FC Barcelona izdvojena tema

poruka: 50.818
|
čitano: 6.828.470
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: FC Barcelona
Hrvek1909 kaže...
Enrique osvoji 5/6 trofeja i ovi ga hoće smjenit.. Kao da gledam temu Real Madrid lol

Nije sve tako crno i bijelo kao sto mislis. Prve sezone kad je osvojio ligu prvaka mislim
da moze zahvaliti xaviu koji je uskocio kao pravi kapetan i pomogao rjesiti probleme koji
su nastali i kada je Barca upala u onu krizu. 

Prosle sezone kada je Barca ponovno upala u probleme enrique nije imao nikakvo rjesenje,
iz lige prvaka smo ispali, a vec dobiveno prvenstvo sa preko 10 bodova prednosti spasavali
do zadnjeg kola. Neke stvari u barceloni su jasno vidljive dane funkcioniraju kako treba,
ali enrique cini se ne cini nista ili ne zna sta bi ucinio. U sezonu ulazimo bez pravog desnoog bocnog,
a to je veliki hendikep, jer svi znamo da je desna strana prazna jer messi il odlazi u sredinu il se ne vraca.
Alves je to donekle cak i odlicno pokrivao, ali vidal mislim to nece moci. To su veliki propusti za klub kao sto
je Barca. I slazem se da je enrique djelomicno zasluzan za ove trofeje, ali nekako sto vise odmice njegovo
treniranje Barce to kao da se vise pokazuje da je on imao samo jedan plan koji su igraci iznjeli na svojoj kvaliteti,
a sada kada se suoci sa ozbiljnim trenerima i timovima Barca pati od problema, a enrique kjao da ne zna sta ciniti.
Nadam se da je ipak nesto naucio i napredovao pa da ce ove sezone to pokazati.

14 godina
neaktivan
Hrvek1909 kaže...
Enrique osvoji 5/6 trofeja i ovi ga hoće smjenit.. Kao da gledam temu Real Madrid lol

Ma nekolicinu koja ovdje komentira najbolje je zanemarit, od deset stranica jedna je u prosjeku kvalitetna sve ostalo je bezvezarija. Navijaju za njegovu smjenu, a ne razumiju koliko je teško pronać trenera koji će voditi ove igrače. Uostalom Enrique nije tata martino i ima iza sebe dvije skoro pa odlične sezone, a uvjeren sam da će i ova biti jako dobra. Najsmješnije od svega je što bi neki da ga se mjenja sad prije početka nove sezone, ponekad me stvarno iznenadi činjenica da postoje takvi degenerici koji misle da bi to bilo dobro za ekipu.

14 godina
neaktivan
danny_2 kaže...
Hrvek1909 kaže...

Nije sve tako crno i bijelo kao sto mislis. Prve sezone kad je osvojio ligu prvaka mislim
da moze zahvaliti xaviu koji je uskocio kao pravi kapetan i pomogao rjesiti probleme koji
su nastali i kada je Barca upala u onu krizu. 

Prosle sezone kada je Barca ponovno upala u probleme enrique nije imao nikakvo rjesenje,
iz lige prvaka smo ispali, a vec dobiveno prvenstvo sa preko 10 bodova prednosti spasavali
do zadnjeg kola. Neke stvari u barceloni su jasno vidljive dane funkcioniraju kako treba,
ali enrique cini se ne cini nista ili ne zna sta bi ucinio. U sezonu ulazimo bez pravog desnoog bocnog,
a to je veliki hendikep, jer svi znamo da je desna strana prazna jer messi il odlazi u sredinu il se ne vraca.
Alves je to donekle cak i odlicno pokrivao, ali vidal mislim to nece moci. To su veliki propusti za klub kao sto
je Barca. I slazem se da je enrique djelomicno zasluzan za ove trofeje, ali nekako sto vise odmice njegovo
treniranje Barce to kao da se vise pokazuje da je on imao samo jedan plan koji su igraci iznjeli na svojoj kvaliteti,
a sada kada se suoci sa ozbiljnim trenerima i timovima Barca pati od problema, a enrique kjao da ne zna sta ciniti.
Nadam se da je ipak nesto naucio i napredovao pa da ce ove sezone to pokazati.

Jedini problem je tvoj pogled na situaciju, kao navijač želiš da Barca bude no1, ali ponekad se nešto pita i ostale timove. Enrique je vrlo mlad trener i bilo bi glupo dati mu otkaz nakon dvije izvrsne sezone, a ako ove godine kiksa, vjerujem da će uprava reagirat kao i uvijek najbolje za klub. Nema ništa gluplje od ishitrenih kupnji, tako da je bolje imat prosječnog Vidala, koji možda zablista nego neko top pojačanje koje će se pokazat prosječnim(npr. Danilo u Realu). Najbolji primjer je Mascherano njega se na stoperskoj poziciji mjenja već tri godine, a sada samo možemo žaliti što nije koju godinu mlađi.

17 godina
Hrvek1909 kaže...

Hah on je osvojio da...ne ekipa...on...pa i 2014/15 mi je bio los trener ali smo spletom okolnosti, Iniestinom formom i MSNom osvojili LP. Vidjet cemo ove sezone, ali ne ocekujem nista vise od Primere.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
14 godina
neaktivan
FC Barcelona
Bolje i da srećom dobijemo titule nego namještanjem ždrijeba ;)
17 godina
Hrvek1909 kaže...
Bolje i da srećom dobijemo titule nego namještanjem ždrijeba ;)

To se slažem, ali ja bi najviše volio dinastiju, ne osvajanje svake 3. godine, želim nove Bullse iz 1995/96. :)

11 godina
neaktivan
Đapa club kaže...

Jedini problem je tvoj pogled na situaciju, kao navijač želiš da Barca bude no1, ali ponekad se nešto pita i ostale timove. Enrique je vrlo mlad trener i bilo bi glupo dati mu otkaz nakon dvije izvrsne sezone, a ako ove godine kiksa, vjerujem da će uprava reagirat kao i uvijek najbolje za klub. Nema ništa gluplje od ishitrenih kupnji, tako da je bolje imat prosječnog Vidala, koji možda zablista nego neko top pojačanje koje će se pokazat prosječnim(npr. Danilo u Realu). Najbolji primjer je Mascherano njega se na stoperskoj poziciji mjenja već tri godine, a sada samo možemo žaliti što nije koju godinu mlađi.

Kao navijac zelim da Barca igra nogomet i napreduje. Naravno da se nesto pita i ostale klubove. 
Medutim kad ekipa krene drasticno padati, kad u par kola prospe skoro 12 bodova prednosti koje
su skupljali mjesecima, kad ispadnes u ligi prvaka od Atletika na nacin da ekipa izgleda skoro
nemocno. I nemoj mi spominjati prvu uitakmicu gdje je Barca proigrala tek nakon sto je ostala sa
igracem vise. I onda nakon svega toga vidis da enrique nema nikakog rjesenja, da ne zna kako se 
nositi sa krizom i da radi iste greske, onda se zapitas da li je on trener za tu barcu, da li je sposoban 
voditi ovakav tim i nositi se sa zahtjevima. 
Iskreno nebi ja zamjerio treneru da mu prode sezona bez trofeja i slicno, jer kao sto kazes u nogometu se pita nesto
i druge. Ali kada trener radi iste greske, kada ne pokazuje da ima vise planova, da ima neku viziju sta kako,
onda se zapitas. Evo primjer da je Tata martino osvojio ligu prvakla ja bi svejedno bio za to da ga se otpusti,
jer sde vidilo da nije kvalitetan trener, i da ono sto osvoji vise moze zahvaliti igracima nego som vodstvu.
A to je pokazao i na prvenstvu amerike sa argentinom. 
Iskreno ne znam sta ce sutra biti sa enriqueom, ali za sada mi se ne cini kao trener koji ima ima raznovrsnost
nositi se sa svim zadacama u vako velikom klubu.

Da ishitrene kupnje su cesto lose. Eto onda jedne enriqueve greske a to je Arda turan. Medutim tu se pokazuje jos jedna mana enriquea.
Znao je on da ce Alves otici, imao je dosta vremena da sazna da li vidal ima potrebnu kvalitetu, da li moze racunati na njega ili ne. Imao je dosta
vremena da nade privremenu ili trajnu zamjenu za Alvesa. A onm se oslonio na roberta kojemu to nije prirodna pozicija,
te na Vidala kojem nije dao igrati prosle sezone iz nekih njihovih pizdarija. Pa takve stvari ozbiljan trener si ne dopusta.
I sada nam dosla sezona da se moramo pouzdati u Vidala makar nas to bude kostalo u velikim utakmicama, ili
se nadati da ce vidal zabljesnuti i biti odlican. Takoder nismo doveli napadaca koji nam toliko treba za rotaciju MSN-a. 
Trener mora znati sto zeli i utjecati na upravu da to dovede.

Znas cime je guardiola pridobio moje povjerenje kada je dosao. jer je lik odma pokazao da ima jasnu viziju,
prodao je Ronaldinha jer je zna da mu on viose ne treba, da ronaldinho ne moze dati vise ono sto Barca treba.
Radio je i Guardiola greske, ali je pokazao da ima par aseva u rukavu i da ima ideje.
Kod enriquea to ne vidim. On ima plan A i to je to. I recimo ovaj Mathieu. Pa taj igrac vise ne moze
igrati za barcu, njega se trebalo rijesiti. radije bi trpio losu igru nekog mladog stopera nego mathieua. 
I jos jedna stvar messi, koji igra nesto sto ni enrique ne zna sto. Nit je napadac, nit vezni. Svakla cast messiu,
ali trener mora posloziti ekipu, jer messievom hodanje po sredini ima posljedica. 

Sto se mascherana tice, ne znam ko njega vec 3 godine mjenja jer je on te 3 godine neizostavan clan
zadnje linije. Ali kad si vec kod toga, njemu se treba poceti traziti zamjena zbog godina. 

10 godina
neaktivan
FC Barcelona

Barca je dosta lose odradila prijelazni rok..Uzela je 2 branica od kojih je trebala uzet samo jednog i to Umititi-a. S druge strane trebala se odmah baciti na posao desnog krilo i napadaca. I dalje mi nije jasno da je Alves samo tako otisao i to jos besplatno. S druge strane, Bartra, taj decko je trebao ostat u Barci i njega ako treba bacat na krilo, a Roberta ostavit u sredini jer je kvalitetan igrac i svakako moze pomoc vezi. Arda je duzan i to jako puno. Pa i Rakitic je dosao u Barcu kao novi igrac i jako brzo se uklopio u momcad tako da je to trebao biti isti slucaj s Ardom. I onda ostaje na kraju napadac. Dobro, od Gameira nista jer je rekao da nije htio bit zamjena nego zeli igrat u prvih 11...I zasto nisu mogli dovesti RvP-a? Covjek je van forme, ali siguran sam da u njemu jos ima vatre i da bi u tih 20 min kolko bi igrao sigurno napravio puno toga dobroga, a i zabio bi koji gol. Opet ista stvar kao i zadnjih par godina..Ona mjesta koja Barca treba odmah popunit, ona ceka kraj prijelaznog roka umjesto da je to sve dogovoreno jos u 7.om mjesecu. Ne znam, ako ne dođu ti pravi igraci, osjetit ce se rupe koje nam je tesko popuniti. Vidal sad odjednom igra u prvoj postavi, a prosle sezone se naravno uz Alvesa nije mogao naigrati, a jos i k tome bi trebao biti njegova zamjena? Malo morgen... Kak sam i rekao, Enrique sada mora pokazati da je pravi trener za Barcu.

artuditu
14 godina
neaktivan
danny_2 kaže...

Kao navijac zelim da Barca igra nogomet i napreduje. Naravno da se nesto pita i ostale klubove. 
Medutim kad ekipa krene drasticno padati, kad u par kola prospe skoro 12 bodova prednosti koje
su skupljali mjesecima, kad ispadnes u ligi prvaka od Atletika na nacin da ekipa izgleda skoro
nemocno. I nemoj mi spominjati prvu uitakmicu gdje je Barca proigrala tek nakon sto je ostala sa
igracem vise. I onda nakon svega toga vidis da enrique nema nikakog rjesenja, da ne zna kako se 
nositi sa krizom i da radi iste greske, onda se zapitas da li je on trener za tu barcu, da li je sposoban 
voditi ovakav tim i nositi se sa zahtjevima. 
Iskreno nebi ja zamjerio treneru da mu prode sezona bez trofeja i slicno, jer kao sto kazes u nogometu se pita nesto
i druge. Ali kada trener radi iste greske, kada ne pokazuje da ima vise planova, da ima neku viziju sta kako,
onda se zapitas. Evo primjer da je Tata martino osvojio ligu prvakla ja bi svejedno bio za to da ga se otpusti,
jer sde vidilo da nije kvalitetan trener, i da ono sto osvoji vise moze zahvaliti igracima nego som vodstvu.
A to je pokazao i na prvenstvu amerike sa argentinom. 
Iskreno ne znam sta ce sutra biti sa enriqueom, ali za sada mi se ne cini kao trener koji ima ima raznovrsnost
nositi se sa svim zadacama u vako velikom klubu.

Da ishitrene kupnje su cesto lose. Eto onda jedne enriqueve greske a to je Arda turan. Medutim tu se pokazuje jos jedna mana enriquea.
Znao je on da ce Alves otici, imao je dosta vremena da sazna da li vidal ima potrebnu kvalitetu, da li moze racunati na njega ili ne. Imao je dosta
vremena da nade privremenu ili trajnu zamjenu za Alvesa. A onm se oslonio na roberta kojemu to nije prirodna pozicija,
te na Vidala kojem nije dao igrati prosle sezone iz nekih njihovih pizdarija. Pa takve stvari ozbiljan trener si ne dopusta.
I sada nam dosla sezona da se moramo pouzdati u Vidala makar nas to bude kostalo u velikim utakmicama, ili
se nadati da ce vidal zabljesnuti i biti odlican. Takoder nismo doveli napadaca koji nam toliko treba za rotaciju MSN-a. 
Trener mora znati sto zeli i utjecati na upravu da to dovede.

Znas cime je guardiola pridobio moje povjerenje kada je dosao. jer je lik odma pokazao da ima jasnu viziju,
prodao je Ronaldinha jer je zna da mu on viose ne treba, da ronaldinho ne moze dati vise ono sto Barca treba.
Radio je i Guardiola greske, ali je pokazao da ima par aseva u rukavu i da ima ideje.
Kod enriquea to ne vidim. On ima plan A i to je to. I recimo ovaj Mathieu. Pa taj igrac vise ne moze
igrati za barcu, njega se trebalo rijesiti. radije bi trpio losu igru nekog mladog stopera nego mathieua. 
I jos jedna stvar messi, koji igra nesto sto ni enrique ne zna sto. Nit je napadac, nit vezni. Svakla cast messiu,
ali trener mora posloziti ekipu, jer messievom hodanje po sredini ima posljedica. 

Sto se mascherana tice, ne znam ko njega vec 3 godine mjenja jer je on te 3 godine neizostavan clan
zadnje linije. Ali kad si vec kod toga, njemu se treba poceti traziti zamjena zbog godina. 

Nitko nije spomenuo tu prvu utakmicu, uostalom Barci ne odgovaraju bunker ekipe, bio to Atletico ili Rubin Kazan, jednostavno šanse su im uvijek jako otežane i Atletico to zadnje tri godine sjajno koristi, nekad im prođe, a nekad ne. Možda je Barcelona imala plan B za odlazak Alvesa, ali mi neznamo što se događa iza zatvorenih vrata, a najčešće saznamo da su bile neke ponude koje su propale tek polovinom sezone. Guardiola nas je sve skupa pridobio, unio je svježinu i dao novi kod timu, ali isto nije imao uspješan plan B protiv bunkera, Chelsea ga je jako mučio, jednom smo ih nategnuto prošli za finale, a drugi put su nas pobjedili. Divim se Guardioli, ali on je "samo" unaprijedio tika-taku no nije njen začetnik uz to imao je daleko najbolju momčad u to vrijeme, svi su bili u prime-u i gladni trofeja. Njegova vizija se nakon nekog vremena pretvorila u strah od neuspjeha jer je bez obzira na trofeje mogao ostat u klubu. Koji je kako se i potvrdilo još uvijek pun elana za osvajanjem naslova. No Guardiola je u to vrijeme osjetio da je limitiran i da nije siguran može li dati ekipi nešto novo, što je par puta spomenuo u intervjuima. Suprotno tome Enrique je nakon dva mlaka trenera preuzeo klupu i maknuo Messia na krilo, stavio Suareza u špicu te je uz posjed lopte dodao i kontre u kojima je Barca sve do polovine prošle sezone briljirala. Guardiola u isto to vrijeme u Bayernu mjenja sve, daje igračima koji godinama igraju svoje pozicije, potpuno nove uloge koje im odgovaraju, ali od njihove klase postali su tek iznad prosječni. Javi Martinez, Alaba(na stoperu), Lahm, Alonso, Rafinha(u prvom sastavu na desnom beku) itd. su igrali izvan pozicija, a najviše se to osjetilo kod Martineza koji je od top 3 na svojoj poziciji, postao igrač o kojem više nitko ne priča. Znam ljude iz njemačke koji prate Bayern, nitko ga nije mogao podnjet, jednostavno je izbrisao igru bavarskog kluba i posadio tika taku bez imalo senzibiliteta da ne treba uvijek sve mjenjati. Tako da vjerujem da je Guardiola jako limitiran trener jer posjeduje jedino i isključivo jedan stil nogometa, koji mu u Bayernu nije prošao, a treba vidjeti kako će to izgledati u Man Cityu jer premier liga štuje potpuno drugačiji nogomet baš onaj koji mu ne odgovara. Za kraj ću dodat da bi mi bilo drago da se se Guardiola jednog dana vrati na Camp Nou no zasad je to prerano.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2016 19:22 (Đapa club).
11 godina
neaktivan
barcafan12 kaže...

Nepisano je pravilo da kad igra Mathieu lopta u mreži ali Barcinoj je zagarantiran...očaj od igrača,đabe mu onaj gol protiv Reala, nikad mi neće bit jasno zašto je on doveden.

Jučer se uključim na tekmu i imao sam što vidjeti, sramoćenje Barce pred 90.000 gledatelja. Ja sam uvijek branio Mathieua, ali jučer je odigrao katastrofa. Samo, kamo sreće da nam je Mathieu jedini problem.

11 godina
protjeran
FC Barcelona

Ajde i ja dam svoj doprinos ovoj raspravi.

Enrique je osvojio 5/6 trofeja u 2 sezone sa finom igrom a pogotovo 2015.Po meni trenutno nema za Barcu boljeg stručnjaka od njega.

Ljudi pričate o prijateljskoj utakmici kao da smo ispali u 1/8 finala od Bate Borisova.Desilo se to što je bilo , i idemo dalje.

I sam Kloop je rekao da je njima ta utakmica više značila nego Barci plus domaći teren i navijači...A da ne govorim da su oni završili praktički pripreme.

Enrique radi odluičan posao,sumnjam da bi još puno trenera vratilo Messija na desno krilo i stvorilo onakvu kemiju među napadačima.

E sad je problem što smo prošle godine igrali najbolji nogomet daleko,da bi na kraju na teške muke iz lake situacije spasili 2 od 3 trofeja.

Da smo imali ovakvu klupu prošle godine lagano bi se prošetali kroz LP.

A kad se i sjetim ispada iz LP,Atletico na Camp Nou da gol iz prve i jedine šanse.Zatim u uzvratu Barca lagano igra čeka priliku da bi Griezman dao mislim jedini gol glavom u svojoj karijeri.

Dok pogledamo npr Real,ljudima namjeste ždrijeb u sudce sve do kraja,daju gol iz zaleđa,Griezman promaši penal i još jednu odličnu šansu.

I ljudi na penale pobijede.Neznam kad smo mi na sreću nekog prošli.

Uglavnom htjedoh reći da se na kraju mrtvi broje.Nezanima me rezultat prijateljskih utakmica,koje služe samo za nabijanje kondicije i uigravanje novih igrača.

Dobili smo Denisa Saureza koji se odlično uklapa u Barcin stil igre ,kad vidim neke njegove poteze stvarno podsjeća na xavija.

A što se tiče Vidala,mislim da bi on to mogao odraditi,jer ipak nije isto kad ti Pique čuva leđa i kad to radi Mathieu.

A to što se tiče napadača je malo bitno jer on se neće puno naigrati.Treba nam po meni Gomes i to je to.

Od tih mladih Brazilca nema kurac kad im se Atletico zatvori ali bome Gomes bi mogao zabiti neki gol kad je to potrebno.

This time next year we'll be millionaires
11 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...

Ajde i ja dam svoj doprinos ovoj raspravi.

Enrique je osvojio 5/6 trofeja u 2 sezone sa finom igrom a pogotovo 2015.Po meni trenutno nema za Barcu boljeg stručnjaka od njega.

Ljudi pričate o prijateljskoj utakmici kao da smo ispali u 1/8 finala od Bate Borisova.Desilo se to što je bilo , i idemo dalje.

I sam Kloop je rekao da je njima ta utakmica više značila nego Barci plus domaći teren i navijači...A da ne govorim da su oni završili praktički pripreme.

Enrique radi odluičan posao,sumnjam da bi još puno trenera vratilo Messija na desno krilo i stvorilo onakvu kemiju među napadačima.

E sad je problem što smo prošle godine igrali najbolji nogomet daleko,da bi na kraju na teške muke iz lake situacije spasili 2 od 3 trofeja.

Da smo imali ovakvu klupu prošle godine lagano bi se prošetali kroz LP.

A kad se i sjetim ispada iz LP,Atletico na Camp Nou da gol iz prve i jedine šanse.Zatim u uzvratu Barca lagano igra čeka priliku da bi Griezman dao mislim jedini gol glavom u svojoj karijeri.

Dok pogledamo npr Real,ljudima namjeste ždrijeb u sudce sve do kraja,daju gol iz zaleđa,Griezman promaši penal i još jednu odličnu šansu.

I ljudi na penale pobijede.Neznam kad smo mi na sreću nekog prošli.

Uglavnom htjedoh reći da se na kraju mrtvi broje.Nezanima me rezultat prijateljskih utakmica,koje služe samo za nabijanje kondicije i uigravanje novih igrača.

Dobili smo Denisa Saureza koji se odlično uklapa u Barcin stil igre ,kad vidim neke njegove poteze stvarno podsjeća na xavija.

A što se tiče Vidala,mislim da bi on to mogao odraditi,jer ipak nije isto kad ti Pique čuva leđa i kad to radi Mathieu.

A to što se tiče napadača je malo bitno jer on se neće puno naigrati.Treba nam po meni Gomes i to je to.

Od tih mladih Brazilca nema kurac kad im se Atletico zatvori ali bome Gomes bi mogao zabiti neki gol kad je to potrebno.

Ja uopce sad ne pricam o prijateljskoj utakmici. Rekao sam nema veze sto smo izgubili i to.
Sto se tice utakmice sa atleticom, nisi u pravu. Atletico je bio bolji prvo poluvrijeme, vrsili su visoki
presing i stvarali nam dosta problema. Mozda su poveli iz prve prilike, ali mogli smo lako dobiti i gol
za 2:0. Barca je proigrala tek kad je atletico ostao sa igracem manje i povukao se. I u drugoj utakmici nismo bas 
bili nesto dobri. U te dvije utakmice Simeone je takticki nadigrao enriquea, pogotovo u prvom poluvremenu prve utakjmice,
kad se Barca stvarno patila.

S druge strane kazes da sumnjas da bi puno trenera vratilo messia na krilo. A enrique ga je vratio na jednu sezonu,
da bi vec prosle sezone messi vratio se u vezu i tamo setao kad i kako hoce je igrao. A i iz ovih prijateljskih se vidi da messi
se opet povlaci u sredinu i to nam stvara dodatne probleme. Kada bi messi nekada se spustio u sredinu pomopci, to bi bilo 
ok, ali on tamo cesce bude nego u napadu. Imam osjecaj da je one prve sezone vise xavi zasluzan za messievo vracanje na krilo
nego enrique. Jer nekako kad su nastali problemi xavi je bio onaj koji je smirivao i pomagao, imao je takav autoritet. Sad
njega vise nema, a enrique se cini vratio starom i pusta messia u sredini. 
Mislim da ce ove sezone enrique pokazatikoliko mu je kapacitet zapravo.

11 godina
protjeran
FC Barcelona

Ima i toga ne kažem da nije,ali opet nije Messi igrač koji ide u prostor itamotraži loptu.On je najbolji sa loptom,a najveći broj lopti ide u sredinu pa logično da i on tu ulazi.Vidjet ćemo sve

14 godina
neaktivan
FC Barcelona

Ma najmanji problem je Messijev ulazak u sredinu,napad nam je prekvalitetan,uvijek će iz ničega moći zabiti gol,dok s druge strane ja najviše i jedino strahujem za obranu,u Vidala apsolutno nemam povjerenja,vidio sam to i prošle sezone da defanzivno je 0,zato i nije dobivao prilike pored Alvesa,ali eto daj Bože da me demantira ove sezone.Isto tako nadam se da će Mathieu što manje igrati,fala Bogu sad Maschea i Piquea ima tko mijenjati,mladi Umtiti dok do njih Albu će pokrivati Digne tako da ovaj panj nadam se neće dobivati puno šansi.Nisu to samo ove pripremne utakmice da je igra loše sjetite se samo prošle sezone,utakmica protiv Valencije ili Villareala mislim kad smo vodili 2:0 ušao ovaj panj i na kraju bilo 2:2 ako ne i 3:2 za protivnika.Što se tiče sredine,tu problema više ne bi trebalo biti,ima Suarez,Gomes i Rafinha može uskočiti tako da ne bi smjelo doći do pada,jer i to je jedan od razloga što smo opali,sredina je bila preumorna,trkački smo uvijek bili u deficitu i po 10tak kilometara od protivnika baš zbog umora ključnih igrača poput Inieste za kojeg vjerujem da će ove sezone izvući još ono zadnje što mu je ostalo, a već iduće bi mogao preseliti na klupu i od tamo ulaziti.

Jedva čekam Gamper kup da vidim Umtitija i Gomesa,šta i koliko mogu,imam baš velika očekivanja,s obzirom na okolnosti pod kojima su dovedeni i dužni su dosta toga pokazati.

11 godina
protjeran
FC Barcelona

Evo nešto drugačija formacija koja bi mogla i imati smisla jer neće biti Neymara an početku sezone a pogotovo ako dobije još nekakav odmor.

Ja sam za to da ekipa mora imati i drugačiju taktiku.

Protiv Atletica smo prošle godine trebali igrati ovako sa 5 igrača u sredini gdje nesmije proći ništa.Uz to bi taktuički nekog mogli iznenanditi a ne uvijek isti slučaj svake sezone.

Ovo je samo primjer, može i postava 3-4-3 koja je igračima poznatija sa Umtitijem-Piqueom-Mascheom u obrani što sasvim dobro izgleda.

14 godina
neaktivan
FC Barcelona
3-4-3 sa rombom je dosta izgledan sastav, Enrique je i sam pohvalio Rakitića za odigrano na europskom prvenstvu, a on je upravo igrao iza napadača
14 godina
neaktivan
danny_2 kaže...

S druge strane kazes da sumnjas da bi puno trenera vratilo messia na krilo. A enrique ga je vratio na jednu sezonu,
da bi vec prosle sezone messi vratio se u vezu i tamo setao kad i kako hoce je igrao. A i iz ovih prijateljskih se vidi da messi
se opet povlaci u sredinu i to nam stvara dodatne probleme. Kada bi messi nekada se spustio u sredinu pomopci, to bi bilo 
ok, ali on tamo cesce bude nego u napadu. Imam osjecaj da je one prve sezone vise xavi zasluzan za messievo vracanje na krilo
nego enrique. Jer nekako kad su nastali problemi xavi je bio onaj koji je smirivao i pomagao, imao je takav autoritet. Sad
njega vise nema, a enrique se cini vratio starom i pusta messia u sredini. 
Mislim da ce ove sezone enrique pokazatikoliko mu je kapacitet zapravo.

Upravo zbog odlaska Xavija, Messi se mora vraćati na sredinu jer Rakitić na toj poziciji nema viziju i pregled igre na razini npr. Modrića, Ozila, Xavija, Pirla, Davida Silve i sl. igrača, a Messi to može. Upravo zato je doveden Andre Gomes, kako bi se taj nedostatak pokušao nadomjestit i kako bi se dalo više prostora Messiju prema naprijed. Treba biti realan Rakitić je iznadprosječan playmaker, ali nije klasa, pored toga Iniesta ulazi u godine, tako da su to sve dodatni razlozi zašto je Messi često proigravao momčad sa sredine terena.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2016 18:53 (Đapa club).
11 godina
neaktivan
Đapa club kaže...

Upravo zbog odlaska Xavija, Messi se mora vraćati na sredinu jer Rakitić na toj poziciji nema viziju i pregled igre na razini npr. Modrića, Ozila, Xavija, Pirla, Davida Silve i sl. igrača, a Messi to može. Upravo zato je doveden Andre Gomes, kako bi se taj nedostatak pokušao nadomjestit i kako bi se dalo više prostora Messiju prema naprijed. Treba biti realan Rakitić je iznadprosječan playmaker, ali nije klasa, pored toga Iniesta ulazi u godine, tako da su to sve dodatni razlozi zašto je Messi često proigravao momčad sa sredine terena.

Ako je to razlog messieva ulaska u sredinu, onda je trenerova duznost da to uoci i na vrijeme reagira. Prosle sezone
doveden je Turan, koji nam uopce nije trebao, a mogli su se novci potrositi na nesto sto nam treba. Pa cak da i nisu dovodili turana
prosle sezone vec novce ostaviti i dovesti ove sezone pravo rjesenje.  

Kazes da Rakitic nije klasa playxmakarea, vec samo izvanprosjecan playmaker, ali i to bi moralo biti dovoljno za napad kao sto
je MSN. Messi nema potrebe igrati u sredini stalno samo zato jer Rakitic nije klasa kako ti kazes. 
Cinjenica je da je messi bio najbolji kada je igrao na krilu i kada je sa krila ulazio u sredinu, pa onda isao na realizaciju ili
proigravanja. Sada kada je messi cisto u sredini tako cesto to nije cobro i ne moze tu biti opravdanje da Rakitic nije kalsa.
Vec i iznadprosjecanj playmaker u paru sa iniestom morao bi biti dovoljno da messi igra svoju ulogu. 

Medutim da te pitam, kako onda prve sezone kad je rakitic igrao u barci, a messi bio na krilu je to dobro funkcioniralo,
tada je vizija Rakitica bila dovoljno dobra, a sada kao nije. Nema smisla da jednu sezonu Rakitic bio dovoljno dobar, a sad iducu vise nije.
Znam da je prve sezone bio xavi, ali on je vec drugi dio sezone ulazio s klupe. Messievo igrane u sredini po meni nema nista sa rakiticem,
vec nekim messievim zeljama mozda da vise sudjeluje u igri, ali to nije dobro u ovakom sustavu. 
Stos e tice Gomesa tek treba viditi da li on moze nadomjestiti tu viziju sto ti mislis, jer po videnom i rakitic ima odlicnu
viziju i skupi vise asistencija nego neki nabrojani sa tvoje liste primjer.  
Za iniewstu se slazem da ulazi u godine, zato se nadam da ce suarez njega uspiti nadomjestiti s vremenom na njegovoj poziciji
jer gomes nije taj tip igraca. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2016 22:41 (danny_2).
11 godina
neaktivan
barcafan12 kaže...

Ma najmanji problem je Messijev ulazak u sredinu,napad nam je prekvalitetan,uvijek će iz ničega moći zabiti gol,dok s druge strane ja najviše i jedino strahujem za obranu,u Vidala apsolutno nemam povjerenja,vidio sam to i prošle sezone da defanzivno je 0,zato i nije dobivao prilike pored Alvesa,ali eto daj Bože da me demantira ove sezone.Isto tako nadam se da će Mathieu što manje igrati,fala Bogu sad Maschea i Piquea ima tko mijenjati,mladi Umtiti dok do njih Albu će pokrivati Digne tako da ovaj panj nadam se neće dobivati puno šansi.Nisu to samo ove pripremne utakmice da je igra loše sjetite se samo prošle sezone,utakmica protiv Valencije ili Villareala mislim kad smo vodili 2:0 ušao ovaj panj i na kraju bilo 2:2 ako ne i 3:2 za protivnika.Što se tiče sredine,tu problema više ne bi trebalo biti,ima Suarez,Gomes i Rafinha može uskočiti tako da ne bi smjelo doći do pada,jer i to je jedan od razloga što smo opali,sredina je bila preumorna,trkački smo uvijek bili u deficitu i po 10tak kilometara od protivnika baš zbog umora ključnih igrača poput Inieste za kojeg vjerujem da će ove sezone izvući još ono zadnje što mu je ostalo, a već iduće bi mogao preseliti na klupu i od tamo ulaziti.

Jedva čekam Gamper kup da vidim Umtitija i Gomesa,šta i koliko mogu,imam baš velika očekivanja,s obzirom na okolnosti pod kojima su dovedeni i dužni su dosta toga pokazati.

Ne slazem se s time, jer messiev ulazak u sredinu nije najmanji problem. Dakle on ude u sredinu, tamo dosta seta,
za sobom povlaci jos jednog do dva igraca, a sredina je vec ionako gusta kad igramo protiv cvrstih ekipa. Zatim
zbog messievog ulaska u sredinu gubimo sirinu u napadu, jer desna strana ostaje prazna. E sad Alves kao desni bocni se 
ubacivao u napad, ali nije to to, kao kad je tamo bio messi.  Zatim messievim ulaskom u sredinu nasa veza gubi na brzini protocnosti
lopte. Takoder nasi ostali vezni igraci se dosta gube u toj situaciji kada messi ude u sredinu. Naravno bude tu i pomutnje i kad se izgubi
lopta, onda nas s lakocom kontriraju. desna strana nam je prazna, vise od pola vznih se ne stigne vratit, obrana nam ostaje sama na sirokom
prostoru i to je tesko braniti. Tako da messievi ulasci u sredinu i te kako znaju biti problem za Barcelonu. E sad ja se slazem da messi
povremeno ude u sredinu, ali nakon toga i vrati se na svoje mjestu i uz trcanje, ali messi ude u sredinu dosta hoda,
dosta lopti mora preko njega ici, a u napadu nam tada fali jedan igrac. A lakse je protivniku zaustaviti suareza i neymara, nego suareza ,
neymara i messia kad je u napadu. Kazem povremeni ulasci messia u sredinu da, ali ovo konstantno sa hodanjem ne. 

Za mathieua se slazem njega se treba rijesit, kao treceg stopera imamo umtitia i za cetvrtog moze posluziti neki iz Barcine B ekipe.
Desni bok i mene brine, jer nisam zadovoljan vidalom prema nazad, a to je messieva strana i tu ce jos vise posla biti.
Lijevi bok je dobar, alba i digne koji ce biti dobar igrac i alternativa Albi. Veza sa gomesom kmoji vjerujem ce Raktica mjenjat i suarezom koji
nadam se ce iniestu bi mogao biti takoder dobar ove sezone. Fali nam jos napadac, munir me jos nije uvjerio da je on taj i mislim da uz njega
trebamo jos jednog cistog napadaca.

11 godina
protjeran
Ima li kakvih vijesti za napadača?
13 godina
protjeran
Stones presao u city za 56mil eura
15 godina
neaktivan
kexzoR kaže...
Stones presao u city za 56mil eura

Prenapuhan igrac iovako, a za 56mil eura mogu se samo nasmijati... City sve redom igrace preplatio ovaj prijelazni rok barem duplo, ali nije mi njih zao naravno... 

Everton u ovom dealu prosao jako dobro, samo treba podsjetiti da su Boateng i Hummels zajedno u Bayern dosli za 45mil. eura.....

13 godina
protjeran
Meni nije jasno kako oni nisu prekrsili financijski fair play
17 godina
Uplatili su UEFI pa se to izbalansiralo
17 godina

J.. se njima, kad šeik s..re nekoliko puta dnevno lovu, pa nije problem trošit....

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
11 godina
protjeran
Ljudi potrosili 150 miliona funti na 5 igraca a svi skupa ne vrijede 70.
17 godina
FC Barcelona

Ah realno nisu ni mogli nista bolje kupit...ja bas mislim da ce Higuain u Juveu razocarat isto tako.

11 godina
protjeran
FC Barcelona

I ja mislim...Lik ima 10 kg viška a sezona je već počela.Neda li 25-30 golova samo u ligi to je promašaj.

12 godina
FC Barcelona

Uopce ne mislim da ce Higuain biti promasaj, rekao bi da je Juve napravio dobar posao bez obzira na ovu preveliku cijenu, svakako financijski nisu na gubitku prodajom Pogbe.

Covjek je u super godinama, proveo 3 sezone u Italiji i zabio 71 gol u prvenstvu iz nekih 100 utakmica sto je po meni dosta dobro. Prosle sezone odlicnih 36. Da se razumijemo, on nijie Messi i Ronaldo pa da ce svake sezone imati 30+ u prvenstvu i ukupno u sezoni preko 50-60, ali ovo su super brojke. 

Svakako je bolji od Mandzukica, Morate i Zaze koji su ukupno zabili prosle sezone nekih 22 gola u prvenstvu, a npr Dybala je zabio 19.

Napad Dybala - Higuain ce biti strasan.

Btw. nesto se prica da bi mogli imati nekakva prava na Manolasa iz Rome? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2016 13:59 (jopaa991).
11 godina
protjeran
I ja citam nesto za Manolasa ali neznam sto tocno pise jer mi ne radi
google lrevoditelj.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice