Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.733.014
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina
exer1234 kaže...
fila2208 kaže...
exer1234 kaže...

Pa moram malo ... dosadno je ;) 

Bolje bi ti bilo da se vratiš vježbanju umjesto što pišeš gluposti i plačeš kako si propao i nemaš motivacije.

vjezbam ja frende.. vjezbam. brini se ti za sebe.. ... jbg. motivacije nemam.ali to ne znaci da ne znam bolje od tebe :P 

Ko kaže da se ja brinem za tebe, tako me zaboli, smeta mi što sereš po temi i trolaš bezu potrebe. Ljdui traže savjete ti ih sprdaš.

Možeš ti znati što god hoćeš stari moj...dok god si p**** i nećeš slike staviti samo si spika i ništa više.

Ko što bi se reklo: Voda si!

ontopic:

danas sam radio za prsa obrnuti ravni benč, kakav seks od vježbe, odlično gađa gornji dio pecta.

I kontrakosi sam ubacio, bučice od 35kg na kraju zadnja vježba, sa guštom sam ih bacio o pod ko Coleman {#} 

potpis uklonjen, staff
14 godina
Rast mišića i visina

obrnuti ravni bench? mozes pojasnit o cemu se tu radi? obrnuti znaci da stavis noge tamo gdje inace ide glava? ili?

de kak da rijesim ovaj policijski virus. cesto mi ude u browser i ne mogu maknut taj tab. ili ugasit browser... ili nest.wtf.. ne smeta mi u radu,samo me nervira 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 21:00 (exer1234).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

obrnuti ravni benč je kad ravnu podlogu na kojoj ležiš zamjeniš sa "nogama" i ležiš na tome i dižeš...

15 godina
Rast mišića i visina

Ne znam dal me prcate ali dobro.{#}

Na eng. se zove reverse bench press.

Stvar je u hvatu, okrenu se ruke

Evo ovako, ja sam radio sa  90kg...predobar je malo za promjenu, yeben pump sam dobio.

potpis uklonjen, staff
14 godina
Rast mišića i visina

a to.. cesto radim triceps s tim hvatom. 

btw macrosi od danas..200 500 100 .... ;)  ..a vasi?

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 21:12 (exer1234).
13 godina
FuzzyBrain kaže...

Ajde mi preporucite neku ok teretanu. Centar, novi Zagreb, ili oko Savice/Zitnjak. 

Ako ces u novi Zagreb svakako si pogledaj XXL1 ili XXL2 , ja sam bio u jedinici super teretana i sprave, ima cura ko u priči {#}

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Možete li mi predložiti neke načine progresivnog povećavanja opterećenja iz treninga u trening ako sam se odlučio za piramidalnu metodu treninga tj.od najmanje kilaže prema najvećoj za rast mipića.

Primjerice ako sam odlučio radit bench u 4 serije i to u 1. seriji odradit 12 ponavljanja(s 58kg),u 2. 10 ponavljanja(64 kg),u 3. 8 ponavljanja(npr.sa 68kg) i u zadnjoj 6 ponavljanja(s 70 kg),na koji način da onda progresivno povećam opterećenje te vježbe na idućem treningu?

Pitanje se odnosi općenito na sve mišićne skupine,ali ovo je samo primjer jedne vježbe.

14 godina
neaktivan
lebron kaže...

Možete li mi predložiti neke načine progresivnog povećavanja opterećenja iz treninga u trening ako sam se odlučio za piramidalnu metodu treninga tj.od najmanje kilaže prema najvećoj za rast mipića.

Primjerice ako sam odlučio radit bench u 4 serije i to u 1. seriji odradit 12 ponavljanja(s 58kg),u 2. 10 ponavljanja(64 kg),u 3. 8 ponavljanja(npr.sa 68kg) i u zadnjoj 6 ponavljanja(s 70 kg),na koji način da onda progresivno povećam opterećenje te vježbe na idućem treningu?

Pitanje se odnosi općenito na sve mišićne skupine,ali ovo je samo primjer jedne vježbe.

Zo ti ja radim stari moj.  A radim ovako i ovako tebi preporucam. Nades maksimum  recimo bench kod mene 130. A radim ovako. Prazna stanga x8, 30kg(govorim o kilazama bez sipke) x8, pa 60x8, 100x8, 120x4, 130x 1 ili 2 kakk kad. Dead lift isto tako. Znaci ako si na masi sto pretpostavljam da jesi nemoj ici iunad 8 ponavljanja jer ces samo nakupit nepotrebne mljecne kiseline. Deaslift i cuxanj isto kao bench. A ruke ne. Znaci ruke uzmes 5kg manje bucicu recimo 15 i napravis 10x, zatim uumes 20 i roknes 3x8. To je samo primjer. Ako te zanima svaka misicna skupina samo napisi svoj maks i napisem  ti koliko i kako gore.

14 godina
Rast mišića i visina

do 8 x je trening snage.... trebaju ti i ponavljanja za hipertrofiju

14 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

Ne trebaju ti ponavljanja za hipertrofiju, elaboriraj zasto mislis da su mu potrebna vise od 8 ponavljanja?

15 godina
Rast mišića i visina

Zdenko ok je tvoj trening ali ovo je više nekakav pw.

Prevelik ti je skok u kilaži.

Njemu bi trebalo 50-55-60-65. I onda drugi treing neka proba 58-63-68-72. Primera radi, ako uspije sve to izvući preko 8x, onda diže još 2-3 kg svaki puta dok ne dođe do plafona.

Radi 10-8-8-6-4. Možeš i tako, dakle 10 najlakšu, srednje 8 8 pa 6 i najveću kilažu 4-5 puta onako da je malo probiješ.

Onda ideš natrag, skidaš kilažu i radiš svaku 5-8 puta koliko ide.

Eto ako me shvaćaš, govorim ovom dečku, ne tebi zdenko. Dakle piramidica i lagno dizanje kilaže dok ne nađeš onu pravu.

I ne žuri sa kilažama, nije bitno koliko dižeš već kako dižeš!

potpis uklonjen, staff
14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Zdenko ok je tvoj trening ali ovo je više nekakav pw.

Prevelik ti je skok u kilaži.

Njemu bi trebalo 50-55-60-65. I onda drugi treing neka proba 58-63-68-72. Primera radi, ako uspije sve to izvući preko 8x, onda diže još 2-3 kg svaki puta dok ne dođe do plafona.

Radi 10-8-8-6-4. Možeš i tako, dakle 10 najlakšu, srednje 8 8 pa 6 i najveću kilažu 4-5 puta onako da je malo probiješ.

Onda ideš natrag, skidaš kilažu i radiš svaku 5-8 puta koliko ide.

Eto ako me shvaćaš, govorim ovom dečku, ne tebi zdenko. Dakle piramidica i lagno dizanje kilaže dok ne nađeš onu pravu.

I ne žuri sa kilažama, nije bitno koliko dižeš već kako dižeš!

Nije kako je prevelik? Ovo mu je premala razlika. Znaci ja da sam on i recimo max mi je 70. Ovako bi. Prazna sipka x10, 30x8 50x6 65x2 sve vise je bonus. Ovo kak si ti napisao mislim da nece bas osjetit razliku. Kuis pito je kako ss radi "progresive overloading" razlika od 5 kila nije overloading.  A ovo boldanu stoji posebice ako nemas godinu dana iza sebe. Ronnie je rekao ako si jak mozes biti u krivu

15 godina
zdenko1991 kaže...
'

Nije kako je prevelik? Ovo mu je premala razlika. Znaci ja da sam on i recimo max mi je 70. Ovako bi. Prazna sipka x10, 30x8 50x6 65x2 sve vise je bonus. Ovo kak si ti napisao mislim da nece bas osjetit razliku. Kuis pito je kako ss radi "progresive overloading" razlika od 5 kila nije overloading.  A ovo boldanu stoji posebice ako nemas godinu dana iza sebe. Ronnie je rekao ako si jak mozes biti u krivu

Šteta što nema hvala da ti stisnem.

Nekako mi dečko djeluje ko relativni početnik(nhf), a i kilaže koje je stavio nagovještavaju da ne diže puno, već tek jača i još ga čeka puno posla. opet nhf samo iz pročitanog zaključujem.

Rekao si : Prazna stanga x8, 30kg(govorim o kilazama bez sipke) x8, pa 60x8, 100x8, 120x4, 130x 1 ili 2 kakk kad

60x8 pa 100x8 ..meni je to velik skok.

Primjera radi, stavljam svoje kilaže, samo radi suporedbe. Prazna šipka 2x20, 50kg 15x. 70kg 10x. I onda 80-90-100-110. Znam da dosta gubim snage na 50 i 70, ali paše mi jer se mišić postepeno nabrijava za kilaže.

Pošto su njegove kilaže oko 50 60, treebao bi ići, prazna, 30, 50-55-60-ajde i 70 ako oće probijati.

Znam što je pitao, ali kažem, možda da se ne ozljdi i ne pretjera, neka proba sa 5-7kg razlike, a ne trpati puno. Tako trpamo ja ti i dečki koji već treniraju i znaju mišić i kilaže, ali on mi se čini još ''zelen'' za takve skokove, nhf, ne mislim da si full početnik, nego ne želim ti savjetovati nešto više nego što možda možeš podinijeti. (pričam tome dečku ne tebi zdena)

Čisto moje mišljenje, uvažavam i poštujem tvoje i skroz te kužim, samo velim, imho da se dečko ne ozljdi nek proba polako, a kasnije kad ga šikne nek si utrpa kilažice i lagano ih probija preko dokle ide.

Eto, dapače,, slobodno se i drugi uključe u raspravu, da vidimo kako ljudi rade te progresivne treninge i povećavaju kilaže.

Ja danas ode pumpati bicepse, imam laganih sat vremena prije fuce pa ću ih otkinuti kako spada. Malo scottove klupe i ez, nešto od arnolda pa hammeri malo i kasnije kablovi pa onda i podlatkice ubiti.

Navečer neću moć igrati bf lol :)

potpis uklonjen, staff
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 14:38 (fila2208).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ljep post fila i da sad nema hvala da ti stisnem. Aj kad ces ic prsa reci pa probaj kak ti ja velim. Molim te nist te ne kosta. Znaci prazna x10, (sad dalje pisem sa stangom) 40x8, 70x8, 100 koliko mos(ako je osam perfektno) pa 110 ili 120 4 ili 2x kak ces moc i zadnju vrati na 90 i do otkaza. Bez zagrijavnja bez icega i napises mi drugi dan kak ti se prsa osjecaju. Ali ne salim se stvarno probaj.

15 godina
zdenko1991 kaže...

Ljep post fila i da sad nema hvala da ti stisnem. Aj kad ces ic prsa reci pa probaj kak ti ja velim. Molim te nist te ne kosta. Znaci prazna x10, (sad dalje pisem sa stangom) 40x8, 70x8, 100 koliko mos(ako je osam perfektno) pa 110 ili 120 4 ili 2x kak ces moc i zadnju vrati na 90 i do otkaza. Bez zagrijavnja bez icega i napises mi drugi dan kak ti se prsa osjecaju. Ali ne salim se stvarno probaj.

Evo u ime našeg internet prijateljstva možda i probam.

Nemrem obećati naravno, je ću moža zaboravit kroz 10min, ali velim, imat ću na umu.

Kilaže su štanga i kilaža naravno?

potpis uklonjen, staff
14 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

obrnuti ravni bench?

Ravni bench sa underhand hvatom šipke.

exer1234 kaže...

Mogu se prsa odlično razviti i sa 5-6-7 repova. Ovisi naravno i o broju setova i o dosta toga, ja radim piramidu, nakon zagrijavanja idem 10 8 6 5 8, dođem do tih 5 repova pa opet spustim na težinu za 8.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 16:20 (donator_bubrega).
14 godina
zdenko1991 kaže...
exer1234 kaže...

Ne trebaju ti ponavljanja za hipertrofiju, elaboriraj zasto mislis da su mu potrebna vise od 8 ponavljanja?

zato sto tijelo treba sve raspone ponavljanja. imas spora i brza misicna vlakna.. ja sam negdje napisao da radim samo veci broj ponavljanja, da..ali jedna serija uvijek ide gore do 6x i onda vecinom bude 3-5 serija po 10 x s istom kilazom.. recimo bubam. cucanj ... 150kg 6x i spustam se na 120 kg 10 x po 3 -5 serije,..ugl osobno volim tako trenirati, nego da idem recimo 12 10 8 6... idem do neke kilaze koju mogu 5-6x, i onda smanjim tezinu, i radim par serija s 10 - 12x...  to ne znaci da uzmes tezinu s kojom mozes uraditi 20 x.. i uradis 10.. nego znaci da uradis 10x  max..

i do radnih serija nikad ne treba ici max ponavljanjima... recimo ako ti je radna serija 80 kg,, ti krenes s 20 - 40  - 60 .. u tim serijama nikad ne treba ici max... nego jednostavno uradis 5 -10 ponavljanja s svakom tezinom, dok ne dodjes do radne, tek tada radis max ponavljanja.

recimo ja kad radim cucanj, idem 40 kg x 10... 60 kg x 10 .. 80 kg x 8 ..100 kg x 6..  i tek onda dodje radna serija, i onda idem max ponavljanja... prije sam trenirao tako da sam u svakoj seriji zagrijavanja isao do max. i kad dodje radna tezina, vec sam se iscrpio s zagrijavanjem....

snage nema veze s izgledom.. bb tegovi sluze kao alat za izgradnju tijela.... Ronnie nije s ovog svijeta, lik je bio najjaci bb, tako da on ne moze biti primjer toga :D .. iako ima bildera koi treniraju s mnogo manjim tezinama,a isto su veliki, imrepsivni..sve je do mm konekcije..ako ne osjecas misic koji radis, mozes raditi s 200 kg,, neces postici nista osim snage

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 16:43 (exer1234).
14 godina
donator_bubrega kaže...
exer1234 kaže...

obrnuti ravni bench?

Ravni bench sa underhand hvatom šipke.

exer1234 kaže...

Mogu se prsa odlično razviti i sa 5-6-7 repova. Ovisi naravno i o broju setova i o dosta toga, ja radim piramidu, nakon zagrijavanja idem 10 8 6 5 8, dođem do tih 5 repova pa opet spustim na težinu za 8.

naravno da se mogu. pa moras napredovati kako god okrenes.... pogledaj powerliftere.ali ako ti je jedini cilj izgled, onda je druga stvar

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
zdenko1991 kaže...

Evo u ime našeg internet prijateljstva možda i probam.

Nemrem obećati naravno, je ću moža zaboravit kroz 10min, ali velim, imat ću na umu.

Kilaže su štanga i kilaža naravno?

Da.

15 godina
Rast mišića i visina

Hvala moderatoru koji je sredio temu, evo pusica{#}

Nadalje, šta je danas na repertoaru?

ja ću tricepse...ima  neko neku extravagantnu vježbu za njega, onako da probam nešto novo, nešto divlje {#}

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

ja ću tricepse...ima  neko neku extravagantnu vježbu za njega, onako da probam nešto novo, nešto divlje {#}

francuski potisak :D

inace ljudi sto bi vi izabrali ic na maturalac ili nastavit sa bodybuildingom?roditelji mi ne mogu sve izfinancirat pa se moram odlucit za nesto a obadvoje zelim :/

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
15 godina
cod4gamer kaže...
fila2208 kaže...

francuski potisak :D

inace ljudi sto bi vi izabrali ic na maturalac ili nastavit sa bodybuildingom?roditelji mi ne mogu sve izfinancirat pa se moram odlucit za nesto a obadvoje zelim :/

Francuz je obavezni dio moje rutine.

Maturalac, jednom se živi i uživa. BB imaš ostatak života, događaje sa maturalca nikad više.

Odi tamo, nauživaj se, prasni sve što hoda i cijeli život pamti dobar provod.{#}

15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Maturalac, jednom se živi i uživa. BB imaš ostatak života, događaje sa maturalca nikad više.

Odi tamo, nauživaj se, prasni sve što hoda i cijeli život pamti dobar provod.{#}

a tako nekako sam i planirao...fila hvala na savjetu...nadam se da ti je placa sjela :D

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
12 godina
cod4gamer kaže...

Kao sto kaze i fila, pici na maturalac...Ovdje u Italiji imamo izlet, od 4-5 dana, svake godine u srednjoj...ja sam otisao samo na jedan, a ostale sam preskocio zbog nekih drzavnih prvenstva u plivanju...sada mi je zao kaj sam isao na drz a ne na izlete. Iako, i na drz je bilo zahebancije, ali ipak imas pritisak natjecanja i odgovornost da moras to odraditi kako spada, pogotovo ako si u samom vrhu.

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2014 16:05 (MatijaZG).
18 godina
MatijaZG kaže...
cod4gamer kaže...

Kao sto kaze i fila, pici na maturalac...Ovdje u Italiji imamo izlet, od 4-5 dana, svake godine u srednjoj...ja sam otisao samo na jedan, a ostale sam preskocio zbog nekih drzavnih prvenstva u plivanju...sada mi je zao kaj sam isao na drz a ne na izlete. Iako, i na drz je bilo zahebancije, ali ipak imas pritisak natjecanja i odgovornost da moras to odraditi kako spada, pogotovo ako si u samom vrhu.

Radiš li sad posao ikako vezan uz sport/plivanje, ili ti je ono na kraju ispalo samo kao hobi?
Pomaže li naš sportski savez kako "manje" sportove? Uvijek su na svjetlu tenis, rukomet,
košarka, nogomet, vaterpolo i pokoji olimpijski supertalent poput Kostelića ili Perković, pa neznam.
E da, jel ukinut onaj plivaći kostim? Znam da su se ljudi ubijali i izgulili kožu dok bi to nategli na sebe?
p.s.
Evo prilike, netko na forumu prodaje utege ;)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
12 godina
overhaul kaže...

Radiš li sad posao ikako vezan uz sport/plivanje, ili ti je ono na kraju ispalo samo kao hobi?
Pomaže li naš sportski savez kako "manje" sportove? Uvijek su na svjetlu tenis, rukomet,
košarka, nogomet, vaterpolo i pokoji olimpijski supertalent poput Kostelića ili Perković, pa neznam.
E da, jel ukinut onaj plivaći kostim? Znam da su se ljudi ubijali i izgulili kožu dok bi to nategli na sebe?
p.s.
Evo prilike, netko na forumu prodaje utege ;)

Bavio sam se plivanjem od 9. do 20. godine. Budem napunio 22 u 7. mj. Ugl, plivao sam za repku, juniorksu i bivao placen od saveza. Znaci nije bio hobby, ali trenutno sam totalno izvan svega. Postoji mogucnost da se vratim bazenu, ali to kad cu se preseliti u Zagreb i to zbog ekipe koja trenira i sa kojom sam u super odnosima. Plivanje mi je usadilo red i disciplinu i zato sam zahvalan tom sportu, iako, da se vratim nazad, izabrao bi nesto drugo. Savez slabo pomaze, tj ne pravilno. Ja sam kategorizaciju ostvario vlastitim rezultatima, a pojedinci su dobili takodjer kategoriju, i znaci dobivali novce zahvaljuci tome sto su sudjelovali u nekoj stafeti koja se dobro plasirala, iako su oni individualno daleko svjetlosnih godina od necega. Rijeka trenutno ima najbolje bazene u Hrv, ali i sire, usudio bih se reci Europi. Vidio sam hrpu bazena po Europi i u Rijeci je po moje mmisljenju to najbolje izgradjeno, pokraj mora. U plivanju je bio Duje Draganja, srebro na olimpijadi 2004 na 50 kraul, za jednu stotinku sekunde iza amerikanca Gary Halla. Takodjer je nosio svjetski rekord na 50 kraul u malim bazenima. Bio je Gordan Kozulj, pobjednik svjetskog prvenstva na malim bazenima na 200 ledju i Sanja Jovanovic, visestruka pobjednica na 50 ledju i nositeljica svj. rekorda. Trenutno nema nikoga tko moze upasti u finalu, a kamoli nesto vece.

Plivacki kostimi su ukinuti i to prije nekih 3-4 godine, ne sjecam se tocno. Tih kostima ima jos doma hrpu, negdje 13-14 komada, a kad uzmete u obzir da su im cijene bile od 200 pa sve do 500€, vidjet cete da plivanje nije bas jeftin sport. Ugl, bile su razne generacije kostima. Oni o kojima ti pricas su bili izradjeni od neoprena ili poliuretana. Izmorio bi se to oblaciti prije trke. Trenutno muski smiju imati od struka pa do koljena i to sa nekim odredjenim materijalima. Necu sada odugovlaciti i pisati romane, ali ako te zanima vise, posalji mi poruku u pp pa cu ti odgovoriti na sva pitanja {#}

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
18 godina
Rast mišića i visina

Hvala na odgovoru:) Ma pitam zbog teme, jer mislim da je "tvoj" sport definitivno on topic:)
Stavio sam negdje davno trening megazvijezde Phelpsa, dali ste vi ovako trenirali, sa utezima?
Ja sam se uvijek pitao dali se tko od plivača kad lupi nogom pri okretu na rubu bazena :P

http://www.mensfitness.com/training/training-advice-from-michael-phelps
"In preparation for Beijing, I started adding weightlifting to my dry-land work," Phelps says.
"Since then, we've expanded the amount of weights I am using,
and I'm running more than I ever have. Pushups and pullups have also always been essential."

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
cod4gamer kaže...
fila2208 kaže...

a tako nekako sam i planirao...fila hvala na savjetu...nadam se da ti je placa sjela :D

Ej hvala na pitanju. Sjela je plaća, sad je red trošiti kako spada.

Samo ti guštaj i vozi na maturalac, izbaci malo bice, pa pokaži malo cice, pa prsni neke curice i vrati nam se živ i zdrav :)

{#} 

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Sad si me podsjetio, ovaj što je bio samnom u sobi je prije izlaska vani radio sklekove i ruke ne bi li se još malo napumpao. {#}

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
13 godina
Rast mišića i visina

Gdje da kupim utege i koje? 

Puno ljudi, puno prijedloga nadam se.

Gledam bučice i klupicu za kod kuće, pa slobodno dajte prijedlog ako znate za nešto povoljno.

Ovako nešto tražim:

Komplet bučica komplet 2 klupica

zanimaju me vaša mišljenja i prijedlozi.

za bučice glavno da su prek 20kg jednoručni.

uBlowMeBro?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice