Najbolje su ribe u... U... E sad ne znam kako se zove - slana voda.
Salamura / Rasol?
Najbolje su ribe u... U... E sad ne znam kako se zove - slana voda.
Salamura / Rasol?
poceo sam s p90x programom. skoro sam umro, al doslovno. ovako naporan trening u zivotu nisam imo, ja mislio to ce bit ono piece of cake, ali nakon samo 5 minuta znoj je curio ko voda iz pipe. nakon 20 minuta sam jedva stajao pa sam moro lec na trenutak. moro sam cak i pauzirat par puta jer kao sto sam reko skoro sam umro, otkucaji su na 160 osli. ovo pisem odmah nakon treninga, i sad zelim umrijet kolko mi je sve tesko.
Pa nisi valjda odma išo radit Plyo X? To je za prvi put preteško, bar 1 mjesec idi po lakšem programu pa tek onda ubaci Plyo X.
poceo sam s p90x programom. skoro sam umro, al doslovno. ovako naporan trening u zivotu nisam imo, ja mislio to ce bit ono piece of cake, ali nakon samo 5 minuta znoj je curio ko voda iz pipe. nakon 20 minuta sam jedva stajao pa sam moro lec na trenutak. moro sam cak i pauzirat par puta jer kao sto sam reko skoro sam umro, otkucaji su na 160 osli. ovo pisem odmah nakon treninga, i sad zelim umrijet kolko mi je sve tesko.
Šta bi ti tek onda od Insanity-a bilo :D
Salamura / Rasol?
E, to, salamura.
Ne znam koliko je vremena prošlo od prestajanja aktivnosti do mjerenje pulsa i kako si ga mjerio, ali failure na 160 BPM je jako slabo. Malo više po kardiu, malo manje po snazi.
ma ne fakat ga pretjeruju s tim...meni se bas tak ne zuri postic nesto ak cu se morat onak ubijat od vjezbanja...
al sta nisi reko prije mjesec dana negdje da si poceo s tim p90x
Ok, dakle krenuli su mi treninzi, imamo 2 tjedna trčanje i snaga po 1.5/2 sata. Nisam se dugo mjerio ali imam cca 184 cm i 87 kg, i trebao bi smršaviti. Zanima me jeli postoji neki način da si izračunam koliko kila ide na moju visinu ili tako nešto i zanima kako je najbolji način za smršaviti.
Čuo sam da bi trebao jesti u više obroka i ne najedati se. Također bi trebao jesti hranu s više proteina i manje ugljikohidrata.
Ok, dakle krenuli su mi treninzi, imamo 2 tjedna trčanje i snaga po 1.5/2 sata. Nisam se dugo mjerio ali imam cca 184 cm i 87 kg, i trebao bi smršaviti. Zanima me jeli postoji neki način da si izračunam koliko kila ide na moju visinu ili tako nešto i zanima kako je najbolji način za smršaviti.
Čuo sam da bi trebao jesti u više obroka i ne najedati se. Također bi trebao jesti hranu s više proteina i manje ugljikohidrata.
Dobro si čuo, i slobodno trči još jednom tjedno.
Možeš si izračunati onaj indeks tulavi, al nekakvo narodno pravilo je visina - 100.
Sad, to dosta ovisi koliko imaš body fat-a, a koliko mišića. Al da imaš ispod 10% BF-a i 85 kila na svoju visinu, izgledao bi odlično.
Budem rješavao računice kad počne škola pa kad budem mjerio BF na tjelesnom, ako je to to, nisam se prije zanimao za tijelo pa ni ne znam što sve mjerimo, ali mislim da BF. Za sad, samo trening i doba prehrana.
Hvala :) !
Ma gle, ako imaš 6-pack i nemaš love handles, to je poprilično dobar znak da si ispod 10% BF-a :D
A gle, da je tako onda sigurno nebi išao na dijetu.
Ljubomorne duše mogu da mi puše
Pa trčanje ti je cardio
Pa nisi valjda odma išo radit Plyo X? To je za prvi put preteško, bar 1 mjesec idi po lakšem programu pa tek onda ubaci Plyo X.
ma nisam to radio, radio sam onaj chest and back, stalno zgibove pa sklekove, pa malo utega koje mogu bez problema ali kad ti frajer radi 40 minuta naizmjenicno zgibove i sklekove, pa umro sam. nakon tri serije nijedan zgib nisam mogo napravit kolko su me ruke boljele. a kasnije je preso na neke jos teze skelkove gdje je jedna noga na stolici a druga u zrak, kad sam to pokuso samo sam pao. sutra imam plyometrics pa cemo vidjet to. mislim nisu ovo tako ni teske neke vjezbe ali nisam mjesec dana nista radio i sad me zadesi ovako drastican trening.
ma ne fakat ga pretjeruju s tim...meni se bas tak ne zuri postic nesto ak cu se morat onak ubijat od vjezbanja...
al sta nisi reko prije mjesec dana negdje da si poceo s tim p90x
da namjeravao sam, ali falio mi je jedan uteg, pa ono kupit cu kupit cu i ku*ac, tek danas kupio.
Sretno sa Plyo X, ja sam ga nedavno radio nakon par mjeseci pauze, nisam mogao hodati poslije, jedva sam se otuširati otišao
Ali sada nakon par vježbi već je lakše dosta.
Manje ponavljanja sa vecom tezinom.
imam jedno pitanje, tice se dodataka uz prehranu. krenuo sam s p90x programom, i sto bi mi preporucili da uzimam za poslije treninga?
imam jedno pitanje, tice se dodataka uz prehranu. krenuo sam s p90x programom, i sto bi mi preporucili da uzimam za poslije treninga?
Daj se uslikaj kad zavrsis sa programom pa da vidimo ima li rezultata :)
ma poslikat cu se nema problema, zapravo trebo bi se i sad na pocetku. sad me samo zanima sto bi mi preporucili za pwm? ja mislio kupit klasicne proteine.
-
ma poslikat cu se nema problema, zapravo trebo bi se i sad na pocetku. sad me samo zanima sto bi mi preporucili za pwm? ja mislio kupit klasicne proteine.
Whey+dekstroza ti je odličan pwm
Ako želiš all natural onda preporučam tunu u rasolu/svojem soku,neki sir i sirova jaja.Ako nejde onda kuhana :)
EDIT: Samo da dodam da se moraš fokusirati na sljedeće kod pwm-a. Trebaš unijeti vodu,proteine i ugljikohidrate a probati ne unijeti masti
kaj je s tim sirovim jajima? Ne izgubi se nešta s kuhanjem, još dobiš bolji okus i sigurnost od nekih bolest.
Whey+dekstroza ti je odličan pwm
Ako želiš all natural onda preporučam tunu u rasolu/svojem soku,neki sir i sirova jaja.Ako nejde onda kuhana :)
Natural jest whey (sirutka iz koje su isfiltrirani UH i M) i desktroza (najobičniji zaslađivač).
Za ne-natural prehranu bi trebao uzimati steroide, hormone i sl.
Recimo ako gledamo proteine iz mlijeka oni se sastoje od 20% wheya i 80% caseina. Whey prah služi samo kao olakšanje da uzmemo dovoljno P i da uzimamo čiste proteine (recimo kod mlijeka oni su "zaprljani" UH i M).
kaj je s tim sirovim jajima? Ne izgubi se nešta s kuhanjem, još dobiš bolji okus i sigurnost od nekih bolest.
Više štete nego koristi od sirovih jaja.
Ako počnemo od sirovih jaja, možemo onda i o sirovoj ribi, sirovom mesu itd. Samo iritiraš želudac.
Natural jest whey (sirutka iz koje su isfiltrirani UH i M) i desktroza (najobičniji zaslađivač).
Za ne-natural prehranu bi trebao uzimati steroide, hormone i sl.
Mislio sam suplements free :)
Ma nisam razmisljo o hrani nego whey ili tako nesto. Sad sam prico s jednim likom sto id eu teretanu i posto ja radim na tom da dobijem kile reko mi je da uzmem grozdani secer te da ga smjesam sa sokom i poslije pojedem piletinu i da cu tako za 3 mjeseca dobit par kila, sto mislite o tome?
Mislim da od obične desktroze, soka i piletine nećeš dobiti niti gram.
Da dobiješ na težini, moraš biti u kalorijskom suficitu (preporula 200-300 kcal tjedno). Nađi neki TDEE kalkulator i neka ti kaže koliko okvirno trebaš za održavanje, na tu cifru dodaš 300 kcal i to je to.
Da to postigneš moraš znati što jedeš i koliko jedeš i izračunati koliku to kalorijsku vrijednost ima (uzmi neki online dnevnik tipa cronometer ili myfitnesspal).
Stavi si 2g proteina po kg tjelesne mase, oko 70g masti (nikako ne ispod 50, više od 70 može) i ostalo u ugljikohidrate.
300 kcal tjedno ti znači da ćeš za 24 dana dobiti jednu kg. Možeš staviti i veći suficit (recimo 500kcal - 1kg za 14 dana), ali tu već postoji velika vjerojatnost da ćeš se dobro zamastiti.
Od obroka nakon treninga nećeš ništa posebno rasti... On više služi da minimizira raspad mišića (katabolizam u anabolizam) iako i tu govorimo o veoma malim pomacima (odnosno osoba koja uzima PWM i ona koja nakon treninga samo jede "normalni" obrok, osim ako nisu hardcore BB, neće prevelike razlike biti između njih).
ja dosad za pwm nisam uzimao nista, sad cu nabavit whey. Gle za hranu ce bit problem jer sam maloljetan pa jedem za rucak sto mama skuha, sad mozes mi rec sto bi mogo pojest za dorucak i veceru?
Dorucak: Zobene+whey+mlijeko/ jogurt, banana
1. meduobrok: Posni sir+ tuna/jaja+dimcek, razeni kruh, povrce/voce*
Rucak: Piletina/puretina/riba, riza/tijesto/krumpir/razeni kruh, povrce
2. meduobrok: Posni sir+ tuna/jaja+dimcek, razeni kruh, povrce/voce*
PWM: Whey + dekstroza (po jedna mjerica svakog) sa minimalno 0.5L vode
Vecera: Piletina/puretina/riba, riza/tijesto/krumpir/razeni kruh, povrce
Prije spavanja: Posni sir + kikiriki/bademi/maslinovo ulje
+ Voda 2-3L tokom dana
* - jabuka/naranca/kruska/breskva/grozde/berries, moze cijedeni sok
Jedes u pravilu svaka 3 sata. To je vrlo bitno.
Eto ti moja prehrana. Ovisno o tom oces odrzavanje/masu/definiciju slazes koje ces kolicine jest.
npr, meni je odrzavanje 2800-2900 kalorija; znaci plus 300-500 za masu, minus 300-500 za definiciju.