Pitaj.hr - Siri/Google Now za hrvatski

poruka: 12
|
čitano: 4.726
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Pozdrav,
možda je naslov malo pretenciozan :), al htio bih vam prezentirati novi projekt na kojem radimo s još jednim kolegom u zadnje vrijeme
Radi se o sustavu za odgovaranje na pitanja kojem se postavljaju pitanja na hrvatskom jeziku. Pitaj.hr je automatski sustav (ne postavljanje pitanja na koje netko kasnije treba odgovoriti), slično primjerice Appleovom Siriju ili Google Now-u, samo što nema prepoznavanja glasa, nego se pitanja postavljaju tekstom, i nije još na toj razini :D 
Sustav još nije gotov, ali mislim da je već dovoljno zreo da se možete malo igrati s njim i testirati, komentirati, predlagati ideje za poboljšanje.
Pitaj.hr još nije dostupan javno, ovdje su podaci s kojima se možete prijaviti:
Adresa: www.pitaj.hr
Username: bug.hr
Pass: bugovac
Kad se prijavite iznad polja za upis pitanja izmjenivat će se pitanja tako da dobijete ideju na kakva pitanja sustav može odgovoriti, ugrubo, to su pitanja o radnom vremenu trgovina, vozni red ZET-ovih buseva, o vremenu u nekom svjetskom/hrvatskom gradu (koliko je sati i meteorološki podaci), konvertiranje valuta i jedinica u prilično slobodnom formatu, prijevod riječi i fraza,kalorijske vrijednosti namirnica, godina rođenja/starost poznatijih ljudi, stanovništvo država, predsjednici,glavni gradovi, pozivni brojevi...
Na ovome ima još posla, dodatnih područja za pokriti, ali bilo bi mi drago da pogledate i komentirate trenutno stanje...
Eto, to je to od mene, zamolio bih vas da se poigrate sa sustavom pa kažete komentare, prijavite bugove, date bilo kakve prijedloge - pogotovo što bi još voljeli da vam pitaj.hr može odgovoriti
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 10:35 (ahyco).

15 0 hvala 10
14 godina
neaktivan

Aha, ovo je nešto kao WolframAlpha ali na hrvatskom. Zanimljivo :)

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 10:40 (Marko :D).

0 0 hvala 0
14 godina

Upišem koji je glavni grad BiH i izbaci mi Brčko. Inače svaka čast za ideju i realizaciju... Možda malo na dizajnu poraditi, ali nekad u budućnosti, prvo usavršite ovo {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Upišem koji je glavni grad Havaja,a ono mi izbaci "Pitaj.hr nema odgovor na ovo pitanje.{#}

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Pitaj.hr - Siri/Google Now za hrvatski

Znaš koliko pitanja i odgovora moraju biti unesena da makar malo posluži u životu? najmanje 10 000 :)

www.mmo-balkan.com/forum
14 godina
DeathBringer12 kaže...

Znaš koliko pitanja i odgovora moraju biti unesena da makar malo posluži u životu? najmanje 10 000 :)

Kad se potrudis i napravis nesto slicno, onda se javi, a nemoj ovdje njatke drugima...

12 godina
protjeran

javio se veliki developer nema sto^^

Ja samo kazem da treba jako puno posla da to lici na nesto nista drugo.

www.mmo-balkan.com/forum
15 godina
neaktivan
DeathBringer12 kaže...

To tako ne funkcionira. I da mi je samo znati odakle si izvukao baš 10 000? :D

Ontopic: zanimljiv NLP problem jer je na hrvatskom. Čeka vas mnogo posla kako bi ispeglali taj algoritam...

What Andy giveth, Bill taketh away.
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 16:23 (rustweaver).
13 godina
DeathBringer12 kaže...

javio se veliki developer nema sto^^

A što si ti napravio? Instalirao taj MMO forum?

Inače, pohvale ekipi koja to radi, znam da nije nimalo lako razviti algoritam za dostavu odgovora... 

16 godina
Pitaj.hr - novi featurei

Evo mali update, dodao sam bankomate, sad možete pitati "bankomati u blizini", "gdje su PBZ bankomati u Zadru" i sl, isto tako možete pitati "koji je najveći grad u Bugarskoj" ili "3. najveći grad u Hrvatskoj", "Peta po veličini država u svijetu", dodani su i neki featurei u kalkulator npr. "2 puta 8","17 puta pi na kvadrat", i konverter valuta zna i malo računati, npr. "koliko je 7*34*365 dolara u kunama".

Također je popravljeno dosta bugova koje sam otkrio zahvaljujući vašem korištenju sustava

Pogledajte, testirajte, dajte prijedloge :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako trebas bilo kakvu pomoc javi, dosadno mi je trenutno, nikakvi projekt da mi padne na pamet trenutno pa sam slobodan. :)

Inace, super ideja, implementacija je odlična. Fasciniran sam s ovim radnim vremenom dučana. :D

U kasnijoj fazi bi bilo super napraviti nekakav ugovor s velikim trgovačkim centrima i napraviti nešto tipa nabava.net za to. Kažeš proizvod i on ti izlista najjeftiniju trgovinu.

Sad je google implementirao prepoznavanje glasa na hrvatskom, trebalo bi pogledati dal to ima kakav API za javnost i implementirati mobilnu aplikaciju ako ima. To bi onda bio pravi hrvatski siri. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.7.2013 14:10 (LordShgi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

kao sto je netko iznad napomenuo.. 

uzasno je veliki raspon pitanja koja se moraju pretpostaviti 

mozda bi bilo efikasnije  da to poslozite preko predpostavljenih  elementa pitanja 

iako je i tako   obim posla  strasan.. skidam kapu za trud 

------------    -----------    -----------     -----------

----------------------------------------    .odgovor

------------    -----------    -----------     -----------

gdje         mjesto     vrijeme

kada         ime          iznos

sto          naziv       kolicina

kako         osoba

tko

koliko       predmet 

koliko je sati u amsterdamu 

eureka aukcije
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 19:44 (eureka).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice