ja gledam 65" sa otprilike dva i pol metra. Ne da mi nije veliko, nego mislim da mi ni 100" ne bi bilo veliko.

nije previše. gledam 120" sa cca 3.5m i meni je to TOP.

Imaš projektor? Koji model?

Trenutno na Xgimi Horizon Ultra, jako dobar projektor za svoju cijenu. Gledam sad napraviti upgrade na Hisense C2 Ultra.

Inače imao prvo nekakvog jeftinog Kineza, $150, za te novce čudo od projektora, 720p, 120" slika, ali sasvim pristojna.

Nakon toga Xiaomi Mi Smart Projector 2, nije mi se svidio, odnosno nije bio nekakav veliki upgrade u usporedbi sa jeftinim kinezom osim što ljepše izgleda, kompaktniji je i mobilniji i ima ugrađen Android TV, ali po pitanju slike su tu negdje.

Xgimi je već bio veliki skok na bolje, ali sad nakon godinu dana već gledam što je sljedeće. 

Ovo je isto dobar projektor za svoju cijenu, može se naći za oko 1200-1300 eura.

https://www.amazon.com/stores/Dangbei/page/E76085EF-F0D1-4CA5-9F88-B02BAC713CB9

2 godine

vezano za Hisense i označavanje modela, evo možda nekome pomogne shvatiti njihovu logiku. ako sam dobro shvatio ono Q je oznaka za QLED.

Hisense uses a simple naming scheme. Starting with the 2021 Hisense TVs, the flagship ULED lineup has a U in front of the model names, while the entry-level models have an A. The first letter is followed by a number to indicate where it stands in the lineup; the last letter represents the year; Hisense uses H for 2022, K for 2023, and N for 2024. For example, the Hisense U8N is a high-end 2024 model, while the Hisense A6N is an entry-level 2024 model. If there's an R in the model code, it means it uses Roku TV instead of Android TV.

više: https://hisenseshowroom.co.tz/blogs/news/hisense-tv-series-explained

1 0 hvala 0
7 godina
12 godina
illennial kaže...
eXodia93 kaže...
millennial kaže...
Novice kaže...
millennial kaže...

zna li netko razliku između Hisense 65U7Q i 65U7Q Pro. Čini mi se da trebam sad potrošiti 3h istraživanja da bi pronašao gdje je razlika osim u 144Hz vs 166Hz. Gledao na Hisense stranici, nema uopće usporedbe modela ili ja ne znam to pronaći.

Vidi ako ima kakvih razlika na displayspecifications stranici

pogledao, nema Pro verzije. 

Edit: ima 65U7Q Pro, ja sam tražio 65U7NQ Pro. *ebali ih N, Q, K... a doći do objašnjenja što znači koja oznaka je sizifov posao

Pro za razliku od obične ima:

veću svjetlinu 2000 nitsa vs 1500 nitsa

dolby vision gaming

sporiji odziv 6ms vs 3.6ms

više diming zona 560 vs 384

anti-reflection premaz vs low-reflection (što god to bilo)

165Hz vs 144Hz

proc sa AI (mada u speckama piše i za običnu verziju da koristi AI https://hr.hisense.com/proizvodi/tv/uled-miniled-tv/TV-SET-55U7NQ-HSN/p/000000000020013117)

nešto jači SoC

cijela usporedba

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/4f5f30aa56

Usporedujes dva kriva televiora , čovjek je pitao za razliku izmedu ovogodisnjeg u7q i u7q pro serije 
u7nq koji si ti naveo je proslogodisnji model i dio je serije u7q pro zapravo 
znam . Netko tko ne prati tesko mu se snaci 

ali uglavnom ovako ide poredak  : 65U7NQ PRO(900-1000e) i proslogodinji u 65u7nq (600 eura)
Klasa ispod : u7q (700-800) 

dakle u7q izbjegavaj svakako ...eh sad u praksi  novi u 7nq pro nije puno bolji od proslogodisnjeg u7nq ..definitvno ne 300-400 eura bolji 

ako ti je budget oko 900-1k eura...onda gledaj bolje tcl c7k ili u8nq ...za klasu bolji televizori a isith para 

Hisense 55U7NQ za 500 eura ili Hisense 55U7Q PRO za 675 ? koje su razlike?

savjeti? na klik sam do kupovine, a u igri mi je i 65" verzija. 

https://www.t3.com/tech/tvs/hisense-u7q-pro-review

https://www.bug.hr/recenzije/hisense-65u7nq-je-bogato-opremljeni-mini-led-tv-s-quantum-dot-tehnologijom-i-45948

vidim i solidne recenzije za U7N, ali nemam pojma je li to isto/slično U7NQ ???

Ista stvar su U7N i U7NQ, vjerojatno samo tržišne razlike ne brini.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2025 10:17 (gelon).
11 godina

Je li mi se više isplati za 200 eura kupiti televizor ili projektor? Imam prazan bijeli zid spavaće sobe pa mi je palo na pamet projektor, ali kako istražujem na internetu kažu da baš jeftini projektori ne valjaju.

2 godine
The_K kaže...

Je li mi se više isplati za 200 eura kupiti televizor ili projektor? Imam prazan bijeli zid spavaće sobe pa mi je palo na pamet projektor, ali kako istražujem na internetu kažu da baš jeftini projektori ne valjaju.

da ne idemo u OT otvorio sam novu temu za projektore:

https://forum.bug.hr/forum/topic/audio-video-uredaji/koji-projektor-kupiti-vodic-odabir/307919.aspx

10 mjeseci
Zver kaže...

Ja gledam trenutno 55 sa 3m.. žena sa 2.5m..

I gledam jel bi mi 75 bilo veliko...u tom slučaju telka ide skrroz do zida pa se.bi gledalo sa 3 i 3.5m..

Trenutno se troumim,

lg 65c5 ili tcl 75c7k ili 75c8k... 65g5 mi je preskup.

Čak mi se.nekako i bolji vidi 65c8k nego c5 oled za octu cojenu  u istoj dijagonali..

nekako naginjem na microled.. uz oled trebam nvidia shield ili neki drugi box za 100e

Sad gledam do 1500...

Kaj mislite?

Imam Sony xf9005 55 iz 2018. Koštao je tad 1000e..

65ica 1500 i više ne sječam se točno, bila mi preskupa

Nemoj radi OS-a kupovati slabiji tv. Jedino ne znam što misliš pod microled, miniled?

16 godina
Prije 3 dana odletimo ja i bratic u Gratz u shoping centar vidit sta ima i tv-e uzeti isto ako bude nes na akciji.... i on htjeo Phillipsa (voli ambilight i tocka), dode covijek do nas na njemackom pita treba pomoc ovo ono i mi pozdravimo ali reko english only please, kaze nema frke i ja mu na mobitel pokazem koji tv nas zanima i sad je vec cuo mene i bratica kako pricamo i krene i on s nama na "naski", slovenac je...i kaze sacekajte idem po kolegu on je bas za tve. Dode drugi isto slovenac i bla bla u pricu nema tv koji hocemo ali ima drugi i sad dio zasto pisem ovo, odmah on na kompu "aj da vidimo sta mozemo napravit s cijenom" i spusti on tu nekih 10% sigurno... bratic vidio i Samsu gov soundbar najnoviji mislim q990f da je oko 1400 eura je bio, i tu ovaj isto da vidimo sta se moze i opet ode preko stoje dole.. nosac je za tv uzeo isto neki bjesni vogels 350 eura je i tu mu je na oko 300 spustio. Tv koji mene zanima nije bio (S95D ili LG G4), i tu sam i braticu reko daj covjeku za kavu skinio ti je par stoja..naeavno ovaj vice nije potrebno ali ono red je red... i odemo mi setat i napravimo skoro krug i vidimo na kraju zvucnici Klipsch koje sam htjeo uzeti da zamjenim satelite od Logija Z5500 jer su neki prokrcili R-50M za prednje i R-40M za zadnje jer su ti bas i bili najljepsi zeni jer nece neke "ruzne"... na akciji i oni bili isto dobroj, odemo mi opet po slovenca i za 40-ke nema kutije, ali ovako vizualno su ok nigdje ni trunke nicega, nisu na suncu reko pakiraj i to sta sad... i opet on na komp i to sto su bili na akciji jos skine, a 40-ke stavi da su na nuli oni jer su raspakirani i bez kutije... tako da sam dobio zvucnike ta dva para za 400 eura.... ugl sta je poanta, prije mjesec dana udemo bratic i ja u links, pa poslje i u Big Bang i hocemo 2 laptopa od 5000 eura svaki, niti 1 centa nitko nije htio spustit ni kad sam pitao, dat 10 posto na periferiju ili ono bilo sto samo eto... a tamo covjek sam nam 5 6 stoja spusti, i to i stvari koje su vec bile na akciji... nemos vjerovat...
VenAtoR#2231
Moj PC  
11 0 hvala 1
2 godine
jocommb kaže...
Prije 3 dana odletimo ja i bratic u Gratz u shoping centar vidit sta ima i tv-e uzeti isto ako bude nes na akciji.... i on htjeo Phillipsa (voli ambilight i tocka), dode covijek do nas na njemackom pita treba pomoc ovo ono i mi pozdravimo ali reko english only please, kaze nema frke i ja mu na mobitel pokazem koji tv nas zanima i sad je vec cuo mene i bratica kako pricamo i krene i on s nama na "naski", slovenac je...i kaze sacekajte idem po kolegu on je bas za tve. Dode drugi isto slovenac i bla bla u pricu nema tv koji hocemo ali ima drugi i sad dio zasto pisem ovo, odmah on na kompu "aj da vidimo sta mozemo napravit s cijenom" i spusti on tu nekih 10% sigurno... bratic vidio i Samsu gov soundbar najnoviji mislim q990f da je oko 1400 eura je bio, i tu ovaj isto da vidimo sta se moze i opet ode preko stoje dole.. nosac je za tv uzeo isto neki bjesni vogels 350 eura je i tu mu je na oko 300 spustio. Tv koji mene zanima nije bio (S95D ili LG G4), i tu sam i braticu reko daj covjeku za kavu skinio ti je par stoja..naeavno ovaj vice nije potrebno ali ono red je red... i odemo mi setat i napravimo skoro krug i vidimo na kraju zvucnici Klipsch koje sam htjeo uzeti da zamjenim satelite od Logija Z5500 jer su neki prokrcili R-50M za prednje i R-40M za zadnje jer su ti bas i bili najljepsi zeni jer nece neke "ruzne"... na akciji i oni bili isto dobroj, odemo mi opet po slovenca i za 40-ke nema kutije, ali ovako vizualno su ok nigdje ni trunke nicega, nisu na suncu reko pakiraj i to sta sad... i opet on na komp i to sto su bili na akciji jos skine, a 40-ke stavi da su na nuli oni jer su raspakirani i bez kutije... tako da sam dobio zvucnike ta dva para za 400 eura.... ugl sta je poanta, prije mjesec dana udemo bratic i ja u links, pa poslje i u Big Bang i hocemo 2 laptopa od 5000 eura svaki, niti 1 centa nitko nije htio spustit ni kad sam pitao, dat 10 posto na periferiju ili ono bilo sto samo eto... a tamo covjek sam nam 5 6 stoja spusti, i to i stvari koje su vec bile na akciji... nemos vjerovat...

i još kažu da su slovenci ovakvi i onakvi. nikada ne valja generalizirati. 

10 mjeseci
jocommb kaže...

Koje modele ste gledali kod nas od laptopa?

16 godina
E sad nez koji stw to vi, tj gdje radis... ali u Linksu je bio Asus Rog Stix sa RTX4090 mislim sad me ubij al ne sjecam se tocno modela. Da je 4800 bila cijena... i odemo do BB tamo kod Arene jer su blizu trgovine i tamo sam vidio da imaju za iste pare Lenovo Legion pro 7i sa 5090 sto sam prvo mislio da je greska neka jer na web shopu nije bila navedena ista grafa u naslovu i u opisu, ali na kraju je sgvarno bila RTX5090 i te smo uzeli....
VenAtoR#2231
13 godina

Pozdrav, namjeravam uzeti TV koji bi koristio primarno za PS5 i gledanje filmova. Volim ambilight, tako da bi uzeo Philips. Što mislite o ovom u Big Bangu?

0 0 hvala 0
13 godina
@armor Imam C1 na koji je spojen PC i PS4 , igram svakodnevno više sati ,.između ostalog i GT7 i nema nikakvih problema. Panel je odradio 11000+ h i i dalje je čist ko suza. Ne beri brigu i uživaj, od 2019 se značajno popravila situacija i burn in je sveden na minimum.

17 godina
Hvala.
Rev limiter u GT7 mi je ipak opasan pa sad malo izbjegavam GT.
Al vjerujem da su sredili taj burn in, iako na netu piše da je još uvijek moguć.
4 godine
millennial kaže...
 i još kažu da su slovenci ovakvi i onakvi. nikada ne valja generalizirati. 

To je zato što je takva politika firme i zato što ne rade u Sloveniji, već u austrijskom Gratzu. 

(U Sloveniji je kao i kod nas)

Možda je jedan od prodavača bio naš  kolega s foruma endoki.

合気道 五段 Me, myself and I
9 godina

Pitanje za one koji koriste aktivne zvučnike preko optičkog kabela..

Na mom novom Grundigu QLed  - 55GIQ8950B

https://www.pevex.hr/qled-tv-grundig-55giq8950b-uhd-dvb-t2-s2-google-tv

aktivni zvučnici su spojeni preko DAC-a na optički audio utor (zato jer TV nema starinski headphone 3,5 ulaz) i iste ne mogu kontrolirati sa daljinskim od TV nego ih ručno moram pojačavati/stišavati na njihovoj kontroli.

Ima li netko takav sličan problem?  Moram li nešto posebno uključiti u postavkama TV da bi sa daljinskim mogao kontrolirati aktivne zvučnike?

Hvala unaprijed na pomoći!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

hdmi cec tj kako se vec to zove na grundingu uključi i trebalo bi bit ok . 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
error_666 kaže...

Uključen je HDMI CEC stalno...očito nije do toga.

Samo da pojasnim...aktivni zvučnici nemaju mogućnost spajanja optičkim audio kablom niti putem BT već samo 3,5 a kako TV ne podržava headphones 3,5 utor jedina mogućnost je spajanje preko DAC-a.... možda je DAC problem..?

12 godina
error_666 kaže...

ne radi li HDMI CEC samo preko hdmi konekcije? on ima preko optičkog spojeno...

17 godina

Spoji ih na HDMI

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
tiki kaže...

Spoji ih na HDMI

Eh..kad bi se to moglo onda nebi ništa ni pitao.. 

Ma radi se o običnim malim 3,5 zvučnicima, nikakve druge opcije spajanja nemaju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2025 16:05 (Renta10).
13 godina
Kad se spoji i hdmi i optički kabel trebalo bi da moze ( mada to dosta ovisi i o samom tv-u i opcijama koje ima)
Kod mene je tako spojeno i imam kontrolu nad sistemom kućnog kina daljinskim od tv-a ( hdmi odrađuje sliku sa integriranog br playera i sync gašenje i paljenje tv-a i audio uređaja, a optika odrađuje zvuk i kontrole )

Edit: vidim naknadno da nema HDMI u kombinaciji tako da ovo sto sam napisao otpada u koleginom slučaju 😀
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2025 16:04 (error_666).
13 godina

Imam dvije godine star TCL 55c735 i zamijenio bih ga za nešto bolje (slika mi je malo pretamna).
Gledam tv (sport uglavnom) i ne igram igrice. Rado bih Android zbog dostupnosti aplikcija ali nije uvjet.
Isto u dimenziji od 55'' do 500, 600 €.

0 0 hvala 0
12 godina

U tom rangu bi najsvjetliji bili Hisense 55U7Q Pro (postoji ne PRO verzija ali duplo manje dimming zona i nešto manje Hz ako je bitno,a nije puno jeftinija 55U7Q) ili TCL 55C6K.

Oba novi modeli za ovu godinu i još ima i prošlogodišnji Hisense 55U7NQ no nije baš puno jeftiniji pa možda bolje na novije modele.

TCL je android,a Hisense VIDAA OS pa je malo ograničen.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2025 10:58 (gelon).
13 godina
gelon kaže...

U tom rangu bi najsvjetliji bili Hisense 55U7Q Pro (postoji ne PRO verzija ali duplo manje dimming zona i nešto manje Hz ako je bitno,a nije puno jeftinija 55U7Q) ili TCL 55C6K.

Oba novi modeli za ovu godinu i još ima i prošlogodišnji Hisense 55U7NQ no nije baš puno jeftiniji pa možda bolje na novije modele.

TCL je android,a Hisense VIDAA OS pa je malo ograničen.

Hvala. Vida ne podržava maxtv aplikaciju (mislim od Tcoma), zar ne?

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.8.2025 11:14 (tomislav10).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice